Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Verkiezingen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Centrum rechts nu meerderheid in EU, nu kijken hoe die verdeling van partijen in die groepen gaan samenwerken.

    Comment


    • hooguit details, dit kabinet zit gewoon grotendeels vast aan wetten en een assielstroom zolang er oorlog is, men kan beter de woningnood aanpakken, ps In Duitsland zijn per hoofd vd bevolking 2x zoveel assielzoekers, en wij in Nederland hebben een tekort aan arbeidsmigranten vanwege onze goede economie.

      Comment


      • Wijze woorden denk ik.. Wat ASML voor elkaar gekregen heeft i.s.m. gemeente Eindhoven/Veldhoven moet op meerdere plekken mogelijk zijn..als 'men' maar wil....

        Comment


        • dat de overheid miljarden weg geeft aan bedrijven als die maar ff dreigen met weg gaan, terwijl ze belastingontwijking constructies hebben en vooral arbeidsmigranten nodig hebben voor hun bedrijf, wat is de winst daar van?

          Comment


          • ja daar vroeg ik mij ook al het nut van af, woningen hebben ze daar nodig voor buitenlandse werknemers, dus waar zit dan die miljarden winst is voor onze economie die nu door de staat zijn gegeven?

            Comment


            • Jeemig zeg...dat PVV-ers wat dom zijn en weinig talentvol is geen verrassing.. het aantal stemmers op die partij eigenlijk wel..ik had NL slimmer gehoopt.

              https://www.nu.nl/formatie-2023/6316...-gevolgen.html

              Comment


              • als die stemmers in de steek zijn gelaten door wanbeleid van de gevestigde politieke partijen moet die partijen eens goed in de spiegel kijken, die hebben immers bewezen er een zootje van te hebben gemaakt, wat er nu gaat gebeuren is nog af te wachten en in hoeverre dat de politiek is aan te rekenen als het door de EU komt

                Comment


                • Die assielminister kan toch weinig uitrichten, wat ze van plan zijn heeft Belgie al geprobeerd, en die kwamen van een koude kermis thuis.

                  Comment


                  • Putin bepaalt grotendeels onze assielstroom en welvaart.

                    Comment


                    • ja veel externe factoren bepalen het leven hier, ook andere economieen en de economische golf in de wereld/Europa in het algemeen. Daar heeft de Nederlandse politiek weinig invloed op.

                      Comment


                      • En mensen kijken te weinig naar feiten en ratio en stemmen teveel op onderbuikgevoel , en dan nog moeten alle partijen veel water bij de wijn doen in een coalitie en zeker in deze met 2 a 3 nieuwe partijen met amper ervaring en veel tegenstellingen tussen de 4 partijen, maar goed de stemming was zo dus er was geen andere mogelijkheid qua formatie, dit wat het enige wat er uit kon komen en we zien wel of het de kerst haalt.

                        Comment


                        • De PVV blijkr inderdaad amper capabele bewindslieden te kunnen leveren.

                          Comment


                          • De PVV is sowieso niet capabel, op één ding na.. ; het domme volk voor zich winnen met one-liners over niet-Nederlanders en loze beloften.

                            Comment


                            • Originally posted by vuurwants View Post
                              De PVV is sowieso niet capabel, op één ding na.. ; het domme volk voor zich winnen met one-liners over niet-Nederlanders en loze beloften.
                              Hou nou eens op met dat domme volk !

                              Comment


                              • groot deel heeft op PVV gestemd niet vanwege de PVV maar omdat ze klaar waren met Rutte/VVD die een vrij links D66 beleid voerde, en een VVD stemmer gaat niet links stemmen dan blijf je zover je van rechts kan spreken bij de PVV, aan de rechterkant hangen en daar is niet veel alternatief. Verder heeft de PVV ook linkse stemmers want ze zijn sociaal zeer links, waar de PvdA , Groenlinks en D66 de gewone man en de man aan de onderkant vd maatschappij in de steek laat al jaren en juppen partijen zijn geworden met vooral geld naar klimaat en open deur voor asielzoekers.

                                Populisme komt op bij falen van de gevestigde partijen. Dat volk kijkt naar hun eigen leven en portemonee en problemen, dus moeten ze ergens heen als al die andere partijen keer op keer er niet voor je zijn. Die mensen dom noemen is heel dom, dat doen ze op links al jaren en snappen steeds niet waarom hun kiezers weglopen, dus laat ze het maar dom noemen, ze graven hun eigen graf met de realiteit niet te willen zien, en alleen maar af te geven op partijen die nog moeten beginnen met regeren, wat is dommer?

