Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Wat zijn jullie favoriete TV-programma's?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.buttkicken.nl/2025/03/19/99-woorden-exit/


    99 woorden: Exit


    Soms regeert zelfs bij de omroep van Peter van der Vorst het gezond verstand.

    RTL heeft besloten de dagelijkse talkshows van de drie presentatoren die eigenlijk niet zo’n zin hebben in de werkdruk van een dagelijkse talkshow een nieuwe naam te geven.

    Exit ‘Beau’.

    Exit ‘Humberto’.

    Exit ‘Renze’.

    Vanaf dit najaar wordt het ‘RTL Tonight’.

    Wat ik zelf wel aardig vind: dat RTL meteen van producent wisselt. Pilot Studio van Ewart van der Horst wordt (net als eerder bij ‘Eva’) uitgezwaaid.

    Als je weet wie monsters maakte van Matthijs van Nieuwkerk en Dieuwke Wynia bij DWDD noem je dat: wijsheid.

    Comment


    • https://www.telegraaf.nl/entertainme...tante-lachband

      Eerste meters op de commerciële televisie
      Arjen Lubach debuteert op RTL 4 met foute grap over The voice, kijkers snel klaar met ’irritante’ lachband

      Arjen Lubach is maandagavond gestart aan zijn eerste commerciële televisieavontuur. „Hartverwarmend”, noemde hij het applaus van het publiek dat een half uur lang - tot irritatie van sommige kijkers - fungeerde als ouderwetse lachband. De grote vraag was wat de trouwe Lubach-fan zou gaan merken van de overstap van de NPO naar RTL 4. Het antwoord? Weinig, behalve de reclame dan.

      © RTL

      Arjen Lubach is maandagavond gestart op RTL 4 met zijn nieuwe programma Lubach.




      Hoe zorg je ervoor dat je tijdens je eerste uitzending meteen viraal gaat op het internet? Deze vraag moet de redactie van Lubach zich de afgelopen maanden gesteld hebben toen zij hun eerste uitzending voor RTL 4 gingen voorbereiden.

      Het antwoord zal geweest zijn dat ze veilig moesten voortborduren op dat ene inmiddels wereldberoemde filmpje over ’The Netherlands second’, waarmee Zondag met Lubach acht jaar geleden viral ging. Naar de video, waarin Arjen Lubach zogenaamd ons land aan Donald Trump voorstelde, is inmiddels zo’n dertig miljoen keer gekeken. Tijdens zijn eerste uitzending wilde Lubach aan Trump laten zien dat Nederland met Dick Schoof - onze ’Dicktator’ - een sterke leider in huis heeft. „Dick is zo cool, dat hij ons land vertegenwoordigt, vanuit het catshouse, het pussy house”, klonk het in een satirische video.

      Nieuwe studio




      Na bijna een half jaar afwezigheid is Arjen Lubach terug van weggeweest op televisie. Zijn giletje, waarmee hij voorheen aan zijn desk verscheen op NPO1 heeft de presentator ingeruild voor een strak pak.En qua uiterlijk vertoon lijkt zijn baard te zijn gegroeid. Daarnaast is zijn oude decor naar de stort gegaan. De lichte VPRO-studio heeft plaatsgemaakt voor een donkere, paleisachtige omgeving die, net als het vorige decor erg Amerikaans aanvoelt. Het doet denken aan het decor van Jensen!, de talkshow van Robert Jensen, van jaren geleden.



      Tekst gaat verder onder de foto:

      © RTL

      Het nieuwe decor van Lubach, de nieuwe show van Arjen Lubach.



      Hoewel er aan het format nauwelijks is gesleuteld, lijkt hij - als je het afzet tegen zijn vorige programma De avondshow met Arjen Lubach - bij RTL 4 meer vaart te maken om de jonge kijker niet direct weer naar TikTok te sturen. Om hen meteen te laten zien dat Lubach niet vies is van een sneer naar zijn nieuwe werkgever, had hij - niet geheel verrassend - een grap voorbereid over The voice of Holland.Grap over The voice of Holland



      Zo had Lubach het in zijn show over het nieuws dat katten volgens Tilburgse juristen ’gewoon naar buiten moeten kunnen, mits gechipt en gecastreerd’. Om vervolgens te zeggen: „Dit zijn ook de nieuwe regels voor medewerkers van The voice, weet ik sinds ik hier werk.” Humor waarvoor je stoel nog niet meteen gaat draaien.



