Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grens overschrijdend gedrag

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.telegraaf.nl/entertainme...eschuldigingen

    Axl Rose ontkent misbruikbeschuldigingen

    Axl Rose ontkent dat hij een voormalig Penthouse-model eind jaren tachtig seksueel heeft misbruikt. De zanger van Guns N' Roses zegt dat er nooit iets heeft plaatsgevonden.

    © ANP/HH

    „Simpel gezegd, dit is nooit gebeurd”, laat zijn advocaat Alan Gutman weten aan TMZ. Hij stipt daarbij aan dat het opvallend is dat het vermeende slachtoffer haar aanklacht indiende een dag voordat vermeende vergrijp zou verjaren.

    De raadsman stelt verder dat Rose zich niet kan herinneren dat hij de vrouw ooit heeft ontmoet of gesproken en ook niet eerder van „deze fictieve beschuldigingen” heeft gehoord. De zanger gaat de zaak dan ook met vertrouwen tegemoet.

    Het model, de inmiddels 61-jarige Sheila Kennedy, zegt dat zij in 1989 is misbruikt door Rose. Hij zou haar onder meer zonder toestemming hebben vastgebonden en anale seks met haar hebben gehad. Kennedy zegt daardoor getraumatiseerd te zijn en eist een schadevergoeding van de zanger.

    Comment


    • https://www.ad.nl/binnenland/meer-da...drag~a3d7ef34/


      Foto ter illustratie. Op de Dam in Amsterdam vindt een demonstratie plaats tegen femicide. © ANP

      Meer dan helft van Nederlandse vrouwen slachtoffer grensoverschrijdend gedrag


      Meer dan de helft van de vrouwen heeft weleens seksueel grensoverschrijdend gedrag meegemaakt. Ze zijn gedwongen tot seksuele handelingen of tegen hun wil gezoend of betast. Ongeveer een op de vijf mannen is dat ook overkomen.

      Kenniscentrum Rutgers, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben onderzoek gedaan naar de ervaringen van ruim 15.000 mannen en vrouwen. De resultaten zijn volgens de onderzoekers representatief voor de Nederlandse bevolking.

      Bijna een kwart van de vrouwen en 5 procent van de mannen zijn ooit gedwongen tot seks. Dat gebeurde vooral toen ze 18 tot 21 jaar oud waren. In het vorige onderzoek, van zes jaar geleden, stonden vergelijkbare cijfers. De cijfers ‘blijven gelijk, maar het komt nog te vaak voor’, aldus de onderzoekers. Ongeveer 44 procent van de vrouwen en 9 procent van de mannen heeft vervelende seksuele opmerkingen gekregen.

      Dader een bekende


      Het grensoverschrijdende gedrag is meestal het werk van mannen. Als een vrouw het slachtoffer was, was de ander vrijwel altijd een man. Wanneer het gedrag was gericht tegen een man, was dit in meer dan de helft van de gevallen ook het werk van een man. Meestal kennen dader en slachtoffer elkaar. ‘Bij vrouwen is dat meestal hun partner of ex-partner, bij mannen een bekende uit de buurt’, aldus het onderzoek.

      Comment


      • https://www.telegraaf.nl/nieuws/2816...-tienermeisjes

        ...., wat nog te zeggen

        Comment


        • https://www.telegraaf.nl/financieel/...protpremie-mee

          Een rechter heeft gesproken....

          Comment


          • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1746...exhibitionisme

            Die Eddy Snelders toch...

            Comment


            • https://www.ad.nl/binnenland/jehovah...ruik~a0f0cda8/


              Tijdschriften van de Jehovah's Getuigen. Foto ter illustratie. © Florence Imandt

              Jehovah’s Getuigen klagen de staat aan voor discriminatie na onderzoek over seksueel misbruik


              Jehovah’s Getuigen hebben de Nederlandse staat aangeklaagd wegens discriminatie. Zij menen dat enkel hun omgang met seksueel misbruik door de overheid is onderzocht, terwijl naar andere religieuze groepen niet is gekeken.

              De Jehovah's Getuigen vinden de focus die op hen is gelegd ongegrond en daarom discriminerend, meldt het landelijke bestuur aan dagblad Trouw. Het onderzoek waar deze rechtszaak om draait, verscheen in 2020 en kwam er naar aanleiding van publicaties in Trouw. Uit de artikelen in die krant kwam naar voren dat de afhandeling van misbruikzaken binnen de Jehovah’s Getuigen te wensen overliet.

