Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hoe komen jullie de hitte door?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kan me alleen voorstellen dat je beter slaapt omdat je moe bent door de sex, maar als ik me inspan in hitte dan krijg ik het zo heet dat ik helemaal geen oog meer dicht doe, dan draai maar juist vanwege die warmte

    Comment


    • https://www.telegraaf.nl/nieuws/2107...d-voor-de-deur

      Is de plaknacht eindelijk voorbij? ’Wéér een tropisch weekend voor de deur’

      AMSTERDAM - Goed nieuws voor iedereen die het zwaar te verduren had tijdens de zogenoemde plaknachten van afgelopen week. Er staat ons wederom een zomers weekend te wachten, maar de nachten blijven deze keer heerlijk koel!

      Na de hitte van afgelopen dagen krijgen we donderdag te maken met stevige plensbuien. De temperaturen komen ook flink lager uit dan woensdag. Het wordt ongeveer 20 tot 24 graden, meldt Weer.nl. Ook vrijdag is het nog niet zo warm met 18 graden op de Wadden en lokaal 25 graden in het uiterste zuiden. Wel blijft het overwegend droog en is er een mix van zon en stapelwolken.



      In de nacht van vrijdag op zaterdag ligt het kwik in het binnenland rond een graad of 10 en lokaal kan het zelfs nog wat frisser zijn. Aan de grond daalt het tot een graad of 5, meldt Weer.nl. Belangrijk dus voor iedereen op een Nederlandse camping: warm aankleden in de nacht.

      Zaterdagmiddag wordt het lekker warm. Op de Waddeneilanden wordt het ongeveer 20 graden, in het midden van het land 25 en 27 graden in het zuiden. De wind is zwak tot matig uit het noorden en daardoor is het ook op de westelijke stranden door wind van zee wat koeler, ongeveer 22 graden. Later op de dag ontstaan een aantal stapelwolken.

      Tropische zondag


      In de nacht naar zondag ligt de temperatuur buiten tussen de 11 graden in het noordoosten tot 17 graden langs de Zeeuwse kust. Een stuk minder plakkerig dus.

      Overdag wordt het een stralend weer met af en toe een beetje bewolking. Het blijft droog en zeer zonnig. De wind draait naar het zuiden tot zuidwesten en daarmee wordt warme lucht aangevoerd. Het wordt 25 graden op de Wadden, 28 graden op de westelijke stranden en in het noorden, 30 in het midden van het land en 31 tot plaatselijk 32 graden in het zuiden.

      Comment


      • Originally posted by Ed Raket View Post
        Kan me alleen voorstellen dat je beter slaapt omdat je moe bent door de sex, maar als ik me inspan in hitte dan krijg ik het zo heet dat ik helemaal geen oog meer dicht doe, dan draai maar juist vanwege die warmte
        Mannen vallen sneller in slaap na seks, volgens mij is dat wel een algemeen bekend iets.

        Comment


        • nou maar niet bij hitte, man dan ga ik dood van zweten en puffen, dan moet ik juist afkoelen etc...

          Comment


          • Oh nou tijdens de seks vergeet ik dat soort dingen hoor, gewoon lekker genieten en dan daarna samen koud douchen haha

            Comment


            • ging om het slapen NA de sex, door de extra hitte dan

              Comment


              • Nu geen hitte wel lekker weer alleen wat weinig zon

                Comment


                • en deze lekkere zomer blijft in augustus ook zo! https://www.telegraaf.nl/nieuws/3254...-van-20-graden

                  Comment


                  • https://www.ad.nl/binnenland/tropisc...acht~a98b221b/

                    Tropische dag in aantocht, tot wel 33 graden verwacht


                    HITTEPROTOCOLWie verzot is op zomers weer kan zich vandaag opmaken voor een prachtige dag. De temperatuur in ons land loopt vanmiddag op tot 33 graden en daarmee is er opnieuw een tropische dag in aantocht. Rijkswaterstaat stelt uit voorzorg het hitteprotocol in.

