Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grens overschrijdend gedrag

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.telegraaf.nl/entertainme...r-theo-maassen

    Zo dan die Theo heeft dus losse handjes, dan ga je toch anders kijken naar iemand zeg

    Comment


    • Ja schijnt al een tijdje te spelen zowel bij zijn minaressen als zijn vrouw die nog steeds bij hem is ondanks zijn geweld naar ook haar toe en ondanks dat ie minaressen heeft. Maar vreemde van alles is dat geen van al die vrouwen aangifte heeft gedaan tegen hem.

      Comment


      • https://www.parool.nl/columns-opinie...nten~b1536701/

        Opinie: ‘Sportscholen moeten meldpunten krijgen voor grensoverschrijdende incidenten’


        Paroollezer Kees van der Veek vindt het niet gek dat in sportscholen de feromonen om de oren vliegen, maar ernaar handelen is weer iets anders. Juist daarom vindt hij het tijd om het melden van seksueel grensoverschrijdende incidenten te normaliseren.

        Comment


        • https://www.telegraaf.nl/entertainme...-seksschandaal

          Aanklacht telt 67 pagina’s...
          Beerput gaat open: worstelbaas Vince McMahon aangeklaagd voor pervers seksschandaal

          De Amerikaanse zakenman Vince McMahon staat in eigen land te boek als grootheid in de wereld van het professioneel worstelen. De 78-jarige McMahon stond aan de wieg van evenementen als Wrestlemania, nu is hij zelf verzeild in een juridische knokpartij nadat een oud-medewerkster hem beticht van extreem seksueel wangedrag.

          © GETTY
          Vince McMahon

          De aanklacht tegen Vince McMahon telt 67 pagina’s en liegt er niet om. Hij zou de jonge juriste Janel Grant tussen 2019 en 2022 als seksspeeltje hebben gebruikt. Amerikaanse media smullen van het lijvige document bomvol details over het worstelicoon en zijn vermeende, weinig smaakvolle wangedrag.

          De zaak kwam in 2022 al aan het licht, maar de identiteit van Grant bleef destijds anoniem. McMahon zou de vrouw miljoenen aan smartengeld hebben toegezegd in ruil voor haar stilzwijgen. Hij bleef echter in gebreke, waardoor Grant nu in het openbaar via de rechtbank McMahon en de mannen die haar misbruikten aanpakt.Trio’s

          In haar rechtbankverklaring vertelt Grant (34) hoe ze aan McMahon werd voorgesteld door een collega. Hij was in eerste instantie vriendelijk en behulpzaam en wist haar met dure cadeaus en beloftes voor een goede baan in te palmen.

          Al snel ontpopte hij zich op de werkvloer als een seksueel roofdier. Hij dwong haar tot expliciete daden, waaronder trio’s met zijn personal trainer en collega John Laurinaitis. McMahon zou al zijn perverse fantasieën op haar hebben botgevierd. Hij vernederde haar zowel verbaal als fysiek.

          Hij stuurde Grant herhaaldelijk berichten waarin hij benadrukte dat ze van hem was en dat hij de enige man was die bepaalde met wie ze seks had. Ook vergreep hij zich aan haar met seksspeeltjes die hij vernoemde naar bekende worstelaars. Donkere speeltjes kregen de naam van Afro-Amerikaanse vechters, zo weet ze zich nog te herinneren.

          Dat ging nog een stap verder toen hij naaktfoto’s van haar toonde aan medewerkers die ook interesse hadden om met haar het bed te delen. McMahon genoot van dat idee en vertelde in een groepsbericht. „Ze zal vast schreeuwen en ’NEE!’ roepen, maar dat wordt wel lastig als haar mond vol zit’.Poepseks

          Als dieptepunt van hun seksuele contact noemt Grant een triootje waarbij McMahon haar verzocht op de grond plaats te nemen waarna hij zijn behoefte op haar gezicht deed. Ze zou vervolgens gedwongen zijn met de andere man seks te hebben terwijl de ontlasting nog op haar lijf en in het haar zat.

          Uiteindelijk kwam er een einde aan de verhouding toen McMahons vrouw Linda in 2022 achter de affaire kwam. Grant moest haar baan opzeggen. In ruil voor haar discretie werd haar een slordige drie miljoen euro toegezegd. Die beloftes zijn onvoldoende nagekomen.

          Tekst gaat verder onder de foto

          © GETTY
          Vince McMahon en zijn echtgenote Linda.

          Grant klaagt niet alleen McMahon en de mannen die haar onteerden aan, maar ook de worstelorganisatie die volgens haar advocaat te lang heeft weggekeken terwijl al lang duidelijk is wat voor wandaden de zakenman op zijn kerfstok heeft.Schandalen

          McMahon heeft in zijn tijd als boegbeeld van het Amerikaanse worstelen al heel wat schandalen gekend. In 1992 leken zijn dagen al geteld toen zijn betrokkenheid uitkwam bij grootschalige doping en het stilhouden van seksueel wangedrag van worstelaars.

          Ook kwam in dat jaar naar buiten dat hij in 1986 een vrouwelijke scheidsrechter zou hebben verkracht in een limousine. De zaak liep met een sisser af omdat McMahon dreigde de vrouw in kwestie aan te klagen.

          Maar dertig jaar later diende ze alsnog een schadeclaim in van ruim 11 miljoen euro die McMahon weigert te betalen. In 2006 raakte hij in opspraak toen hij een vrouwelijke medewerker van een zonnestudio zou hebben betast.McMahon reageert

          McMahon zelf laat via zijn advocaat weten dat de aanklacht vol zit met ’obscene, uit de lucht gegrepen claims’ en dat Janel Grant feiten zou verdraaien ’omdat ze wraak wil nemen’. McMahon zou voornemens zijn zich vurig te verdedigen als de zaak voorkomt.

          McMahon maakt nog altijd deel uit van de directie van de TKO Group, de eigenaar van de worstelorganisatie. Het bedrijf benadrukt in een statement dat McMahons functie grotendeels ceremonieel is. Over de dagelijkse leiding zou hij zelfs weinig meer te zeggen hebben.

          Vooralsnog wordt McMahon niet gedwongen terug te treden, al worden de aantijgingen aan zijn adres wel ’uiterst serieus’ genomen.

          Comment


          • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1828...-en-pestgedrag

            Bij alle omroepen dus... het is gewoon overal, waar mensen zijn...

