daarom kan het wel achteruit gaan, dat is wel aan de hand nu, te veel mensen en uitstoot, alleen de oplossingen doen weinig omdat teveel landen niet of niets kunnen doen, dat is het dilemma
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Klimaat/natuur
Collapse
X
-
Originally posted by Scuderia View PostAls je denkt dat 'klimaat' en 'het weer' hetzelfde zijn, dan heb je het inderdaad niet begrepen.
Comment
-
https://www.telegraaf.nl/video/18842...rland-te-komen
‘Druk op Timmermans om niet naar Nederland te komen’
14:52Video
De natuurherstelwet van Eurocommissaris Frans Timmermans is aangenomen. Maar wel in een sterk afgezwakte vorm. Er zijn geen keiharde afspraken gemaakt, maar er is hiermee wel een intentie uitgesproken. En dat allemaal terwijl juist nu de naam van Timmermans rondzingt in Den Haag. EU-correspondent Alexander Bakker over het persoonlijke ‘succes’ van Timmermans en een eventuele rol voor hem in Den Haag.
Comment
-
https://www.ad.nl/binnenland/bomen-i...elen~a7b5d9e1/
Bomen illegaal gesnoeid en zelfs vergiftigd voor betere opbrengst van zonnepanelen
In het Limburgse Horst aan de Maas zijn ze helemaal klaar met bezitters van zonnepanelen die illegaal de zaag in bomen zetten om de opbrengst van hun panelen te vergroten. Steeds vaker slaan ze toe, bomen worden zelfs vergiftigd. Wie straks nog zo ver gaat, kan een stevige schadeclaim verwachten.
--
hilarisch
gaat die zonnepanelen bezitters dus niet om de natuur en het klimaat maar puur om geld
Comment
-
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1856...en-muur-beklad
Klimaatactivisten bestormen beachclub Ibiza: gasten lastiggevallen en muur beklad
CALA JONDAL - Klimaatactivisten van Futuro Vegetal en Extinction Rebellion hebben in Ibiza gasten lastiggevallen en een muur beklad van de Blue Marlin, een luxe beachclub. Dat deden zij om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Dat schrijven lokale media.
De activisten waarschuwden voor de „onverenigbaarheid van het ondersteunen van de levensstijl van de rijken en het onder ogen zien van de klimaatcrisis,” schrijft onder andere de lokale krant Diaro de Ibiza. Ze droegen spandoeken met teksten als ’Private jets and mega yachts = climate injustice + energy’, ’You consume, others suffer’ en ’Your luxury, our climate crisis’.
Comment
-
-
Klopt het dat Nederland veel meer tegen klimaatverandering doet dan andere landen?
"Waarom doet meer dan de helft van de wereld niets voor het klimaat en wij wel?" Die vraag stelde lezer Piet ons. Het is een geluid dat we vaker horen: waarom moeten wij als klein land zo veel doen om klimaatverandering tegen te gaan? Doen wij inderdaad onevenredig veel? En is het eerlijk dat er landen zijn die veel minder doen?
Huizen moeten van het gas af, landgebruik moet klimaatneutraal worden, de industrie circulair... Het kabinet heeft ambitieuze plannen om de afspraken uit het klimaatakkoord van Parijs te halen. Té ambitieuze plannen, zullen mensen vinden die door de maatregelen hard worden geraakt.
Beste jongetje van de klas
Het is heel begrijpelijk dat mensen zich dan afvragen waarom Nederland per se het beste jongetje van de klas wil zijn als het gaat om het tegengaan van klimaatverandering – en of de wereld wel iets heeft aan ons 'goede gedrag'. Ook in andere landen wordt die vraag – over het eigen land – gesteld, zoals in Australië en België.
"Dat legt ook het probleem duidelijk bloot", zegt RTL Nieuws-klimaatspecialist Bart Verheggen. "Je kunt zeggen: wij zijn maar een klein land, wat kunnen wij nou bijdragen? Maar alle kleine landen zijn samen verantwoordelijk voor ruim 40 procent van de uitstoot van CO2 en aanverwante gassen. Als ieder land dat zegt, dan komen we er dus niet."
Ook zijn we absoluut geen koploper als het gaat om klimaatmaatregelen. "Tot voor kort bungelden we zelfs ergens onderaan de Europese lijst", zegt Verheggen. En ook volgens Heleen van Soest, wetenschappelijk onderzoeker klimaatbeleid bij het Planbureau voor de Leefomgeving, zijn we 'echt niet het beste jongetje van de klas'. Zij onderzocht onder meer het klimaatbeleid in andere landen.
