Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Arabische wereld

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • landen die je willen vernietigen zijn al je vijanden, om te overleven moet je die dus bestrijden, maar de haat blijft dus er is geen oplossing zolang die landen en of terroristen Israel van de kaart willen vegen en ze steeds aanvallen en dat zeggen, dan moet je jezelf verdedigen of terug aanvallen, kan niet anders he?

    Comment


    • Klopt..van beide kanten erg dom bezig. Zo blijft dat maar duren.

      Comment


      • ja maar Israel kan niet anders, die kunnen niet steeds aangevallen worden en dan zich laten vernietigen, die moeten terugslaan op agressie van buitenaf.

        Comment


        • Zowel Hamas als Hezbolla maar ook Netanyahu is gewoon gaies van de allerbovenste plank.. Wat mij betreft vernietigen die elkaar dan.. zo goed? Opgeruimd staat netjes..

          Comment


          • ja laten we alles vernietigen wat ons niet aanstaat, ja de wereld zit zo in elkaar

            Comment


            • 'We' vernietigen (nog) niks, maar als compleet misdadige regimes dat willen doen..be my guest.

              Comment


              • Minder mensen is goed voor het klimaat😉

                Comment


                • Zo is dat, en bovendien voor milieu en natuur.. Dus laat al die fanatiekelingen elkaar maar opruimen..

                  Comment


                  • Beginnen met linkse vernielers zoals uva studenten en klimaatactivisten😃

                    Comment


                    • die kan je ook in Gaza zetten omdat ze daar zo mee betrokken zijn, kunnen daar mooi helpen en actie voeren en de boel kapot maken

                      Comment


                      • ach, die jonge studentjes zijn niet zo gevaarlijk, dat zijn kinderen.. dan zou ik pleiten voor leugenverspreiders van VVD en PVV.. Afijn, prettig weekend, gooi wat lekkers op de bbc en zorg dat je biertjes koud zijn!!

                        Comment


                        • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1187...-totale-oorlog

                          OORLOG ISRAËL



                          Dag 257 van de oorlog tussen Israël en HamasLIVE | Leider Hezbollah: 'Geen enkele plek in Israël blijft gespaard bij totale oorlog'


                          Gisteren, 19:11in BUITENLAND


                          Het Midden-Oosten staat onder hoogspanning en de kritiek op de oorlog tussen Israël en Hamas zwelt aan. Na de Iraanse aanval op de Joodse staat, de uitbraak van de oorlog in Gaza en de bloedige Hamas-terreur op 7 oktober 2023 staat de situatie op scherp. Volg hier de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.

                          © ANP / AFP

                          Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah, heeft aangegeven dat „geen enkele plek” bespaard zal blijven bij een totale oorlog met Israël.

                          Leider Hezbollah: 'Geen enkele plek in Israël blijft gespaard bij totale oorlog'


                          De leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah, waarschuwt dat "geen enkele plek" in Israël gespaard zal blijven bij een totale oorlog met dat land. De Israëlische buitenlandminister Israel Katz dreigde eerder met een "totale oorlog" waarin de Libanese beweging vernietigd zou worden.

                          "De vijand weet goed dat wij ons hebben voorbereid op het ergste en dat geen enkele plek gespaard zal blijven voor onze raketten", verklaarde Nasrallah in een toespraak op televisie. Israël kan volgens hem aanvallen verwachten op land, zee en in de lucht. Nasrallah zei, zonder verder toe te lichten, dat Israël "weet dat wat het land te wachten staat in de Middellandse Zee heel groot is".

                          De leider uitte ook een dreigement aan Cyprus. "Het openen van Cypriotische luchthavens en bases voor de Israëlische vijand om Libanon aan te vallen, zou betekenen dat de Cypriotische regering deel uitmaakt van de oorlog. De verzetsbeweging zal het dan beschouwen als deel van de oorlog." Cyprus heeft voor zover bekend geen land of bases aangeboden aan Israël, maar heeft dat land in het verleden toegestaan zijn luchtruim te gebruiken voor oefeningen.

                          Sinds de oorlog in de Gazastrook begon, valt Hezbollah Israël regelmatig aan als steunbetuiging voor Hamas. De Israëlische krijgsmacht neemt Hezbollah sindsdien herhaaldelijk onder vuur. Het opgelaaide geweld in het zuiden van Libanon en het noorden van Israël leidt tot internationale bezorgdheid. Landen vrezen dat de situatie daar verder escaleert.

