Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hoe is het bij de diverse koningshuizen?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    https://www.telegraaf.nl/entertainme...ristine-keeler

    Geheime FBI-documenten openbaar: prins Philip had relatie met roemrucht model Christine Keeler

    WASHINGTON - Wijlen prins Philip wordt genoemd in topgeheime FBI-documenten over de Profumo-affaire van begin jaren zestig. Ook hij zou een seksuele relatie hebben gehad met het roemruchte model Christine Keeler, die de ondergang betekende van defensieminister John Profumo. Niet alleen omdat de minister getrouwd was, maar ook omdat Christine Keeler Russen toegang verleende tot haar bed.

    © ANP/HH




    Er wordt al lang gespeculeerd over de rol van prins Philip in een van de beruchtste schandalen van de 20e eeuw. De Mail on Sunday onthult nu dat prins Philip wordt genoemd in uiterst geheime FBI-documenten. Uit de stukken zou blijken dat de FBI te horen had gekregen dat de Britse prins-gemaal persoonlijk ’betrokken’ was bij Christine Keeler en haar vriendin Mandy Rice-Davies, de twee vrouwen die centraal stonden in het seksschandaal.

    Cruciale memo




    Uit bestanden van het Amerikaanse ministerie van Justitie blijkt dat het cruciale memo is geschreven door J. Edgar Hoover, destijds directeur van de FBI. Alles draaide om de getrouwde minister van defensie John Profumo, die in maart 1963 in het Lagerhuis ontkende seksuele handelingen te hebben verricht bij Christine Keeler. Hij werd maanden later gedwongen af te treden toen het bewijs van de affaire werd geleverd en Christine haar verhaal verkocht aan de Britse krant News of the World.



    Lees verder onder de foto

    © ANP / ASSOCIATED PRESS

    Zo mooi was Christine Keeler. Zij had affaires met Britse ministers, maar ook met Russen.



    Keeler had begin jaren zestig niet alleen een relatie met de getrouwde Conservatieve minister van defensie, maar zij sliep ook met de Russische militaire attache Yevgeny Ivanov. Een en ander was een ronkende verhaallijn in de Netflix serie The Crown. Ook de mogelijke affaire tussen Prins Philip en Keeler kwam daar aan bod.

    In de echte nasleep werd osteopaat Stephen Ward, die Keeler op een feestje aan minister Profumo had voorgesteld, ervan beschuldigd te leven van de inkomsten van Keeler en haar vriendin Rice-Davies. Ward nam een fatale overdosis en stierf drie dagen na zijn veroordeling voor dit feit. In het onlangs vrijgegeven FBI-document doet Thomas Corbally, een Amerikaanse zakenman die betrokken is bij industriële spionage, uitspraken over de relatie tussen Keeler en Philip. In een telegram dat FBI-directeur Hoover op 20 juni 1963 naar de Amerikaanse ambassade in Londen stuurde, staat: „Corbally verklaarde ook dat er een sterk gerucht ging dat ook prins Philip een relatie had met deze twee meisjes.”



    Lees verder onder de foto

    © ANP / AFP

    Prins Philip wordt in FBI stukken ook gelinkt aan Christine Keeler.



    Sir Anthony Blunt, de kunstconservator van toenmalig koningin Elizabeth II, die later een spion voor de Sovjet-Unie bleek te zijn, waarschuwt Philip dat hij zijn relatie met Ward zal onthullen, wanneer de hertog hem aanpakt vanwege zijn verraad. Keeler woonde samen met Ward - in een niet-seksuele relatie - zowel in zijn appartement in Londen als in zijn weekendhuisje op het landgoed Cliveden, de thuisbasis van de derde burggraaf Astor.


    © ANP / ALAMY LIMITED

    Minister van oorlog John Profumo dacht door liegen te ontkomen aan aftreden wegens een ongeoorloofde seksuele relatie.



    Christine Keeler werd geboren in Middlesex en verhuisde als tiener naar Londen, waar ze ging werken bij Murray’s Cabaret Club in Soho. Daar ontmoette ze dr. Stephen Ward, een vooraanstaande osteopaat en fixer uit Londen die ’vrouwen ronselde’ voor vooraanstaande leden van de gevestigde orde. Ward stelde haar voor aan minister John Profumo tijdens een feest dat werd gegeven door Lord en Lady Astor in 1961.



    Het tweetal kwam in het nieuws nadat een jaar later, in december 1962, zeven schoten werden gelost op Wards huis in Marylebone door een ex-vriendje van Keeler.

    Andere bekende minnaars van mevrouw Keeler waren onder meer A-Team-acteur George Peppard, de legendarische rokkenjager Warren Beatty en Prisoner of Zenda-ster Douglas Fairbanks Jr. Zij overleed in december 2017 op 75-jarige leeftijd.

