Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hoe komen jullie de hitte door?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Hier ook weinig aan de hand geweest. Wel flinke buien maar harde windstoten zijn uitgebleven.. De tuin heeft in ieder geval voldoende water voor de komende dagen.

    Comment


    • ja en maar klagen dat ze amper drinkwater hebben, man man, vorig jaar was het weken heet, en nu alleen maar regen maar paar droge dagen, geloof niets meer van wat ze roepen over klimaat etc

      Comment


      • Dat roepen over tekorten aan schoon drinkwater heeft weinig te maken met weinig neerslag. Heeft niks met klimaat te maken maar met vervuiling (die er steeds lastiger uit te filteren is). Dat het klimaat veranderd is zo klaar als een klontje, maar als jij dat wilt ontkennen; mat kan en mag. Beetje wappie-gedrag hè? Zoals; Corona is er niet en nooit geweest.

        Comment


        • klimaat etc. schreef hij, dus meer algemeen info die vaak inderdaad tegenstrijdig is of het nu over drinkwater is, code geel of oranje, voor en nadelen zonnepanelen, warmtepomp, elektrische auto en ga zo maar door. Je kan nergens meer of afgaan, want het is ff later vaak weer anders.

          Comment


          • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1428...-als-restafval

            ’De mens blijft de zwakste schakel’
            Aparte kliko voor PMD verdwijnt: plastic weer in zelfde bak als restafval

            LEEUWARDEN - Er staan straks minder afvalcontainers voor de deur, nu steeds meer gemeenten in ons land ervoor kiezen het vooraf scheiden van afval los te laten. Dat betekent dat het restafval in dezelfde bak mag worden gegooid als plastic, metaal en drankverpakkingen (PMD).

            © ANP/HH

            Steeds meer gemeenten in ons land kiezen ervoor het vooraf scheiden van afval los te laten.




            Bij sommige gemeenten wordt afscheid genomen van de ’heilige graal’ dat voor iedere soort afval een aparte bak nodig is. „In de praktijk blijkt dat burgers al dan niet expres fouten maken bij het scheiden van afval. Te vaak worden daardoor hele ladingen afgekeurd voor recycling en die gaan dan de afvalverbrander in”, zegt Jelmer Helmhout van verwerkingsbedrijf Omrin, dat het afval inzamelt van anderhalf miljoen huishoudens en tienduizend bedrijven.

            „In de praktijk blijkt dat je beter achteraf kunt scheiden. Daar zijn we inmiddels wel achter gekomen. Er is veel geprobeerd met aparte containers en weet ik niet wat, maar de mens blijft de zwakste schakel”, stelt Helmhout. „Door nu achteraf te scheiden, scoren we beter en daar gaat het om. Vandaar dat gemeenten hun afvalbeleid inmiddels aanpassen.”

            © LUCAS KEMPER

            „PMD-afval kan goed worden nagescheiden”, stelt de Vereniging Afvalbedrijven.



            „Ik denk dat inmiddels zo’n 30 procent restafval en PMD weer in één bak verzamelt. In Groningen, Friesland en een deel van Gelderland gebeurt dat al standaard. Maar nu zie je dat ook in bijvoorbeeld Hilversum, Laren, Gooise Meren en Almere gebeuren. Daar laten ze het scheiden aan de bron ook los. En we zien dat deze trend navolging vindt, want we krijgen veel gemeenten op bezoek die kijken hoe wij het doen”, aldus Helmhout.Verplichting



            De Vereniging Afvalbedrijven zegt dat het recyclen van afval een wettelijke verplichting is, waaraan gemeenten zich moeten houden. „PMD-afval kan goed worden nagescheiden. Maar dat geldt lang niet voor alle afvalstromen. Deze raken in het restafval te nat of vervuild en kunnen niet meer worden gerecycled – denk aan papier of karton”, zegt woordvoerder Jeroen Stein. „Gemeenten hanteren geen uniform beleid. Kan ook niet, want bij hoogbouw en portiekwoningen heeft niet iedere bewoner bijvoorbeeld ruimte voor vier containers voor de deur. Dus het blijft altijd maatwerk.”