                          Comment


                          • Als Israel, Egypte, Syrie, Libanon etc er niet meer zouden zijn zouden we hier niet missen, maar goed nu er oorlog is kunnen we ook hier vrolijk verder gaan met leven. Doen we al ruim 70 jaar. Who cares wat ze daar doen.

                            Comment


                            • https://www.ad.nl/buitenland/israel-...lijk~a8076673/


                              PREMIUMFamilieleden rouwen om omgekomen Hezbollah-strijders in het zuiden van Libanon. © AFP

                              Israël dreigt met ‘totale oorlog’ Hezbollah uit te gaan roeien: grotere aanval ‘noodzakelijk’


                              MET VIDEOSpanningen tussen Israël en de militante beweging Hezbollah in Libanon lopen verder op. De Israëlische regering dreigt Hezbollah zelfs met een ‘totale oorlog’. Onderdeel van de strijd is nu ook het veroorzaken van bosbranden. Daarvoor worden zelfs middeleeuwse methodes ingezet, zoals een mega-katapult. ,,Een veilige en effectieve manier om brand te stichten.”

                              Grote rookpluimen stijgen op in de omgeving van Gonen, een Israëlische kibboets dichtbij de Libanese grens. Bewoner Boaz filmt het tafereel met zijn mobiele telefoon. ,,Hezbollah creëert opzettelijk bosbranden om angst en intimidatie te zaaien. Er is al 20.000 hectare verloren gegaan. Schade voor tientallen jaren”, zegt Boaz, die als een van de weinigen in het noorden van Israël is gebleven.

                              Het Israëlische leger en Hezbollah bestoken elkaar regelmatig met raketten. De Libanese militanten intensiveerden de gevechten in oktober uit solidariteit met Gaza. Het conflict heeft aan beide kanten zijn tol geëist. Tienduizenden mensen werden gedwongen hun huizen aan de grens te ontvluchten. Israëlische aanvallen hebben volgens persbureau Reuters in Libanon meer dan 300 Hezbollah-strijders en ongeveer 80 burgers gedood. Bij aanvallen vanuit Libanon zijn volgens Israël 18 Israëlische soldaten en 10 burgers om het leven gekomen.

                              As van het verzet


                              Hezbollah, een bondgenoot van Hamas, zegt dat zijn aanvallen bedoeld zijn om Palestijnen te steunen na de uitbraak van de oorlog op 7 oktober. Hezbollah wordt door de Verenigde Staten en veel andere landen gezien als een terroristische organisatie. De organisatie is ook politiek actief in Libanon en wordt over het algemeen beschouwd als het machtigste lid van het door Iran gesteunde netwerk, dat bekend staat als de ‘as van verzet’.

                              Grote delen van Noord-Israël werden aan het begin van de maand getroffen door bosbranden, veroorzaakt door raketten vanuit Libanon. Het zomerweer zorgt voor drogere omstandigheden, waardoor gebieden brandgevoelig zijn geworden. De vuurzee zorgde op sociale media voor een reactie op de leus ‘All eyes on Rafah’: veel Israëli’s reageerden met ‘All eyes on Northern Israel.’ Het vuur is grotendeels onder controle, maar nieuwe branden ontstaan steeds makkelijker.

                              En daar lijkt Israël ook gebruik van te maken. Op sociale media zijn Israëlische soldaten te zien die brandbommen met een katapult proberen af te vuren op Libanon. Het gaat om een zogeheten trebuchet, een middeleeuws artilleriewapen. Israëlische troepen zeggen dat het doel ervan was om vegetatie te verbranden, en op die manier de zichtbaarheid voor Israëlische troepen te vergroten.
                              Rookwolken van door Israël aangestoken branden in een Zuid-Libanees dorp. © AFPTotale oorlog


                              Al sinds de uitbraak van de oorlog in Israël en Gaza vreest men voor een grotere oorlog tussen de ‘as van verzet’ en Israël. De spanningen werden alleen maar groter toen Israël vorige week een hooggeplaatste Hezbollah commandant doodde, met een groot raketsalvo vanuit Libanon als gevolg. In het weekend bleef het opvallend stil in het noorden van Israël, maar dinsdag en woensdag klonk weer het luchtalarm in de regio.