            Comment


            • https://www.nu.nl/schaatsen/6299949/...lake-city.html

              Wat bezielt zo n gast?

              Comment


              • https://www.ad.nl/show/bnnvara-kreeg...erk~a18231382/


                Matthijs van Nieuwkerk en Suzanne Kunzeler. © NLBeeld/NPO

                BNNVara kreeg ook meldingen over fysiek en seksueel wangedrag Matthijs van Nieuwkerk


                UPDATEPresentator Matthijs van Nieuwkerk zou bij De wereld draait door niet alleen verbaal grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond, maar ook ‘ongepaste relaties’ hebben gehad en fysiek intimiderend zijn geweest. Dat hebben oud-medewerkers gezegd in gesprek met BNNVara, stelt omroepbaas Suzanne Kunzeler. Zij noemt hem echter ook ‘slachtoffer’. Van Nieuwkerk vindt de aantijgingen ‘verbijsterend’.

                Nadat de Volkskrant in 2022 schreef over een jarenlange angstcultuur bij De wereld draait door, ging omroep BNNVara in gesprek met 120 oud-medewerkers. Uit die gesprekken bleek dat zij fysieke intimidatie en seksueel grensoverschrijdend gedrag zouden hebben ervaren, aldus BNNVara-baas Kunzeler donderdagavond in de Volkskrant en talkshow Sophie & Jeroen. Dat was tot nu toe niet bekend. De klachten gingen uitsluitend over Matthijs van Nieuwkerk en niet over andere leidinggevenden, zegt Kunzeler.

                Bij fysieke intimidatie gaat het over ‘bij de keel grijpen, over de tafel trekken en tegen de grond duwen’, memoreert presentator Jeroen Pauw de bevindingen van de commissie-Van Rijn. Zulk gedrag zou bij DWDD zijn voorgekomen en dan ging het alleen over Van Nieuwkerk, stelt Kunzeler. Ook de ‘ongepaste relaties’ die oud-medewerkers noemden, waren volgens de medewerkers alleen met hem, zegt Kunzeler.

                Vrouw kreeg 20.000 euro mee


                Zo was er een DWDD-medewerker die een relatie had met Van Nieuwkerk en van de omroep ‘een kleine 20.000 euro’ kreeg toen ze vertrok. Er was een ‘onwerkbare situatie’ ontstaan toen de relatie was stukgelopen, aldus de Volkskrant. ,,Dit is destijds gewogen als een gelijkwaardige relatie met wederzijdse instemming’’, zegt Kunzeler, destijds nog niet de baas bij de omroep. ,,De vrouw in kwestie wilde na het stoppen van de relatie niet langer bij BNNVara werken, en daarom is besloten haar dienstverband te beëindigen. Vanwege haar lange duur van dienst en het abrupte einde heeft ze ter overbrugging een aantal maandsalarissen meegekregen.’’

                Achteraf gezien vindt Kunzeler dit seksueel grensoverschrijdend gedrag van Van Nieuwkerk. ,,Vanwege de ongelijke machtsverhouding had de presentator erop aangesproken moeten worden. Dat is niet gebeurd en dat is spijtig, temeer omdat het grote gevolgen heeft gehad voor de vrouw in kwestie.’’

                Van Rijn weet niet of vermeend wangedrag Van Nieuwkerk klopt

                Martin van Rijn kan niet bevestigen of sprake is geweest van fysiek of seksueel grensoverschrijdend gedrag van Matthijs van Nieuwkerk. ,,Wij zijn geen forensische commissie of politie. Ik weet niet of dat wel of niet gebeurd is”, zei de voorzitter van de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) donderdagavond in de NPO 1-talkshow Op1.

                ,,We hebben geconstateerd dat er een patroon is. Dat het heel ernstig is, dat mensen daar ontzettend veel last van hebben en dat we daar wat aan moeten doen”, ging Van Rijn verder. ,,En natuurlijk kun je praten over de vraag: kun je dat precies bewijzen? Daarvan hebben we gezegd: dat klinkt heel leuk, maar daar hebben de mensen helemaal niets aan.”

                Eerder donderdag klonk aan verschillende talkshowtafels op televisie enige kritiek op het feit dat er geen waarheidsvinding is gedaan naar uitspraken van melders. Volgens Van Rijn is het minder belangrijk wie wat wel of niet heeft gedaan. ,,Dat verhindert een beetje het zicht op de structurele problemen”, vindt hij.

                In het NPO Radio 1-programma Met het Oog op Morgen zei Van Rijn dat de aanbevelingen van de commissie ook gelden voor commerciële zenders. ,,Ik ben er zeker van dat het bouwstenen betreft die ook zeer in het belang zijn van de commerciële omroep.”

                Of RTL, de nieuwe werkgever van Matthijs van Nieuwkerk, zich er iets van aan moet trekken na uitlatingen van BNNVARA-baas Suzanne Kunzeler over fysiek of seksueel grensoverschrijdend gedrag van de presentator, weet Van Rijn niet. ,,Wij doen aanbevelingen die voor iedereen gelden en de werkgever moet afwegen wat dat betekent. Daar doen wij geen uitspraken over. Wij zijn niet de werkgever, wij zijn ook niet de rechter en ook niet de politie.”

                ‘Matthijs ook slachtoffer’


                Kunzeler noemt Van Nieuwkerk ‘in zekere zin ook een slachtoffer van dit alles’. ,,Hij is hier niet op aangesproken. Natuurlijk was hij zelf ook onderdeel van de cultuur. Daar had hij een bijzonder groot aandeel in, daar doe ik niks aan af. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag. Zijn gedrag was heel ernstig en zijn daden keur ik af. Maar uiteindelijk is de directie verantwoordelijk voor het programma. Zij hadden moeten ingrijpen.’’

                Matthijs van Nieuwkerk keurt de beweringen van Kunzeler nadrukkelijk af. ‘Kunzeler heeft het over zaken die ik niet herken en waar ik niet op kan reageren’, laat hij schriftelijk weten aan Sophie & Jeroen. ‘Ik heb mij niet schuldig gemaakt aan seksueel of fysiek grensoverschrijdend gedrag. De commissie Van Rijn heeft dit ook niet vastgesteld. Om vandaag van mijn oud-werkgever deze beschuldigingen te lezen, is werkelijk verbijsterend. Kunzeler bewijst zich hiermee een zeer onbetrouwbare oud-werkgever.’

