Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mark Rutte een goede premier in crisistijd

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • het is in het buitenland niet veel beter, inkoop EU ook nu een schandaal aan het worden, Israel betaalt 2x zoveel voor de vaccins en krijgen daarom er ook veel meer geleverd, het is en blijft altijd geld wat regeert op een vieze manier en de druk van snelheid en schaal waarop het allemaal moet helpt ook niet

    en dan nog is Rutte daar niet als enige verantwoordelijk voor, het hele kabinet werkt er aan, en ook mede afhankelijk van afspraken met de EU en nakomen van beloftes van de leveranciers.

    Comment


    • Die toeslagen affaire en ook afhandeling Groningen dossier is natuurlijk wel een zwaar negatief iets onder Rutte, en gaat hij dat veranderen of afhandelen als hij herkozen wordt?

      Comment


      • Originally posted by Ramenloper View Post
        het is in het buitenland niet veel beter, inkoop EU ook nu een schandaal aan het worden, Israel betaalt 2x zoveel voor de vaccins en krijgen daarom er ook veel meer geleverd, het is en blijft altijd geld wat regeert op een vieze manier en de druk van snelheid en schaal waarop het allemaal moet helpt ook niet

        en dan nog is Rutte daar niet als enige verantwoordelijk voor, het hele kabinet werkt er aan, en ook mede afhankelijk van afspraken met de EU en nakomen van beloftes van de leveranciers.
        Vaccinatie is wel het absolute prioriteit 1. Het grootste probleem dat hij in zijn 12 jaar aan de top moet doen in de grootste crisis sinds de 2e wereld-oorlog en echt goed moet gebeuren. Hij is wel degene die daar de regie in heeft.

        Tuurlijk kan hij niet elk detail zelf uitvoeren, dat is duidelijk. Maar hij heeft wel de plicht om goed te weten wat er speelt, de lijnen uit te zetten en de mensen op de juiste plaats te zetten in de organisatie.

        De leveringen van vaccins, daar kan ook hij niet zoveel aan doen. Maar het gerommel in de uitvoering wel. De reden dat we lang achter liepen op de rest van Europa was omdat het allemaal zorgvuldiger moest en we geen 'symbolische prikken' wilde geven zoals andere landen wel deden. En dat klonk mij ook logisch in de oren.

        Maar na de start van het prikken was er al gedoe over wie er als eerste gevaccineerd moest worden, waren er locaties die niet de goeie middelen hadden etc. Dus met al die zorgvuldigheid vooraf, ging toch nog van alles mis.

        Dan heb je als regisseur ook echt iets verkeerd gedaan.

        Comment


        • De pest is ook dat wij niet weten wat goed is, gisteren weer deskundigen bij Op1 die vertelden hoe zij het zouden doen, of dat men andere groepen juist eerst moet vaccineren en dat klonk ook weer logisch, dus als je nu in de regering zit, op welk advies moet je dan afgaan?

          Comment


          • vraag me af met mooi weer of ze die avondklok weten te handhaven, veel mensen willen vrijheid of hun zaak open om geld te verdienen, de gehele prostitutie gaat ook kapot

            Comment


            • Dat is nu al niet meer te handhaven als je ziet hoe druk het buiten is na 21 uur

              Comment


              • Bij mij is het stil in de straat hoor, alleen wat brommers van maaltijdbezorgers.

                Comment


                • nou de doorgaande wegen en snelwegen rijdt aardig wat verkeer, en dat kan ok want zoveel mankracht politie hebben we niet in Nederland, juist altijd tekort, daarom moet ik zo lachen om die gekkies die ons nu een politiestaat noemen, terwijl we amper politie hebben

                  Comment


                  • Originally posted by frankkinky View Post
                    Dat is nu al niet meer te handhaven als je ziet hoe druk het buiten is na 21 uur
                    Druk? Nou bij mij ook niet hoor. En hoor er in de media ook niks over dat de politie overspoeld wordt met avondklok overtredingen. Zelfs op de avond na dat gedoe en verwarring over de avondklok met die rechtszaken van Willem Engel waren er nauwelijks incidenten.

                    Comment


                    • ja ik heb ontheffing voor werk en dan zie je best veel verkeer op de weg, ook van mensen die elkaars filmpjes sturen als ze na 21 uur rond rijden

                      politie kan ook niet zo streng handhaven dan hebben ze heel leger nodig

                      Comment


                      • Ik ben geen complotdenker maar ik maak mij nu wel meer zorgen sinds ik zie hoe een overheid om gaat met o.a. het Groningen aardbevingendossier en de toeslagenaffaire. En nu weer druk uitoefenen op o.a. top economen die in de groep herstel-nederland zaten om een alternatief coronabestrijdingsbeleid gebasseerd op feiten onder de aandacht te brengen zodat we de economie meer kunnen openen. En dat dat niet goed zou zijn voor de verkiezingen. Ik heb in het verleden meerdere malen op de VVD gestemd waaronder ook op Rutte omdat o.a. ondernemer ben.

                        Maar ik zit nu toch vervelende trekjes bij Rutte qua macht en controle willen blijven houden ten koste van alles. Waarbij hij de mens en de ondernemer uit het oog begint te verliezen.

