Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Verkiezingen

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    https://www.parool.nl/nederland/omtz...edium=referral

    Ze zijn toch straks op elkaar aangewezen

    Comment


    • #77
      ik vond het wel apart, maar 3 lijsttrekkers en dan genomen a.d.h.v. huidige peilingen anders hadden er de VVD, D66 en de PVV er gestaan

      snap best dat ze er geen 6 of 8 doen want dan is het meestal chaos, maar 3 lijkt wel een bewuste aktie om bv een nr 4 in de peilingen er buiten de houden en dat is de PVV en daar weer ff achter de BBB

      Eigenlijk zijn er 5 partijen qua peilingen die echt mee doen met de komende verkiezingen.

      Comment


      • #78
        https://www.ad.nl/politiek/rechtse-c...zers~a3a8466a/


        Dilan Yesilgšz (VVD) en Geert Wilders (PVV) voorafgaand aan het NOS Radiodebat van NPO Radio 1 afgelopen week. © ANPRechtse coalitie mét PVV sterkste voorkeur bij kiezers


        De PVV is niet meer melaats voor een meerderheid van rechtse kiezers. Een kabinet van VVD, NSC, PVV en BBB wordt door de achterban van die partijen zeer gewenst. PVV-kiezers snakken ernaar, zo blijkt uit een kiezersonderzoek van Eenvandaag onder 25.000 deelnemers.

        Het charme-offensief van PVV-leider Geert Wilders -met gematigde standpunten over migratie- lijkt vruchten af te werpen in de richting van de rechtse kiezers. Van alle coalitievarianten krijgt die van een rechtse coalitie met de VVD, NSC, BBB en de PVV, vooralsnog de meeste steun. Bijna de helft, 48 procent vindt een dergelijke coalitie acceptabel. Die krijgt nu 83 zetels in de peiling van EenVandaag en Ipsos.

        Bij de VVD-achterban wil 70 procent samenwerken met de PVV, in de achterban van Omtzigts NSC voelt 60 procent daarvoor. De achterban van Wilders verlangt sterk naar het regeringspluche. Nadat Wilders de samenwerking met de VVD verbrak in 2012, werd hij gedurende de rest van Ruttes premierschap als ongewenste gast in een kabinet gezien.

        Die verbanning heeft ertoe geleid dat de PVV-kiezers inmiddels snakken naar meeregeren: 9 op de 10 (89 procent) willen liever dat hun partij in een kabinet gaat dan in de oppositie (8 procent).

        Wilder (links) wil graag regeren met Yesilgöz © Videostill
        VVD-leider Yesilgöz geeft wisselende signalen af over regeren met de PVV. ,,Yesilgöz zet de deur naar de PVV wel op een kier,’’ zegt Jeroen Kester, onderzoeker bij EenVandaag, ,,maar wat VVD-kiezers betreft mag die wagenwijd open.’’

        Aanvankelijk zei Yesilgöz dat ze PVV niet uitsluit, maar aan het begin van dit weekend stelde de liberaal in het Radio-1-debat dat ze niets moest hebben van Wilders’ oneliners en het gebrek aan constructieve voorstellen in zijn programma. Een VVD’er in het onderzoek zegt daarentegen: ,,Liever Wilders dan Timmermans.”

        Heel andere wensen


        Nauwelijks een derde van álle kiezers voelt met 32 procent voor een links kabinet met GL-PvdA, Partij voor de Dieren, SP, D66, ChristenUnie, NSC.

        De linkse kiezer heeft heel andere wensen voor de kabinetsformatie. Het liefst gaan GL-PvdA-kiezers over links, ook al zijn daar zeker zes partijen nodig voor een meerderheid. 93 procent vindt een coalitie tussen bijvoorbeeld GL-PvdA, PvdD, SP, D66, CU en NSC acceptabel. Een meerderheid van linkse kiezers (55 procent) voelt voor de optie door het midden met VVD, NSC en GL-PvdA, nu goed voor 76 zetels in de zetelpeiling.

