Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Algemeen, Raambuurten, Den Haag

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Niet mijn ding maar die zitten er altijd wel

    Comment


    • Seksstraten blijven voorlopig open, gemeente zoekt alternatieven voor raamsekswerk https://www.omroepwest.nl/nieuws/483...r-raamsekswerk #omroepwest

      Comment


      • het is overal kolderiek dat ze problemen hebben met de ramen, ach door teruglopende klandizie en meer leegstaande ramen heft het zich van zelf op, omdat ze de illegale prostitutie niet aanpakken.

        Comment


        • intensie klinkt niet best voor de raambordelen gezien deze zin uit het artikel:

          Voordat de gemeente beslist over een mogelijke verhuizing of samenvoeging van de seksstraten, gaat het stadhuis eerst met betrokkenen op zoek naar alternatieven voor de raamprostitutie en daarmee experimenteren.

          Comment


          • https://www.sexdome.nl/prostitutie/r...geen-noodknop/

            Raamsekswerk heeft langste tijd gehad, wat is het veilige alternatief? ‘Thuis heb je geen noodknop’

            Raamprostitutie heeft z’n langste tijd gehad in Den Haag. Daarom wil de stad kijken naar ‘andere vormen van contactlegging’, zonder ramen dus. Dat geeft zorgen over de veiligheid: ,,Raamsekswerk is nog steeds de meest veilige manier van sekswerk.”



            Den Haag telt zo’n 37 geregistreerde raamseksbedrijven. Ze hebben bij elkaar opgeteld ongeveer driehonderd ramen, verdeeld over twee zones: eentje in de Doubletstraat en een in de Geleenstraat/Hunsestraat. Beide liggen in het centrum.

            Over verplaatsing of zelfs sluiting van de straten waar sekswerkers hun diensten via de ramen aanbieden, wordt al járen gepraat in het Haagse. Van beide is het nooit gekomen. Zo ook nu weer niet. Het stadsbestuur heeft een nieuw plan, werd onlangs bekend: het wil werken aan alternatieven voor het raamsekswerk. Meerdere grote gemeenten worstelen op dit moment met de toekomst van de ramen en rosse buurten, daar waar ook veel gemeenten het raamsekswerk of tippelzones al verboden hebben.

            Welke kant dat in de hofstad op gaat, is nog volstrekt onduidelijk. Den Haag wil gaan experimenten met andere vormen van sekswerk dan nu in de stad worden aangeboden. ,,Zo kan worden bekeken of de betreffende vorm daadwerkelijk een goed alternatief voor het raamsekswerk biedt”, aldus de stad. Het doel ervan is kijken of sekswerk in de genoemde straten deels kan worden omgevormd.

            Apps of internet


            Eén van de opties is het kijken naar andere methoden van contactlegging, dus geen ramen. Waaraan Den Haag dan denkt is niet duidelijk. ,,Je zou kunnen denken aan contact leggen via apps of internet”, zegt Maria Scali, directeur van SHOP, het Haagse kennis- en expertisecentrum over sekswerk, prostitutie en mensenhandel.

            Dat gebeurt nu al veel, maar dan vooral in het onvergunde, en dus illegale segment van de seksbranche. Den Haag ziet dat het aanbod van onvergund sekswerk enorm is toegenomen in de stad. Die verschuiving is onwenselijk, omdat toezicht en handhaving daardoor niet of nauwelijks mogelijk zijn.

            Daarom wil een deel van de branche dat de gemeente thuiswerk meer gaat faciliteren, als mogelijk alternatief voor de ramen. ,,Dat zou fantastisch zijn”, zegt Kim Vrolijk, zelf sekswerker en actief namens de Haagse Stadspartij. ,,Maar het meer faciliteren van thuiswerk en escort zou gepaard moeten gaan met extra maatregelen om meer veiligheid te creëren voor sekswerkers”, zegt Vrolijk. Volgens de HSP-fractievertegenwoordiger is raamsekswerk nog steeds de meest veilige manier van sekswerk, vanwege hulp en toezicht in de buurt en noodknoppen in de kamers.

            Pappen en nathouden


            Scali zegt dat sommige sekswerkers juist wel, en sommige juist niet achter ramen willen staan. ,,Het is duidelijk dat er onderzoek moet komen naar hoe de sector kan moderniseren.” Er is nu een klankbordgroep in het leven geroepen, waarin Haagse sekswerkers in gesprek gaan over wat voor hen het beste is.