                        Comment


                        • Ik was Rutte fan, maar ik ben er nu wel deels klaar mee, toeslagenaffaire, liegen, doctrine en nu dat gedoe met informeren met Olongren en Jorritsma waarin Pieter Omzigt vh CDA ff weggewerkt moest worden als kamerlid, terwijl die juist als een pitbull de democratie controleert. Rutte begint een soort gladde godfather te worden.

                          Comment


                          • Het was fijn om een ervaren MP te hebben toen de pandemie uitbrak. Hij liet zich niet gek maken in die beginfase, was heel solide in zijn aanpak. Maar dat is het dan wel... De laatste maanden zwabbert het coronabeleid ook.

                            Comment


                            • Vond het zo een raar moment dat Mark Rutte ook namens Sigrid Kaag ging praten over de opgestapte informateurs. Lekker dan, met d'r 'nieuw leiderschap'.

                              Comment


                              • Is die Kaag zo populair bij u daar in Nederland, koude mevrouw

                                Comment


                                • Ach ja of ze een 'koude mevrouw' is of niet maakt mij niet zoveel uit, ze is wel zeer gekwalificeerd. Ze is elitair en komt kil over, maar vond haar niet onaardig ofzo. En populair, ja je wordt niet de 2e partij van Nederland anders...

                                  Comment


                                  • Geloof dat Kaag wel wat tikken oploopt nu al. Eerst stellig roepen dat de avondklok eraf moet, dat er nu rekening met D66 gehouden moet worden gezien de verkiezingsuitslag enzovoort. Dat is weer helemaal doodgebloed. En haar houding rond de hele informatie affaire en het schuilen achter Rutte maakt haar ook belachelijk vind ik.

                                    Comment


                                    • Nu debat over dat gedoe met de verkenners waarbij Olongren en Jorritsma moeten uitleggen waar de notitiek Omzigt functie elders., moeten uitleggen. Omzigt aanwezig bij be-ediging en gaat bij debat weg, maar prachtig betoog van hem voor de camera over deze kwestie en dat hij wil weten WIE opdracht heeft gegeven voor die notitie en hem weg wil hebben, en hij gaf aan te blijven als kamerlid en zal blijven strijden voor de burger en dat hij gekozen is door die burger. Zeer nette eerlijke en intelligente man met drive en hart op de goede plek, die zich niet weg laat jagen door Rutte of cda partijleden, waren er maar veel meer van dit soort kamerleden/politici

                                      Comment


                                      • Debat al geschorst voordat het kon beginnen omdat de stukken niet beschikbaar zijn, absurd

                                        Olongren gaat de schuld opnemen, zodat Rutte er mee wegkomt, da zal CDA niet willen formeren, en zal Kaag oude politiek moeten bedrijven om haar zetelwinst te kunnen gebruiken in een kabinet

                                        Maar zonder CDA komt er geen kabinet, want teveel links gaat VVD niet doen

                                        dus nieuwe verkiezingen

                                        komt uit dat Rutte Omzitg weg wilde hebben, dan ook nieuwe verkiezingen en dan zonder Rutte

                                        komt er toch een moeizame formatie tot stand dan zoveel wantrouwen in de coalitie dan dit jaar kabinetsval en nieuwe verkiezingen

                                        Comment


                                        • Rutte noemt u toch de man van teflon? Geliefd en gehaat in Holland?

                                          Comment


                                          • Nou die telfon anti-aanbaklaag wordt nu met vorken en messen hard in geprikt... Dit glijd niet zomaar meer van hem af, maar je weet het maar nooit.

                                            Comment


                                            • Nou teflon Mark heeft het weer gered, wat een schande, we zijn nu een bananenrepubliek geworden. Zovaak liegen, en maar niet de macht willen afstaan, en alle beloofde verbeteringen maar niet nakomen, we staan voor de grootste problemen sinds WOII en nu een moeizame formatie met straks een vechtkabinet met veel wantrouwen wat voor de kerst zal vallen?

                                              Comment


                                              • Het is schandalig. Die staat over een paar dagen dus weer gewoon te vertellen wat we wel en niet moeten doen met de coronamaatregelen.

                                                Kaag en Hoekstra gaan hiervan profiteren in vorming van een kabinet, die krijgen alles wat hun hartje begeert. Maar of ze over 4 jaar wordt verweten dat ze met Rutte in zee zijn gegaan en daardoor heel hard verliezen? Alles slijt met de tijd (als het nieuwe kabinet de 4 jaar haalt natuurlijk...)

                                                Comment


                                                • Misschien dat VVD wel een ultimatum krijgt van Kaag en Wopke. Als je wil mee regeren als VVD, dan zonder Rutte en Kaag wordt dan premier.

                                                  Als de formatie klapt, dan komen er nieuwe verkiezingen. En dan weet je nu toch wel vrij zeker dat VVD heel veel zetels gaat inleveren. Dus dan is het kiezen of delen als VVD, of meedoen als grootste partij maar zonder premier of nieuwe verkiezingen.

                                                  Comment


                                                  • Ik kan mij niet voorstellen dat Rutte er zo hard voor gevochten heeft, om dan in de formatie alsnog zijn premierschap op te moeten geven. Ik vraag me ook af hoe sterk zijn greep op de VVD fractie is, die moeten zich toch ook afvragen of ze hem nog als leider willen houden?

                                                    Ze hebben alleen geen goed alternatief bij VVD, met kroonprins Dijkhof die vertrokken is.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X