                    Om een dag tropisch te kunnen noemen, moet het op een van de officiële meetpunten in Nederland warmer worden dan 30 graden. Van een officiële tropische dag is er sprake als het op het hoofdstation in De Bilt ook 30 graden of meer wordt.

                    Dunne wolkenslierten


                    De dag start volgens Weerplaza nog fris, maar de temperatuur loopt deze ochtend snel op en uiteindelijk bereiken we tegen het einde van de middag de hoogste temperatuur. In het noorden van het land wordt het 25 tot 29 graden, in het midden en zuiden stijgt het kwik naar tropische waarden van 30 tot 33 graden.

                    ,,Het is de gehele dag zonnig met slechts af en toe wat dunne wolkenslierten”, zegt weerman Alfred Snoek. ,,Ook morgen is het vrij zonnig en warm, al koelt het in de avond wel wat sneller af en in het zuidoosten kan dan een onweersbui vallen.

                    Hitteprotocol


                    Voor het hele land geldt sinds vanochtend 10.00 het hitteprotocol. Rijkswaterstaat wil daarmee voorkomen dat mensen te lang stil komen te staan in de hitte. Het asfalt kan vanwege de hoge temperaturen namelijk warmer aanvoelen. Daarom worden vandaag auto’s sneller van de weg gehaald. Rijkswaterstaat verplaatst daarnaast iedereen, ook gestrande automobilisten die veilig langs de weg staan, naar een benzinestation of een andere locatie met voorzieningen.

                    Reizigers die de weg op gaan wordt geadviseerd om een flesje water mee te nemen en een paraplu tegen de felle zon.

                    Canal Pride


                    Ook op zaterdag, de dag van de Canal Pride in Amsterdam, schijnt de zon geregeld, maar wordt het niet zo warm als vandaag. De dag begint fris met 8 tot 11 graden, maar overdag wordt het uiteindelijk 20 graden in het noorden van het land tot 24, lokaal 25 graden in het zuiden, verwacht Weerplaza.

                    Comment


                    • lekker af en toe in de tuin, laptop, dan weer ff tuinieren en sproeien, dan weer ff binnen waar het koel is, fantastische zomer!

                      Comment


                      • Geen plaknachten tijdens komende hittegolf: ’s nachts koelt het heerlijk af


                        Weet je nog, drie weken geleden? Na dagen van dik 30 graden Celsius, bleef het ’s nachts ook nog eens warmer dan 20 graden. Tropische nachten, zoals weerkundigen het noemen. Wie toen zwetend in bed lag of erg slecht sliep, hoeft zich over de komende week geen zorgen te maken. Hoewel er een dagenlange hittegolf aankomt, koelt het ’s nachts heerlijk af.

                        https://www.ad.nl/binnenland/geen-pl...k-af~a640bc37/


                        Kijk dat scheelt weer. En door de lage luchtvochtigheid zal het ook anders aanvoelen dan de hitte van een paar weken geleden.

                        Comment


                        • Ik heb de ruimte in mijn fietstas toch maar weer opgevuld met trappistjes...voor de zekerheid..

                          Comment


                          • Oei dat is niet ok vd co2 uitstoot.

                            Comment


                            • Erg fout, want ze staan bovendien in de koelkast...nog slechter dus. Gelukkig was ik op de fiets en niet met mijn Volvotje..anders werd ik compleet afgefakkeld.

                              Comment


                              • Dus we zijn allemaal schuldig aan uitstoot etc. En niet alleen de boeren die gewoon hun werk doen om ons te bedienen en wij willen zo min mogelijk betalen

                                Comment


                                • De intensieve veeteelt. Maar dat wil je maar steeds niet begrijpen Ed Raket.

                                  En 25 miljard voor uitkopen van bedrijven is geen peulenschil toch? 11.200 boerenbedrijven moeten stoppen. Das meer dan 2 miljoen per boerenbedrijf.