            Intussen baalt de omgeving van de Doubletstraat dat er wéér niet over sluiting van de ramen wordt gepraat. ,,Het mag geen verrassing heten dat we de straat het liefst gister gesloten hadden zien worden. Wat er in deze brief staat, is pappen en nathouden”, zegt Maarten de Zwart van bewonersvereniging Het Oude Centrum.

            ,,Geen keuze maken, weer geld naar een onderzoek doen, geen perspectief voor de buurt en geen oog voor de overlast van de randverschijnselen van de Doubletstraat die de wijk moet dragen. En tot overmaat van ramp blijven de dames achter de ramen nog langer in slechte omstandigheden zitten.”

            Volgende maand is er een raadsdebat over sekswerk in de stad.

            Bron: ad.nl

            Comment


            • Nou, weer nieuwe plannen voor de Geleenstraat...

              https://www.telegraaf.nl/video/11615...or-sekswerkers

              Raamprostitutie op de schop na overlast: ’Veiliger voor sekswerkers’

              16:38Video



              Er is een bouwplan gemaakt voor de Geleenstraat in Den Haag dat de problemen rondom de raamprostitutie in de Rivierenbuurt kan oplossen. Verslaggever Max van den Broek spreekt Bob-Willem van Hooft van BAU architecten over de plannen.

              Comment


              • Oud nieuws .....
                https://www.omroepwest.nl/nieuws/485...gen-en-winkels

                Comment


                • Zoveelste luchtkasteel

                  Comment


                  • Toen ik die parking eronder hoorde lag ik al dubbel. Ramen wilde ze eerst verhuizen, toen dicht en nu dit. En staan al vd helft leeg. Nieuwbouw is niet meer rendabel.

                    Comment


                    • Dure gok want in hoekpand 23 51 zijn ze al onbetaalbaar en staan ze deels leeg

                      Comment


                      • https://www.sexdome.nl/prostitutie/b...en-en-winkels/

                        Bouwplan voor prostitutiestraat Den Haag: sekswerk, woningen en winkels

                        ‘Met dit plan krijgt Den Haag een discussie die na veertig jaar kan worden gesloten.’ Architect Bob-Willem van Hooft denkt dat hij een bouwplan voor de Geleenstraat heeft gemaakt dat een doorbraak kan betekenen voor de problemen rondom de raamprostitutie in de Rivierenbuurt. In zijn plannen komen raamprostitutie, extra woningen, winkels, bedrijven en horeca samen. Hij krijgt hiervoor steun vanuit de politiek.



                        Al tweeënhalf jaar loopt Van Hooft, van BAU architecten, stad en land af om met betrokkenen te spreken over zijn plannen. ‘Ik heb zeker meer dan honderd gesprekken gevoerd’, zegt hij. ‘Aan de hand daarvan heb ik met mijn team een schetsplan gemaakt.’

                        Het uitgangspunt van die plannen is dat de Geleenstraat open blijft, maar dat de ruimte wordt herschikt. ‘De Geleenstraat wordt een overdekte passage, die alleen vanaf de Weteringskade toegankelijk is, met nooduitgangen aan de Hunsestraat en Scheldestraat. De raamprostitutie wordt tweezijdig in plaats van eenzijdig, zoals het nu is. Daaromheen bouwen we 250 woningen.’

                        Minder zichtbaar


                        Voordeel voor de buurt is dat de prostitutiestraat in de nieuwe plannen, in plaats van drie nog maar één ingang heeft. ‘Daardoor is de raamprostitutie minder zichtbaar, zodat de woonwijk weer meer woonwijk wordt’, legt Van Hooft uit. Bovendien hebben de bewoners minder last van bezoekers van de prostitutie, die hun auto in de wijk parkeren en door de buurt lopen.

                        Verder gaat de parkeergarage onder de grond, komen er winkels en horeca en is er ruimte voor kleine ondernemers en kantoren. ‘Dit betekent voor de dames meer veiligheid, voor de bewoners meer rust, seks-exploitanten krijgen een straat die beter beheersbaar is en de gemeente krijgt een discussie die na veertig jaar kan worden gesloten.’

                        Die discussie is de afgelopen jaren verhit geraakt, zo merkte Van Hooft toen hij vijf jaar geleden in de wijk kwam wonen. Sommige bewoners ervaren overlast van de raamprostitutie, vooral vanwege de mensen die erop af komen. Zij zijn de ramen liever kwijt dan rijk.