                              De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz dreigt nu met een totale oorlog. ‘We komen heel dicht bij het moment waarop we besluiten de spelregels tegen Hezbollah en Libanon te veranderen’, schrijft Katz op X. ‘In een totale oorlog zal Hezbollah worden vernietigd en zal Libanon zwaar worden getroffen.’ Katz reageerde op een dreigement van Hezbollah tegen Israël. De Libanese militie verspreidde dinsdagavond een video waarop beelden te zien zijn die boven de Israëlische havenstad Haifa zijn gemaakt.


                              De-escalatie


                              De Amerikaanse gezant Amos Hochstein riep dinsdag op tot de ‘dringende’ de-escalatie van de gevechten tussen de strijdende partijen. ,,Het conflict tussen Israël en Hezbollah heeft lang genoeg geduurd”, zei de presidentiële gezant tijdens een bezoek aan Beiroet. ,,Het is in ieders belang om het probleem snel en diplomatiek op te lossen – dat is zowel haalbaar als dringend.”

                              Eerder in de week was Hochstein in Israël en sprak hij onder andere met premier Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Yoav Gallant. In elk van zijn bijeenkomsten waarschuwde Hochstein dat een totale oorlog met Hezbollah zou kunnen leiden tot een massale Iraanse aanval die Israël moeilijk zou kunnen afslaan.

                              ,,Zelfs als er een deal komt met Hezbollah, veel Israëliërs zullen niet naar huis terugkeren. Want zij weten ook dat Hezbollah in staat is om een tweede 7 oktober uit te voeren als ze niet verslagen zijn”, zegt Boaz in Gonen. Hij denkt dat Israël klaar is voor een grotere oorlog met Hezbollah. ,,Maar de Verenigde Staten proberen er alles aan te doen om het niet te laten gebeuren.”

                              Boaz is niet de enige Israëli die denkt dat een grotere aanval op Hezbollah noodzakelijk is. Tweeënzestig procent van de Joodse Israëli’s steunt een aanval op Hezbollah in Libanon met ‘volle kracht’, zo blijkt uit een onderzoek van het Jewish People Policy Institute, waarbij 36 procent van deze respondenten een onmiddellijke aanval steunt en 26 procent een aanval na de operatie in Gaza.

                              Comment


                              • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1321...-met-hezbollah

                                OORLOG ISRAËL



                                Dag 265 van de oorlog tussen Israël en HamasLIVE | 'Israëlische leger in staat Libanon terug te brengen naar stenen tijdperk in oorlog met Hezbollah'

                                Het Midden-Oosten staat onder hoogspanning en de kritiek op de oorlog tussen Israël en Hamas zwelt aan. Na de Iraanse aanval op de Joodse staat, de uitbraak van de oorlog in Gaza en de bloedige Hamas-terreur op 7 oktober 2023 staat de situatie op scherp. Volg hier de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.

                                'Israëlische leger in staat Libanon terug te brengen naar stenen tijdperk in oorlog met Hezbollah'


                                De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant heeft tijdens een bezoek aan Washington gezegd dat zijn land geen oorlog in Libanon wil, maar bereid is Hezbollah "enorme schade" toe te brengen als diplomatie mislukt. "Het Israëlische leger is in staat Libanon terug te brengen naar het stenen tijdperk in een oorlog met Hezbollah", zei Gallant onder meer.


                                De spanningen tussen Israël en de Libanese beweging Hezbollah zijn toegenomen sinds de aanval van Hamas op 7 oktober, die aanleiding gaf tot een grootscheepse Israëlische vergeldingscampagne in Gaza. Al maanden lang zijn er gevechten en aanvallen over en weer tussen het Israëlische leger en Hezbollah-strijders in het grensgebied tussen Israël en Libanon.


                                Gallant zei ook dat hij tijdens zijn bezoek met hoge Amerikaanse functionarissen voorstellen heeft besproken om tot een oplossing te komen voor het bestuur van het naoorlogse Gaza. Daarin zouden in zijn visie lokale Palestijnen, regionale partners en de VS moeten worden betrokken. Hij waarschuwde dat het een "lang en complex proces" wordt.
                                29 minuten geleden

                                Israëlische soldaat (22) omgekomen door bermbom tijdens legeroperatie op Westelijke Jordaanoever


                                Een incident in het noorden van de Westelijke Jordaanoever heeft geleid tot de dood van een Israëlische soldaat en meerdere gewonden. Volgens berichten werd een Israëlische soldaat donderdagochtend vroeg gedood door een bermbom terwijl hij opereerde in het vluchtelingenkamp Jenin.