        Vul hier onze kieswijzer voor de Tweede Kamerverkiezingen 2023 in. Het verhaal gaat daarna verder.

        Comment


        • #79
          Ik neem mij voor om totaal niks meer over peilingen te lezen maar wacht gewoon ff de tellingen van de rode vakjes af...

          Comment


          • #80
            Dat verandert de realiteit niet😜

            Overigens de belangrijke spil in deze verkiezingen Omtzigt ziet een coalitie met VVD, BBB, NSC en PVV, op zich logisch gezien hun visie op klimaat en migratie.

            Comment


            • #81
              https://www.parool.nl/nederland/kies...2023~b17af9b1/

              Voor de zwevende kiezer bovenstaande link misschien handig?

              Comment


              • #82
                https://www.telegraaf.nl/nieuws/2008...voor-rtl-debat

                Yesilgöz wel aanwezig
                Timmermans en Omtzigt passen voor RTL-debat

                DEN HAAG - Zowel Pieter Omtzigt van Nieuw Sociaal Contract als Frans Timmermans van PvdA/GL haken af bij het tweede grote RTL-verkiezingsdebat. Kleinere politieke partijen krijgen daardoor komende zondag niet de kans om de degens te kruisen met deze partijen.




                Volgens een woordvoerder van PvdA/GL komt Timmermans niet omdat er ’keuzes’ gemaakt moeten worden. „Er zijn ook andere debatten en mediamomenten”, verklaart een woordvoerder van Timmermans. Ook Pieter Omtzigt laat via een zegsvrouw weten af te haken bij het debat omdat de ’opzet’ van het debat ’minder bij ons past’. Op de vraag of andere partijen nu niet de mogelijkheid wordt ontnomen om rechtstreeks in debat te gaan antwoordt de woordvoerder: „Dan moeten ze ons daar maar rechtstreeks voor uitnodigen.”

                Hoofdredacteur Ilse Openneer van RTL Nieuws noemt het ’teleurstellend’ dat de voormannen van NSC en PvdA/GL afhaken omdat zij „het gesprek over onderwerpen die de RTL-Nieuwskijker echt bezighouden, op deze manier niet aangaan.” Voor het debat had RTL de zes grootste partijen in de Peilingwijzer uitgenodigd. Timmermans heeft volgens RTL Nieuws twee weken geleden afgezegd, Omtzigt zojuist, vijf dagen voor het debat.



                Vanwege de afzegging van NSC en PvdA/GL zij nu D66 en SP uitgenodigd. VVD-leider Dilan Yesilgöz is ook aanwezig bij het debat evenals Geert Wilders (PVV), Caroline van der Plas (BBB) en Esther Ouwehand (PvdD). De lijsttrekkers gaan in gesprek met ’zwevende kiezers’ over de thema’s: woningmarkt, gezondheidszorg en ’onze portemonnee’.

                Comment


                • #83
                  https://www.bnnvara.nl/joop/artikele...et-sgp-en-ja21

                  Pieter Omtzigt denkt aan coalitie met SGP en JA21


                  “Ik buig niet naar links en ik buig niet naar rechts”, placht de voormalige CDA-leider Dries van Agt te zeggen alvorens hij naar rechts boog. Pieter Omtzigt is dan wel weg bij het CDA, maar hij vindt het net als Van Agt geen enkel probleem om naar rechts te buigen, zo bleek maandag tijdens een interview met Tubantia en Universiteit Twente.

                  Nederland is de afgelopen jaren een stuk rechtser geworden volgens Omtzigt. “Een centrumrechts kabinet behoort zeker tot de mogelijkheden”, vindt hij daarom. “Daar zitten dan in: een subsectie van VVD, NSC, BBB, CDA, SGP, JA21”, somde Omtzigt op. Die partijen hebben volgens de peilingen net geen meerderheid. “Daarom heb ik ook gezegd: een minderheidskabinet is zeker een mogelijkheid.” Een kabinet met VVD, NSC en BBB vindt Omtzigt eveneens voor de hand liggen.