                        De exploitanten en de sekswerkers zelf kunnen de discussies over de verplaatsing inmiddels niet meer aan, zegt Van Hooft. ‘Zij willen vooral aan het werk blijven.’ Van Hooft kwam als nieuwe bewoner in aanraking met deze botsende standpunten.

                        Felle discussies


                        ‘Ik ging buurtbijeenkomsten bezoeken en wat mij opviel was dat iedereen heel erg fel was tegen elkaar’, vertelt hij. ‘Ik heb de eerste tijd alleen geluisterd en ik snapte alle standpunten. Maar mijn onderliggende gedachte was ook dat veel mensen in de wijk het weliswaar oneens zijn met elkaar, maar tegelijkertijd dezelfde belangen hebben. Mijn fascinatie voor de discussie in de wijk is toen begonnen.’

                        De architect is vervolgens gaan praten met betrokkenen. ‘Ik heb de plannen in samenspraak met alle belanghebbenden uitgewerkt.’ Die heeft hij gedeeld met de gemeente, maar het college van burgemeester en wethouders houdt de boot af.

                        Geen mogelijkheden


                        ‘Het college is blij met initiatiefnemers die meedenken over de ontwikkeling van de stad en vindt het creatieve plannen’, reageerde het college onlangs in antwoord op raadsvragen.

                        ‘Tegelijkertijd ziet het college ook de complexiteit om dit te realiseren, daarbij heeft de initiatiefnemer geen positie in het gebied of een investeringsbereide ontwikkelaar achter zich staan. Zonder initiatiefnemer met positie en middelen ziet het college geen mogelijkheden om dit te realiseren.’

                        Maar dat betwist Van Hooft. ‘Ik heb wel degelijk een bereide ontwikkelaar die heel graag wil beginnen met de plannen’, zegt hij. ‘Die heeft natuurlijk ook wensen, maar eerst moeten de wensen van belanghebbenden vast komen te staan. Pas daarna mag de ontwikkelaar meepraten.’

                        Politieke steun


                        VVD-fractievoorzitter Lotte van Basten Batenburg steunt hem. ‘Het heeft voor de gemeente grote voordelen om eerst een haalbaarheidsstudie te doen en dan pas een ontwikkelaar erbij te betrekken’, zegt zij. ‘Dan heeft de gemeente nog meer ruimte om te sturen en eisen en wensen mee te geven.’

                        De VVD is enthousiast over het plan van de architect. ‘Het initiatief kan een grote verbetering voor de buurt betekenen, waarin ook het raamsekswerk toekomst heeft’, zegt Van Basten Batenburg. Zij vindt dat het college moet onderzoeken of de plannen haalbaar zijn en dient daarover donderdag in de raadsvergadering een motie in.

                        Doordachte ideeën


                        Die krijgt steun van Hart voor Den Haag. ‘Wij juichen het toe als inwoners met doordachte ideeën komen om de situatie in hun wijk te verbeteren’, zegt Rita Verdonk van Hart voor Den Haag.

                        ‘Wij verwachten van het college dat ze serieus omgaat met die ideeën. Er ligt nu een goed uitgewerkt plan voor de Geleenstraat en wij roepen het college op om daar zo spoedig mogelijk een haalbaarheidsstudie naar uit te voeren.’ Donderdagavond stemt de gemeenteraad over het voorstel van de VVD.

                        Bron: omroepwest.nl

                        Comment


                        • Ja, daar zijn al 2 eerdere berichten over.

                          Comment


                          • Interessant stuk maar niet realistisch denk ik.

                            Comment


                            • Dat vraag ik me ook af, maar ze gaan eerst een haalbaarheidsonderzoek doen.

                              Comment


                              • ja onderzoeken zijn ze goed in , spenderen ze heel veel geld mee, meestal zonder resultaat

                                ik kan mij niet heugen dan ergens een overheid veel geld geinvesteerd heeft of een groot pro prostitutie plan hebben gerealiseerd, en Den Haag wilde onlangs nog de ramen op termijn sluiten omdat het volgens hun voorbij was, met komst internet en thuis werk, wat in de praktijk ook zo lijkt te zijn gezien de magere bezetting van ramen door huursters.

                                Comment


                                • Ah, daar gaan we weer. Eerst de boel slopen waardoor het ramengebied uit sterft en als de boel is opgebouwd komt er opeens een change of plans en behoort de Hunse Geleen tot het verleden. Gehaal in lijn met hoe de overheden in Nederland om gaan met prostitutie.