                                  Comment


                                  • Graag on-topic blijven heren, politieke zaken hoeven niet bij elk gesprek erbij betrokken worden. Daar hebben we specifieke topics voor. Bedankt voor de medewerking.

                                    Comment


                                    • https://www.ad.nl/binnenland/tropisc...weer~a4e3306d/

                                      Tropische 30 graden aangetikt, ook na hittegolf blijft het mooi zomerweer


                                      Het worden tropische dagen voor wie de zomervakantie doorbrengt in eigen land. Volgens de meteorologen komt er voorlopig nog geen einde aan de warmte en blijft het ook na de hittegolf, die in de loop van volgende week waarschijnlijk eindigt, mooi weer. Ook de droogte houdt de komende periode aan, voorlopig valt er nauwelijks regen.

                                      De eerste officiële tropische dag van deze hittegolf is een feit. Rond half vijf is ook in De Bilt de 30 graden bereikt.

                                      Door toedoen van een oostenwind breekt er deze week een aantal tropische dagen aan in Nederland. Niet alleen vandaag tikken we de 30 graden aan, ook morgen tot en met zondag gaat het kwik op grote schaal omhoog naar 30 à 35 graden. Ook op de stranden wordt het warm. Enkel op de Waddeneilanden blijft de temperatuur met 26 tot 29 graden wat achter bij de rest van het land. Het is daarbij flink zonnig en droog, wat de heersende droogte verergert. ’s Nachts koelt het af naar 15 tot 18 graden, waardoor er niet echt sprake is van ‘plaknachten’.

                                      Weerbureau Weeronline noemt het onvermijdelijk dat we afstevenen op een officiële hittegolf. Zo bereikte de temperatuur gisteren in De Bilt al zomerse waarden, wat zeer waarschijnlijk het begin was van een landelijke hittegolf. In het zuidoosten is het al sinds zondag zomers warm, dat wil zeggen 25 graden of meer, waardoor daar een regionale hittegolf al is begonnen. Voor een officiële hittegolf moet het in De Bilt minimaal vijf dagen achter elkaar minstens 25 graden zijn, waarvan drie dagen 30 graden of meer.

                                      Superhittegolf?


                                      Weeronline acht de kans klein (20 procent) dat het komt tot een superhittegolf, waarbij het vijf aaneengesloten dagen 30 graden of meer wordt, waarvan drie dagen met maxima van 35 graden. Toch is een plaatselijke superhittegolf in het zuidoosten niet onmogelijk, aldus het weerbureau.



                                      Mogelijk extra veel sterfte onder ouderen door hitte deze zomer


                                      De sterfte onder ouderen zou dit jaar zomaar een stuk hoger kunnen zijn dan afgelopen jaren. Omdat we te maken hebben met een behoorlijk warme en droge zomer overlijden er mogelijk extra veel ouderen, zegt hoogleraar ouderengeneeskunde Cees Hertogh van Amsterdam UMC.

                                      Vanaf woensdag geldt het Nationaal Hitteplan voor heel Nederland. Vooral ouderen die al een kwetsbare gezondheid hebben lopen een verhoogd risico op uitdroging of andere levensbedreigende kwalen als gevolg van de hitte, aldus Hertogh. Het gaat dan om mensen met bijvoorbeeld een hartkwaal. Hun lichaam kan de stress die warmte geeft minder goed opvangen.

                                      Geen regen van betekenis


                                      Het landelijk neerslagtekort loopt vandaag op naar 250 millimeter. ,,Dat is nogal bijzonder", stelt meteoroloog Wilfred Janssen van Weerplaza. ,,Slechts vier keer eerder (1921, 1959, 1976 en 2018) sinds 1906 was het nog droger in ons land op deze datum.”

                                      Regen van betekenis zit er voor veel plaatsen ook de komende periode niet in. Regengebieden blijven op grote afstand van ons land en buienvorming wordt, ondanks de warmte, flink de kop in gedrukt. Tot en met zondag wordt geen neerslag verwacht.