    Comment


    • #77
      Dat Keeler dat allemaal overleefd heeft...

      Comment


      • #78
        Onze Oranje familie net van de O S vertrokken zonder een medaillewinnaar gezien te hebben.

        Comment


        • #79
          De Olympische medaillewinnaars zijn gehuldigd en ontvangen door de koning en koningin en hebben een koninklijke onderscheiding gehad.

          Comment


          • #80
            https://www.telegraaf.nl/nieuws/9088...d-naar-cottage

            ’Koning Charles is seksuele escapades zat: prins Andrew moet verhuizen van landgoed naar cottage’

            Koning Charles wil het enorme landgoed The Royal Lodge van prins Andrew gaan verhuren. Hij gaat het tien man sterke beveiligingsteam daar ontslaan om zijn broer te dwingen naar het veel kleinere Frogmore Cottage te verhuizen. Naar verluidt stuit het de Britse vorst tegen de borst dat uit een rapport over wijlen misbruikmiljardair Jeffrey Epstein ook nog zou blijken dat Andrew dagelijks ’massages’ kreeg van verschillende jonge meisjes. Een koninklijke broedertwist is het gevolg.

            © ANP/HH

            Moet prins Andrew zijn geliefde landgoed nu écht verlaten?




            De particuliere beveiliging van de hertog van York kost ongeveer 3 miljoen pond per jaar (ongeveer 3,5 miljoen euro) en wordt particulier betaald door koning Charles. Dit doet Charles sinds 2022. Andrew raakte toen de door de overheid gefinancierde politiebescherming kwijt vanwege zijn ’intensieve’ bemoeienis met veroordeeld pedofiel en seksmakelaar Jeffrey Epstein. Nu wil koning Charles dat zijn broer gaat verhuizen.

            De Britse pers is massaal naar Balmoral in Schotland vertrokken omdat koning Charles en prins Andrew daar dit weekend zouden praten over hun problemen.



            Lees verder onder de foto

            © ANP/HH

            Prins Andrew inspecteert het park rond zijn huis in een Range Rover.



            „Het is geen geheim dat de koning hem weg wil hebben uit The Royal Lodge”, zegt een bron tegen The Sun. Volgens Daily Mail heeft Andrew te horen gekregen dat de veiligheidsdiensten vanaf november niet meer nodig zijn.



            Prins Andrew heeft in het gigantische, spierwitte, dertig kamers tellende domein ook zijn ’ex’ Sarah Ferguson ondergebracht. Zij zouden beiden moeten verhuizen naar het veel kleinere Frogmore Cottage waar Harry en Meghan destijds hun Britse onderkomen hadden. Koning Charles wil het 30 miljoen pond (35 miljoen euro) kostende The Royal Lodge verhuren voor ongeveer 1 miljoen pond per jaar (1,2 miljoen euro) .



            Lees verder onder de foto

            © Getty Images

            Harry en Meghan waren de vorige bewoners van Frogmore Cottage.
            Massages op eiland Jeffrey Epstein



            De druk op Andrew neemt toe nadat verschillende gerechtelijke documenten openbaar zijn gemaakt. Daarin staan onder meer de verklaringen van Epsteins butler Juan Alessi, die beweert dat de hertog dagelijks ’massages’ kreeg van verschillende jonge meisjes toen hij ’weken’ doorbracht in het huis van de pedofiele financier in Florida.



            Lees verder onder de foto’s

            © ANP/HH

            De Royal Lodge in Windsor Great Park wordt nu bewoond door prins Andrew en zijn ex Sarah Ferguson.


            © ANP/HH

            Frogmore Cottage.



            Alessi, die bij Epsteins woning in Palm Beach werkte, zei dat zowel de hertog als zijn ex-vrouw Sarah, hertogin van York, bevriend waren met Epstein en met de inmiddels veroordeelde sekshandelaar Ghislaine Maxwell. Eerdere beschuldigingen dat Andrew Virginia Giuffre drie keer seksueel heeft misbruikt toen ze 17 was, waaronder tijdens een orgie, komen opnieuw naar voren in de gerechtelijke documenten.



            Lees verder onder de foto

            © Getty Images

            Andrew en Sarah Ferguson trouwden in 1987.

            Prins Andrew ontkent ten stelligste en betaalde in 2022 miljoenen aan Giuffre om de zaak buiten de rechtbank om te schikken. Hij zei dat hij haar nooit had ontmoet. De Britse Metropolitan Police meldt dat er geen nieuw onderzoek is gestart.