                                De gedode soldaat wordt geïdentificeerd als Alon Sacgiu, 22, commandant van een sluipschuttersteam in de Haruv-verkenningseenheid van de Kfir Brigade. Verscheidene andere soldaten raakten gewond bij de aanval, waarbij één soldaat ernstig gewond raakte.

                                Het Israëlische leger (IDF) had een nachtelijke inval uitgevoerd in Jenin, gericht op het gevangennemen van leden van een Hamas-terreurnetwerk. Tijdens de operatie werd een Panther gepantserde personeelscarrier geraakt door een bermbom, waarbij de inzittenden lichtgewond raakten. Toen extra troepen ter plaatse kwamen om de gewonden te evacueren, ontplofte een tweede bom, wat leidde tot de dood van Cpt. Sacgiu.

                                De Palestijnse Islamitische Jihad heeft de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist, meldt The Times of Israel. Het incident onderstreept de voortdurende spanning en het geweld in het gebied.

                                Vandaag08:47

                                Israëlische luchtaanval op Hamas-terroristen in schoolgebouw Zuid-Gaza: 'Werd gebruikt als commandocentrum'


                                Een groep Hamas-terroristen op een school in Khan Younis, in het zuiden van de Gazastrook, was het doelwit van een luchtaanval door het Israëlische leger (IDF).

                                Volgens de IDF gebruikte Hamas de Al-Hasna-school als commandocentrum, waar terroristen "vele aanvallen planden, regisseerden en uitvoerden" tegen Israëlische troepen in de Gazastrook.

                                De terroristen werden geraakt door straaljagers en drones. De IDF zegt dat de aanval 'zorgvuldig gepland en uitgevoerd'. Ook zei het leger dat er gebruik werd gemaakt van precisiemunitie om de schade aan burgers te beperken.

                                Vandaag07:30

                                'Egypte en Verenigde Arabische Emiraten bereid deel te nemen aan naoorlogse veiligheidsmacht in Gaza'


                                Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten zijn bereid deel te nemen aan een naoorlogse veiligheidsmacht in Gaza, zo heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken tijdens een recent bezoek aan de regio laten weten. De Egyptenaren en Emiratis zouden daarbij steun verlenen en samenwerken met lokale Palestijnen uit de Gazastrook. Dat zeggen drie bronnen tegen The Times of Israel.

                                In ruil voor die samenwerking zouden Caïro en Abu Dhabi wel stappen willen zien vanuit Jeruzalem, zoals een duidelijke 'route' naar een Palestijnse staat of het vertrek van Israëlische troepen uit Gaza. Die eisen kunnen mogelijk leiden tot felle reacties vanuit de regering-Netanyahu.


                                De VS heeft gezocht naar Arabische bondgenoten voor het initiatief. Ondertussen maakt de VS zich ook klaar om Biden's visie op de toekomst van Gaza uit te rollen. Tevens groeit de druk op Netanyahu om een besluit te nemen over de toekomst van Gaza. Volgens hem is een regering geleid door de Palestijnse Autoriteit uit den boze. En dat terwijl een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas verder weg lijkt dan ooit.

                                Comment


                                • Als Hezbollah gewoon op eigen grondgebied blijft en ook niet vanaf dat grondgebied aanvalt op Israel is dat probleem er niet.

                                  Comment


                                  • https://www.parool.nl/columns-opinie...-wit~befcab05/

                                    Opinie: ‘Links ziet Joden niet meer als kwetsbare minderheid, maar als geprivilegieerd en wit’


                                    Sommige Joodse queers voelen zich niet meer veilig in Club Raum. Gideon Querido van Frank is teleurgesteld in de reactie van de clubeigenaar: volgens hem worden Joden behandeld op een manier die je nergens anders in de queergemeenschap vindt.
                                    Gideon Querido van Frank

                                    Club RaumBeeld Jakob van Vliet
                                    In Het Parool van 19 juni wuift Sven Bijma de gevoelens van onveiligheid die veel Joodse queers ervaren in zijn club Raum van tafel met de woorden ‘jammer en onnodig’. Ik loop zelf heel wat decennia mee in het Amsterdamse queeractivisme, dat niet alleen strijdt tegen trans- en homofobie, maar ook tegen seksisme, validisme en alle soorten racisme en vreemdelingenhaat.

