Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mark Rutte een goede premier in crisistijd

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Comment


    • Deze weken worden cruciaal voor Rutte om te zien of hij een goed leider is met die verschillende crisissen, en er komen nog wat verhoren aan ook.

      Comment


      • Ze voelen ons niet, de schade is financieel groot bij de mensen maar ook mentaal

        Comment


        • Handige aktie om Kaag ziek te laten melden bij stikstofdebat, zo is een directe kabinetscrisis voorkomen. Rutte is een slimme gladde aal en dat Kaagmens een onbetrouwbaar vals loeder.

          Comment


          • Ja die Rutte heeft zich onder invloed van Kaag ontpopt tot een linkse valse nicht.

            Comment


            • https://www.telegraaf.nl/watuzegt/17...-iv-bedroevend

              ’Daadkracht Rutte IV bedroevend’

              Ik zou de bekende stelling ’regeren is vooruitzien’ willen aanvullen met ’en handelen naar bevind van zaken’, stelt Bas Overmars, die het kabinet beticht van weinig daadkracht.

              Er zijn in de loop der jaren talloze commissies geweest die zich gebogen hebben over woningbouw, stikstof, asielopvang en het klimaat. En in bijna alle gevallen verdwenen de rapporten met belangrijke aanbevelingen om onverklaarbare redenen in de onderste la van een bureau van een ambtenaar. Zo zag ik op tv een kenner van de woningbouw die beweerde dat er met zijn uit 2008 daterende rapport niets was gedaan, maar de conclusies nog steeds actueel zijn. Heel snel afstoffen al die rapporten en vervolgens actie ondernemen op al die urgente dossiers.



              Comment


              • De man is al jaren van zijn voetstuk gevallen en zou eigenlijk strafrechtelijk vervolgd moeten worden met zoveel slachtoffers op zijn geweten , van financieel tot moord en kinderontvoering. Ik verbaas mij nog dat er geen aanslag op hem is geweest door 1 van zijn vele wanhopige slachtoffers. Overigens zou ik dat ook niet willen hoor, ff voor de goede orde.

                Comment


                • https://www.bnnvara.nl/joop/artikele...k-op-te-lossen

                  Gevolgen wanbeleid van vier kabinetten Rutte zijn niet meer fatsoenlijk op te lossen


                  Nederland verkeert in een crisis die zijn weerga niet kent. Met dank aan twaalf jaar premierschap van Marc Rutte in vier Rutte kabinetten. Dat Artsen zonder Grenzen besloten heeft in het opvangcentrum Ter Apel in te moeten grijpen zegt meer over de feitelijke staat waarin de Nederlandse samenleving verkeert dan welke analyse van deskundigen ook.

                  Dit is Nederland anno 2022. Een samenleving met problematiek op bijna het niveau van een ontwikkelingsland. Maar wel met een economische welvaart die, omgeslagen per inwoner, in de top vijf van Europa staat. Hier past dan ook alleen maar SCHAAMTE, met hoofdletters.



                  Belangengroeperingen schreeuwen om het hardst om oplossingen voor hun begrijpelijke problemen. Maar zullen dat vermoedelijk grotendeels voor niets doen. Vanwege de oorzaken van deze problemen, waarvan de meeste door competente politici en bewindspersonen te voorzien zijn geweest. Maar die door te laat reageren gewoon niet meer snel opgelost kunnen worden.

                  Massaal worden burgers nu gedupeerd omdat de uitvoeringsinstanties van de overheid, zoals bijvoorbeeld de belastingdienst en het UWV, niet tijdig zijn gereorganiseerd en toekomstbestendig zijn gemaakt. Waardoor maatwerk om de meest kwetsbare groepen te kunnen compenseren niet mogelijk meer is.

                  Maar ook de arbeidsmarkt en de huizenmarkt zijn niet snel meer aan te passen aan de eisen die de huidige en toekomstige samenleving stelt. Om nog maar niet te spreken over de omvangrijke groep burgers met problematische schulden. Waartoe ook een grote groep ondernemers en zzp’ers gerekend moeten worden als gevolg van de coronacrisis.