                Van Nieuwkerk betuigde eerder donderdag wederom spijt voor zijn gedrag in de tijd van DWDD. Hij staat inmiddels onder contract bij RTL en moet dit voorjaar terugkeren op tv. Volgens de commerciële zender heeft Van Nieuwkerk zijn fouten als presentator van DWDD ‘publiekelijk erkend, excuses gemaakt en zelfreflectie getoond’ en heeft hij nieuwe inzichten gekregen over zijn gedrag. ,,Nu is het tijd dat hij met die nieuwe inzichten weer aan de slag kan als presentator.”

                Comment


                • https://www.ad.nl/binnenland/onderzo...ctie~a02b5b29/


                  © Joris van Gennip

                  Onderzoek naar appgroepen politie, meerdere medewerkers buiten functie


                  De Amsterdamse politie doet onderzoek naar WhatsAppgroepen waarin politiemedewerkers ‘ernstig grensoverschrijdende en discriminerende berichten’ hebben gedeeld.

                  Negen medewerkers van de eenheid Amsterdam zijn in dit verband buiten functie gesteld en een tiende werknemer is geschorst, meldt de politie donderdag.

                  Bij een van de appgroepen waren ook een medewerker van het Politiedienstencentrum en een werknemer van de Rotterdamse politie-eenheid betrokken. Ook die eenheden zijn onderzoeken gestart. De betrokken medewerkers zijn buiten functie gesteld.

                  Comment


                  • https://www.nu.nl/uit-andere-media/6...te-worden.html

                    Ja wie bepaalt de grens, overgevoeligheid is ook een ding

                    Comment


                    • Dat hele linkse overheidsbolwerk wat NPO ,Vara etc is met veel belastinggeld gefinancierd, moet de politiek daar geen vragen over stellen?

                      Comment


                      • https://www.telegraaf.nl/watuzegt/28...-de-maat-nemen

                        Misdragingen gingen niet voorbij aan BnnVara, waar ze anderen zo graag de maat nemen

                        Attentie, nu volgt een grensoverschrijdende opmerking: valt best mee, bijna anderhalf duizend NPO’ers met klachten over misstanden, dat is namelijk hooguit vijf procent van wat op de payroll staat.




                        Wat bovendien te denken van dat grensoverschrijdende commentaar van collega Wilson Boldewijn? Nadat het land via de grensoverschrijdende sociale media was ingelicht over het feit dat ’Wil je mijn wortel zien?’ de meest geciteerde zin uit het rapport van de commissie-Van Rijn was, zei de chef van de video-afdeling van De T.: „Ik ben meer een komkommerman.”

                        Oei, oei!



                        De volgende grensoverschrijdingsklus voor Martin van Rijn dient zich alweer aan!



                        Geen zorgen, Sterre, Fleur en Hannah, het zijn slechts grapjes, oftewel: schertsende opmerkingen uit een verloren gegane tijd, googel maar even wat ze zoal inhielden terwijl je al chillend aan je latte havermelk nipt. En geloof me: ik bagatelliseer niet álles. Net als Wilson trouwens: „Een hele generatie presentatoren en leidinggevenden heeft zich God gewaand op de werkvloer. Als je een autocue leest, ben je namelijk goddelijk. Het wordt tijd dat we afscheid nemen.”Begripsinflatie



                        Ik knikte instemmend (het is mij altijd een raadsel geweest wat camera’s met ego’s kunnen doen), zoals ik dat bij meer commentaren deed. The times they are a-changin’. De term begripsinflatie werd niet voor niets gebezigd, maar toch wil ik hier ook twee andere geluiden laten horen, die in mijn ogen níet grensoverschrijdend zijn.



                        „Er is geen wederhoor toegepast en daarom is het een slecht rapport”, zei Max-baas Jan Slagter. En in een artikel voor De T. (veelzeggende kop: ’Onderzoek naar omroep stuitend onzorgvuldig’) verklaarde hoogleraar bestuurskunde prof. dr. Michiel de Vries, verwijzend naar de vraag ’Hoe vaak bent u doelwit of getuige geweest?’, terecht dat één incident in het bijzijn van 20 mensen tot 21 meldingen kan leiden, en dat je daarom nooit al die meldingen bij elkaar mag optellen.Verouderde cellotape



                        Stiekem zit ik natuurlijk wel heel grensoverschrijdend te genieten van het feit dat de misdragingen bepaald niet voorbij gingen aan BnnVara, waar ze anderen altijd zo graag de maat nemen. En minstens net zo grensoverschrijdend is mijn hoop dat er nu eindelijk eens een einde wordt gemaakt aan de grensoverschrijdende bedrijfsstructuur van de NPO, een met verouderde cellotape aan elkaar geplakte verzameling omroepsociëteiten met ontelbare dubbele en zwaar overbetaalde functies. Dat ligt óók ten grondslag aan het feit dat de pesterijen, de intimidatie, het machtsmisbruik en het seksisme zo welig konden tieren.

                        Misschien moet de NPO zich eens laten informeren door de Moslimraad.



                        Een Mediapark met gescheiden ingangen voor mannen en vrouwen zou de oplossing kunnen zijn. Dan kunnen ze meteen vijf keer per dag tot Frederieke Leeflang bidden.



                        Al wil ik daarover nog wel even op een zeer geheime locatie nadenken, en dat ik daarvoor vier grenzen moet overschrijden neem ik op de koop toe.



                        Tot over dik een week.

                        Comment


                        • Mooi gezegd, van onze belastingcenten anderen veroordelen en zelf mensen als voorwerpen gebruiken, hypocriet links

                          Comment


                          • https://www.telegraaf.nl/watuzegt/15...rijpen-bij-npo

                            Politiek en OM moeten drastisch ingrijpen bij NPO

                            De wereld van intimidatie, vernedering, seksueel misbruik en geweld bij de publieke omroep draait door. Met dezelfde leidinggevenden die deze mensonterende cultuur lieten ontstaan. Deze conclusie kan getrokken worden na de reacties op het donderdag gepresenteerde rapport van de commissie Van Rijn over gedrag en cultuur bij de omroep. Iedereen is geschokt, iedereen heeft spijt. Maar net niet genoeg om zich eindverantwoordelijk te voelen en om de juiste conclusie te trekken: opstappen.

