Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Arabische wereld

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Gezien alle protesten en stakingen in Israel, is de bevolking die IDF en Netanyrahu inmiddels ook meer dan zat...maar wie ruimt die mafketel nu eens op? Hopelijk komt dat sneller dan velen hopen..liever as we speak dan vanavond of morgen...

    Comment


    • Ze willen de gijzelaars vrij en Hamas doet dat niet. Hamas zal Israel blijven aanvallen ongeacht wie de premier is. Dat zal nooit veranderen. Je bent toch niet naief?

      Comment


      • Nee, en dus ook niet zo naïef om te denken dat Israël vrede in die regio wil, omdat IDF alles blijft aanvallen/koloniseren in de omringende landen.. Ze roepen de woede van de hele Arabische wereld ook over zich af... de sufkoppen.. boontje komt om zijn loontje.

        Comment


        • nee ze verdedigen hun eigen land en volk wat steeds aangevallen wordt en schakelen de terroristen uit. Als Hamas alle gijzelaars had vrijgelaten of beter nog deze niet had gegijzeld en niet hadden gemoord en verkracht vorig jaar oktober dan waren die akties van Israel niet geweest. Hamas geeft niets om de palestijnen die offeren ze bewust op en vangen intussen het geld van Iran.

          Comment


          • Natuurlijk is wat Israel doet buiten alle proporties, maar ze reageren op de akties van de terroristen die dit kunnen stoppen maar daar zelf geen belang bij hebben. Die hebben 2 belangen: geld en Israel vernietigen. Tja wat moet Israel dan? Tegen hun bevolking zeggen ach we laten hun ons doden en we doen niets terug?

            Comment


            • Hamas toont zich opnieuw morbide manipulator met ‘afscheidsvideo’ van geëxecuteerde gijzelaars | Buitenland | Telegraaf.nl

              Land ontregeld door massale demonstraties tegen Netanyahu
              Hamas toont zich opnieuw morbide manipulator met ‘afscheidsvideo’ van geëxecuteerde gijzelaars

              Comment


              • Je kan als Israel niets goeds doen in dit. En Hamas weet dat Israel hard reageert en weet dus ook dat door hun akties de Palestijnen en Hamas zelf getroffen zullen worden. En die willen geen vrede, ze willen Israel weg hebben totaal. Dus onoplosbaar.

                Comment


                • Bevolking daar is ook verdeeld over wel of niet doorgaan. Groot deel is conservatief en wil wel dat men doorgaat met jagen en uitschakelen van daders en leidinggevenden.

                  Comment


                  • En dat is het grootste deel van de kiezers wat voor deze regering heeft gekozen.

                    Comment


                    • LIVE Midden-Oosten | Leger: ‘Acht Hamas-terroristen gedood, onder wie leider van bloedbad in Zuid-Israël’ | Buitenland | AD.nl

                      LIVE Midden-Oosten | Leger: ‘Acht Hamas-terroristen gedood, onder wie leider van bloedbad in Zuid-Israël’


                      midden-oostenBij een recente luchtaanval in Gaza-stad zijn volgens het Israëlische leger acht-Hamas-terroristen gedood. Onder hen de commandant van een elite-eenheid die het bloedbad met 20 doden leidde in de landbouwnederzetting Netiv HaAsara op 7 oktober in het zuiden van Israël. Ahmed Wadiyya werd volgens Israëlische media gefilmd terwijl hij cola dronk uit de koelkast van een man die vlak daarvoor voor de ogen van zijn kinderen was vermoord.

                      Bij een recente luchtaanval in de buurt van het al-Ahli-ziekenhuis in Gaza-stad zijnacht-Hamas-terroristen gedood. Onder hen de commandant van een elite-eenheid van Hamas die het bloedbad met 20 doden leidde in de landbouwnederzetting Netiv HaAsara op 7 oktober in het zuiden van Israël. Dat bevestigen het Israëlische leger (IDF) en veiligheidsdienst Shin Beth na mediaberichtgeving.

                      Ahmed Wadiyya stond volgens de IDF aan het hoofd van een Nukhba-eenheid in het Daraj-Tuffah-bataljon van de Palestijnse terreurgroep. Hij viel Netiv HaAsara binnen met een paraglider. De andere zeven terroristen die in Gaza-stad werden gedood, waren ook leden van het Daraj-Tuffah Bataljon. Eén van hen was betrokken bij de levering van de bommen die de terreurgroep gebruikte om de veiligheidsbarrière van Gaza te doorbreken, aldus de IDF.