                  De NSC-leider geeft de voorkeur aan een minderheidskabinet. “Als je een andere politieke cultuur wilt, dan ligt een minderheidskabinet voor de hand, omdat partijen dan constructief moeten samenwerken.” Anders dan Frans Timmermans denkt Omtzigt dat een coalitie die voortdurend moet leuren om steun, wél daadkrachtig kan zijn.

                  Comment


                  • #84
                    Ik heb mijn stempas binnen. Zijn jullie er al uit op wie jullie gaan stemmen? Zo ja, stemmen jullie dezelfde of een andere partij dan bij de vorige verkiezingen?

                    Comment


                    • #85
                      Vorige verkiezingen heb ik voor het eerst in mijn leven niet gestemd. Nu twijfel ik tussen 3 partijen.

                      Comment


                      • #86
                        https://www.ad.nl/politiek/programma...ijen~a47845f7/

                        Programma’s doorgerekend: dit zijn de grootste verschillen tussen de partijen


                        MET VIDEO
                        Het CDA doet weinig extra om het minimumloon te verhogen, de VVD laat de plannen voor het bijna gratis maken van kinderopvang definitief varen en er wordt toch weer flink gesneden in de immigratiediensten IND en COA. GroenLinks-PvdA gaat bedrijven voor 25 miljard euro belasten.

                        Dat blijkt uit de berekeningen van de verkiezingsprogramma’s door het Centraal Planbureau (CPB). Die rekenmeesters kijken wat de financiële gevolgen van alle plannen zijn, maar onthullen dus ook wat de lijsttrekkers soms liever niet met het grote publiek delen.

                        Dit jaar legden slechts acht partijen hun plannen voor, BBB, PVV en Pieter Omtzigts NSC weigerden bijvoorbeeld.

                        Volt slaagt er met zijn programma in het begrotingstekort het verst omlaag te brengen, naar 2,2 procent. Ook VVD, D66 en ChristenUnie weten met 2,9 procent precies binnen de Europese grens van 3 procent te blijven. GroenLinks-PvdA komt precies op die grens uit, terwijl CDA (3,2 procent), SGP (3,6 procent) en Ja21 (3,8 procent) er overheen schieten.

                        Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) en Dilan Yesilgöz (VVD) voorafgaand aan het RTL-verkiezingsdebat. © ANP
                        De manier waarop de meeste partijen het tekort terugdringen, verschilt wel. De VVD snijdt als enige partij fors in de overheidsuitgaven, met een bezuiniging van circa 10 miljard euro. Volt, D66 en GroenLinks-PvdA laten de uitgaven juist flink oplopen, maar aan de andere kant willen zij vele miljarden meer ophalen via de belastingen, met name op vermogens en bedrijfswinsten. GroenLinks-PvdA heeft in de plannen een verhoging van de lasten voor bedrijven met 25 miljard euro in petto.

                        Alle acht partijen zorgen daarbij voor een stijgende koopkracht, waarbij GroenLinks-PvdA er met een plus van 3,3 procent uitschiet, vooral doordat de linkse combinatie het minimumloon en de uitkeringen het hardst van alle partijen wil laten stijgen. Op dat van Ja21 na, laten alle programma’s de armoede afnemen. De daling is het grootst bij ChristenUnie en Volt.

                        Minimumloon
                        De meeste partijen willen het minimumloon extra laten stijgen, maar er zijn wel verschillen. De VVD gaat voor een verhoging van 5 procent, zonder dat de uitkeringen meestijgen, al gaat de AOW wel iets omhoog (0,7 procent). D66 gaat voor 10 procent en houdt de koppeling aan de uitkeringen in stand. Kosten: 5,6 miljard euro. GroenLinks-PvdA gaat voor een verhoging met 13,3 procent. Met behoud van de koppeling kost dat 9,4 miljard euro. Het CDA verhoogt het minimumloon helemaal niet verder, ook al suggereerde het verkiezingsprogramma nog van wel.