      Het lijkt er tevens op dat Arjen Lubach voor de tonnen extra die hij in zijn zakken kan steken met zijn overstap naar RTL 4, een nieuwe lachband heeft gekocht. Dit zorgde voor veel irritatie bij kijkers op social media. „Een lachband als er niks te lachen is, wat flut dit”, klinkt het. Een ander zegt: „Dat irritante gelach en geklap, hier zit toch geen hond op te wachten?”

      Reclameblokken




      Waar Lubach zichtbaar aan moet wennen, is het onvermijdelijke reclameblok middenin de uitzending. Opvallend was wel dat dit blok slechts vier minuten duurde in plaats van de gebruikelijke acht. Waarschijnlijk hoopte RTL 4 hiermee voor nu zoveel mogelijk overgestapte Lubach-fans vast te houden. Of het moet zijn dat adverteerders nog voorzichtig zijn met het inkopen van reclame rondom het programma waarvoor ze mogelijk moeten vrezen in de toekomst. De presentator heeft immers bij RTL afgedwongen dat hij over alle adverteerders grappen mag maken.



      Hoewel Lubach in een interview met Mischa Blok op NPO Radio 1 vorige week nog zei dat zijn programma zowel linkse als rechtse grappen wil maken, blijkt uit deze eerste uitzending dat het schip vooral de linkerkant uitvaart. Zo zei Lubach aan het einde van de aflevering: „Ik ben tegen het vervroegd vrijlaten van mensen uit dit kabinet, want ze moeten hun hele straf uitzitten.” RTL 4 zou met Lubach een links alternatief voor het direct concurrerende linkse Bar laat en rechtse Vandaag inside in huis gehaald kunnen hebben.

      Het hele Lubach-team is overgestapt naar RTL



      Vanaf nu is de comedian van maandag t/m donderdag om 22.00 uur te zien op RTL 4 met zijn satirische kijk op het nieuws, zoals we dat voorheen van hem gewend waren in De avondshow met Lubach op NPO1. Zoals vooraf door de presentator al in verschillende interviews aangekondigd, zou er buiten het getal van de zender waarop hij te zien is weinig veranderen aan zijn programma. De voormalige NPO-ster heeft zijn volledige team, waaronder eindredactrice Janine Abbring en tekstschrijvers Tex de Wit en Pieter Jouke, meegenomen naar zijn nieuwe werkgever.

      Zondag met Lubach




      Lubach was elf jaar geleden voor het eerst op televisie te zien met zijn eigen satirische programma Zondag met Lubach. Hiermee won hij in 2017 een Gouden Televizier-Ring. Vijf jaar later kreeg hij vier dagen in de week een programma op NPO1: De avondshow met Arjen Lubach.

      De presentator heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij mede vanwege een groter budget en salaris interesse had in een overstap naar RTL 4, die in november vorig jaar beklonken werd. „De budgetten bij de publieke omroep zijn beperkt en dat levert ook beperkingen op voor het programma”, zei de Groninger in het NPO Radio 1- programma Mischa!



      Tekst gaat verder onder de foto.

      © Annemieke van der Togt
      Overstappen naar commerciële televisie geen garantie voor succes



      Niet voor alle presentatoren die ooit zijn overgestapt van de publieke omroep naar een commerciële zender pakte een transfer qua kijkcijfers positief uit. Zo werd er bij Lubach gevreesd voor het zogenaamde Jack Spijkerman-effect. De Kopspijkers-ster stapte twintig jaar geleden voor het grote geld over naar Talpa, wat destijds een fiasco werd. Twan Huys vertrok in 2018 naar RTL om RTL late night te gaan presenteren, maar dit avontuur stopte na een half jaar alweer vanwege tegenvallende kijkcijfers. De overstap van Eva Jinek naar de commerciële zender pakte wat betreft het aantal kijkers positiever uit, maar zij besloot vorig jaar om terug te gaan naar de NPO.

      Comment


      • https://www.telegraaf.nl/entertainme...o-niet-correct

        Campagne op primetime kost al snel paar ton
        Omroepen gebruiken gratis peperdure zendtijd in strijd tegen bezuiniging op NPO: ’Niet correct’



        Hilversum - Publieke omroepen gaan peperdure, door de overheid betaalde zendtijd gebruiken om campagne te voeren tegen de bezuiniging van 156 miljoen euro op de publieke omroep door diezelfde overheid. In de campagne die door medewerkers van alle dertien omroepen wordt ondersteund, wordt mensen voorgehouden dat allerlei populaire programma’s dreigen te worden wegbezuinigd, terwijl daar helemaal geen sprake van is. „Niet correct”, oordeelt media-ethicus Huub Evers.