                      Ahmed Wadiyya werd volgens Israëlische media gefilmd terwijl hij cola dronk uit de koelkast van een man die vlak daarvoor voor de ogen van zijn kinderen was vermoord.

                      Israëlische media meldden eerder zonder bronvermelding dat de nabestaanden van de vermoorde man, Gil Taasa, maandag was verteld dat Ahmed Wadiyya en zeven andere Hamas-terroristen waren uitgeschakeld bij een luchtaanval in Gaza-stad.

                      Comment


                      • Hamas is niet bereid om concessies te doen, maar geeft de voorkeur aan het vermoorden van gijzelaars | Columns | Telegraaf.nl

                        Hoofdredactioneel commentaar
                        Hamas is niet bereid om concessies te doen, maar geeft de voorkeur aan het vermoorden van gijzelaars

                        De brute executie van zes Israëlische gijzelaars zorgt voor een golf van woede. Premier Netanyahu krijgt in eigen land het verwijt verantwoordelijk te zijn voor de dood van het zestal omdat hij niet genoeg concessies zou doen voor een staakt-het-vuren in Gaza.

                        Comment


                        • het is triest bij al die oorlogen dat er zoveel slachtoffers zijn, en er zijn tig oorlogen nu aan de gang, voor de meeste hebben wij geen aandacht

                          Comment


                          • Ach wij allen zijn hypocriet

                            Comment


                            • Biden wil vervolging vd Hamas top voor ontvoering, verkrachting en doden vd Israelische slachtoffers vd terrordaad vorig jaar oktober.

                              Comment


                              • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1692...derspeelplaats

                                OORLOG ISRAËL



                                Dag 334 van de oorlog tussen Israël en HamasLIVE |

                                Israëlische leger publiceert beelden van tunnel waar gijzelaars zijn vermoord: ’Kinderspeelplaats’


                                Het Midden-Oosten staat al bijna een jaar onder hoogspanning na de bloedige terreuraanval van Hamas in Israël. Hezbollah en andere door Iran gesteunde groepen bestoken dagelijks de Joodse staat en nog altijd zitten tal van gijzelaars vast in Gaza. Ook de onrust in eigen land over de te varen koers neemt toe. Volg hier de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.

                                © X

                                De gegijzelde Hersh Goldberg-Polin, Eden Yerushalmi, Ori Danino, Alex Lobanov, Carmel Gat en Almog Sarusi werden vermoord door Hamas-terroristen.

                                Israëlische leger publiceert beelden van tunnel waar gijzelaars zijn vermoord: 'Kinderspeelplaats'


                                Het Israëlische leger heeft beelden vrijgegeven van de tunnel in het zuiden van Gaza, waar de gegijzelde Hersh Goldberg-Polin, Eden Yerushalmi, Ori Danino, Alex Lobanov, Carmel Gat en Almog Sarusi werden vermoord door Hamas-terroristen.

                                De tunneluitgang bevond zich in een "kinderspeelplaats", aldus het Israëlische leger. De muren naast de tunnelschacht zijn versierd met Disney-figuren en er zijn ook knuffelberen in de buurt te zien. Volgens het leger bevonden zich veel Hamas-terroristen in de omgeving, samen met veel boobytraps die ze hadden opgesteld. "Dit is weer een voorbeeld van het cynische gebruik door Hamas van burgerfaciliteiten voor terroristische activiteiten," voegt het Israëlische leger eraan toe.

                                Israël schiet terug na 65 raketten van Hezbollah


                                Hezbollah heeft woensdag 65 raketten afgeschoten op Israël, meldt nieuwssite The Times of Israel. De Israëlische krijgsmacht zegt in reactie doelen in Libanon te hebben beschoten.


                                De raketten van Hezbollah kwamen neer in het noorden van Israël, waaronder in het stadje Kiryat Shmona, Zo is er onder meer een woning geraakt. Er brak op een aantal plaatsen brand uit, maar verder zou er weinig schade zijn.


                                Het is niet bekend of er schade is in Libanon.

                                Hamas rept over 'zelfmoordaanslagen' in bericht over aanslagen op Westelijke Jordaanoever


                                Voor het eerst in bijna twee decennia is Hamas begonnen met het gebruik van de term “zelfmoordaanslagen” met betrekking tot haar laatste acties op de Westelijke Jordaanoever.