                            Diep door het stof veinsden ze te gaan voor de draaiende camera, de Hilversumse potentaten die betrapt zijn op moreel bederf. Maar tegelijkertijd denken ze van sterrenstof gemaakt te zijn: machtig, beroemd, gewild, onaantastbaar. NPO-voorzitter Frederieke Leeflang ’denkt niet aan opstappen’. Neen, ze wist niet dat er geweld werd toegepast op de redactie van DWDD, zei ze in Nieuwsuur, maar ze vond wel dat ’we normaal zijn gaan vinden wat niet normaal is maar dat weer moet worden’. Een gedachtenkronkel die vast bedoeld was als oneliner die haar moreel zou witwassen. Mislukt. Die onthulde vooral desinteresse en amateurisme. We zagen een apparatsjik die vooral bezorgd was om de eigen positie. Zo iemand kan geen structurele veranderingen doorvoeren. Ze belichaamt de oude bestuurscultuur die in dit land zoveel kapot heeft gemaakt.

                            Poppetjes

                            Welk nieuws schrijnt meer? De onthullingen over wat er op de DWDD- en NOS Sport-redacties gaande was qua seksisme en fysiek geweld, of de manier waarop commissieleden Martin van Rijn en Naomi Ellemers zich in de pers uitten? Het ging tenslotte niet ’om de poppetjes’. Richt je je op schuldigen, dan wordt het structurele probleem niet aangepakt, wist Van Rijn. Pardon? Moet de bezweringscultuur de bestraffing en berechting vervangen door het wachten op wonderen? Of zagen we twee angsthazen die zich indekten tegen alle consequenties van hun rapport voor de carrières van Belangrijke Nederlanders? Kiest u maar.

                            Het amateurisme waarmee ze hun rapport van conclusies voorzagen versterkt juist de positie van omroepbazen die zich schuldig kunnen hebben gemaakt aan misdrijven. Het mag duidelijk zijn dat als een bedrijf dermate verrot is, ondanks degenen van goede wil die daar toegewijd hun werk doen, er niets zal veranderen voordat de verantwoordelijken voor het leed verdwijnen.Fysieke geweld

                            Hopelijk stopt tenminste het fysieke geweld, nu de persoon die door Suzanne Kunzeler (directeur content bij BnnVara) als ’dader’ en ’de presentator’ wordt genoemd daar opgehoepeld is. Bedoeld wordt Matthijs van Nieuwkerk van wie we nu weten dat hij mensen in het gezicht spuugt, bij de keel grijpt, over bureaus trekt en tegen muren duwt. Op elke normale werkplek waar zoiets gebeurt, wordt aangifte gedaan. Zo niet bij de ’verschillige’ omroep die al decennialang iedereen in Nederland behalve zichzelf de morele maat neemt. En dan wil de commissie Van Rijn dat geweldpleging niet vervolgd wordt? Dat het leed van vrouwen miskend werd is ook onvergeeflijk. De omgang met vrouwen bij de NPO getuigt van een machismo dat van journalistes loslopend wild maakt waaraan hitsige baasjes zich naar hartenlust vergrijpen. Dit vernedert en discrimineert vrouwen en ontneemt ze gelijke kansen in het vak.

                            Je kunt nog zo’n briljante journaliste zijn, als de seksisten met macht op sommige redacties je niet aantrekkelijk vinden, maak je minder kans op een gunstige carrière en je gezicht op de tv. Protest van vrouwen hiertegen is duidelijk niet serieus genomen. Bij de genoemde redacties golden vrouwen als tweederangsburger, levende pin-up of seksuele prooi voor publiek gebruik. Wellicht worden mannen in ondergeschikte functies evenzeer seksueel vernederd. De slachtoffers durven nog steeds niet met hun namen naar buiten te treden. De intimidatie, het machtsmisbruik en de angstcultuur waren zo erg, dat sommigen psychisch een wrak zijn en zelfs tijdens het onderzoek bang waren voor de wraak van hun bazen. En van deze primaten die nog steeds angst inboezemen moet de verandering komen? Wie houdt de NPO hier voor de gek?

                            Imago

                            Alsof er niets gebeurd is, biedt RTL Van Nieuwkerk nieuw emplooi aan. Hij ontkent geweld te hebben gepleegd en herhaalt plichtmatige riedels over spijt en lering. Ineens hoopt hij dat iedereen zich ’gehoord en gesteund’ voelt, de man die volgens het rapport collega’s onder handen nam als ze iets zeiden wat hem niet zinde. Verder kijkt de vedette uit naar ’programma’s waar we gezamenlijk met veel plezier aan werken’. Satire.

                            Aan wangedrag kleven geen consequenties, dat weet ook ex-NPO-directeur Frans Klein die nu bij Talpa binnenloopt. Het imago van de omroepjournalistiek is dramatisch beschadigd, evenals levens van jonge journalisten die enthousiast in een deugdelijk vak dachten te stappen. Ter herinnering dat er niets verandert zonder drastisch ingrijpen van de politiek en het OM, zien we straks de valse grijns van de afgeleefde clown Matthijs weer op tv. Alles voor de kijkcijfers. Bij die ijdele tronie hoort onlosmakelijk het beeld van de slachtoffers die hij gewelddadig onder handen zou hebben genomen of wreed vernederde. Dit morele bederf straalt af op iedereen met hoge verantwoordelijkheid bij de NPO die niets deed tegen wat er gaande was: perverse machtswellust, gefinancierd uit gemeenschapsgeld. Het wordt tijd dat ze zelf de rekening gaan betalen.

                            Comment


                            • https://www.parool.nl/kunst-media/he...leet~b89c01d2/

                              Het demasqué van Matthijs van Nieuwkerk lijkt compleet

                              Matthijs van NieuwkerkBEELD ANP

                              Van talkshowoorlog tot showbizzhuwelijk: in de rubriek Sterrenstof neemt Roelf Jan Duin de mediaweek door. Deze week: de val van Matthijs van Nieuwkerk.

                              Collega’s gezocht voor nieuw zondagavondprogramma van Matthijs van Nieuwkerk,’ staat boven een vacature van productiebedrijf Medialane. ‘Ben je nauwkeurig, creatief en weet je van aanpakken? Dan zien we graag jouw reactie tegemoet!’ De secundaire arbeidsvoorwaarden worden niet vermeld: dat je als vrouw bij de presentator in bed kunt belanden (en je baan verliest als de affaire strandt) en dat je als man rekening moet houden met fysiek geweld bij tegenvallend presteren. Maar je speelt dan ook wel in de Champions League.