        © ANP/HH/NPO

        In aanloop naar een debat in de Tweede Kamer over de publieke omroep gaan de omroepen de komende drie weken lang omroeppropaganda uitzenden. Ze gebruiken hiervoor gratis peperdure zendtijd.




        In aanloop naar een debat in de Tweede Kamer over de publieke omroep, volgende maand, gaan de omroepen de komende drie weken lang omroeppropaganda uitzenden. Ze gebruiken hiervoor zendtijd ’die ze hebben om de omroepen en programma’s te promoten op tv, radio en internet’, laat een NPO-woordvoerder weten in reactie op vragen van De Telegraaf.

        „Je kunt je zeer afvragen of dit de juiste weg is”, zegt Huub Evers, die gespecialiseerd is in media-ethiek. „Ik vind het niet correct. Ze zouden ook zendtijd kunnen inkopen bij de Ster, dat zou correcter zijn.”

        Gratis zendtijd op primetime paar ton waard



        Hoeveel die gratis zendtijd waard is? Een campagne bij de Ster is qua kosten sterk afhankelijk van de intensiteit van de campagne, zegt directeur Frank Volmer. „Maar voor een weekje zónder primetime zit je al snel op 50.000 euro. Voor een paar weken met spotjes op primetime zit je al gauw op een paar ton.”



        Volgens Evers was er best een mogelijkheid geweest om de bezuiniging op de staatsomroep kosteloos te belichten: „Ze kunnen er aandacht aan besteden in programma’s, als zijnde actualiteit. Maar dan wel op een journalistieke manier, waarbij ook vóórstanders van de bezuiniging aan bod komen.”



        Behalve gratis zendtijd vragen de omroepmedewerkers op een speciale actie-website om steun van het publiek. Op die site noemen de medewerkers de publieke omroep onder meer ’noodzakelijker dan ooit’. „Zeker nu moet de Nederlandse samenleving kunnen blijven vertrouwen op onafhankelijke, betrouwbare informatievoorziening, kwalitatief hoogwaardige journalistieke programma’s en een veelzijdig aanbod”, zo staat er onder meer.

        Publieke omroep wegbezuinigd? ’Is niet zo’



        „Ze maken zichzelf hiermee wat al te belangrijk”, vindt Evers, behalve media-ethicus ook oud-lector van de journalistiek-opleiding van Fontys Hogeschool Tilburg. „Want het is niet zo dat we voor journalistieke programma’s alleen maar op de NPO zijn aangewezen. We hebben uitstekende commerciële omroepen. En ’zeker nu’ klinkt ook nog eens beangstigend.”

        Een banner op de actiewebsite wekt de indruk dat allerlei populaire programma’s van de publieke omroep dreigen te worden wegbezuinigd. ’Laat Boer zoekt vrouw niet wegbezuinigen’, ’Laat Oogappels niet wegbezuinigen’, ’Laat Heel Holland bakt niet wegbezuinigen’, ’Laat SchoolTV niet wegbezuinigen’, zo staat er beurtelings. Niet zuiver, vindt Evers: „Ze suggereren daarmee dat al deze programma’s dreigen te verdwijnen, en dat is niet zo.”

        PVV, VVD, BBB wilden harder bezuinigen op NPO



        Jaarlijks krijgt de NPO bijna een miljard euro aan subsidie en daar wil het kabinet-Schoof zo’n 15 procent op bezuinigen. De totale hap uit het budget van de publieke omroep is procentueel overigens minder groot, omdat de Ster jaarlijks ook nog eens voor zo’n 200 miljoen euro aan advertentie-inkomsten ophaalt.

        De actie voerende omroepmedewerkers spreken in hun persbericht desalniettemin van een ’buitenproportionele’ en ’constant stijgende’ bezuiniging op de NPO, terwijl de bezuiniging door toedoen van NSC juist veel lager uitviel dan in Hilversum aanvankelijk werd gevreesd. De drie andere coalitiepartijen - PVV, VVD en BBB - wilden immers veel dieper snijden in het omroepenvlees.



        In december kwam bovenop de aanvankelijke bezuiniging van zo’n 100 miljoen wel een extra budgetkorting van 50 miljoen euro per jaar. Die was nodig om de begroting van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap rond te krijgen. Die extra bezuiniging mogen de omroepen mogelijk wel opvangen met extra reclame-inkomsten, wat volgens media-experts ten koste zou gaan van commerciële mediabedrijven.