                                In de meest recente verklaring van de terreurorganisatie rept men over de "eerste martelaarsoperaties nabij Hebron". Daarbij refereert Hamas aan een dubbele autobomaanslag nabij Gush Etzion. Ook werden de twee daders, Muhammad Ihsan Marqa en Zuhdi Abu Afifa, verheerlijkerd en 'martelaren' genoemd.

                                In de verklaring beloofde de terreurgroep om nog meer “pijnlijke verrassingen” te veroorzaken in de hele Westelijke Jordaanoever. De dubbele autobomaanslag kwam twee dagen nadat Hamas-topman Khaled Mashaal opriep tot een hervatting van de zelfmoordaanslagen op de Westelijke Jordaanoever, nu de terreurgroep onder zware militaire druk staat in Gaza.

                                Comment


                                • Ik ben gelukkig niet de enige die ook zoiets denkt..

                                  https://www.nu.nl/nujij/6327133/zorg...olonisten.html

                                  Comment


                                  • nee duhhh, problemen zijn er niet voor niets decennia, en men zal er ook nooit uitkomen

                                    Comment


                                    • https://www.telegraaf.nl/watuzegt/12...s-op-de-campus

                                      Column Afshin Ellian
                                      Jodenhaat en haat tegen Israël horen niet thuis op de campus

                                      Vandaag begint het academisch jaar. De gebeurtenissen rond en in de universiteiten na de terroristische aanslag van Hamas op Israëlische burgers hebben een spoor van vernielingen, geweld en intolerantie achtergelaten. Terwijl in westerse universiteiten nazileuzen terecht niet worden toegestaan, discussieerden westerse universiteitsbestuurders of de gewelddadige leuzen tegen Joden, Israël en Israëlische burgers toelaatbaar zijn.




                                      De Amerikaanse Columbia University had na een onrustig jaar opdracht gegeven om de aard en ernst van antisemitische incidenten in en rond de campus te onderzoeken. Ook hebben ze er onderzoek gedaan naar de manier waarop de bestuurders met de klachten en antisemitische incidenten omgingen. Joodse studenten aan de Columbia University werden tijdens pro-Palestinaprotesten ’bedreigd, aangevallen en lastiggevallen op de campus, en veel faculteiten weigerden hun klachten te geloven of actie te ondernemen om het probleem te stoppen’, aldus het rapport.

                                      In het rapport worden verschillende voorbeelden genoemd van antisemitische gedragingen. Joodse studenten die op of in de buurt van de campus liepen, meldden dat ze werden gevolgd, hun davidster-kettingen werden afgenomen en tegen muren werden geprikt. Joodse studenten werden uit sociale en zelfs atletische verenigingen verwijderd, nadat de verenigingsbestuurders een petitie hadden ondertekend tegen Israël. In het leslokaal zorgden berichten over bedreigingen, bespotting en uitsluiting ervoor dat sommige Joodse studenten bepaalde afstudeerrichtingen en docenten vermeden. In sommige Amerikaanse universiteiten (net als in Amsterdam) werden ook nog universiteitsgebouwen vernield. De straatterreur drong de campus binnen. Maar de bestuurders deden niets.
                                      Gedragscodes



                                      Er verschenen nog meer rapporten over anti-Joodse en anti-Israëlische acties aan de universiteiten. Harvard University en Stanford University hebben ook rapporten opgesteld over antisemitisme op de campus. Universiteiten beginnen hun gedragscodes ter bescherming van studenten tegen de activisten te wijzigen. De New York University acht de antizionistische discriminatie nu in strijd met de huisregels en daarom zullen ze in die gevallen in de toekomst disciplinaire maatregelen nemen. Er werd ook nagedacht over een hedendaagse definitie van antisemitisme. De onderzoekers van Columbia University stellen deze aanvullingen voor: het vieren van geweld tegen Joden of Israëliërs en het discrimineren van studenten op basis van hun banden met Israël.

                                      NRC had een interview met de Canadese (oud-)politicus en universiteitsbestuurder Michael Ignatieff. Ignatieff was eerder in conflict geraakt met de Hongaarse president Victor Orban over de academische vrijheid. Ignatieff werd de vraag gesteld of de universiteiten hun banden met Israëlische universiteiten moeten verbreken: ’Israëlische universiteiten horen tot de beste voorbeelden van academische vrijheid die ik ken. We moeten die banden juist aanhalen en versterken, ook die met Palestijnse universiteiten (...) ik zie geen zin in deugdzaam vertoon dat geen enkel effect heeft op wat daar nu gebeurt.’