                        Migratie
                        Hoewel VVD, CDA en Ja21 de asielinstroom willen beperken door snel te selecteren aan de deur (wie heeft recht om te blijven en wie niet?), gaan de partijen wel flink bezuinigen op de dienst die dat moet doen. Kennelijk denken de partijen de instroom zo te drukken dat daar minder mensen nodig zijn. Saillant: de asiellocaties stroomden de afgelopen jaren juist vol ómdat er zo weinig mensen bij IND en COA over waren na eerdere bezuinigingsrondes. Niettemin, de VVD bezuinigt voor 600 miljoen euro, Het CDA voor 500 miljoen en Ja21 voor 1,2 miljard. GroenLinks-PvdA, CDA, CU, Volt, SGP willen het ook onaantrekkelijker maken voor hoger opgeleiden om hier te komen werken. Zij versoberen of schaffen belastingvoordelen voor hen af.

                        Wonen

                        Op het gebied van wonen is er wel wat te kiezen, blijkt uit het werk van het CPB. D66, GroenLinks-PvdA, ChristenUnie en Volt beperken bijvoorbeeld de hypotheekrenteaftrek verder. ChristenUnie en Volt willen aan de andere kant ook snoeien in het eigenwoningforfait (EWF), de belasting die huizenbezitters betalen. Volt voert daarnaast een belasting in op de winst bij verkoop van woningen en verhoogt de overdrachtsbelasting, terwijl Ja21 de overdrachtsbelasting juist af wil schaffen.

                        GroenLinks-PvdA en de ChristenUnie willen dat woningcorporaties worden vrijgesteld van de vennootschapsbelasting, terwijl Ja21 juist weer een verhuurderheffing voor woningcorporaties wil invoeren. Die was nou juist recent afgeschaft om woningcorporaties te stimuleren om sociale huurwoningen te bouwen, maar dat draait Ja21 als het ware terug. Ja21 wil wel afspraken maken met woningcorporaties om de huren te verlagen, de VVD bevriest de huren van sociale huurwoningen. GroenLinks-PvdA maximeert de huurstijging voor alle huurwoningen, dus ook in de vrije sector.

                        Veiligheid

                        CDA was lang één van de partijen waar je moest zijn voor veiligheid, maar de partij bezuinigt ditmaal lichtjes op dat thema, zij het dat dit vooral komt door minder geld uit te geven aan de asielketen. Al met al krijgen politie en justitie er van de partij ook geen geld bij.

                        Dit staat haaks op bijvoorbeeld Ja21 dat de beurs het meest trekt op het gebied van veiligheid: het smeert 4,1 miljard euro uit over alle veiligheidsdiensten in ons land. De VVD trekt 400 miljoen uit, vooral voor de politie, maar ook voor justitie en de veiligheidsdiensten. Bij D66 kiezen ze voor 800 miljoen, vooral voor jeugdbescherming en de rechtspraak. GroenLinks-PvdA wil 900 miljoen meer uitgeven, vooral aan de politie.

                        Ook de SGP kiest voor agenten: het meest voor wijkagenten en verkeersveiligheid. ChristenUnie en Volt doen nauwelijks een schep bovenop wat er nu al wordt uitgegeven aan veiligheid. Alle partijen investeren overigens wel in defensie, Ja21 het meest. Opvallend verder: de VVD bezuinigt 5,3 miljard euro op het budget voor ontwikkelingssamenwerking. Ook Ja21 snijdt daarin. D66, GroenLinks-PvdA en ChristenUnie verhogen de uitgaven.

                        Verkeer

                        Bijna alle partijen trekken de portemonnee voor het verkeer. D66, GroenLinks-PvdA en Volt willen zowel een kilometer- als een vrachtwagenheffing, ook de ChristenUnie en de SGP voeren zo’n vrachtwagenheffing in. Ter illustratie: D66 denkt dan aan 30 cent belasting voor iedere gereden kilometer.