              Voormalig minister Sander Dekker van Rechtsbescherming gaf vervolgens opdracht tot het onderzoek, dat werd uitgevoerd door de Universiteit Utrecht. Hieruit bleek dat 60 procent van de misbruikslachtoffers de (veelal interne) afhandeling naar aanleiding van hun klacht binnen Jehovah's Getuigen het rapportcijfer 1 gaven. De afhandeling binnen de organisatie, die in Nederland zo'n 30.000 leden telt, is traumatisch voor slachtoffers, concludeerde het onderzoek.

              Dat een religieuze organisatie de staat aanklaagt, is een ‘redelijk unicum’ zegt bijzonder hoogleraar Recht en religie Paul van Sasse van IJsselt. Internationaal gezien is het geen verrassing, aldus van Sasse. De Jehovah's Getuigen procederen bijvoorbeeld in Europa heel wat af tegen overheidsbemoeienis, aldus Trouw, en hebben bij het Europese Hof ook vaak gelijk gekregen.

              Comment


              • Tom Egbers hartinfarct gehad door de stress over zijn gedoe met een ex scharrel en collegaatje die zijn nee niet kon verkroppen.

                Comment


                • Schorsing Egbers is buiten proportie omdat het deels een privezaak was,en ook ernst van overschrijdend gedrag beperkt was. We slaan weer door met zijn allen gevalletje

                  Comment


                  • https://www.ad.nl/show/matthijs-van-...-npo~ac00b280/



                    Jeroen Pauw, Carrie ten Napel bij Op1 en Matthijs van Nieuwkerk. © ANP

                    Matthijs van Nieuwkerk, Op1 en honderden klachten: het is chaos bij de NPO

                    Net nu politiek Den Haag de kanonnen richt op Hilversum, maken ze er bij de NPO een zootje van. Een slechter moment is ondenkbaar. Vijf hoofdstukken die de chaos markeren met blunders, mismanagement, een povere programmering en een opvallende geheimhoudingsverklaring. ,,En iedereen wijst naar elkaar.’’

                    Op het zwaard van Damocles dat vanuit politiek Den Haag boven de Nederlandse publieke omroep hangt, hebben Geert Wilders, Pieter Omtzigt en Dilan Yeşilgöz hoogstpersoonlijk hun handtekening gezet. Weg met de NPO (PVV), één net minder (NSC) en forse bezuinigen (VVD) zijn de onheilspellende woorden die ze daaraan hebben toegevoegd. In dat dreigende gevecht voor zijn bestaansrecht maakt de NPO op z’n zachtst gezegd geen goede beurt met talloze vormen van interne heisa. Uit een rondgang langs bronnen in Hilversum blijkt dat er veel meer speelt dan tot nu toe aan de oppervlakte kwam.

                    Flops en mismanagement

                    Het meest in het oog springende probleem is de programmering van de afgelopen maanden. Wat vooral werkt zijn de bestaande titels, zoals Even tot hier, Oogappels, Van onschatbare waarde, Boer zoekt Vrouw. Vrijwel alle nieuwe programma’s (The biohack project, Volendam, een dorp in de eredivisie, Hotel Hollandia, Voor de show, 12 straten groen, Santos, Serious Christmas) mislukken. Ze hebben nauwelijks impact en halen ronduit slechte kijkcijfers.

                    Jan Jaap van der Wal in Voor de show. © Roland J. Reinders

                    Producenten en omroepen klagen al een tijdje over het genremanagement dat de NPO anderhalf jaar geleden op advies van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft ingevoerd. Niet de netten vormen het startpunt van het programmeerbeleid, zoals voorheen, maar de genres, zoals fictie, journalistiek & sport, human interest, cultuur en amusement. Maar waar transparantie en duidelijkheid wordt beoogd, gebeurt het tegenovergestelde. De aanvangstijden wisselen en programma’s verschuiven (van dagen of netten).

                    Tot woede van de makers verhuizen de bekende programma’s Radar, Kassa en Opsporing verzocht van vlaggenschip NPO 1 naar NPO 2. De kijker krijgt - behalve flops - uitgerekend in deze periode veel herhalingen. Producenten die programma’s pitchen en omroepen die ze willen uitzenden, mopperen over de lange wachttijden voordat er een beslissing wordt genomen.

                    ,,Er is een enorm gebrek aan daadkracht. Te veel mensen zitten aan een programmeertafel. En iedereen weet: als in een restaurant te veel koks zich met het eten bemoeien, krijg je lauwe soep”, stelt een producent. Ook bij de NPO lijkt het kwartje gevallen: het genremanagement gaat volgens ingewijden binnenkort overboord. De publieke omroep zou teruggaan naar netmanagement.