            © DE TELEGRAAF

            „Ik ben blij dat er een kliko weggaat”, zegt de Almeerse Lucia Geijsberts. „Het zijn foeilelijke dingen.”



            Maar doel blijft het voorkomen dat afval in de verbrandingsinstallaties terechtkomt. Stein: „We recyclen op dit moment al zo’n 80 procent van al ons afval en dat is een prachtige score. Maar ook met de rest doen we mooie dingen, door energieopwekking. Zelfs het bodemas dat overblijft na verbranding van het restafval, wordt nog gebruikt voor stoeptegels en de fundering van snelwegen. We lopen wat dat betreft voorop in Europa, maar het kan nog altijd beter.”



            Gooi en Vechtstreek heeft nu al besloten nascheiding toe te passen. „Het duurt nog wel even en we voeren het pas op 1 juli 2026 in, maar we moeten het nu al aanbesteden. Maar duidelijk is dat het voor burgers makkelijker wordt en ze straks een kliko minder voor de deur hebben staan”, aldus een woordvoerder.

            „Ik ben blij dat er een kliko weggaat”, zegt de Almeerse Lucia Geijsberts. „Het zijn foeilelijke dingen en we hadden ze mooi uit het zicht gezet in een houten bak, waar er twee in stonden. Toen we nog meer moesten scheiden, kregen we een container erbij die daar niet in paste en dus altijd in het zicht stond. Dat die nu verdwijnt, vind ik geweldig.”

            Comment


            • Wat hebben kliko's te maken met 'Hoe komen jullie de hitte door' ?

              Comment


              • Originally posted by Scuderia View Post
                Wat hebben kliko's te maken met 'Hoe komen jullie de hitte door' ?
                Als het goed heet is, komen er meer maden in...

                Comment


                • gezien dat de discussie richting klimaat ging zal dat wel weer een reactie op dat geweest zijn, vuurwants houdt er van om alles via via naar kimaat, natuur etc etc te gaan, zonder effect want mensen blijven bij hun standpunten en ze bestoken elkaar alleen maar zonder naar elkaar te luisteren, dus verdoen van tijd wat zinloos is

                  Comment


                  • Volgende week eindelijk zomerweer😃

                    Comment


                    • https://www.ad.nl/home/video-weerpla...-zon~aad2200e/

                      VIDEO | Weerplaza: Nederland wacht mooie zomerweek, Zuid-Europa zindert in de zon


                      Na een herfstachtig weekend wacht deze week mooi zomerweer op ons, zeker later in de week stijgt het kwik flink. Maar vanavond en vannacht trekken ook onweersbuien over!

                      Comment


                      • Nu gewoon lekker met net boven de 20 graden😃

                        Comment


                        • Volgende week beter zomerweer

                          Comment


                          • Het is is fantastisch, niet te warm, perfecte zomer nu hoor

                            Comment


                            • Ja precies goed, met af en toe iets meer warmte maar dat maakt het juist fijn

                              Comment


                              • Tappist staat al koel...

                                Comment


                                • lekker wijntje en bbq aan en werk gaat gewoon door natuurlijk

                                  Comment


                                  • Niks mis mee inderdaad, met de laptop in de tuin werken..

                                    Comment


                                    • jij had toch een winkel of zoiets?

                                      Comment


                                      • https://www.bnnvara.nl/joop/artikele...are-gezondheid

                                        waarschuwing voor mensen met kwetsbare gezondheid




                                        Er is voor Nederland uitzonderlijke hitte op komst. Vooral in de drie zuidelijke provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg kan het kwik hoog oplopen. Het KNMI waarschuwt voor temperaturen tussen de 32 en 35 graden. Vooral mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen hier ernstige klachten door krijgen, zoals oververhitting en uitdroging. Maar, zo waarschuwt het weerinstituut: "Bij zware inspanning kan iedereen deze klachten krijgen."