                  Tot nu toe kon Rutte alle problemen weglachen en afdoen met een mededeling dat er hard aan gewerkt werd. Die tijd is definitief voorbij. Artsen zonder Grenzen heeft iets glashelder gemaakt. De werkelijke en feitelijke staat waarin de Nederlandse samenleving verkeert. Een samenleving die tot op het bot verdeeld is en waar solidariteit ver te zoeken is. Als gevolg van totaal doorgeslagen individualisering en het gericht zijn op de eigen IK.

                  Nu de geest uit de fles is en dit incompetente kabinet deze crisis aantoonbaar niet aan kan is het raadzaam om een vrijwillig terugtreden van alle bewindspersonen serieus te overwegen. Niemand uitgezonderd. Om ruim baan te maken voor een tijdelijk zakenkabinet met vergaande bevoegdheden. Samengesteld uit excellente crisismanagers uit het bedrijfsleven en overheid, met een duidelijke opdracht om de geest weer in de fles te krijgen, de samenleving door een lange periode van zwaar weer te loodsen en de sociale cohesie weer terug te brengen in onze samenleving.

                  Comment


                  • Ronduit verbijsterend dat hier zoveel mensen op gestemd hebben.. pffff. Blijkbaar interesseert een grote groep mensen zijn wanbeleid geen ene rotmoer.

                    Comment


                    • Eerste jaren goed gedaan, nu doorgeslagen met klimaatbeleid en assielzoersbeleid, alle miljarden die hij verdiend heeft worden nu in die bodemloze put gegooid en zelfs Groenlinks wil nu om die reden dat het kabinet blijft zitten omdat ze het gewenste beleid van Groenlinks en D66 wordt uitgevoerd tenkoste van de minima en middenklasse.

                      Comment


                      • Ik was al niet blij met Rutte 1.. kan echt niet begrijpen dat mensen op de VVD stemmen, en zal dat ook nooit begrijpen.

                        Comment


                        • tja dat is jouw kortzichtigheid, als jij niet begrijpt dat er veel mensen zijn op een partij stemmen die voor hun leven goed zijn en daarom zijn er veel verschillende mensen die dus op verschillende partijen stemmen

                          overigens had dit kabinet zonder de kabinetten Rutte daarvoor nooit zoveel miljarden nu in het klimaat kunnen steken omdat onder links beleid meestal het geld al opgemaakt is aan uitkeringen, subsidies, en andere maatregelen , want onder links lopen de begrotingstekorten altijd hoog op, dus dankzij Rutte wordt er nu geld gestoken in klimaat ook nog eens met geld wat hij verdiend heeft voor de staat

                          aan de andere kant is hij nu ook links beleid aan het uitvoeren met miljarden richting klimaat, assielzoekers etc, en loopt nu het begrotingstekort ook giga op

                          natuurlijk is de externe grote factor de oorlog in Oekraine wel buiten zijn schuld en zo buiten proporties dat ieder EU land daarmee te maken heeft, net als dat overal ook personeelstekorten zijn ook in het buitenland en een overvloed aan mensen die niet willen werken (uitkeringen) of omdat het assielzoekers zijn. Ook is de bevolkingsgroei zodanig gegroeid wat niet voorspeld was, dat we nu giga woningentekort hebben.

                          Comment


                          • Tuurlijk snap ik dat er veel verschillende mensen zijn en dus op verschillende partijen stemmen. Maar de VVD is niet mijn partij. Dat jij me daarom kortzichtig noemt moet jij weten. Dus alle niet vvd-stemmers zijn kortzichtig? nou moe.. is dat niet even kortzichtig?

                            Comment


                            • nee dat schreef ik niet....

                              ik ben bijvoorbeeld geen Groenlinks stemmer , maar ik kan mij best voorstellen dat er mensen zijn die dat stemmen omdat ze die ideeen goed vinden

                              Comment


                              • Johan schreef dat je kortzichtig bent als je niet begrijpt dat mensen op de VVD kunnen stemmen. Dat is iets anders dan dat mensen kortzichtig zijn dat ze geen VVD stemmen. Goed begtijpend willen lezen is soms ook een kunst.