            Aanbod afgeslagen




            Eerder dit jaar zou Andrew een aanbod om te verhuizen van The Royal Lodge naar het nabijgelegen Frogmore Cottage geweigerd hebben. Hij zou in 2003 een huurcontract van 75 jaar voor het landhuis hebben getekend en toen ook 1 miljoen pond (1,2 miljoen euro) hebben betaald. Hij zou bovendien ook al 7 miljoen pond (8,2 miljoen euro) hebben uitgegeven aan het landgoed.



            The Royal Lodge was eigenlijk bedoeld voor troonopvolger prins William en zijn vrouw prinses Catherine, maar het stel zei dat ze erg gelukkig zijn in Adelaide Cottage.

            In juni werd in een document, dat werd ingezien door The Times, onthuld dat prins Andrew zijn Windsor Royal Lodge elke vijf jaar twee keer moet schilderen. In het huurcontract, dat hij in 2003 tekende, staat dat hij de verantwoordelijkheid heeft om het huis te ’repareren, vernieuwen, onderhouden, schoonmaken en in stand te houden en waar nodig te herbouwen’.

            Comment


            • #81
              https://www.telegraaf.nl/watuzegt/14...o-voor-oranjes

              Prinsessengedrag is risico voor Oranjes

              De cursus ’hoe word ik minister?’ die dinsdag in het Catshuis werd gegeven, kwam geen dag te vroeg. Zeker na het debacle waar het debat over de regeringsverklaring begin juli op uitdraaide, is een lesje ’spreken met één mond’ geen overbodige luxe.




              De sfeer in het kabinet wordt niettemin als goed omschreven. Met name de PVV’ers en BBB’ers laten merken dat ze er echt wat van willen maken.



              De NSC-bewindslieden gedragen zich afstandelijker, soms moreel hoog te paard. Er is in de coalitie ook twijfel hoe zelfstandig ze opereren. NSC-fractieleider Pieter Omtzigt en zijn assistent Nicolien van Vroonhoven werden de voorbije week al op het ministerie van Financiën gesignaleerd om de horloges met de twee NSC-staatssecretarissen aldaar gelijk te zetten. Zo ziet een extraparlementair kabinet met grotere afstand tot de Kamer er dus uit, als ze denken dat niemand kijkt.

              In het Catshuis is verder opgevallen dat de VVD, jarenlang de spil in de nationale politieke macht, een absente indruk maakt. Zelfs vicepremier Sophie Hermans, die als fractieleider van de grootste regeringspartij essentieel bleek om de plooien in de vorige coalitie glad te strijken, zou niet de indruk wekken veel in dit kabinet en zijn mensen te willen investeren.
              Marjolein Faber graag op de praatstoel



              Vooralsnog spreekt PVV’er Marjolein Faber (Asiel en Migratie) het meest tot de verbeelding. Zij ontwikkelt zich in rap tempo tot een van de gezichtsbepalende ministers van dit kabinet en heeft de potentie de no-nonsense rol te pakken die Rita Verdonk in Balkenende-II een sterrenstatus opleverde bij rechtse kiezers.



              Waar Faber in de publiciteit al veel van zich laat horen, valt ze ook binnenskamers op. Naar verluidt mag ze graag op de praatstoel zitten bij overleggen. En waar ze tot vreugde van haar partijleider duidelijk heeft gemaakt geen centimeter te bewegen op het dossier van een Armeens gezin dat is uitgeprocedeerd en het land uit moet, toont ze interesse en vriendelijkheid voor haar kabinetscollega’s. Zo viel het iemand tijdens de eerste onderlinge kennismaking in het Catshuis op hoe onder de indruk ze was van de levensloop van Nora Achahbar, de staatssecretaris die met de Toeslagen is belast.Geruzie met prinses Laurentien



              Deze NSC’er staat voor de ingewikkelde taak de toeslagenaffaire eindelijk op te lossen, terwijl ze pardoes beland is in geruzie tussen haar ambtenaren en prinses Laurentien met haar stichting.



              Als staatssecretaris moet ze voor haar ambtenaren staan. Als NSC-politica weet ze dat het bestaansrecht van haar partij grotendeels voortkomt uit het opkomen voor de toeslagenouders, die bovendien wonderen verwachten nu ’hun’ partij het dossier in het kabinet zelfs beheert.

              Inmiddels weet Achahbar van de ’Jeckyll & Hyde’- ervaringen van haar mensen op het departement, zoals het gedrag van de prinses Laurentien en haar stichting ook wel wordt omschreven. Contact met deze Oranje begon poeslief, maar liep uit op ontploffingen op het moment dat ze haar zin niet kreeg. Dan zou ze de ambtenaren met wie ze in gesprek was op hoge toon toevoegen dat zij persoonlijk verantwoordelijk waren voor de ellende waar toeslagenouders in belandden. Opmerkelijk, want van de huidige generatie dienders belast met de toeslagendossiers hebben zich heel wat vrijwillig gemeld om de affaire tot een goed einde brengen.