                              Het demasqué van Van Nieuwkerk lijkt compleet. Toen hij in november 2022 door de Volkskrant geconfronteerd werd met de misstanden die zich jarenlang achter de schermen bij DWDD afspeelden, reageerde hij nog met een zelfverzekerd epistel vol gezwollen proza. DWDD was ‘god­betert zo’n beetje opgericht als een medicijn tegen angst en lelijkheid’, en daar bleef hij trots op. En het artikel was een ‘draconische karikatuur’ dat hem ‘gemakshalve had teruggevouwen tot een eeuwige driftbui’. ‘En dat was ik dacht ik niet.’
                              Bij de keel gegrepen


                              Uit het rapport van de Commissie-Van Rijn blijkt dat juist Van Nieuwkerks grilligheid bijdroeg aan de angstcultuur op de werkvloer: het ene moment kon je het lieverdje (in meer dan één opzicht) zijn, het volgende moment werd je verrot gescholden door ‘de maestro’. BNNVara-directeur Suzanne Kunzeler vertelde over een medewerker die door Van Nieuwkerk bij zijn keel zou zijn gegrepen en tegen een muur geduwd, en over een vrouw die de lakens deelde met de presentator, vervolgens vertrok bij DWDD en een vertrekpremie meekreeg van twintigduizend euro (allemaal in koor: ‘Van onze belastingcenten!’).

                              Dit keer was de reactie van Van Nieuwkerk, die inmiddels een advocaat in de arm heeft genomen, afgemeten. “Ik heb mij niet schuldig gemaakt aan seksueel of fysiek grensoverschrijdend gedrag (...) Om vandaag van mijn oud-werkgever deze beschuldigingen te lezen, is werkelijk verbijsterend. Kunzeler bewijst zich hiermee een zeer onbetrouwbare (oud-)werkgever.”

                              Krentenwegge


                              Dat er weinig liefde meer was tussen Van Nieuwkerk en de omroep bleek al toen Van Nieuwkerk, daags na de eerste publicatie, op verongelijkte toon zijn vertrek bekendmaakte bij BNNVara: ‘Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk.’ Vervolgens trok hij zich terug in zijn boerderij, om na maanden van radiostilte in een tranentrekkend interview in NRC uit de doeken te doen hoe hij niet eens meer voor koffie en krentenwegge (bekend van Pieter Omtzigts birthday bash) naar zijn stamcafé De Hoofdige Boer durfde: de aanblik van de ‘dorpelingen’ kon hij niet aan. Arme Matthijs.

                              De vraag of Van Nieuwkerk ooit nog op televisie ‘mag’ is irrelevant, niet aan mij, en gaat bovendien voorbij aan het bodemloze cynisme dat in de mediawereld hoogtij viert. Alle vrome woorden van NPO-baas Frederieke Leeflang ten spijt probeerde Omroep Max-baas Jan Slagter afgelopen najaar met medeweten van het NPO-bestuur Van Nieuwkerk in te lijven. Die koos voor het grote geld van RTL, omdat Peter van der Vorst kijkcijfers kennelijk belangrijker vindt dan het welzijn van medewerkers. Wie na deze week nog durft te solliciteren naar een plek op de redactie is gewaarschuwd.

                              Over de auteur: Roelf Jan Duin schrijft sinds 2014 voor Het Parool, eerst voornamelijk over politiek, nu over maatschappelijke thema’s en populaire cultuur. In zijn rubriek Sterrenstof ontleedt hij wekelijks het medialandschap.

                              Comment


                              • https://www.telegraaf.nl/entertainme...-van-nederland

                                Mart Smeets onder vuur vanwege Buiten beeld-fragment: ’Grootste kwal van Nederland’

                                Voormalig NOS-presentator Mart Smeets (77) ligt onder vuur vanwege zijn optreden in Buiten beeld, een documentaire van Coen Verbraak die maandagavond wordt uitgezonden. Smeets werd vorig jaar door voormalig NOS Sport-presentatrice Aïcha Marghadi beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. In een fragment uit de documentaire ontkent Smeets deze aantijgingen. Zijn opmerkingen vallen bij weinig mensen in goede aarde.

                                © ANP/HH
                                Mart Smeets




                                Na de onthullingen in het onderzoeksrapport van de commissie Van Rijn interviewt Verbraak mensen over de werkcultuur bij een programma. Hij spreekt mensen die achter de schermen werkzaam zijn, maar ook bekende gezichten als Jeroen Pauw, Janine Abbring en Mart Smeets.

                                Laatstgenoemde zou zich volgens Marghadi schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag door haar ten overstaan van de gehele redactie voor schut te zetten. Ook haalde ze uit naar de presentatoren Jack van Gelder en Tom Egbers. Samen met Smeets en de hoofdredactie van de NOS zouden zij een „racistische, intimiderende en vernederende machtscultuur leiden”.

                                Als Verbraak Smeets hiermee confronteert, raakt hij erg geïrriteerd. „Ik kan me niet indenken dat dat gezegd is en ik vind het een non-onderwerp voor dit programma. Klaar. Klaar. Dat jij daarop verder wil gaan.” Hij vervolgt: „Ik kan het me niet herinneren. Ik kan me ook niet indenken dat ik het a) tegen een levend mens zou zeggen en b) zeker niet tegen een vrouw.” Als Verbraak daarop vraagt of het geslacht verschil maakt, stelt Smeets: „Ja, dat vind ik wel, want ik ben vrij hoffelijk tegen vrouwen.”



                                Het fragment zorgt voor veel ophef op sociale media. Mensen op X noemen hem „arrogant” en „de grootste kwal van Nederland”.

                                Het is volgens veel mensen op sociale media overduidelijk dat Smeets liegt als hij zegt zich „niks te herinneren”. Een dame stelt ooit een „minachtende ervaring” met Smeets te hebben gehad. „Hoffelijk tegen dames? Laat me niet lachen”, schrijft ze.



                                Buiten beeld is nu al te zien op NPO Start en op maandag 5 februari om 23.10 uur op NPO 2.

                                Comment


                                • https://www.ad.nl/formule-1/schok-in...drag~aa6a3ffc/

                                  Ja hoor en de volgende is aan de beurt, Christian Horner van Red Bull

                                  Comment


                                  • https://www.ad.nl/show/npo-directeur...drag~aecccf03/

                                    Nou we kunnen er een dagtaak van gaan maken....