                                        De maximumtemperaturen elders in het land liggen maandag naar verwachting tussen de 28 en 32 graden. Dinsdag kan het in het oosten en zuiden nog zeer warm zijn, aldus het KNMI. "Al wordt het iets minder warm dan op maandag. Later op de dag koelt het wat af."

                                        Weeronline meldt zondag dat maandag niet alleen de warmste dag van de week, maar ook de warmste dag van het jaar tot nu toe wordt.

                                        Als gevolg van de klimaatcrisis zullen weerextremen toenemen. Het zuiden van Europa kampt al weken met een hittegolf waarbij de temperaturen oplopen tot boven de 40 graden Celsius. Delen van de Middellandse Zee zijn inmiddels opgewarmd tot temperaturen die doorgaans in het Caribisch gebied worden aangetroffen.

                                        Comment


                                        • https://www.ad.nl/binnenland/fraai-z...den~afd5bb70d/

                                          Fraai zomerweer op komst, komende week kan het weer 25 graden worden


                                          In de tweede helft van augustus lijkt fraai zomerweer de overhand te hebben. Er is veel zon, maar soms ook wat buien bij temperaturen tussen 20 en 25 graden. Begin september lijkt het wat warmer en droger dan normaal te worden, maar door tropische stormen en orkanen die onlangs woedden is de verwachting volgens Weeronline nog wat onzeker.

                                          Orkaan Ernesto - die afgelopen dagen over onder meer Puerto Rico raasde - trekt zaterdagochtend lokale tijd als een categorie 2-orkaan met een snelheid van rond de 160 kilometer per uur over Bermuda. Verwacht wordt dat Ernesto maandag als orkaan langs het Canadese New Foundland trekt, om dinsdag af te zwakken tot tropische storm.

                                          In de meeste weermodellen trekken de restanten van Ernesto in de tweede helft van de week over Ierland en Groot-Brittannië en blijft het daardoor in Nederland fraai zomerweer. Door een warme, zuidelijke wind die dan tijdelijk op kan steken zou de temperatuur hier nog een paar dagen op kunnen lopen naar 25 tot 30 graden.

                                          Wanneer op 1 september de meteorologische herfst begint, is er volgens Weeronline dit jaar goede kans op mooie (na)zomerdagen. Normaal gesproken is het dan een graad of 20, maar nu kan het best nog eens zomers warm worden met in het binnenland temperaturen van 25 graden of meer. Toch kunnen de tropische stormen en orkanen die recent woedden de weersverwachting dan nog overhoop gooien.

                                          Comment


                                          • https://www.ad.nl/binnenland/wisselv...egen~a52cb70d/

                                            Wisselvallige week met zomerse temperaturen, oranje lucht door bosbranden verdwijnt met regen


                                            De oranje gloed die de afgelopen dagen tijdens de zonsondergang te zien was, is na maandag voorbij. De gloed, die werd veroorzaakt door bosbranden in Canada, verdwijnt met de regen die dinsdagmiddag over ons land trekt. Naast regen laat ook de zon zich deze week weer veelvuldig zien. Over het weer tijdens de Formule 1 Grand Prix van Zandvoort bestaat nog wat onzekerheid. Mogelijk moeten de coureurs zaterdag rekening houden met een natte baan.

                                            Dinsdag begint zonnig met in het oosten zo’n 25 à 26 graden. In het westen is het eerder rond de 20 graden. In de loop van de middag neemt de bewolking toe en begint het geleidelijk te regenen. De buien trekken van west naar oost. Ook dinsdagavond valt er nog een paar buien, met in het noorden en westen ‘kans op een klap onweer’, aldus Johnny Willemsen van Weerplaza.

