Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Wat zijn jullie favoriete TV-programma's?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ontstaan van Amsterdam met Daan Schuurmans vind ik leuk en interessant.

    Comment


    • Zeker... eigenlijk zijn al die programma's met Daan Schuurmans zeer de moeite waard..
      Podium Klassiek op NPO 2 kijk ik ook graag..

      Comment


      • Daan Schuurmans presenteert het.

        Comment


        • Ja na ontstaan v Nederland, Vlaanderen, fam Oranje Nassau nu dus deze serie ontstaan v Amsterdam

          Comment


          • Bij tv programma Spoorloos weer verkeerde familie gekoppeld aan zoekende kandidaten. Puur emo tv vd kijkcijfers gebasseerd op leugens, en dat vd publieke omroep, en ook nog de christelijke omroepentak...

            Comment


            • Politiek duider Xander vd Wulp wordt hoofdredacteur van NOS Sport

              Comment


              • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1679...orden-ze-kwaad

                120 miljoen aan beleggingen en vastgoed
                Omroepen moeten bezuinigen, maar zitten bovenop miljoenen: ’Als je over die stille reserves begint, worden ze kwaad’

                Het is hét taboe van Hilversum. Schatrijke omroepen die beleggen in vastgoed en aandelen, maar níet investeren in programma’s. Politici en kritische omroepbestuurders willen de goudpotten aanspreken in tijden van bezuinigingen.

                © ANP/HH




                Jaarverslagen liegen niet: díe tonen de stille reserves bij de publieke omroep. En daarbij geldt: hoe ouder de omroep, hoe groter het vermogen. Wie de algemene reserves van AvroTros, Kro-Ncrv, Bnn-Vara en VPRO optelt komt uit op een bedrag van ruim 120 miljoen euro: Kro-Ncrv 50 miljoen, Bnn-Vara 33 miljoen, AvroTros 32 miljoen en VPRO 8 miljoen.

                Uit de jaarverslagen blijkt dat Kro-Ncrv, Bnn-Vara en AvroTros voor miljoenen in aandelen beleggen. AvroTros heeft twee vastrenderende aandelenportefeuilles, eentje bij Rabobank en eentje bij zakenbank Julius Baer: samen goed voor 13 miljoen euro. Kro-Ncrv heeft 41 miljoen euro aan ’effecten’ in bezit. BNNVARA zag de waarde van haar beleggingsfonds in 2023 stijgen naar ruim 27 miljoen euro.

                Geld in stenen



                Héél veel geld waarmee ook programma’s gemaakt kunnen worden. Jan Slagter, directeur van het jongere (sinds 2005) en dus ’armere’ MAX noemt de stille vermogens ’hét taboe van Hilversum’. Hij vindt dat deze potten goud aangewend moeten worden voor programma’s nu er bezuinigd moet worden. MAX heeft ’bewust’ nauwelijks vet op de botten en besteedt al het geld aan programma’s. „Daartoe zijn wij toch op aarde als omroep? Je gaat toch niet speculeren op de beurs?”

                Jan Slagter krijgt behalve geld van de overheid ook nog inkomsten uit MAX Magazine en contributie van MAX-leden, 430.000 in totaal. Dat totale budget gaat bijna schoon op aan programma’s. Het afgelopen jaar investeerde MAX ruim 7 miljoen euro aan eigen programma’s, onder meer aan MAX maakt mogelijk, Carrie op vrijdag en Denkend aan Holland.

                ’Oppot-mentaliteit’



                Slagter stoort zich aan de ’oppotmentaliteit’ van de traditionele omroepen. Wie de jaarverslagen doorpluist, constateert dat er geld wordt uitgegeven aan branchevreemde activiteiten. AvroTros, KRO-NCRV en NOS zijn óók vastgoedspelers. Kro-Ncrv en AvroTros exploiteren twee panden in Hilversum die volgens AvroTros dienst doen als vastgoedbelegging.