                                      Vervolgens maakte NRC een vergelijking met het apartheidsregime van Zuid-Afrika. Het antwoord van Ignatieff wordt hopelijk door de Midden-Oosten-correspondent van NRC goed bestudeerd: ’Israël is geen apartheidsstaat zoals Zuid-Afrika dat was, laat ik het daarop houden. Ik wil een breder punt maken. Universiteiten moeten de moed hebben om in gesprek te blijven, juist in landen die academische vrijheid niet kennen of beknotten.’Infiltreren



                                      Academische betrekkingen tussen universiteiten moeten gevrijwaard zijn van politieke of activistische instanties en figuren. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, zoals in die gevallen waarin de inlichtingendiensten van vijandelijke staten onze universiteiten willen infiltreren om hun eigen studenten of westerse landen te bespioneren. Kennisveiligheid is ook een onderdeel van de academische vrijheid. In alle andere gevallen prevaleren de vrije betrekkingen tussen de universiteiten boven politiek en veiligheidsvraagstukken.



                                      Wetenschappers en universiteiten moeten zonder vrees voor overheden of activisten kunnen samenwerken. Daarvoor heb ik twee redenen. Eerst de pragmatische reden: de meeste landen in de wereld worden door despoten geleid. Als we ze allemaal gaan boycotten, blijven er alleen maar universiteiten van het vrije Westen over. Ik heb ook een ideële reden: de academische betrekkingen bevorderen debatten en uitwisseling van argumenten. Dat kan op den duur effect hebben op die samenlevingen. Dit noemt men terecht academic diplomacy.



                                      In tegenstelling tot Iran of China is hier eenieder vrij om tegen het overheidsbeleid te protesteren. Recht op demonstratie geldt voor iedereen. Daardoor is er geen enkele geldige reden om op de campus van de universiteit te gaan demonstreren. Universiteiten hebben geen macht en gezag om oorlogen te beëindigen. Daarvoor moet men bij politieke instellingen zijn. Een universiteit is een vrije haven voor onderzoek, onderwijs en ook maatschappelijke debatten. Universiteiten hebben de plicht om voor allen de fysieke veiligheid te waarborgen.



                                      Jodenhaat en haat tegen Israël horen niet thuis op de campus.

                                      Comment


                                      • https://www.telegraaf.nl/watuzegt/35...ch-niet-verzet

                                        Kringen
                                        Israël zal van de kaart worden geveegd wanneer het zich niet verzet

                                        Vluchten kan niet meer, ik zou niet weten hoe, vluchten kan niet meer, ik zou niet weten waarnaartoe.




                                        Excuses, Annie M.G. Schmidt, dat ik de eerste zinnen van uw 47 jaar oude lied, destijds zo mooi door Frans Halsema en Jenny Arean vertolkt, zomaar overneem. U bent weliswaar alweer 29 jaar niet meer onder ons, maar het getuigt van grote brutaliteit, zeker omdat ik van zins ben om u, de hogepriesteres van de polderlandse tekstschrijverij, tegen te spreken.


                                        Vluchten kan namelijk wél.



                                        Als het water maar hoog genoeg aan je lippen komt.



                                        Ik overzag de voorbije dagen. En wat trok aan mij voorbij? Een reeks gebeurtenissen die mij gaandeweg steeds nadrukkelijker deden beseffen dat het moment om de boel de boel te laten allang was gekomen, dat het water dus al tot aan mijn kin reikte, dat ik weg moest hier, zo snel en zo ver mogelijk.Palliewaanzin



                                        Ik had gewoon té veel wereldwijde Palliewaanzin tot mij genomen. Van de schokkende eenzijdigheid en selectieve verontwaardiging waarmee de Palestina-supporters de Gaza-kwestie benaderden, in de VS onder aanvoering van Columbia University met die idiote University Apartheid Divest van ze, alhier onder aanvoering van hun fellow travelers van de UvA, inmiddels samen met de FNV. Van hun onversneden Jodenhaat. Van hun hysterie – het ís verdomme geen genocide – terwijl de meesten geen idee hebben van wat aan het Midden-Oostenconflict ten grondslag ligt. Van hun onthutsende gebrek aan besef – althans, dat hoop ik maar – dat Israël van de kaart zal worden geveegd wanneer het zich niet verzet (de droomwens van de Iraanse religieuze fascistenbende die de protesten financiert, Israël is namelijk Joods, en de Profeet wil dat de Joden worden gedood).