                                  Comment


                                  • alles sterft uit dat zijn inderdaad de feiten, nooit iets nieuws

                                    Comment


                                    • https://www.telegraaf.nl/nieuws/5365...ht-parkeertijd

                                      Tarief gaat nu ieder uur oplopen
                                      Den Haag zet streep door omstreden parkeerpilot: toch geen vijftig euro ongeacht parkeertijd

                                      DEN HAAG - Het parkeertarief van 50 euro, ongeacht of je 5 minuten of de hele dag staat, in enkele straten in Scheveningen en het Haagse centrum gaat begin volgend jaar van de baan. Dat heeft het college laten weten in een brief. Het systeem maakt plaats voor een parkeertarief dat ieder uur oploopt. De vlag gaat uit bij ondernemers, waaronder Fleur Kruyt van distilleerderij Van Kleef, die middenin het aangewezen gebied zit.

                                      © RENE OUDSHOORN

                                      Ondernemer Fleur Kruyt is opgelucht dat er een alternatief komt voor parkeren.




                                      Het nieuwe parkeerregime in zeventien straten deed veel stof opwaaien na de invoering vorig jaar. Met name ondernemers sloegen alarm hierover omdat klanten voor een korte boodschap al meteen 50 euro moesten afrekenen om te parkeren. Het stadsbestuur wilde met de invoering van het vergunninghoudersparkeren het straatparkeren van bezoekers in een deel van de woonstraten in het centrum en Scheveningen ontmoedigen.

                                      Alternatief




                                      „Alles overwegend is de dagkaart een effectieve maatregel om straatparkeren te ontmoedigen en meer parkeerruimte voor vergunninghouders te creëren”, schreef wethouder Arjen Kapteijns namens het stadsbestuur in de brief. „Uit de evaluatie komt echter ook naar voren dat een aantal ondernemers de dagkaart als problematisch ervaren, aangezien het kort parkeren voor klanten hierdoor beperkt wordt.” Om die reden wordt toch gekozen voor een alternatief. Tot grote vreugde van Kruyt en ondernemers in de Boekhorststraat en China Town.’Hoe eerder, hoe beter’



                                      Kruyt is blij dat het stadsbestuur toch terugkrabbelt. „Ondanks het succes van de maatregel volgens henzelf. Daar ben ik het overigens niet mee eens. Ik ben blij dat ze ermee gaan kappen. Hoe eerder, hoe beter. Liefst niet pas volgend jaar, maar in november of december van dit jaar zodat we de kerstbestellingen zonder gedoe kunnen in- en uitladen.” Ze opperde al eerder om het parkeren geleidelijk, ieder uur, iets duurder te maken. „Dat was een van mijn suggesties. Het is belangrijk voor ondernemers dat de binnenstad bereikbaar blijft en voor de bewoners is het fijn dat zij niet geconfronteerd worden met parkeerplekken die continu bezet zijn.”

                                      Comment


                                      • https://www.sexdome.nl/prostitutie/b...lheid-geraakt/

                                        Bouwplan mét raamprostitutie krijgt kans van gemeenteraad Den Haag: ‘Buurt is in vergetelheid geraakt’

                                        Bob-Willem van Hooft van BAU Architecten kan verder met zijn bouwplannen voor de Rivierenbuurt in Den Haag. De gemeenteraad wil dat het college onderzoekt of zijn plannen met de raamprostitutie in de Geleenstraat haalbaar zijn. Die moeten de discussie over de prostitutiestraat na veertig jaar beslechten. Uitgangspunt is dat de raamprostitutie kan blijven, maar minder zichtbaar wordt in de wijk.



                                        ‘Het is een stuk Den Haag dat in de vergetelheid is geraakt, omdat de buurt alsmaar wacht op de verhuizing van de raamprostitutie.’ Bob-Willem van Hooft staat op de Pletterijkade, een drukke doorgaande weg naar het centrum, op een steenworp afstand van de Geleenstraat.

                                        Hij wijst naar de gebouwen die hier en daar een wat vervallen indruk maken. Maar Van Hooft ziet toekomst in de straat.

                                        In potentie mooie horeca


                                        ‘Deze weg wordt een sterfietsroute van de Binckhorst naar de binnenstad en het ligt vlakbij station Hollands Spoor’, legt hij uit.

                                        ‘Bovendien ligt deze hele straat van de middag tot en met de avond in de zon. Dus al deze panden zijn in potentie hele mooie horecagelegenheden waar je aan het water heerlijk in het zonnetje kan zitten.’