                                Comment


                                • De VVD kiezers voelen zich nu inmiddels verraden door Rutte omdat ie het beleid van D66, PvdA en Groenlinks grotendeels aan het uitvoeren is.

                                  Comment


                                  • Dus de VVD-kiezers hebben een gegronde reden niet meer op die mafketels te stemmen..D66, PVDA en Groenlinksers (en ik gok nog meer)doen dat sowieso al niet. Mooi hè? 😀

                                    Comment


                                    • Nee ze hebben amper een alternatief op rechts is er weinig hooguit een Ja21. Maar er zijn toch voorlopig geen verkiezingen anders wordt de BBB heel groot.

                                      Comment


                                      • Buiten dat zal Rutte dan vermoedelijk niet meer verkiesbaar zijn. En een VVD stemmer gaat nooit op SP, PvdA of Groenlinks stemmen.

                                        Comment


                                        • Dat lijkt me overduidelijk maar gelukkig wordt de gemiddelde Nederlander steeds milieubewuster. Kwestie van tijd dat dit ook in het stemhokje duidelijk gaat worden. Ik heb in ieder geval goed hoop.

                                          Comment


                                          • Dat was bij de laatste verkiezingsuitslag niet te zien toen Groenlinks verloor. En in de huidige peilingen ook niet waar juist de BBB heel groot wordt achter de VVD en PVV. D66 zakt weg en de andere linkse partijen blijven klein. Mensen maken zich vooral druk om hun inkomen.

                                            Comment


                                            • COPY PASTE van SYP WYNIA

                                              Dit is een disfunctioneel kabinet,’ zegt SYP WYNIA in dit videogesprek annex podcast met PIM VAN GALEN. ‘We importeren al genoeg problemen, burgers hebben al genoeg problemen. Het kabinet lost er geen op, maar bedenkt er nieuwe bij.’ RutteVier is de gevangene van het eigen coalitieakkoord, zegt Wynia. ‘Ze hebben na 9 maanden onderhandelen het verkiezingsprogramma van D66 overgenomen, met allerlei activisme van Greenpeace en consorten er bij. Zoals het massaal opkopen van boerderijen.’ ‘De andere regeringspartijen, VVD, CDA en CU zijn daar nu ongelukkig mee, maar D66 wil niet wijken. Ondertussen hebben de Nederlanders wel andere dingen aan hun hoofd. Maar dat lijkt in Den Haag geen indruk te maken.’ Wynia wijst er op dat politici die zich met van alles bezig houden, maar niet met burgers die het einde van de maand niet halen daar een zware prijs voor betalen. Kijk maar naar de verkiezingen van 2002, toen Pim Fortuyn vrijwel uit het niets omhoog kwam (tot hij werd vermoord).

                                              https://www.youtube.com/watch?v=RE7YtObHXUI



                                              Comment


                                              • Bij de huidige peilingen zijn VVD, PVV en BBB de grootste partijen, wel nog maar 20 zetels voor de VVD. D66 nog maar 12, PvdA ook 12, en Groenlinks 13. Ja21 ook 12 zetels. Dus compleet verdeeld. En duidelijk geen stemmen pro klimaat.

                                                Comment


                                                • En het CDA nog maar 6 zetels compleet weggevaagd omdat ze de boeren in de steek laten. En dat de BBB als vrij nieuwe partij nu in de peilingen bijna de grootste partij is geeft aan dat veel kiezers achter de boeren staan en juist anti stikstof beleid zijn. Klopt ook wel want bijna de helft van Nederland staat achter de akties van de boeren. En vergeet straks Omtzigt niet die ook heel populair is door o.a toeslagenaffaire en ook achter de boeren staat. Meerderheid van de kiezers zou nu dus anti stikstofbeleid zijn. En eigen portemonnee, veiligheid, hulp aan de boeren en assielzoekersbeleid en woningnood zijn de grootste thema's onder de kiezers.

                                                  Comment


                                                  • Allemaal populisten, maar oplossingen ho maar

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X