                                        Gelukkig kon ik daar nog de briljante analyses van Douglas Murray tegenover zetten, bijvoorbeeld nadat Joe Biden had gezegd dat Bibi Netanyahu óók moest inbinden: „De gijzelaars bevinden zich niet in mr. Netanyahu’s kelder. Ze zitten in tunnels onder Gaza, gebouwd door Hamas van het geld van westerse belastingbetalers.” Al maakte dat X-filmpje van een ’gewone’ New Yorkse burger misschien nog wel meer indruk: in heerlijk volkse taal riep hij woedend tegen een groep fuckin’ actievoerders dat ze vooral een modetrend volgden: „It’s fashion, this bullshit.”

                                        TikTok-hip




                                        En dat is het. Het is TikTok-hip.



                                        Ik zou nu nog een hele opsomming kunnen geven van andere dingen waaruit blijkt dat de decadente westerse wereld op hol is geslagen. Maar ik laat het verder bij de vermelding dat ons hoofdgehucht wordt geleid door een bestuur dat a. overwoog de Palliewappies op de UvA ter voorkoming van nog meer schade een eigen gebouw te schenken – Femke opperde het serieus – en b. 31 regels opstelde voor de binnenstadbewoners die plantenbakken voor hun huis hebben gezet. Let wel: Amsterdam is vergeven van zwerfafval. En dan willen ze dít handhaven.



                                        Vluchten kan nog wel, ik weet ook al waarnaartoe, en het is géén veiligheidsraadvergaderingsland.



                                        Tot over 2½ week.

                                        Comment


                                        • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1421...k-op-7-oktober

                                          Man vast om plannen terreuraanslag op Joods centrum in New York op 7 oktober

                                          WASHINGTON - In Canada is een Pakistaanse man opgepakt die van plan was om een terroristische aanslag te plegen in New York. De verdachte wilde op 7 oktober, precies een jaar na de aanval van Hamas op Israël, toeslaan in een Joods centrum in de Amerikaanse stad.

                                          © ANP / SIPA USA

                                          Mensen wandelen in Manhattan.




                                          De 20-jarige Muhammad Shahzeb Khan werd deze week door de Canadese politie opgepakt toen hij probeerde naar de Verenigde Staten te reizen. De Amerikaanse minister van Justitie Merrick Garland zei dat Khan van plan was „om zoveel mogelijk Joden te doden.”

                                          Khan, die in Canada woont, zou sinds een aantal maanden online steun aan terreurgroep IS hebben geuit, waarna undercoveragenten contact met hem legden. Hij wilde met een semiautomatisch AR-geweer toeslaan op de dag dat een jaar geleden meer dan 1200 mensen omkwamen in Israël. In een verklaring laat Garland weten dat hij de Canadezen „zeer dankbaar” is voor hun optreden.



                                          De verdachte verschijnt volgende week in Montreal voor de rechter. Hij riskeert 20 jaar cel.

                                          Comment


                                          • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1888...is-aangebroken

                                            Vrees voor oorlog met Hezbollah neemt toe in Israël: ’De tijd voor actie is aangebroken’

                                            TEL AVIV - In Israël groeit de overtuiging dat het leger op korte termijn een grootschalige operatie tegen Hezbollah zal moeten beginnen. „De tijd voor actie in het noorden is aangebroken”, dreigde oud-legerleider Benny Gantz op een conferentie in de VS.

                                            © ANP/HH

                                            De Israëlische oud-legerleider Benny Gantz zei in zijn speech in Washington de voorkeur te geven aan een deal, maar waarschuwt ook.




                                            Daar waarschuwde een hoge Amerikaanse functionaris tegelijkertijd voor de ’catastrofale en onvoorziene’ gevolgen van zo’n oorlog, met volgens hem mogelijk tienduizenden doden. „Het is geen spelletje. Ik twijfel niet aan de capaciteiten van de IDF, maar we moeten bedenken dat er ernstige consequenties zullen zijn voor beide partijen.”

                                            Stevige confrontatie




                                            De dreiging van een stevige confrontatie was even uit de lucht nadat Israël twee weken geleden met een preventieve aanval een grootschalige operatie van Hezbollah wist te voorkomen, als wraak voor de dood van een commandant. Maar sindsdien is het besef onder politici, generaals en burgers in Israël alleen maar toegenomen dat de huidige situatie niet langer kan worden gehandhaafd. Dat gevoel wordt verder aangewakkerd door het feit dat duizenden kinderen, die zijn geëvacueerd uit het grensgebied, elders aan het nieuwe schooljaar zijn begonnen.