                De NOS, goed voor een stenenrijk van 37 miljoen euro, is verhuurder van een kantoorgebouw aan De Heideheuvel in Hilversum, dat het in 1998 in bezit kreeg. Ook pikant: In 2023 loste de NOS maar liefst 7 miljoen euro af aan hypotheken, een bedrag dat aardig in de buurt komt van de uitgaven aan voetbalrechten. Ook EO steekt geld in andere zaken dan tv-programma’s. De omroep leende 2,5 miljoen euro uit aan het Leger de Heils naar eigen zeggen om een beter rendement te maken dan de ’negatieve rente’ op een spaarrekening.

                Bitcoins van kopen?



                Dominique Weesie van omroep Powned is verbaasd over al het ’geldgegoochel’. „Ik wou dat ik het geld had, dan kon ik het inzetten om leden te werven, zoals die traditionele omroepen doen. Die kopen namelijk gewoon die leden. Een miljoen meer of minder maakt hen niet uit. Van een gelijk speelveld is geen sprake.” Powned heeft haar overschotten, ’een paar ton’, op een spaarrekening staan. „Misschien had ik er bitcoins van moeten kopen”, zegt hij. Jan Slagter: „Als je over die stille reserves begint, worden ze kwaad.”

                © ANP / HH

                Het mediapark in Hilversum. Een groot deel van het vastgoed is daar in handen van de NOS.

                Gevraagd naar het waarom van het aanhouden van miljoenen aan reserves reageert Kro-Ncrv directeur Peter Kuipers dat hij ’evenveel geld aan programma’s uitgeeft als MAX’. Een lijst met programma’s en uitgaven waaraan hij het geld besteedt, wil hij niet geven. AvroTros laat bij monde van een woordvoerder weten dat de reserves worden aangehouden voor ’onzekere tijden’.



                Bnn-Vara reageert niet inhoudelijk op vragen waarom de omroep miljoenen op de plank houdt en belegt. Let wel: dit zegt overigens niet dat omroepen niet bijpassen bij programma’s. Dat gebeurt ook. Zo stak de VPRO, die niet belegt in aandelen, ooit tonnen om Lubach op Zondag mogelijk nadat de kijkcijfers op NPO3 tegenvielen en de NPO dreigde het programma te staken. Dat geld was onder meer afkomstig uit de inkomsten van het omroepblad en verenigingsgeld, in 2023 goed voor 13 miljoen euro.

                Moeten de omroepen meer van hun reserves aanspreken nu er een bezuiniging van jaarlijks 156 miljoen euro wordt ingeboekt? De NPO stelde in 2016 vast dat de reserves niet hoger mogen zijn dan 4 miljoen euro, maar hoe zich dát verhoudt met de stille reserves en de branchevreemde activiteiten van de verenigingen is niet duidelijk.



                De politiek, die altijd huiverig is om zich te bemoeien met de geldstromen van de omroepverenigingen, roert zich. Claire Martens (VVD) stoort zich aan de niet-transparante geldstromen. Ze vindt dat verenigingen niet langer het alleenrecht hebben op een omroeplicenties. Kamerlid Mohammed Mohandis (GroenLinks/PVDA) zegt dat ’uiteindelijk de omroepen ook reserves moeten aanspreken’. Minister Eppo Bruins, die gaat over het omroepbudget, beweegt al een beetje in die richting. Op kamervragen liet hij afgelopen week weten het onwenselijk te achten dat omroepen nog geld steken in het werven van leden.

                Comment


                • https://www.ad.nl/show/ik-hoop-dat-d...kken~a2675e24/

                  'Ik hoop dat de Spoorloos-slachtoffers KRO-NCRV helemaal leegtrekken’


                  AD Media PodcastMet elk nieuw interview laat Linda de Mol íéts meer los over de gevoelige kwestie rond The Voice of Holland en haar partner Jeroen Rietbergen. Of het podcastpanel ook van mening verandert? Angela de Jong peinst er niet over: ‘Linda de Mol is gek dat ze bij hem terug is’.

                  Uiteraard bespreekt het trio het nieuwe hoofdstuk in de schokkende Spoorloos-soap. Vorige week stapte opnieuw een gedupeerde van het programma naar de media. Ook zij werd gekoppeld aan de verkeerde biologische ouders. Gaat omroep KRO-NCRV diep genoeg door het stof? Angela de Jong: ,,Ik hoop dat de Spoorloos-slachtoffers KRO-NCRV helemaal leegtrekken!