                        GroenLinks-PvdA, de ChristenUnie en Volt kiezen voor extra geld voor het openbaar vervoer, D66 en GroenLinks-PvdA willen bijvoorbeeld het openbaar vervoer goedkoper maken in de daluren. Opvallend: de VVD komt slechts met ‘beperkte’ extra uitgaven als het gaat om bereikbaarheid.

                        Zorg

                        De zorguitgaven (106,4 miljard euro in 2024) zouden de komende jaren sowieso blijven oplopen. GroenLinks-PvdA doet daar nog eens bijna 5 miljard euro bovenop, onder meer door het eigen risico te verlagen van 385 naar 285 euro en het pakket uit te breiden. Andere partijen bevriezen het eigen risico.

                        VVD, Ja21 en SGP beknibbelen in totaal 200 miljoen euro op de zorg. De VVD doet dat onder meer door het basispakket niet langer automatisch mee te laten groeien met de stand van de wetenschap en de praktijk.

                        In het verkiezingsprogramma van de VVD staat te lezen dat de kinderopvang voor werkenden ‘bijna gratis’ wordt, maar uit de plannen die bij het CPB zijn ingeleverd, blijkt dat niet. © Anne Hana
                        Kinderopvang

                        In het verkiezingsprogramma van de VVD staat te lezen dat de kinderopvang voor werkenden ‘bijna gratis’ wordt, maar uit de plannen die bij het CPB zijn ingeleverd, blijkt dat niet. Sterker nog: in het huidige kabinetsbeleid zouden alle ouders in 2027 96 procent van de kinderopvang vergoed krijgen, maar die maatregel draait de VVD helemaal terug, wat een bezuiniging van 2,3 miljard euro oplevert. Wel blijft een belastingvoordeel voor ouders (de inkomensafhankelijke combinatiekorting of IACK) in stand, goed voor 500 miljoen euro.

                        GroenLinks-PvdA wil de opvang van 0- tot 4-jarigen voor vier dagen in de week helemaal gratis maken. Ook wordt de buitenschoolse opvang voor basisschoolkinderen helemaal gratis. Dit kost de schatkist 10,5 miljard euro. Ook zullen volgens het CPB de wachtlijsten toenemen, omdat de arbeidsmarkt krap is.

                        Studiebeurs

                        Een opvallend voorstel staat in de doorrekening van Volt: de dit jaar heringevoerde basisbeurs wordt als het aan die partij ligt meteen alweer beperkt tot studenten die op kamers wonen. Wel laat Volt de overheidsuitgaven het hardst stijgen, met 5,8 miljard euro. VVD en CDA bezuinigen beide circa een miljard euro op onderwijs.

                        Vergelijken moeilijk


                        Doordat onder meer BBB, PVV en Pieter Omtzigt hun plannen niet hebben laten doorrekenen, is een goede financiële vergelijking tussen de programma’s niet te maken. VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz sneerde al naar Pieter Omtzigt tijdens het RTL-debat dat zijn programma daardoor een ‘menukaart zonder prijzen’ is.

                        Bij de vorige verkiezingen lieten nog tien partijen een doorrekening maken. Maar partijen klagen dat de modellen van het CPB niet alle effecten in ogenschouw zouden nemen, SP-leider Lilian Marijnissen weigerde omdat ze een ‘boekhoudersdebat’ vreest.

                        Al rekenden de ‘weigeraars’ wel buiten een gepensioneerd medewerker van het CPB. Wim Suyker rekende namelijk op eigen houtje hun plannen door en ontdekte dat al die partijen het overheidstekort - dat in 2028 zonder ingrijpen uitkomt op 3,6 procent - flink laten oplopen. Het opvallende is: de partijen die hun plannen wél voorlegden aan het CPB komen bijna allemaal op een láger begrotingstekort uit. CPB-directeur Pieter Hasekamp noemt dat een 'voorzichtige koerscorrectie'.