0,4 procent van de uitstoot
Nederland is wereldwijd verantwoordelijk voor maar een klein deel van de uitstoot van broeikasgassen: in 2019 was dat 0,4 procent. Maar we vormen met elkaar een nog kleiner deel van de wereldbevolking: zo'n 0,22 procent. "Per hoofd van de bevolking hebben we dus een relatief hoge uitstoot. Dat is zowel in vergelijking met de rest van de wereld, als in vergelijking met andere Europese landen", zegt Van Soest.
Daarvoor zijn verschillende redenen aan te wijzen: "Nederland heeft een redelijk sterke economische groei en vrij veel industrie. Daarnaast heeft elk land andere bronnen om energie op te wekken. In Nederland hebben we bijvoorbeeld niet veel kernenergie, zoals in Frankrijk."
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nede...europa-te-veel
Comment
-
Originally posted by GFE Lover View Postja als , als, maar vele kleine landen doen het dus niet, het is en blijft een druppel op de gloeiende plaat wat te weinig effect geeft voor veels te veel geld wat weer tenkoste gaat van de bevolking
Comment
-
gaat om totaal, niet wat andere kleine landen doen
klimaat is de hele wereld, en wat wij doen watvoor effect dat heeft op het totaal, pronvicies hebben nu 60 miljard nodig ivp ca 25 miljard die ze krijgen, dus wat is het waard om zoveel miljard erin te pompen als het effect nihil is, en die miljarden tenkoste gaan van vele andere dingen die er mee gedaan kunnen worden met veel meer rendement, dit geld is bijna weggegooid geld zonder of minimimaal effect op het wereldklimaat, dat is een beetje de discussie als ik het zo lees
Comment
-
Effect is effect. Verantwoordelijkheid nemen is verantwoordelijkheid nemen. Leiderschap tonen, andere landen meetrekken enzovoort enzovoort. Stap voor stap wordt het tegengaan van klimaatverandering overal in de wereld steeds serieuzer genomen. Als iedereen wacht op de ander, gebeurd er niks.
Comment
-
de vraag is of tientallen miljarden in verhouding staan voor zo weinig effect dat het bijna te verwaarlozen is,
als we beleid gaan voeren op een woord als effect is effect, ja dan kunnen we nog wel wat dingen verzinnen waardoor er oeverloos geld gedumpt wordt wat in een groot gat verdwijnt en niemand een effect of nihil een effect merkt, en dat dat effect uiteindelijk niet helpt, terwijl er met dat geld veel betere dingen had gedaan kunnen worden wat op andere terreinen heel veel effect had kunnen geven
ik weet niet wanneer welk bedrag goed is voor welk effect, maar tientallen miljarden wegpompen voor misschien 0,00036% minder graden celsius opwarming is natuurlijk een farce. Daar wordt het klimaat echt niet beter door, ja heeeeeeeeeeeeeeel nihil, bijna te verwaarlozen.
Chinezen bouwen nu wel het grootste zonnepark vd wereld, goed teken al hoor je ook dat netto verhaal van die zonneparken ook niet zo rooskleurig zijn, en het zegt nog weinig op het geheel wat China uitstoot en of het een effect heeft wat wereldwijd wel een echt bruikbaar effect heeft.
Comment
-
Het zijn internationale doelen, in de EU doen alle landen hun deel. Gezamenlijk levert dat groot resultaat op als alle EU landen de doelen behalen. Daar moet Nederland dan ook aan bijdragen, en na jarenlang van te weinig doen doet Nederland nu eindelijk ook mee.
China's klimaatplannen gaan verder dan alleen een zonnepark. Uitfaseren van kolencentrales is één van de belangrijkste zaken, net als regels voor maximale uitstoot voor industrie. In India hebben ze nu ook plannen geactiveerd. En dat is allemaal niet zo makkelijk, want het zijn landen met enorme aantallen inwoners. Maar ze doen het wel. En het kost alle landen die er aan mee doen geld, dat is onvermijdelijk. Zo ook Nederland.
Daarnaast zorgt investering in betere techniek op alle fronten voor meer efficiëntie op de langere termijn. Als in Nederland iets bedacht wordt dan heeft dat wereldwijd effect. Zoals de recente snellader van de TU Delft die in 4 minuten een race-auto kan opladen met een actieradius van 250km, dat is techniek die elektrisch rijden steeds toegankelijker maakt.
Comment
-
daarom is inovatie ook de key denk ik voor alles, ook voor de boeren. Ipv alles op slot te gooien met niet bouwen of boeren stoppen te laten werken en die produktie te verplaatsen naar andere landen met daar weer uitstoot plus dat we dan minder goed produkt krijgen wat ook weer extra uitstoot geeft door export / vervoer / verpakking etc
Comment
Comment