                                            Bij een grote meerderheid van de bevolking de maat vol, zo blijkt uit alle opiniepeilingen: zij weigeren nog langer te accepteren dat een deel van het land al bijna een jaar nagenoeg onbewoonbaar is door de aanhoudende rakettenregen uit Libanon. En die neemt alleen maar toe, zo blijkt uit cijfers die de veiligheidsdienst Shin Bet onlangs publiceerde. Hezbollah vuurde in augustus 1307 raketten op Israël af, ofwel gemiddeld iets meer dan 40 per dag. In juli was dat aantal nog 1091 en de maand ervoor 855. Januari telde ’slechts’ 334 raketten.



                                            Tekst gaat verder onder de foto.

                                            © ANP/HH

                                            Zuid-Libanon, afgelopen weekeinde, bij een clash tussen Israëlische troepen en Hezbollah.



                                            De aanvallen hebben tot dusver iets meer dan veertig Israëli’s het leven gekost en veroorzaakten een kleine 800 branden, die in totaal een gebied ter grote van Texel in de as legden. Maar zelfs als de raketaanvallen zouden stoppen, dan nog weigert een groot deel van de circa 80.000 evacués terug te keren naar huis. Zij vrezen nog altijd dat Hezbollah een aanval zoals op 7 oktober zal uitvoeren. Alleen een grote militaire operatie kan die angst wegnemen.



                                            Legerleider Halevi zei vrijdag tijdens een bezoek aan de Golanhoogten dat zijn manschappen zich voorbereiden op een eventuele operatie in Libanon. Hezbollah doet hetzelfde, aldus de IDF. De terreurbeweging zou bezig zijn met evacuaties en de verplaatsing van wapens.

                                            Grote confrontatie




                                            De Verenigde staten proberen met man en macht om zo’n grote confrontatie te voorkomen. Centcom-commandant Michael Kurilla was afgelopen weekeinde in Israël om te overleggen over de hoogoplopende spanningen in de regio. De Amerikanen waren lange tijd optimistisch dat een Gaza-deal ook aan Israëls noordelijke front voor de nodige rust zou zorgen, maar zij zien inmiddels ook in dat de kans daarop heel klein.



                                            Gantz zei in zijn speech in Washington ook de voorkeur te geven aan een deal, maar komt die er niet, dan moet Israël volgen hem serieus werk maken van de dreiging van Hezbollah. „Het verhaal van Hamas is oud nieuws”, aldus Gantz, die tot voor kort deel uitmaakte van het oorlogskabinet.Drone vol explosieven



                                            Dat bleek ook maandag, toen een met explosieven volgeladen drone zich in een flatgebouw in Nahariya boorde. Hoewel er niemand gewond raakte, vergroot het opnieuw de spanningen in het grensgebied. Een parlementslid van regeringspartij Likoed waarschuwde zelfs dat er al ’binnen enkele dagen’ een grote oorlog tussen Israël en Hezbollah zou kunnen uitbreken.

                                            Comment


                                            • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1325...ed-op-de-grond

                                              OORLOG ISRAËL



                                              Dag 339 van de oorlog tussen Israël en HamasLIVE | Israëlische leger geeft gruwelijke beelden vrij van tunnel waarin gijzelaars werden vermoord: ’Hier zie je hun bloed op de grond’

                                              Het Midden-Oosten staat al bijna een jaar onder hoogspanning na de bloedige terreuraanval van Hamas in Israël. Hezbollah en andere door Iran gesteunde groepen bestoken dagelijks de Joodse staat en nog altijd zitten tal van gijzelaars vast in Gaza. Ook de onrust in eigen land over de te varen koers neemt toe. Volg hier de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.

                                              © X

                                              De Israëlische gijzelaars die zijn vermoord door Hamas.

                                              Israëlische leger geeft gruwelijke beelden vrij van tunnel waarin gijzelaars werden vermoord: 'Hier zie je hun bloed op de grond'


                                              Het Israëlische leger heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de tunnel waarin zes Israëlische gijzelaars door Hamas-terroristen zijn vermoord. De beelden tonen de nauwe, claustrofobische tunnel, gevuld met flessen urine, vrouwenkleding en grote bloedvlekken op de grond.