                                        Maar het treurig lot van het gebied is de aanwezigheid van de raamprostitutie. Dan niet zozeer de prostitutie zelf, dat is volgens Van Hooft een maatschappelijke functie die de stad nodig heeft, maar vooral de discussie erover.

                                        Want sommige bewoners ervaren overlast van de raamprostitutie, vooral vanwege de mensen die erop af komen. Zij zijn de ramen liever kwijt dan rijk. De exploitanten en de sekswerkers zelf willen vooral aan het werk blijven. Maar pogingen om de raamprostitutie te verplaatsen, liepen steeds op niets uit.

                                        ‘Het is een wijk geworden waar iedereen zit te wachten op het vertrek van de prostitutie en daarom geen plannen maakt’, zegt hij.

                                        ‘Ook de gemeente heeft geen gebiedsvisie gemaakt. Maar het is tot nu toe niet gelukt om de prostitutie te verplaatsen, omdat niemand het in zijn eigen achtertuin wil. Hier zit de raamprostitutie al en dan is het beter om te bekijken hoe iedereen er met elkaar uit kan komen, zodat ook de prostitutie kan blijven.’

                                        Als nieuwe bewoner oplossing gevonden


                                        Het idee hiervoor ontstond toen Van Hooft een paar jaar geleden naar de Rivierenbuurt verhuisde. Als nieuwe bewoner kwam hij in aanraking met deze botsende standpunten, maar hij zag ook gedeelde belangen.

                                        ‘Toen zijn we met iedereen gaan praten’, vertelt hij. ‘Met bewoners, raamexploitanten, vertegenwoordigers van de sekswerkers, ondernemers. We wilden weten hoe zij de toekomst van de wijk zagen.’

                                        Op basis van die gesprekken is Van Hooft naar de tekentafel gegaan en heeft een plan gemaakt waarbij de Geleenstraat open blijft en de ruimte wordt herschikt.

                                        ‘De Geleenstraat wordt een overdekte passage, die alleen vanaf de Weteringskade toegankelijk is, met nooduitgangen aan de Hunsestraat en de Scheldestraat. De raamprostitutie wordt tweezijdig in plaats van eenzijdig, zoals het nu is. Daaromheen bouwen we 250 woningen.’

                                        Parkeren


                                        Voordeel voor de buurt is dat de prostitutiestraat in de nieuwe plannen, in plaats van drie nog maar één ingang heeft. ‘Daardoor is de raamprostitutie minder zichtbaar, zodat de woonwijk weer meer woonwijk wordt’, legt Van Hooft uit.

                                        Bovendien hebben de bewoners minder last van bezoekers van de prostitutie, die hun auto in de wijk parkeren en door de buurt lopen.

                                        Meer veiligheid en rust


                                        Verder gaat de parkeergarage onder de grond, komen er winkels en horeca en is er ruimte voor kleine ondernemers en kantoren.

                                        ‘Dit betekent voor de dames meer veiligheid, voor de bewoners meer rust, seks-exploitanten krijgen een straat die beter beheersbaar is en de gemeente krijgt een discussie die na veertig jaar kan worden gesloten.’

                                        Het plan heeft de interesse gewekt van een meerderheid van de gemeenteraad. Een motie van de VVD en Hart voor Den Haag om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren naar het bouwplan kreeg voldoende steun. Voor het eind van het jaar moet dit onderzoek zijn afgerond.

                                        Bron: omroepwest.nl

                                        Comment


                                        • Het is op papier een mooi plan. Maar dat wordt dus 1-2 jaar lang een grote bouwput. Waar gaan die dames dan heen in de tussentijd? En vooral, wie betaald dit?

                                          Comment


                                          • Gaat nooit gebeuren

                                            Comment


                                            • Heren medewandelaars

                                              Kijk naar de discusie rondom de Redlight van 020
                                              dat is ook een gebed zonder een einde !!

                                              Comment


                                              • Originally posted by Scuderia View Post
                                                Het is op papier een mooi plan. Maar dat wordt dus 1-2 jaar lang een grote bouwput. Waar gaan die dames dan heen in de tussentijd? En vooral, wie betaald dit?
                                                Precies, als iets eenmaal weg is komt er niets voor terug in de wereld van prostitutie

                                                Comment


                                                • sommige hopen tegen beter weten in

                                                  Comment


                                                  • Kwestie van tijd dat meer ramen verdwijnen, er zijn er al veel weg en van wat erover is staat een deel leeg en lijkt dat erger te worden

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X