              Toen onlangs bekend werd dat er intern klachten over Laurentien op Financiën waren geuit, zou de stichting het ministerie hebben voorgesteld om een gezamenlijke reactie te geven dat men zich niet in de berichtgeving herkent. Onder het tapijt ermee dus. Nadat het ministerie dit had geweigerd, zou Laurentiens stichting ’tegenreacties’ hebben aangekondigd. Die kon Nederland de afgelopen week noteren uit de mond van diverse oude bekenden van de toeslagenaffaire, met als hoogtepunt een pleidooi dat de ’jacht’ op de prinses gestopt moest worden. Betrokkenen willen hier, desgevraagd, geen commentaar op geven.



              Hoewel Achahbar het Toeslagendossier en de bemoeienis van de prinses en haar stichting van haar voorganger heeft geërfd, is het natuurlijk niet haar taak om leden van het Koninklijk Huis te corrigeren op hun gedrag. Dat is een verantwoordelijkheid van premier Dick Schoof, naar wie niet alleen op Financiën gekeken wordt om in te grijpen. Maar de jeune-premier wijst zoveel mogelijk naar Financiën, kennelijk hopend dat de commotie overwaait.Moddergevecht raakt monarchie



              Het gepingpong tussen departementen motiveert het parlement ondertussen om te gaan wroeten in de vrijheden van de Oranjes. Het moddergevecht raakt daarmee ook het gezin van de koning en de monarchie als geheel. Dat is een aanzienlijke prijs voor de hobby van een activistische prinses.



              Het uitblijven van een verdediging van Laurentien door Schoof en eerder Rutte, zoals gebruikelijk bij leden van het Koninklijk Huis, valt op. Als de aantijgingen niet waar zijn, waarom laat dit kabinet de prinses dan zo lang bungelen? Als ze hout snijden, waarom grijpt dan niemand in?



              In Den Haag wordt gehoopt dat de prinses zelf inziet dat een stapje terug doen het beste is. Of dat de aard van het beestje is, is de vraag.



              Als de nieuwe premier het koningshuis lief is, zal hij het soms tegen zijn eigen leden moeten beschermen. Zoals Kok deed rond het huwelijk met Máxima, Balkenende deed met Mabel en Rutte richting het koningspaar in coronatijd.



              Leiderschap richting de Oranjes, dat leer je niet op een cursus in het Catshuis.

              Comment


              • #82
                Amalia bij het corps, ze zal wel braaf blijven

                Comment


                • #83
                  https://www.ad.nl/royalty/queen-eliz...hoft~afb80335/


                  De Britse koningin Elizabeth samen met de (toenmalige) Amerikaanse presdient Donald Trump tijdens een D-Day herdenking in 2019. © AFP

                  ‘Queen Elizabeth vond Donald Trump zeer onbeschoft’


                  De Britse koningin Elizabeth II was niet erg gesteld op de Amerikaanse president Donald Trump. Nieuwssite Deadline meldt dat in de aankomende biografie van schrijver Craig Brown staat dat de koningin niet veel kon met de zakenman die het tot het Witte Huis schopte.

                  De Britse vorstin ontving Trump en zijn vrouw in 2019 in Buckingham Palace. ‘Een paar weken na het bezoek stelde Elizabeth aan een lunchgast dat ze Trump ‘zeer onbeschoft’ vond’, staat in het boek. ‘Ze vond het vooral vervelend dat Trump de hele tijd over haar schouder keek. Alsof hij op zoek was naar iets interessanters.’

                  Ook zou Elizabeth hebben gezegd dat ‘zij geloofde dat Trump en zijn vrouw Melania een soort afspraak hadden gemaakt. Waarom zou ze anders met hem getrouwd blijven?’

                  Trump vertelde in 2019 aan Fox News overigens een andere versie van het verhaal. Volgens de ex-president had de koningin in zijn gezelschap de tijd van haar leven. Hij stelde dat hun conversatie zo intens was geweest, dat hij zich niet meer kon herinneren wie er verder in de ruimte aanwezig waren geweest.

                  Queen Elizabeth II en Donald Trump tijdens een diner in Buckingham Palace in 2019. © AFP

                  Comment


                  • #84
                    lol en zij had weer een pedofiele zoon

                    Comment


                    • #85
                      Vroeger hakten ze elkaar hoofd eraf

                      Comment


                      • #86
                        Harry wil weer terug in de royal family😂

                        Comment

                        Working...
                        X