                                              De slachtoffers - Hersh Goldberg-Polin, Eden Yerushalmi, Ori Danino, Alex Lobanov, Carmel Gat en Almog Sarusi - werden op 29 augustus vermoord en op 31 augustus gevonden door het Israëlische leger. "Hier zie je hun bloed op de grond. Hier zie je waar zij hun laatste momenten hebben gespendeerd, en hier werden ze op een wrede manier vermoord," zegt woordvoerder Daniel Hagari. De tunnel, die ongeveer 20 meter onder de grond ligt, maakte deel uit van een uitgebreid netwerk van Hamas.

                                              Comment


                                              • https://www.telegraaf.nl/nieuws/3861...nd-uitgebroken

                                                OORLOG ISRAËL



                                                Dag 343 van de oorlog tussen Israël en Hamas

                                                LIVE | Tientallen raketten afgevuurd op noorden Israël, brand uitgebroken

                                                Het Midden-Oosten staat al bijna een jaar onder hoogspanning na de bloedige terreuraanval van Hamas in Israël. Hezbollah en andere door Iran gesteunde groepen bestoken dagelijks de Joodse staat en nog altijd zitten tal van gijzelaars vast in Gaza. Ook de onrust in eigen land over de te varen koers neemt toe. Volg hier de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.

                                                © Anadolu via Getty Images

                                                Safed werd eerder door Hezbollah onder vuur genomen.

                                                Tientallen raketten afgevuurd op noorden Israël, brand uitgebroken


                                                De Israëlische strijdkrachten hebben melding gemaakt van een grootschalige raketbeschieting vanuit Libanon. Er zijn 55 projectielen afgevuurd in de richting van de noordelijke stad Safed in Israël, berichten Israëlische media.

                                                De beschieting leidde voor zover bekend niet tot slachtoffers, al zou wel brand zijn uitgebroken. De strijdkrachten zeggen dat sommige raketten zijn onderschept en andere projectielen zijn neergekomen in open gebieden. Er zou later ook een tegenaanval zijn uitgevoerd op doelen in het zuiden van Libanon.

                                                De situatie in het grensgebied is al maanden zeer gespannen. Israëlische troepen en strijders van het Libanese Hezbollah, een bondgenoot van Hamas, nemen elkaar met grote regelmaat onder vuur. Bij Israëlische aanvallen is onder anderen Hezbollahcommandant Fuad Shukr omgekomen.

                                                Comment


                                                • https://www.parool.nl/columns-opinie...pvda~b45e34f5/

                                                  Theodor Holman
                                                  Wordt er zo echt binnen de PvdA gedacht? Antisemieten binnen de PvdA?

                                                  Een ‘position paper’ van PvdA/GroenLinks.

                                                  Boze leden vonden dat die partij afstand moest doen van het ‘oneigenlijk gebruik van de term antisemitisme en tegelijkertijd tot het erkennen van Hamas als sociale, politieke en/of verzetsorganisatie en ze niet te reduceren tot terroristische organisatie’.

                                                  PvdA… GroenLinks.

                                                  Hamas een ‘sociale organisatie’.

                                                  Hamas ‘geen terroristische organisatie’.

                                                  PvdA… GroenLinks.

                                                  ‘Geen oneigenlijk gebruik van de term antisemitisme….’

                                                  PvdA… GroenLinks…

                                                  Een partij met een ‘position paper’ dat leest als een beschrijving van een gezwel.

                                                  Het gezwel werd snel van internet gehaald, maar het geeft duidelijk weer hoe er binnen de partij wordt gedacht.

                                                  Niet door iedereen natuurlijk.

                                                  Maar de sociaaldemocratische leden zitten wel degelijk in een club, in een huwelijk, in een partij kortom, met een stel antisemieten die hun antisemitisme proberen wit te wassen door te verbieden hun antisemitische standpunten ‘antisemitisch’ te noemen.

                                                  Hamas als verzetsorganisatie.

                                                  Ach ja, even een fantasie: ik zie de leden van verzetsgroep Hamas al de illegale Parool rondbrengen met die verrukkelijke columns van Ibn H’olman die pleit voor de oprichting van een Ibn Van G’ogh-moskee waar vrijelijk gerookt en door homo’s geneukt mag worden.

                                                  Verzetsgroep Hamas… door de PvdA.

                                                  Nogmaals: het is snel van internet gehaald, en ik heb gelezen dat Kati Piri er afstand van nam, maar ja…

                                                  Wordt er zo echt binnen de PvdA gedacht? Van GroenLinks kan ik het me voorstellen. Maar van de PvdA?