                        Comment


                        • #87
                          Ik was eerst wel enthousiast over Omtzigt maar dat is inmiddels verdwenen, heb daar weinig vertrouwen meer in, de man is uitstekend om zijn dossierkennis te etaleren in de kamer maar niet aan het hoofd van het land, verder moet je maar zien hoe het loopt met de geluksvogels in die partij.
                          Met pijn inmijn hart denk ik dat ik toch ga voor de VVD hoewel uit de stemwijzer 50 Plus kwam maar daar heb ik nou ook niet al te veel vertrouwen in.

                          Comment


                          • #88
                            Ach ze moeten toch coalities vormen wat blijft er uberhaupt dan nog over van een partijprogramma, kijk naar huidige linkse VVD die gegijzeld zijn door Kaag

                            Comment


                            • #89
                              Nieuwe peilingen geven meer en meer een nek aan nek race aan tussen NSP en VVD. PvdA/GL blijft steeds meer achter met ca 5 zetels als 3e partij achter de 2 koplopers.

                              PVV hijgt langzaam in de nek van hun. Timmermans effect lijkt uitgewerkt of mensen kiezen gewoon duidelijk voor andere richting en zijn klimaat en migratie moe?

                              Comment


                              • #90
                                Timmermans effect werkt juist goed, veel mensen mogen hem niet 😜

                                Comment


                                • #91
                                  https://nos.nl/l/2497165

                                  Ja er tekent nu wel een bepaald patroon af in de 2e kamer peilingen

                                  Comment


                                  • #92
                                    Peiling I&O Research (07-11-2023)

                                    NSC: 29 (+2)
                                    VVD: 26
                                    PvdA-GL: 24 (-1)
                                    PVV: 18 (-1)
                                    D66: 8 (+2)
                                    BBB: 8 (-3)
                                    SP: 6 (+1)
                                    PvdD: 5 (-2)
                                    FvD: 5 (+1)
                                    Volt: 5
                                    CDA: 4
                                    DENK: 4 (+1)
                                    CU: 3
                                    SGP: 3
                                    JA21: 1 (-1)
                                    ​BVNL: 1 (+1)
                                    ​​50PLUS: 0
                                    BIJ1: 0

                                    ​+/- vs. 24-10-2023

                                    Comment


                                    • #93
                                      NSC lijkt zich los te maken van de VVD en richting grootste partij te gaan...

                                      Comment


                                      • #94
                                        Ik ga denk voor Omtzigt

                                        Comment


                                        • #95
                                          Het hoge woord is er bij Omtzigt uit, hij wil liever geen premier worden , maar wel voor zijn partij de 2e kamer in en zijn werk als kamerlid doen waar ie zo goed in is.

                                          Comment


                                          • #96
                                            Ik ga denk tactisch stemmen voor een bepaalde coalitie, dus ik wacht de peilingen af tot op het laatste moment

                                            Comment


                                            • #97
                                              Timmermans met vervuilend vliegtuig op weg naar Malaga voor een Europese meeting die hij belangrijker vindt dan zijn eigen land waar hij zo graag premier wil worden en zelfs afzegt voor groot verkiezingsdebat vd tv terwijl hij in de peilingen achterop aan het raken is bij VVD en NSC. Ongelovelijk, wat zullen ze op links een spijt hebben dat ze dexe zelfingenomen narcistische leugenaar als zogenaamde stemmentrekker en redder van het land en premierskandidaat hebben binnen gehaald. Rechts lacht zich een hoedje om deze clown die alleen aan zich zelf denkt, niks geen sociaal gevoel, Laag 2.0 is hij!🤣

                                              Comment


                                              • #98
                                                https://www.ad.nl/enschede/frans-tim...heen~ade0d3b3/


                                                Frans Timmermans in gesprek tijdens Van Torentje naar Torentje. © Emiel Muijderman

                                                Frans Timmermans vreest rechts blok na verkiezingen: ‘Wij moeten de grootste worden, dan kan Omtzigt niet om ons heen’


                                                MET STELLINGFrans Timmermans (GL/PvdA) vreest dat de komende verkiezingen uitmonden in een nieuwe rechtse regering. Pieter Omtzigt kijkt naar rechts en reageert niet op de flirts van links. „Het is daarom mijn taak om de grootste te worden, dan heeft Omtzigt ons nodig.”