                                    Comment


                                    • https://www.telegraaf.nl/entertainme...rijdend-gedrag

                                      Van Leen op non-actief
                                      NPO-videodirecteur Remco van Leen ’in de put’ na beschuldiging grensoverschrijdend gedrag

                                      Remco van Leen, Directeur Video NPO, is op non-actief wegens zijn mogelijke betrokkenheid bij grensoverschrijdend gedrag in zijn periode bij de toenmalige TROS. Daar was hij tot 2014 werkzaam. Van Leen stelt in de put te zitten vanwege de beschuldiging.

                                      © ANP



                                      Remco van Leen werd dit weekend geconfronteerd met beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Tegenover De Telegraaf ontkende hij zaterdag categorisch. „Dit is klinkklare onzin.” Later die dag veranderde hij die verklaring in. „Ik zit echt wel in de put nu en mijn hoofd is in de war.” Hij wilde twee dagen bedenktijd om te reageren. Op maandag volgde de verklaring dat hij op non-actief staat in het kader van een feitenonderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag.

                                      „De NPO streeft naar een veilige sociale werkomgeving en hecht daarom zeer aan een zorgvuldige behandeling van meldingen daarover in het heden en verleden”, schrijft de NPO in een persbericht. „Daarom is besloten een feitenonderzoek te starten naar aanleiding van een recente publicatie en signalen dat Directeur Video Remco van Leen mogelijk betrokken zou zijn geweest bij grensoverschrijdend gedrag in zijn periode bij de toenmalige TROS, waar hij tot 2014 werkzaam was. Van Leen heeft aangegeven zich niet te herkennen in de beweringen, maar neemt ieder signaal zeer serieus. Hij zal daarom zijn volledige medewerking verlenen aan dit feitenonderzoek, dat door een onafhankelijke partij zal worden uitgevoerd.”



                                      Van Leen is de opvolger van Frans Klein, die nu directeur Televisie is bij Talpa. Ook is hij de partner van Anniko van Santen, de presentatrice van Opsporing verzocht.Op de hoogte



                                      „NPO en Van Leen waren op de hoogte van één eerdere melding waarin sprake zou zijn van mogelijk grensoverschrijdend gedrag door Van Leen tijdens zijn werkzaamheden bij de toenmalige TROS. Die melding bereikte de NPO kort na zijn aantreden als waarnemend Directeur Video NPO”, voegt de NPO toe in de verklaring. „De NPO heeft daarop onmiddellijk actie ondernomen. Na meerdere gesprekken met betrokkenen, een grondige beoordeling daarvan en het maken van duidelijke samenwerkingsafspraken, waren er op dat moment geen gronden die een goede vervulling van zijn werkzaamheden bij de NPO in de weg zouden staan.”

                                      De functie van Directeur Video wordt tijdelijk vervuld door Jojanneke Doorn samen met het managementteam. Doorn oefende deze functie al samen met Van Leen uit.

                                      Comment


                                      • https://www.ad.nl/show/nadat-de-spon...mpas~a9b8f9d4/



                                        PREMIUMAngela de Jong. © Shody Careman

                                        Nadat de sponsors en sporters afhaakten, had Peter van der Vorst plots weer een moreel kompas


                                        ANGELA KIJKT TVHet lijkt alsof RTL-baas ineens zijn morele kompas heeft teruggevonden nu hij zijn nieuwe ster Matthijs van Nieuwkerk aan de kant zet - voorlopig dan hè - maar de waarheid is natuurlijk weer eens heel anders, schrijft Angela de Jong.

                                        Nou, na ruim drie dagen beraad heeft RTL toch het licht gezien: de zender gaat toch niet in zee met Matthijs van Nieuwkerk. Voorlopig dan, de samenwerking wordt uitgesteld, zoals dat heet.

                                        Waar de zender afgelopen vrijdag nog doodleuk liet weten dat er gewerkt werd aan een olympische talkshow met Matthijs voor komende zomer, tapt directeur Peter van der Vorst in het persbericht van maandag ineens uit een ander vaatje. Hij is er ‘na intensieve gesprekken’ afgelopen weekend achtergekomen dat ‘de timing’ verkeerd is. Het is belangrijk dat er rust komt, aldus Van der Vorst, en dat ‘melders’ (lees oud-DWDD’ers) hun ervaringen kunnen verwerken. Er zit bij het persbericht ook nog een tranentrekkende brief van Matthijs zelf aan zijn collega’s, waarin hij het keelgrijpen ontkent en schrijft dat het meegeven van 20.000 euro belastinggeld aan een gewezen minnares ‘een gangbare regeling’ was.

                                        Klinkt sympathiek allemaal hè. Ik zou het graag geloven dat onze Peter dit weekend toevallig zijn morele kompas heeft teruggevonden. Of dat hij tot inkeer is gekomen na de oproep van oud-DWDD’ers zondagavond in Boulevard aan RTL-medewerkers om in opstand te komen. Probleem is alleen dat ‘toevallig’ ook de sponsor van die olympische talkshow heeft aangegeven niet verder te willen met Matthijs. En dat sporters hebben laten weten dat ze niet bij hem willen aanschuiven. Tja, dan klinkt het besluit van Peter van der Vorst ineens toch een stuk minder doortastend en heldhaftig, niet?

                                        Het is zoals altijd in de tv-wereld: opportunisme regeert. Is er een kijkcijferkanon beschikbaar? Ach, wat maakt het uit dat er tientallen getuigenissen liggen dat hij achter de schermen bij De wereld draait door als een tiran tekeerging en dat er nog een officieel onderzoek loopt. Hij is beschikbaar, dus moet binnengeharkt worden, snel snel, voor de concurrent toehapt. Alles voor de kijkcijfers. Al heet het dan natuurlijk heel zalvend dat ‘iedereen een tweede kans verdient.’

                                        Als ik mijn ogen dicht doe zie ik de persfoto nog voor me van Peter van der Vorst en Matthijs van Nieuwkerk, waarbij de directeur zijn arm beschermend om de schouder van zijn nieuwe ster heeft geklemd. De boodschap: hier staat een slachtoffer dat al veel te lang gestraft is en ik, Peter, laat mijn grote menselijke hart spreken.