                                Comment


                                • inderdaad is de PVV de PvdA/GL en D66 op sociaal gebied al lang links ingehaald en zitten ze op niveau SP zelfs

                                  Dat vele burgers koopkracht verliezen of geen woning kunnen krijgen mede door dure maatregelen mbt klimaat, inflatie van prijzen oa voedsel en energie, en assielzoekers voorang krijgen maken dat mensen weg lopen bij die partijen en dan gaan zoeken waar ze nog op kunnen stemmen. Of die het kunnen veranderen is een andere vraag, maar op zeker weten ze dat de PvdA/GL, D66 dat in ieder geval niet gedaan hebben of gaan doen. Dus als je die stemmers als dom gaat neerzetten dan heb je totaal geen realiteitszin van wat er onder een groot deel van de bevolking leeft.

                                  Joop Den Uyl zou zich kapot schamen voor het huidige PvdA, wat zelfs een fusie met GL moest aangaan om nog kans te maken in de Nederlandse politiek en zelfs dan winnen ze niet. Dat zegt genoeg over wat er aan de hand is in het land. Ja bestempel ze maar als dom, maar die domme mensen zijn het zat en zorgen zo ervoor dat het wanbeleid van de gevestigde linkse partijen niet voortgezet kan worden, zelfs alle linkse partijen bij elkaar zorgen niet voor een meerderheid, terwijl de armoede stijgt, dus die kiezer kiest zeer bewust. Op links zouden ze eens in de spiegel moeten kijken waarom ze juist met armoede, en klimaat wat een hot item is, die kiezers niet weten te trekken, in plaats van afgeven op anderen. Begin bij jezelf en durf jezelf kritisch onder de loep te nemen.

                                  Comment


                                  • Originally posted by theo1 View Post

                                    Hou nou eens op met dat domme volk !
                                    Beste Theo, bij dezen bied ik mijn oprechte excuses aan. Het is niet charmant om een groot gedeelte van de kiezers als 'dom' te betittelen. Dus laat ik het zo herschrijven; als mensen stemmen op een partij wiens standpunten bij voorbaat gaan sneuvelen bij veel rechters, vind ik dat niet een goede keuze.. en voornamelijk erg klote voor al die stemmers. Dus bij dezen theo1 SORRY.

                                    Comment


                                    • Ze gaan tenminste dingen proberen en een deel kan wel lukken, iedere regering krijgt niet alles voor elkaar. En de kiezer heeft gekozen om partijen die de verkeerde dingen deden voor ze niet te belonen met een kans op kabinetsdeelname, dat zou pas dom zijn. De partijen die niet naar hun kiezers luisteren en hun leven juist slechter maken. De kiezer heeft dan weinig keuze, ook al is die keuze ook niet alles, maar dat gaan ze van zelf zien. De anderen hebben jarenlang hun kansen gehad en deze verprutst

                                      Comment


                                      • Alles beter dan Timmermans, Klaver, Jetten, Baudet of die van Volt.

                                        Comment


                                        • Laurens Dassen bedoel je ja die was al niet zuiver met die fake me too situatie in zijn partij, wat ie ook nog slecht heeft afgehandeld, zeer onbetrouwbaar persoon gebleken, en neemt anderen de maat.

                                          Comment


                                          • Tot zover de nieuwe bestuurscultuur..hopelijk valt deze kleuterklas na de zomer..

                                            Comment


                                            • dan zal de VVD weer groeien, want de kiezer wil geen links beleid

                                              Comment


                                              • Nieuwe peilingen volgen vanzelf

                                                Comment


                                                • Originally posted by Berend View Post
                                                  dan zal de VVD weer groeien, want de kiezer wil geen links beleid
                                                  In mijn beste actieve herinnering deed de PvdA het niet zo beroerd..was dat toen niet de tweede partij? Ik kan me uiteraard vergissen...dus corrigeer me a.u.b. indien gewenst.

                                                  Comment


                                                  • vorige kabinetten waren met VVD, D66, GL en CU, omdat PvdA door de kiezer was afgestraft voor hun beleid en amper zetels over hield

                                                    uitslagen 2e kamer PvdA:

                                                    2021 9 zetels
                                                    2017 9 zetels na regerinsperiode afgestrafd door hun kiezers voor hun regeringsbeleid
                                                    2012 38 zetels en toen gaan regeren
                                                    2019 30 zetels

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X