Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Verkiezingen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Rare reactie....ik geniet helemaal niet van andermans ellende...ik stem alleen niet op populistische partijen die dingen beloven die ongrondwettelijk zijn.. Jij noemt mij een loser..dan ben jij ongetwijfeld zo dom als een varken.. Dit topic gaat niet over een natuurwandeling overigens, suffie..

    Comment


    • VVD heeft inmiddels gelijk gekregen , aantal nareizigers explodeert, nu al 40.000

      Comment


      • Originally posted by vuurwants View Post
        Rare reactie....ik geniet helemaal niet van andermans ellende...ik stem alleen niet op populistische partijen die dingen beloven die ongrondwettelijk zijn.. Jij noemt mij een loser..dan ben jij ongetwijfeld zo dom als een varken.. Dit topic gaat niet over een natuurwandeling overigens, suffie..
        Varkens zijn intelligent , en jij lacht vaak mensen uit, valt mij ook op. Je hebt een zeer naar toontje vaak.

        Comment


        • Kan zijn, ik noem het eerder cynisch, of wellicht sarcastisch...

          Comment


          • https://www.dagelijksestandaard.nl/i...asielindustrie

            Nareizigers overspoelen Nederland: 40.000 op de wachtlijst, en wie is de schuldige? VVD en linkse asielindustrie!

            Nou, daar gaan we weer. De cijfers liegen er niet om: 40.000 nareizigers staan klaar om Nederland binnen te stromen. Dit is geen incident meer, dit is de zoveelste escalatie van het falende asielbeleid dat onze natie aan het wankelen brengt. De PVV en VVD zijn geschokt, maar waar is dat geschokte gezicht van de VVD al die jaren geweest? Want laten we eerlijk zijn: het is juist diezelfde VVD die dit rampzalige beleid in de afgelopen 14 jaar heeft meegeholpen vorm te geven!

            PVV-leider Geert Wilders windt er op X geen doekjes om: “Onacceptabel. Nederland trekt dit niet meer. Het toont aan dat een snelle uitvoering van alle strenge maatregelen uit het Hoofdlijnenakkoord inclusief crisismaatregelen keihard nodig is. Gelukkig hebben we de allerbeste minister hiervoor: minister van Asiel en Migratie, Marjolein Faber! Aan de slag!” Precies! Dit soort strenge maatregelen zijn broodnodig, want ons land wordt kapotgemaakt door de constante toestroom van kansloze gelukzoekers die enkel komen om te profiteren van onze welvaart.

            Maar laten we even stilstaan bij de VVD. Tweede Kamerlid Queeny Rajkowski van diezelfde VVD laat op X weten dat het “hoge aantal nareizigers in Nederland een serieus probleem is.” Oh, echt? Wat een verhelderende observatie! Waar was deze bezorgdheid toen de VVD de grenzen wagenwijd openzette en ons asielsysteem een veilige haven werd voor elke migrant die maar een voet over de drempel wist te zetten? Dit is de hypocrisie ten top. Eerst de chaos creëren en dan doen alsof ze de oplossing in handen hebben.

            En dan is er Pegida-leider Edwin Wagensveld, die met zijn scherpe commentaar de spijker op de kop slaat. Hij houdt de VVD terecht verantwoordelijk voor deze puinhoop. “Al 14 jaar zit jouw partij, de VVD, in de regering en dan durf je nog met droge ogen zo'n tweet te plaatsen.” Inderdaad, de VVD is al veel te lang medeplichtig aan de asielcrisis. Ze schermen altijd met dezelfde excuses: "Nederland is een coalitieland," alsof dat hen vrijpleit van de verantwoordelijkheid. Maar laten we wel wezen, ze hebben jaar na jaar tijdens de verkiezingen stoer geroepen dat ze de asielinstroom zouden beperken, terwijl ze in werkelijkheid de poorten wagenwijd open hebben gezet voor honderdduizenden asielzoekers die ons land overspoelen.
            En wat krijgen we ervoor terug? Een enorme financiële belasting op onze welvaartsstaat. Miljarden! Ja, miljarden van onze belastingcenten verdwijnen in de bodemloze put van de asielindustrie, terwijl deze mensen vaker overlast en criminaliteit brengen dan enige vorm van “verrijking.” Het aantal nareizigers stijgt explosief – bijna 40.000 familieleden van asielzoekers wachten op een ticket naar Nederland. En met een slagingspercentage van 90% voor nareisverzoeken kan je er donder op zeggen dat ze hier binnenkort zullen zijn.

            Nederland wordt niet verrijkt, Nederland wordt leeggezogen. Ons land verandert in dezelfde shithole waar deze mensen vandaan komen, zoals Wagensveld het keihard zegt. De VVD kan niet langer doen alsof ze de redder van de natie zijn. Ze hebben dit probleem mede veroorzaakt, en nu proberen ze ons wijs te maken dat ze ook de oplossing hebben. Laat je niet misleiden door hun politieke verkooppraatjes.