                                        Diezelfde Peter was gewoon veel te voorbarig en veel te gretig en moet nu op de blaren zitten. Van zijn imago als rechtschapen zenderdirecteur die ingrijpt als er bij zijn programma’s schandalige dingen gebeuren, zoals bij The Voice, is helemaal niks meer over. Geen flinter. Ik zou hier kunnen zeggen dat hij óók een slachtoffer is van Matthijs. Maar hij is vooral het slachtoffer van zijn eigen hijgerigheid en gebrek aan fatsoen om te wachten op de uitkomsten van het onderzoek Van Rijn.

                                        Lees alles over rapport Van Rijn en de gevolgen in het dossier Misstanden bij NPO.

                                        Comment


                                        • https://www.buttkicken.nl/briefje-va...n-mart-smeets/

                                          Briefje van Jan – aan Mart Smeets


                                          Beste meneer Smeets,

                                          Nou bent u 77 jaar.

                                          En nóg kunt u het pesten niet laten.

                                          Vanavond is ‘Buiten Beeld’ op tv, een programma waarin Coen Verbraak met betrokkenen praat over het grensoverschrijdend gedrag bij de Publieke Omroep.

                                          We worden al een paar dagen ‘lekker gemaakt’ met een fragment waarin uw vermeende vernedering van presentator Aïcha Marghadi op de vloer bij NOS Sport aan de orde komt.

                                          Zij werkte van 4 oktober 2010 tot medio 2012 bij NOS Sport, waar ze meestal het Sportjournaal en een enkele keer ‘het grote’ Studio Sport presenteerde.

                                          U was destijds één van de sterren van Studio Sport.

                                          Marghadi had in de Volkskrant beweerd dat zij op één van haar eerste werkdagen bij Studio Sport op de redactie op u was afgelopen om zich netjes aan u voor te stellen. Vervolgens zou u haar hebben aangestaard, haar hand hebben gepakt, om u heen hebben gekeken en aan de collega’s op de volle redactie hebben gevraagd: “Wat moeten we hier mee?”

                                          Vernederender wordt het niet.

                                          Sowieso.

                                          Maar nog een graadje extra door het woordje ‘hier’.

                                          Dat noemen ze tegenwoordig ‘dehumaniseren’, meneer Smeets.

                                          Enfin, Verbraak confronteert u met dat (vermeende) voorval.

                                          Nu hád u natuurlijk kunnen volstaan met: “Beste meneer Verbraak, ik ben een oude man van 77. Ik kan me dit voorval écht niet herinneren. Maar áls ik dat gedaan heb, dan zou dat niet één van de dingen zijn waar ik met trots op terugkijk.”

                                          Dan was het klaar geweest.

                                          Dan had Verbraak geen poot gehad om op te staan.

                                          Maar zo bent u niet.

                                          Aïcha Marghadi is, door u als voorbeeld van grensoverschrijdend gedrag op te voeren in dat Volkskrant-artikel dat de val inluidde voor machtswellustige, arrogante Zonnekoningen bij de Publieke Omroep, op uw niet bepaald alleen door het pissen versleten ‘kleine Mart’ gaan staan.

                                          En dus nam u wraak.

                                          Wat zei u namelijk wél tegen Verbraak?

                                          “Ik weet niet wie ze was. Toen ik het las, heb ik aan mijn vrouw moeten vragen wie het was. Mijn vrouw wist het ook niet.”

                                          Vernederender wordt het dus tóch.

                                          Éven die Aïcha Margahdi laten voelen dat ze niks was, niks is en vermoedelijk ook nooit wat zal zijn.

                                          Éven nog de grote Mart Smeets acteren, vlak voor de kist definitief dichtklapt.

                                          Kijk, er is best wat op Aïcha Marghadi aan te merken.

                                          Bijvoorbeeld dat zij een overduidelijk geintje van Jack van Gelder (die in bad zat toen zij hem belde of hij haar mentor wilde worden en zou hebben gezegd: “Als je bij mij in bad komt”) totaal uit zijn verband rukte toen dat de Volkskrant wel goed uitkwam.

                                          Zelf vertoonde Margahdi ook one of the guys-gedrag.

                                          Dat weet ik uit de eerste hand.

                                          Ik heb haar namelijk in 2014 geïnterviewd.

                                          En op de vraag hoe haar droomman eruit zag, antwoordde ze: “Kaal, brilletje, schrijft rotcolumns”.

                                          Daar werd door haar en mij smakelijk om gelachen (en door mevrouw Dijkgraaf toen ze het las nog véél harder, want die weet wel beter).

                                          Dus ja, zij kon er ook wat van.

                                          Maar dat is geen reden voor een ‘grote meneer’ als Mart Smeets om zo neerbuigend over haar te doen.

                                          Als je dat doet, ben je gewoon een ongelooflijke lul.

                                          Mag ik dat zeggen?

                                          Ja, dat mag ik zeggen.

                                          Groet,

                                          JanD

                                          PS. Cadeautje! Bij Amazon vind je álles, zelfs miniatuur-beeldjes van Mart Smeets!

                                          UPDATE De Mart heeft (naar verluidt) zijn excuses aangeboden aan de makers van ‘Buiten Beeld’. Nu nog aan Aïcha Margahdi…

                                          Comment


                                          • https://www.ad.nl/show/matthijs-van-...hier~a51c6deb/


                                            Matthijs van Nieuwkerk © ArjoFrank Fotografie

                                            Matthijs van Nieuwkerk betuigt opnieuw spijt: ‘Dat herhaal ik hier’


                                            UPDATEMatthijs van Nieuwkerk betuigt opnieuw spijt. In een reactie op het rapport van Van Rijn zegt de presentator tegen deze site: ,,Het is goed dat mensen in alle openheid hun verhaal hebben kunnen doen. Ik hoop dat ze zich gehoord en gesteund hebben gevoeld in dit proces. Het belangrijkste is dat we mede dankzij dit rapport onze weg vinden naar een betere tv-wereld.” Ook Frans Klein en RTL reageren.

                                            Van Nieuwkerk vervolgt: ,,Ik heb al eerder mijn spijt betuigd over mijn aandeel in de werkcultuur achter de schermen bij DWDD. Dat herhaal ik hier. Ik realiseer me meer dan ooit dat ik als presentator een belangrijke voorbeeldfunctie heb. Ik kijk ernaar uit om onderdeel te zijn van programma’s waar we gezamenlijk met veel plezier aan werken.”