                                    Koloniaal wit


                                    We zullen het nooit in onze kop halen een trans persoon te gaslighten als deze aangeeft zich niet veilig te voelen. Of een vrouw. Of iemand van kleur. Of een trans vrouw van kleur. Of welke kwetsbare minderheid dan ook. Maar steeds meer lijken voor Joden andere maatstaven te gelden: die kunnen ernaast zitten met hun gevoelens van onveiligheid en moeten vooral niet zeuren.

                                    Het is een symptoom van een ontwikkeling die al jaren gaande is en die sinds 7 oktober in een stroomversnelling is geraakt: links ziet Joden niet meer als een kwetsbare minderheid, maar als geprivilegieerd en wit; als spierwit, als koloniaal wit.

                                    Waar gaat dit over?


                                    Joods-Israëlische queers zeggen niet naar Club Raum in het Amsterdamse Westelijk Havengebied te willen naar aanleiding van een statement dat de club plaatste. Daarin schreef Club Raum zionisme te verwerpen, de ideologie die van oudsher streeft naar een eigen land voor de Joden. Volgens de club is zionisme een racistische ideologie.
                                    Lees verder in het artikel

                                    Bijma maakt vervolgens vlek op vlek door te beweren dat de Joodse en/of Israëlitische mensen die hij zegt gesproken te hebben hem ‘dankbaar’ zijn en zich juist welkom voelen. Dankbaar. Really? Plak hier eens een lekker koloniaal kader op en zie hier de zwarte medemens die de witte man, zijn witte redder, vooral heel ‘dankbaar’ moet zijn.

                                    Dit is trouwens een bekende tactiek waar racisten en homofoben zich van bedienen om hun punt te maken: het opvoeren van de veelal imaginaire excuus-Marokkaan, de excuuszwarte, en de excuushomo. ‘Mijn vrienden van kleur hebben ook niets met Black Lives Matter.’ Dat Bijma niet doorheeft wat voor retoriek hij gebruikt, bewijst des te meer het feit dat in zijn wereld voor Joden en hun gevoelens andere maatstaven gelden en geen ruimte is.

                                    Valse uitvlucht


                                    En dat terwijl de antisemitische spreekkoren en haatuitlatingen sinds 7 oktober aan de lopende band voorkomen in het Amsterdamse nachtleven. En ja, ook in het queer nachtleven. Het argument van vrijheid van meningsuiting waar wethouder Touria Meliani zich van bedient is een valse uitvlucht om niet bestuursrechtelijk te hoeven ingrijpen. Immers, met ‘culturele inclusie’ scoor je makkelijker dan met de bescherming van een Joodse queer minderheid.

                                    Comment


                                    • Originally posted by Shemaleloverforever View Post
                                      Als Hezbollah gewoon op eigen grondgebied blijft en ook niet vanaf dat grondgebied aanvalt op Israel is dat probleem er niet.
                                      Het zijn terroristen he, die intereseert dat niets.

                                      Comment


                                      • Alsof Netanyahu geen terrorist is..met zijn oorlogsmisdaden op kinderen.. Hoeveel gijzelaars houdt hij gevangen?...juist, een veelvoud. Gaies van de onderste richel met zijn Mossad.. (zoek voor de gein eens op waar voor de Mosaad ooit is opgericht)... haha immigratie naar Palestina, waar zo velen alhier op tegen zijn.. ( of geloven jullie ook in het 'beloofde land) moderne kolonisten zijn het, niet minder of meer.

                                        Comment


                                        • maar Israel wordt aangevallen en verdedigt zich, als ze niet worden aangevallen is er ook geen reden om terug te slaan.

                                          Comment


                                          • En van Libanon is al sinds de jaren 80 mede door interne strijd en burgeroorlogen in naam van Allah weinig over. Maar tja welk moslimland daar heeft het wel voor elkaar?

                                            Comment


                                            • Er lijken besprekingen voor vrede of staakt het vuren te komen

                                              Comment


                                              • En alles verdwijnt langzaam uit het nieuws terwijl alles doorgaat

                                                Comment


                                                • Wij reageren ook alleen maar wat in het nieuws komt, we zijn blind en hypocriet.

                                                  Comment


                                                  • Beeldje van Anne Frank met rode verf beklad met woorden Gaza door linkse pro Palestina activisten. Bah, tuig!

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X