                                      Na het weekend neemt de kans op een regen- of onweersbui toe, maar de vraag is of een groot deel van ons land überhaupt neerslag krijgt. Janssen: ,,Hoewel het voor veel mensen fraai vakantieweer is, moet wel heel verstandig worden omgegaan met de natuur. Hevige natuurbranden liggen op de loer als we niet met zijn allen voorzichtig zijn. Ga bijvoorbeeld niet barbecueën in of nabij een gebied met veel dorre planten, wees voorzichtig met sigarettenpeuken en gooi ook niet zomaar glazen flesjes weg. Al deze dingen kunnen spontaan voor natuurbranden zorgen, iets dat gezien de huidige droogte en het bijbehorend weer snel uit de hand kan lopen.”



                                      Zuidoost-Nederland veel vaker te maken met hittegolf dan kust


                                      Het verschil in het aantal regionale hittegolven in Nederland is groot: het zuiden en zuidoosten kregen in de afgelopen 22 jaar veel vaker te maken met een hittegolf dan de kustgebieden, zeker die in het noorden, zo blijkt uit gegevens van Weeronline.

                                      Met de verwachte tropische temperaturen lijkt Nederland onvermijdelijk op een officiële hittegolf af te steven. Als dat het geval is dan is het de eerste landelijke hittegolf in twee jaar tijd. In augustus 2020 kwam het in De Bilt voor het laatst tot een hittegolf, die toen dertien dagen duurde. In het zuidoosten van Nederland is het met 25 graden of meer sinds zondag al zomers warm, waarmee een regionale hittegolf daar al van start is gegaan. De laatste regionale hittegolf duurde van 14 tot en met 20 juni 2021, in Brabant, Limburg en de Achterhoek.

                                      In de afgelopen 22 jaar hebben het zuiden en zuidoosten van het land het vaakst te maken gehad met een hittegolf. Meetstation Arcen in Limburg spant de kroon met 25 hittegolven sinds de eeuwwisseling. Dat zijn er bijna dubbel zo veel als in De Bilt (13) werden gemeten. Ook in het Limburgse Ell en het Brabantse Eindhoven kwam het sinds 2000 minimaal twintig keer tot een regionale hittegolf.

                                      De kustgebieden kregen sinds 2000 nauwelijks te maken met hittegolven. In het Zeeuwse Vlissingen waren het er vier, in IJmuiden in Noord-Holland drie en in het Noord-Hollandse De Kooy ook twee. Op Vlieland, Terschelling en in het Friese Stavoren werd sinds de eeuwwisseling slechts één keer een regionale hittegolf gemeten.

                                      Comment


                                      • Ik heb de bbq egg wat vaker aan staan, deuren en ramen tegen elkaar open met lekker briesje prima te doen in huis

                                        Comment


                                        • https://www.telegraaf.nl/nieuws/4872...-de-achterhoek nu pas 1e hittegolf, ik geniet van deze geweldige zomer,

                                          Comment


                                          • Op mijn werk airco, in mijn auto airco, thuis airco, I love airco!

                                            Comment


                                            • Ja, totdat je de energierekening krijgt.

                                              Comment


                                              • Die is al mega hoog en in deze zomer amper verder elektriciteit nodig, en al helemaal geen verwarming

                                                Comment


                                                • Originally posted by Bergstrom View Post
                                                  https://www.telegraaf.nl/nieuws/4872...-de-achterhoek nu pas 1e hittegolf, ik geniet van deze geweldige zomer,
                                                  Voor mij mag het de laatste zijn, 20 a 22 graden is voor mij een prima temperatuur.

                                                  Comment


                                                  • ja afhankelijk van of je werkt en watvoor werk je doet is dat lekker, maar weer is ook leuk als het afwisselend is, en zo'n zomer vind ik nu eindelijk lekker, zwoel en echt zomergevoel. Waren toch mindere jaren de laatste 2 jaar met veel regen, storm of niet echt lekker weer of weer 40 graden.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X