                                            Samen met die buien verdwijnt ook de gele of oranje lucht die de afgelopen dagen te zien was. Die werd veroorzaakt door rook van de bosbranden in Canada die via de hoge luchtlagen naar ons land waaide. Doordat de rookwolk het zonlicht deels tegenhield, kleurde de lucht geel of, tijdens de zonsondergang, oranje.

                                            Woensdag staat ons weer een zomerse dag te wachten met veel zon. ,,Er staat wel een stevige westenwind waardoor het wat koeler aanvoelt”, aldus Willemsen. Het wordt 19 graden aan zee en 21 tot 22 in Limburg. Ook donderdag blijft het droog en zonnig met hier en daar wat stapelwolken. Het wordt die dag 21 tot 25 graden. Vrijdag start droog met veel zon. Daarna neemt de kans op een bui toe. Het wordt zo’n 20 graden aan zee en 25 graden in het binnenland.

                                            Grand Prix


                                            Voor zaterdag is het weerbeeld nog wat onzeker. ,,Krijgen we te maken met warme lucht, dan kan het zo’n 25 graden worden. Maar als het gaat regenen, dan wordt het een aantal graden koeler”, zegt Willemsen. De kans op een bui is de hele dag aanwezig.

                                            Bij de GP in Zandvoort moet zaterdag dus mogelijk rekening worden gehouden met een natte baan. Zondag blijft daarentegen droog. Ook op Zandvoort. Er staat dan wel een pittig windje. Het wordt 19 graden aan zee en maximaal 22 graden in het binnenland.


                                            Comment


                                            • Ik kan met 23-25 graden en droog weer prima leven de komende weken hoor😃

                                              Comment


                                              • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1516...-weinig-gezien

                                                Nieuwe week wordt op en top zomers: ’Nog maar weinig gezien’

                                                De Nederlandse zomer laat het al een aantal dagen flink afweten, maar er is serieuze verbetering op komst. Vanaf zondag kunnen we ons op gaan maken voor een langdurige droge periode en in de nieuwe week wordt het zelfs op en top zomers.

                                                © ANP / ANP

                                                Drukte op het strand bij badplaats Zandvoort. Vanwege het warme zomerweer is het volgende week weer wat drukker aan de kust.




                                                Wie donderdag naar buiten kijkt, ziet grijs zomerweer met veel wind. En dat is voorlopig nog niet klaar. Het is de komende tijd wisselvallig met een mix van zon, wolken en enkele buien. Bovendien staat er deze dagen een stevige zuidwestenwind, vooral aan zee. In het weekend staat er veel minder wind, maar het blijft niet droog. Vooral zaterdagavond vallen nog stevige buien, maar daarna wordt het echt beter.

                                                In de nieuwe week kunnen we ons op gaan maken voor volop zomerse taferelen. De dagen verlopen droog en het is de zon die het weerbeeld domineert. Maandag is het zeker nog niet warm met 20 tot 22 graden, maar vanaf dinsdag zoekt de wind oostelijke richtingen op. Hierdoor wordt droge en warme lucht richting ons land aangevoerd.



                                                In de tweede helft van de week kunnen we volgens Weeronline op uitgebreide schaal zomerse temperaturen van ruim 25 graden verwachten. In het binnenland is het zelfs niet uitgesloten dat we af en toe een tropische 30 graden kunnen noteren. „Dit soort weken hebben we afgelopen zomer maar weinig gezien en dat terwijl we nu al richting september gaan!”, besluit Weeronline.



                                                Het fraaie Hollandse zomerweer is vooral goed nieuws voor de regio Noord, waar de scholen volgende week nog gesloten zijn. In de regio Zuid gingen de scholen deze week weer open en de regio Midden volgt komende week.

                                                Comment


                                                • Vandaag wordt een top zomerse dag!😃

                                                  Comment


                                                  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/7452...week-broeierig

                                                    De warmte blijft: in het weekend tot wel 30 graden en in de nieuwe week broeierig

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X