                                                  Antisemieten binnen de PvdA?

                                                  Leider Timmermans vindt ook dat Israël bestaansrecht heeft en onze steun verdient, maar hoe wil je dat waarmaken als je eigen partij jou van binnenuit met het meest virulente gedachtegoed bestrijdt?

                                                  Alles wat Timmermans vanaf heden over het conflict in het Midden-Oosten beweert, staat tussen aanhalingstekens alsof het niet echt waar is.

                                                  ‘Leider’ Timmermans.

                                                  Laat ik eerlijk zijn, de neergang van de PvdA maakt me verdrietig. Het is alsof je aan het graf staat van een oude vriend en je besluit eerder weg te gaan omdat je de grafredes pijnlijk vindt.

                                                  Hamas een PvdA-verzetsbeweging…

                                                  Ik denk aan mijn moeder, mijn oom Jan, mijn oom Piet… Ik hoor ze nog – hoewel ze allen dood zijn – de loftrompet steken over de sociaal-democratie en waarom dat de mooiste uitvinding was van de 19e eeuw.

                                                  Ik zie afgeschudde veren; de rode haan zelf is door andere haantjes de nek omgedraaid.

                                                  Als die opstellers van het ‘position paper’ niet worden geroyeerd, zal het antisemietenvirus nog meer leden besmetten.

                                                  Theodor Holman (1953) is columnist, schrijver, televisie- en radiomaker. Elke dag, uitgezonderd zondag, lees je hier zijn column. Lees alle columns van Theodor Holman terug.

                                                  Reageren? t.holman@parool.nl.

                                                  Comment


                                                  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/2962...den-en-8-doden

                                                    OORLOG ISRAËL



                                                    Dag 347 van de oorlog tussen Israël en HamasLIVE | Libanese minister noemt ontploffende piepers in hele land ’Israëlische agressie’: ’bijna 3000 gewonden en 8 doden

                                                    Terreurgroep Hezbollah is woensdag getroffen door een mysterieuze aanval: exploderende piepers zorgden in Libanon voor een bloedbad. Er vielen zeker acht doden en bijna 3000 gewonden. Volg hier de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.

                                                    © ANP / EPA

                                                    Enorme drukte bij een ziekenhuis in Libanon, waar Hezbollah-leden gewond naartoe worden gebracht.

                                                    Libanese minister noemt ontploffende piepers in hele land 'Israëlische agressie': 'Duizenden gewonden en acht doden'

                                                    In heel Libanon zijn 2750 mensen gewond geraakt door de ontploffingen van piepers, meldt het ministerie van Volksgezondheid. Acht mensen zijn gedood door de explosies. Het is nog niet duidelijk waarom de piepers vrijwel gelijktijdig zijn ontploft en de terreurgroep Hezbollah doet onderzoek. De Libanese minister van Informatie heeft Israël beschuldigd achter de explosies van piepers in het hele land te zitten. Hij spreekt van "Israëlische agressie", Israël heeft nog niet gereageerd.

                                                    Een 10-jarig meisje in de Bekavallei werd gedood toen de pieper van haar vader explodeerde, meldt de familie aan persbureau AFP. Onder de gewonden zijn veel strijders van Hezbollah, liet die terreurgroep weten in een verklaring. Daarin zei Hezbollah onderzoek te doen naar de oorzaak van de ontploffingen. Ze legde de schuld nog niet bij Israël.

                                                    Op beelden van nieuwszender Al Jazeera is te zien dat de Libanese ziekenhuizen worden overspoeld met mensen die onder het bloed zitten.

                                                    Hezbollah werkt al lange tijd met piepers als communicatiemiddel. Leider Hassan Nasrallah riep zijn strijders een aantal maanden geleden op om geen mobiele telefoons meer te gebruiken, omdat die te makkelijk te kraken waren door de Israëliërs.

                                                    https://www.telegraaf.nl/video/11810...offing-piepers

                                                    Heftige beelden: duizenden Hezbollah-terroristen gewond na massale ontploffing piepers

                                                    17:57Video



                                                    Zeker honderden Hezbollah-terroristen zijn dinsdag gewond geraakt nadat hun communicatiemiddelen zijn ontploft. De oorzaak is een hack, het is niet duidelijk wie er achter de aanval zit. Waarnemers vermoeden dat Israël erachter zit, maar dat land heeft nog niet gereageerd.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X