            Comment


            • Ook Dick Schoof kan record gaan breken

              Comment


              • VVD blijkt gewoon destijds gelijk te hebben met die nareizigers, en nu gaan ze ook nog doodleuk heen en weer vliegen naar veilige delen daar... dan kan die groep dus compleet terug?

                Comment


                • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1025...les-zit-bomvol

                  Mogelijk wetgeving op komst
                  Minister Faber roept asielcrisis uit: ’Alles zit bomvol’

                  Den Haag - Nederland verkeert in een asielcrisis. Dat is het officiële standpunt van het kabinet-Schoof, zo laat minister Marjolein Faber (Asiel en Migratie) weten. Daarmee lijkt zij voor te sorteren op de invoer van een asielcrisiswet die eerder al is aangekondigd én een mogelijke botsing met de Europese Commissie.

                  © ANP

                  Marjolein Faber (PVV).




                  Faber reageerde woensdag voor zij het Catshuis betrad voor begrotingsonderhandelingen op berichtgeving van De Telegraaf, waaruit blijkt dat er komende tijd bijna 40.000 nareizigers (familieleden van asielzoekers die ergens in het buitenland wachten op bericht of ze ook naar Nederland mogen komen) aankomen. Afgelopen jaar werden negen op de tien nareisverzoeken ingewilligd.

                  Dinsdag werd ook bekend dat de gemeente Utrecht bijvoorbeeld een instroomlocatie voor Oekraïners sluit. Daar zaten nog vrouwen, kinderen, 70-plussers en mensen met handicaps. Maar volgens burgemeester Sharon Dijksma gaat de locatie dicht omdat de opvang helemaal vastloopt: de bedoeling was dat vluchtelingen hier zo’n één tot twee dagen zouden blijven en dan door zouden stromen naar een andere, vaste locatie. Maar dat laatste gebeurt niet, waardoor mensen weken of maanden in de Jaarbeurs-locatie moesten blijven. Dijksma wees naar het kabinet om met een oplossing te komen.

                  „We zien dat Utrecht de instroomlocatie voor Oekraïners niet meer aan kan”, zegt minister Faber. „Alles zit bomvol”, zegt Faber. „Kortom: Nederland, we hebben een asielcrisis.” Hoe zij dat wil aanpakken is nog onduidelijk, Faber lichtte dat niet toe. Volgens de minister is ze ’nu’ gebonden aan wet- en regelgeving. Mogelijk gaat dat veranderen.

                  Asielcrisiswet



                  Daarmee lijkt de bewindsvrouw voor te sorteren op een tijdelijke asielcrisiswet die ook al in het hoofdlijnenakkoord tussen PVV, VVD, NSC en BBB is aangekondigd. Met hardere maatregelen zou Faber dan de asielinstroom kunnen verminderen, is het beschreven in het hoofdlijnenakkoord. Bovendien zouden grenscontroles dan verscherpt worden, wordt de zogeheten ’Spreidingswet’ ingetrokken, komt er een ’asielbeslisstop’, zal het recht op opvang worden beperkt en ’sterk worden versoberd’ en worden mensen zonder geldige verblijfstitel ’zo veel mogelijk, ook gedwongen’ uit Nederland gezet.

                  Maar of dat daadwerkelijk gaat lukken is nog maar de vraag: eerder bleek dat de Europese Commissie al heeft gewaarschuwd dat Nederland niet zomaar zo’n crisissituatie kan uitroepen. Eerst moet Nederland aantonen dat het migratiestelsel, ondanks een goede voorbereiding en genomen maatregelen, is vastgelopen. Het opschorten van de behandeling van asielaanvragen kan ook niet. Als Nederland een asielcrisis wil uitroepen moet bovendien eerst een ’goed onderbouwd verzoek’ in Brussel worden ingediend, schreef Eurocommissaris Ylva Johansson (Migratie) eerder.



                  Als Nederland zich niet aan deze regels houdt, kan de Europese Commissie ook ingrijpen met procedures tegen Nederland, waarschuwde zij.

                  Comment


                  • https://www.peilingennederland.nl/alle-peilingen.html

                    Peiling Maurice de Hond (14-09-2024)

                    PVV: 38 (+1)
                    GL-PvdA: 26 (+1)
                    VVD: 20 (-4)
                    CDA: 11 (+6)
                    D66: 11 (+2)
                    BBB: 7
                    NSC: 7 (-13)
                    SP: 6 (+1)
                    PvdD: 4 (+1)
                    CU: 4 (+1)
                    SGP: 4 (+1)
                    DENK: 4 (+1)
                    ​Volt: 4 (+2)
                    FvD: 3
                    JA21: 1

                    ​+/- vs. Tweede Kamerverkiezingen 2023


                    Comment

                    Working...
                    X