                                                Aan prognoses deed Timmermans deze woensdagochtend in Enschede, waar hij te gast was in de serie Van Torentje naar Torentje van Tubantia en de Universiteit Twente, niet mee. De lijsttrekker van GroenLinks/PvdA ging in gesprek met journalisten Ron Fresen en Kelly Adams. Het bord met Timmermans voorspelling van de verkiezingsuitslag bleef leeg. „Ik ken de politieke spelletjes. Het is wel leuk, maar niet eerlijk.”

                                                ‘Omtzigt deed het bewust’


                                                Het ging in Enschede onvermijdelijk over Pieter Omtzigt. Die staat met zijn NSC hoog in alle peilingen. Timmermans is er van overtuigd dat Omtzigt zijn wens voor een rechts minderheidskabinet met opzet hardop uitsprak. De nuancering die de Enschedeër daarna liet horen, wuift Timmermans weg. „Hij had er over doorgedacht. Het was bewust.”

                                                Zo’n coalitie met onder meer NSC, SGP en JA21, is wat Timmermans betreft een gruwel. „Ik wil de SGP niet aan het roer. Mijn dochters moeten niet de strijd van hun moeder nog eens overdoen.” Ook vreest hij in dat geval voor de ‘queergemeenschap’. „Ik wil dat iedereen kan zijn wie hij of zij is. Dat kan niet bij partijen als de SGP of JA21.”

                                                Pieter hapte niet


                                                Timmermans weet niet hoe hij de kansen van GroenLinks/PvdA moet inschatten. Veel kiezers zweven nog, zegt hij. De voorman weet wel, als zijn partij niet de grootste wordt, dan komt er weer een rechts kabinet. Ondanks eerdere flirts van zijn kant hapte Pieter Omtzigt niet toe.

                                                „We moeten links sterk genoeg maken, zodat ze niet om ons heen kunnen. Nederland snakt naar een eerlijkere en solidairdere samenleving. Dat lukt niet met bezuinigingen van rechts.” Is twee weken genoeg om genoeg kiezers aan zich te binden? Timmermans hoopt van wel.

                                                Comment


                                                • #99
                                                  Fransje kan wel zeuren, maar als hij niet eens inzet toont in de campagne van zijn eigen clubjes bij debatten en steeds buitenlandse tripjes (vorige week Berlijn, nu Malaga) voor laat gaan op verkiezingscampagne, ben je straks helemaal niet de grootste en dan heb je dan deels aan je zelf te wijten Fransje, want NSC werkt hard en loopt meer en meer uit op PvdA/GL en ook VVD werkt hard om de verkiezingen te winnen. Dus dan straks niet huilie huilie doen als je weinig in de melk te brokkelen hebt, dat is ook een steeds terugkerend iets bij linkse partijen, zeuren dat ze niet mee mogen doen, tja, misschien eens je best doen om kiezers te krijgen, want de kiezer bepaalt wie de zetels krijgt.

                                                  Comment


                                                  • https://www.peilingennederland.nl/alle-peilingen.html

                                                    Peilingwijzer 8 november 2023

                                                    VVD: 28 (-6)
                                                    NSC: 28 (+28)
                                                    PvdA-GL: 23 (+6)
                                                    PVV: 18 (+1)
                                                    BBB: 9 (+8)
                                                    D66: 8 (-16)
                                                    PvdD: 7 (+1)
                                                    SP: 5 (-4)
                                                    ​​CDA: 4 (-11)
                                                    CU: 4 (-1)
                                                    ​​FvD: 4 (-4)
                                                    DENK: 4 (+1)
                                                    Volt: 4 (+1)
                                                    SGP: 3
                                                    JA21: 1 (-2)
                                                    ​​50PLUS: 0 (-1)
                                                    ​BIJ1: 0 (-1)

                                                    ​+/- vs. Tweede Kamerverkiezingen 2021

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X