                                            Frans Klein, in de tijd van DWDD mediadirecteur bij BNNVara en later NPO-baas, zegt in een eerste reactie tegen deze site: ,,Het is goed dat de melders in openheid en veiligheid hun verhaal konden doen. Eerder al heb ik van enkele passages van de concept-rapportage kennis kunnen nemen. Er zijn zaken niet goed gegaan bij DWDD. Dat is heel verdrietig en spijt me oprecht.”

                                            Later, na het lezen van het hele rapport, laat hij weten kritisch te zijn op het rapport. Volgens de voormalig NPO-directeur is de commissie niet zorgvuldig genoeg te werk gegaan, laten zijn advocaten Geert-Jan Knoops en Carry Knoops-Hamburger weten. Klein vindt onder meer dat er niet adequaat genoeg hoor en wederhoor bij hem is gedaan. Ook werd ‘niet of nauwelijks’ iets met zijn bezwaren gedaan nadat Klein een deel van het conceptrapport had mogen inzien. Of er mogelijk stappen worden ondernomen, weet het advocatenduo nog niet. Die vraag komt nog te vroeg, stellen zij.

                                            RTL, de huidige werkgever van Matthijs van Nieuwkerk, laat weten: ‘De aangrijpende ervaringen die zijn opgetekend door de Commissie van Rijn tonen onmiskenbaar aan dat ongewenst gedrag op de werkvloer - en het tolereren daarvan - leidt tot sociale onveiligheid, met alle gevolgen van dien. Die ervaringen, samen met de conclusies en aanbevelingen van dit rapport, zijn niet alleen leerzaam voor de NPO, maar voor íédereen die werkzaam is in de media. De top voorop.’

                                            Het is tijd dat Matthijs van Nieuwkerk weer aan het werk gaat als presentator, vindt RTL. Volgens de commerciële zender heeft Van Nieuwkerk zijn fouten als presentator van DWDD ‘publiekelijk erkend, excuses gemaakt en zelfreflectie getoond’ en heeft hij nieuwe inzichten gekregen over zijn gedrag. ,,Nu is het tijd dat hij met die nieuwe inzichten weer aan de slag kan als presentator.” Dat gebeurt later dit jaar.

                                            Depressies en burn-outs


                                            Het onderzoek van de Commissie-Van Rijn werd ingesteld nadat de Volkskrant in 2022 een artikel had gepubliceerd over grensoverschrijdend gedrag door Van Nieuwkerk en de werkcultuur bij De Wereld Draait Door. Tientallen oud-medewerkers deden hun verhaal aan de krant.

                                            In het rapport Niets gezien, niets gehoord en niets gedaan stelt de commissie dat de gevallen van grensoverschrijdend gedrag bij DWDD geen incidenten waren. In gesprekken met de commissie gaven vrijwel alle medewerkers aan persoonlijke nadelige gevolgen te hebben overgehouden aan hun periode bij het programma. Van mentale klachten, zoals depressie, overspannenheid, burn-out, en/of PTSS tot fysieke klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn en slaapproblemen.

                                            Comment


                                            • https://www.ad.nl/show/zus-vrouw-en-...tend~ac2c4b94/


                                              Theo Maassen © ANP

                                              Zus, vrouw en ex Theo Maassen ontkennen aantijgingen wangedrag: ‘Stuitend’


                                              De zus, ex-vriendin en vrouw van Theo Maassen ontkennen berichten van Privé dat de cabaretier zich schuldig gemaakt zou hebben aan huiselijk geweld. Het tijdschrift zou in het bezit zijn van uitgebreid appcontact tussen de vrouw en minnares van Maassen waarin ook over de incidenten zou worden gesproken, meldde het weekblad eerder.

                                              De cabaretier reageerde vooralsnog niet op de berichten, al liet de VPRO, waar Maassen het programma Zomergasten voor maakt, wel weten dat onderzoek naar signalen van grensoverschrijdend gedrag niets had opgeleverd.

                                              Dinsdag deelt Maassen via zijn management een verklaring van zijn zus Judith, zijn ex Karin en zijn echtgenote Joyce. ,,In eerste instantie reageerden we niet op het artikel omdat wij het blad niet erkennen als serieuze informatiebron”, stellen zij in een verklaring aan deze site. ,,Nu meer publicaties volgen en ook andere media dit oppakken toch een reactie om definitief helderheid te verschaffen.”

                                              Ontkenning


                                              Zijn ex Karin stelt dat zij ‘bijna dertig jaar geleden’ een relatie met Maassen had. ,,Het klopt zeker dat we destijds pittige ruzies hebben gehad, maar er is nooit iets gebeurd wat het vermelden waard is in roddeltijdschriften”, aldus Karin. Zijn zus Judith zegt dat de journalist van Privé ‘een grappig bedoelde opmerking van mij in een interview met Paul Haenen’ heeft gebruikt ‘als een belastende kop in zijn artikel. Het is stuitend.’

                                              Joyce, de echtgenote van Maassen, ontkent met klem te hebben meegewerkt aan het artikel in Privé. ,,Er wordt de indruk gewekt in de Privé dat ik heb meegewerkt aan twee artikelen en dat ik toestemming heb gegeven voor publicatie. Dat is niet het geval”, zegt ze. ,,De journalist is kwalijk te werk gegaan. Op details wil ik niet ingaan, onze privacy is al in hoge mate geschonden. Wel vind ik het belangrijk om met de buitenwereld te delen dat ik zowel Theo als mezelf niet herken in deze artikelen.”

                                              Gebroken


                                              Joyce voegt daaraan toe dat zij ‘nog nooit iets gebroken’ heeft. Media suggereerden dat de ex-partner en partner van Maassen door ‘incidenten in de privésfeer’ verwondingen zouden hebben opgelopen, waaronder een “gebroken neus”.

                                              Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, stelt dinsdag in een reactie dat ,,wij ons baseren op appberichten die wij hebben ontvangen. Onze verslaggever is keurig te werk gegaan. Joyce wist al een tijdje dat deze publicatie eraan zat te komen.” Santegoeds wil niet ingaan op de vraag of er toestemming is gegeven om bepaalde quotes te publiceren.

                                              Comment


                                              • Zo dan, en wat gaat er met die valse aantijgingen gebeuren?

                                                Comment


                                                • https://www.telegraaf.nl/video/27664...erhaal-over-eo

                                                  Nu ook grensoverschrijdend gedrag bij de EO? Je verwacht het niet he, haha. Of juist wel....

                                                  Comment


                                                  • https://www.telegraaf.nl/entertainme...stemverheffing

                                                    Wordt wel lastig werken zo

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X