                  En hoe zuiver zijn de beweegredenen van mediamagnaat Joop van den Ende om in verschillende dagbladen een paginagrote advertentie te plaatsen waarin hij waarschuwt voor de invloed van Amerika op het medialandschap van ons kikkerlandje?

                  In De Golden Bachelor, een rijke bejaardenvariant op de ‘gewone’ Bachelor, mag een welgestelde 70-plusser onder begeleiding van Chantal Janzen rozen uitdelen aan zeventien vrijgezelle dames. Mediaverslaggever Gudo Tienhooven spreekt van een ‘horrorshow’, maar Angela de Jong smulde ervan. En er ging nog een ander gehypet RTL-programma in première: The Summit, waarin een strenge Beau van Erven Dorens een groep onbekende Nederlanders een levensgevaarlijke Scandinavische berg op jaagt. Is dat spannend of eerder slaapverwekkend?

                  Het podcastpanel buigt zich verder over de in opspraak geraakte VPRO-coryfee Tim den Besten, de ‘onthullende’ nieuwsbrief van voormalig DWDD-hoofdredacteur Dieuwke Wynia en de mediaoptredens van Winter vol liefde-deelnemer Antine. Manuel Venderbos legt tussendoor nog even zichzelf als interviewer op de grill.

                  Luisteren dus! Naar de wekelijkse AD Media Podcast, waarin tv-columniste Angela de Jong en verslaggever Gudo Tienhooven alle hoofd-, rand-, en bijzaken bespreken op het gebied van media. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos. Luister je liever via Spotify of Apple, of een andere podcastapp? Dat kan! Vind alle onze podcasts op ad.nl/podcasts.
                  Derk Bolt in het KRO-NCRV tv programma Spoorloos. © KRONCRV

                  Comment


                  • https://www.telegraaf.nl/entertainme...-van-amsterdam

                    Mark bekijkt het!
                    Daan Schuurmans is het medicijn tegen onze welvaartsdepressie met zijn verhaal van Amsterdam

                    Je kunt medelijden hebben met een stel met zeven kinderen dat in Kopen of slopen een huis zoekt, je kunt meeleven met misverstanden tijdens een Thaise meditatieorgie in The White Lotus. Maar je kunt ook beschaamd lachen om deze Eerstewereldproblemen.

                    Column Mark Koster




                    De dame van het stel in Kopen of slopen woont in Almere en heeft een nieuwe vriend met drie kinderen. Zij heeft er zelf vier, maar wil niet verkassen uit haar oude huis. Ze wil slopen en niet kopen. Met haar nieuwe liefje rijdt ze door Almere Muziekwijk, een verderop gelegen wijk waar ze nooit eerder is geweest. Makelaar Alex van Keulen vindt het opmerkelijk dat haar blik niet verder reikt dan haar eigen enclave, maar gaat tóch op zoek.

                    Het verhaal van Nederland




                    Woonwensen in de 21-ste eeuw zijn pervers vergeleken bij de woningnood in de negentiende eeuw. Het verhaal van Nederland - Amsterdam is het programma om je eigen verwendheid mee te relativeren. Daan Schuurmans duikt onder in de geschiedenis van onze hoofdstad, en is inmiddels drie afleveringen op weg en aangeland in de negentiende eeuw. In de tweede aflevering zagen we hoe een paar Amsterdamse zakenboefjes een handelsroute opzetten door de stafkaarten te stelen van de Portugese concurrentie.



                    Hoe? Door een dame van lichte zeden naar Lissabon te sturen om zeehandelaren te verleiden en hun zeeroutes te ontfutselen. Het vormde de opmaat voor de VOC, de gouden eeuw van Nederland, een wereld waarin Sywerts en opportunisten floreerden. Een mentaliteit die oud-premier Balkenende ooit met overslaande stem bezong in de Tweede Kamer.Daan Schuurmans



                    Daan Schuurmans is de alwetende verteller die soms in het decor opduikt en op licht-sarcastische wijze commentaar geeft. Je zou willen dat de duiders in Den Haag die relativerende toon hadden en niet van elke bagatel een drama maken.