        Comment


        • Verspild belastinggeld

          Comment


          • Even geduld hebben. Er zal een tijd komen dat de NPO verboden gaat worden.. dan zullen alleen nog fascistische zenders toegestaan zijn.. De VS gaat al langzaamaan die kant uit en de EU zal volgen denk ik..Musk/Trump en Wilders verschillen nauwelijks, dus er is hoop voor het gepeupel..

            Comment


            • Ben je weer dronken?

              Comment


              • Miljoenen worden daar over de balk gegooid en het is belastnggeld, normaliter zou een links ienand deze maatregelen moeten toejuichen

                Comment


                • je hebt 2 groepen links tegenwoordig, de sociale linkse, (SP etc) en de elitaire linkse bewegingen zoals Groenlinks, PvdA, Dierenpartij


                  NPO etc hebben miljoenen in onroerend goed zitten, en dat is niet de functie van een omroep, verder hoge salariskosten aan vele managers etc, en veel geld wat op gaat in programma s waar niemand op zit te wachten en dat bewijzen de kijkcijfers etc
                  en opvallend voor me too en grensoverschrijdend gedrag bij de publieke omroepen

                  Comment


                  • Originally posted by Johnny Walk View Post
                    Ben je weer dronken?
                    Ach ja de blaadjes komen weer aan de bomen en daar hebben sommige mensen problemen mee.

                    Comment


                    • Die verrijken zichzelf al jaren met overheidsgeld wat beter naar ouderenzorg of ziekenzorg kan gaan.

                      Comment


                      • https://www.telegraaf.nl/entertainme...-is-dan-gordon

                        Tina bekijkt het!
                        Waarom Gerard Joling op televisie succesvoller is dan Gordon


                        Tina Nijkamp: Dit is waarom Gerard Joling op televisie succesvoller is dan Gordon.




                        Met 1,1 miljoen kijkers versloeg het afgelopen vrijdag zelfs Flikken Maastricht en het populaire 2 voor 12. Al sinds 2010 is de RTL4-avond voorbehouden aan grote talentenjachten als The Voice en Holland’s Got Talent. En als dat er niet was, werd ’family entertainment’ als I can see your voice uitgekozen om het weekend mee te beginnen.

                        Een docusoap over één persoon van maar liefst anderhalf uur per aflevering, is heel andere koek. Bijzonder riskant dus van de leiding van RTL4 om dat patroon te doorbreken. En toch durfden ze dat. Het hele programmateam zal van spanning nauwelijks geslapen hebben vrijdagnacht, want zouden er wel genoeg mensen hebben gekeken?



                        Ja dus. Inmiddels kunnen we concluderen dat Peter van der Vorst en zijn team het toch best vaak (behalve dan met dat verschrikkelijke Ranking the Stars) bij het juiste eind hebben.Gerard Joling altijd positief



                        Waar ligt het nou aan dat Gerard Joling zo goed scoort? Het is denk ik toch wel vooral dat hij compleet zichzelf is, authentiek - zoals dat zo mooi heet, maar bijna altijd ook zo positief is. (Behalve dan over het feit dat de man van zijn zus, hun 50-jarig huwelijksfeest afzegde, daar was Gerard pislink over in de eerste aflevering).



                        Gerard straalt daarnaast altijd heel veel dankbaarheid uit, voor zijn succes en voor het leven zelf. En dat is volgens mij ook het grootste verschil met waarom hij op televisie succesvoller is dan zijn vroegere maatje Gordon. Zijn Dit ben ik: Gordon startte afgelopen september met nog niet eens de helft van het aantal kijkers van Only Joling; 461.000.Inspiratie voor Gordon



                        Die soap was dan ook alles wat de soap van Gerard niet is. We zagen Gordon veel ruzie maken, schelden, vaak boos zijn en hij kwam niet altijd even tevreden over. Een overwegend tegenovergestelde sfeer en uitstraling dus. Zou Gordon nu balen? Misschien, maar hopelijk laat hij zich juist inspireren door deze serie van Gerard. De kijker is er in ieder geval over uit en heeft gesproken; die kiest in deze moeilijke tijden voor de wereld voor positieve televisie.