                    Woensdag verschijnt Schuurmans ineens op een verdieping waar een handelaar zich net heeft verhangen. Vlak daarvoor heeft hij waardeloos geworden geldbiljetten in de haard gegooid. Hij is slachtoffer van het post-Napoleontische tijdperk dat Amsterdam in het bankroet heeft gestort, een tijdperk waarin weeshuizen zo vol lagen dat baby’s langs de gracht werden gedumpt tussen menselijke uitwerpselen.



                    Ik mag er graag naar kijken om daarna weer terug te springen naar het heden en me te vermaken over de welvaartsdepressie van de moderne medemens. Hopelijk is er een Daan Schuurmans die het later eens becommentarieert.

                    Comment


                    • https://www.telegraaf.nl/entertainme...kemper-nog-toe

                      Tina bekijkt het!
                      Voice-overs lijken presentatoren in beeld te verdringen: wat voegt aanwezigheid Yvon Jaspers of Geraldine Kemper nog toe?

                      Het was al een lucratieve bijbaan voor veel bekende Nederlanders, maar inmiddels is het ook een van de belangrijkste factoren voor een succesvol programma: de voice-over. Voor veel filmacteurs en presentatoren is het lenen van hun stem aan een televisieprogramma een flinke aanvulling op hun inkomen.




                      De familie Gillis zonder Frank Lammers? Ondenkbaar. Grote gezinnen, grote vakanties zonder Harm Edens? Moeilijk. Te land, ter zee en in de lucht zonder Edwin Evers? Had een stuk minder gescoord, evenals dat Marble mania nooit zoveel vervolgseizoenen had gehad zonder Jack van Gelder. Opmerkelijk is wel dat vooral mannen succesvol zijn. Hoeveel vrouwelijke voice-overs zijn er precies? Bijna geen, behalve al meer dan twee decennia lang Loretta Schrijver. Veel meer smaken zijn er niet. Wat een verschil een goede stem kan maken, wordt nog duidelijker als een goed geluid enorm gemist wordt.

                      Zo is de stem van Jim Bakkum verre van overtuigend in The headliner en beseffen we hoe belangrijk Martijn Krabbé zijn geluid was voor het succes van The voice en nu voor zijn programma Kopen zonder kijken. Hoeveel belangrijker een stem dan een presentator is geworden voor een televisieprogramma, merkten we pas echt goed toen een door stemproblemen afwezige Art Rooijakkers helemaal niet gemist werd tijdens het tweede seizoen van B&B vol liefde.

                      Jeroen kijk in de Vegte



                      Onbedoeld had zijn afwezigheid er zelfs voor gezorgd dat het programma nog beter werd. Ook scoorde het hoger nu het niet werd onderbroken door de kletsjes en bezoekjes van hem. En zo werd voice-over Jeroen kijk in de Vegte de belangrijkste verhalenverteller van dat format. En werd het niet lang daarna zelfs beloond met een Televizier-Ring-nominatie.



                      Deze opvallende kijkcijferstijging viel natuurlijk op in de televisiewereld en werpt vragen op als: is Yvon Jaspers eigenlijk nog wel echt nodig bij Boer zoekt vrouw? Opeens lijkt ze met haar aanwezigheid een soort kleuterjuf. Kunnen de boeren hun liefdesavonturen ook niet beter vertellen tegen een buiten beeld zijnde verslaggever? Bij Big brother werd de presentator-rol van Geraldine Kemper al zo goed als afgeschaft. Want wat voegt het eigenlijk toe? Het lijkt een kwestie van tijd voordat de stem, het gezicht voor altijd heeft verdrongen als belangrijkste verhalenverteller voor de meeste televisieshows.

                      Comment


                      • Tv programma Spoorloos wordt per direct vd tv gehaald doir KRO/NCRV vanwege alle missmatches.

                        Comment

                        Working...
                        X