                        Comment


                        • Geer en Goor blijft één van mijn favoriete duo's van de NL'se tv. Ergens hoop ik nog steeds op een reünie, maar dat lijkt me helaas bijna uitgesloten

                          Comment


                          • nou die Gordon ben ik wel klaar mee,

                            Joling zijn nieuwe reallife soap is wel vrolijk vermakelijk

                            Comment


                            • https://www.ad.nl/politiek/publieke-...izen~a48d2fd2/


                              Minister Eppo Bruins van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (NSC) © ANP / Marcel Antonisse / ANP

                              Publieke omroep gaat totaal op de schop: van elf omroepen naar vijf ‘omroephuizen’


                              De publieke omroep gaat totaal op de schop. Minister Eppo Bruins (Media, NSC) vindt dat het aantal leden van een omroep minder bepalend moet zijn voor de plek in het bestel. Daarom schaft hij de eis van minimaal 100.000 leden af. Daarbij snijdt hij flink in het aantal omroepen. Dat zijn er nu nog elf, maar als het aan Bruins ligt blijven er maar vier tot vijf ‘omroephuizen’ over.

                              Dat blijkt uit een concept-Kamerbrief die in handen is van deze site. Komende vrijdag moet minister Bruins, die verantwoordelijk is voor media, deze plannen officieel verdedigen in de ministerraad. Maar de voorbereidende vergadering op de ministerraad heeft de brief al goedgekeurd, melden Haagse bronnen.

                              Het is in ieder geval duidelijk dat het niet meer mogelijk is voor nieuwe omroepen om toe te treden tot het nieuwe bestel. Tot nu toe speelde het begrip ‘pluriformiteit’ een grote rol voor omroepen om hun plekje te bemachtigen in het bestel. De publieke omroep moet er zijn voor iedereen, dus moeten alle geluiden in de samenleving te horen zijn, is het idee.

                              Ledencriterium


                              Om dit te borgen moesten omroepen voldoen aan het zogeheten ‘ledencriterium’. Iedere vijf jaar wordt gecheckt of een omroep minimaal 100.000 leden heeft. Als dat zo is, mag de omroep in het bestel blijven.

                              VVD-Kamerlid Claire Martens vindt al tijden dat deze eis ‘niet meer van deze tijd’ is. Minister Bruins is nu dus ook om. Hij vindt de eis ‘niet langer bruikbaar’, enerzijds omdat er steeds minder mensen lid zijn van een vereniging en ‘duurzame verbindingen uit het verleden minder hecht zijn geworden en loyaliteiten steeds sneller ingewisseld worden voor anderen’, zo schrijft de minister in zijn brief. Maar hij wil het ook aanpassen omdat het iedere vijf jaar ‘tot veel onrust’ leidt bij de omroepen. Ze zijn meer bezig met het werven van nieuwe leden dan met het maken van nieuwe programma’s. Dat is ongewenst, vindt de minister.

                              Om de pluriformiteit toch te waarborgen wil Bruins een ‘wettelijke gezamenlijke opdracht’ voor de omroepen in het leven roepen waarmee hij hen verplicht om de ‘in de samenleving levende geluiden, behoeften en perspectieven in het aanbod te vertalen’. Ofwel: een eventuele nieuwe omroep in het bestel is niet nodig. De omroepen moeten de geluiden in de samenleving zelf aanvoelen.

                              Elf is te veel


                              Voor de ‘bestuurbaarheid, slagkracht en efficiëntie van het bestel’ is het volgens Bruins ‘van groot belang’ dat er minder omroepen komen. Elf is te veel, vindt de minister. De omroepen moeten zich samenvoegen in vier, hooguit vijf omroephuizen, waarin de omroepen ook organisatorisch meer gaan samenwerken. Dit zorgt voor een reductie van de kosten voor zaken als marketing, HR en fondsenwerving.

                              Bruins erkent wel dat daarmee niet de hele bezuiniging (van 156 miljoen euro) die de publieke omroep te wachten staat gedekt wordt. Hoewel de minister verwacht dat de omroepen de programmering ‘zoveel mogelijk ontzien’, stelt hij ook dat het ‘onvermijdelijk’ is dat het programma-aanbod geraakt zal worden.

                              Saillant detail is dat Bruins het toezicht op de NPO op zó’n manier versterkt, ‘dat er voor een bewindspersoon geen route bestaat om via de toezichthouder oneigenlijk in te grijpen in de onafhankelijke media’. Ook de macht van de politiek op het bestel legt hij dus aan banden.

                              Comment

                              Working...
                              X