                    Het Op1-debacle

                    Twee weken geleden staat opeens het Hilversumse Mediapark in lichterlaaie als blijkt dat de NPO gaat stoppen met de late talkshow Op1. Alle medewerkers - van de redactie tot de producent TVBV - moeten dat uit de media vernemen. Geëmotioneerd reageren de presentatoren Sven Kockelmann, Fidan Ekiz en Charles Groenhuijsen.

                    De terugkeer van Eva Jinek naar de publieke omroep (AvroTros) heeft de stoelendans op gang gebracht. De NPO bedeelt Jinek vanaf september 2024 een plek in de vooravond, daar waar nu Khalid & Sophie (BNNVara) zitten. Deze talkshow verhuist naar de late avond. Daardoor is het plotseling einde verhaal voor Op1, dat sinds begin 2020 op de buis was. Opmerkelijk: afgelopen zomer werd het decor van Op1 voor naar verluidt zo’n twee ton verbouwd.

                    De beslissing om te stoppen met Op1 komt als volslagen verrassing, stelt Jeroen Pauw namens producent TVBV. ,,Wij hebben geprobeerd erachter te komen hoe het is gegaan. De NPO zegt dan dat het de betreffende omroepen op de hoogte heeft gebracht en de penvoerder (Bert Huisjes) dat dan aan de producent moet vertellen. Die dan de redactie informeert. Andersom stelt de penvoerder dat het een voorgenomen besluit was, dus daarom niet gemeld. Kortom, ze wijzen naar elkaar, eigenlijk, zoals ik de publieke omroep steeds beter leer kennen, kom je terecht in een doolhof van meningen, leugens en halve feiten.”

                    Omgang met de redactie

                    ,,Kijk, dat een programma na verloop van tijd een keer stopt, weten we allemaal”, vervolgt Pauw. ,,Dat is niet waar het hier over gaat. Het is de manier waarop er wordt omgegaan met een redactie die jaren alles heeft gegeven in de periode van corona, verkiezingen, extra uitzendingen. Jan Slagter rijdt dan wel terug van huis naar de studio om de redactie te steunen, maar het is teleurstellend dat er na zo’n beslissing ook niemand verantwoordelijkheid neemt. Dan vraag je je toch af, als je het Mediapark oprijdt en al gele vlaggetjes van ‘respectvol samenwerken’ ziet staan, wat ze waard zijn.”

                    De NPO-bestuursvoorzitter Frederieke Leeflang voert vorige week verzoeningsgesprekken: eerst (op maandag) met de omroepdirecteuren van EO, Max en WNL, dinsdag met Sven Kockelmann en Herman Meijer (eindredacteur Op1) en donderdag met de redactie van Op1. In dat laatste gesprek gaat het er geëmotioneerd aan toe. Ronduit boos zijn de aanwezigen over de afwezigheid van genremanager Gijs van Beuzekom. Niet verwonderlijk: hij is hoofdverantwoordelijk voor alle journalistiek bij de publieke omroep.

                    Geheimhoudingscontract rond gesprekken met Van Nieuwkerk

                    Het was geen geheim: SBS 6, RTL en ook de NPO wilden de gevallen Matthijs van Nieuwkerk graag inlijven dan wel terughalen. Jan Slagter zei hardop in diverse talkshows hem graag voor Omroep Max te zien werken. Alleen zat het nog te verschijnen rapport van de commissie Van Rijn in de weg. Die commissie onderzoekt sinds vorig jaar de misstanden en werkcultuur bij De wereld draait door en de publieke omroep.

                    In een interview met de Volkskrant gaf Leeflang afgelopen oktober aan dat Van Nieuwkerk op drie voorwaarden kon terugkomen: (1) pas na het verschijnen van het rapport van de commissie Van Rijn, (2) de veiligheid op de werkvloer moest gewaarborgd zijn en (3) er moet sprake zijn van een reflectief vermogen bij Van Nieuwkerk. Des te opmerkelijker was dat Van Nieuwkerk een klein maandje daarvoor al sprak met Leeflangs directe NPO-collega’s Remco van Leen en Remco van Westerloo - respectievelijk directeur Video ad interim en manager Lineair. Ze reisden af naar het IJsselhotel in Deventer om te praten over een terugkeer.

                    Niemand mocht hiervan weten. Sterker, betrokkenen moesten zelfs een geheimhoudingscontract tekenen op straffe van 50.000 euro. Moest Jan Slagter, die wist van de gesprekken tussen de tv-maker en de NPO, dit contract óók tekenen? ,,Jazeker, dat kan ik nu wel zeggen. Ik was degene die aandrong om te gaan praten met Matthijs. Als je wacht, ben je te laat, want iedereen wist dat meerdere partijen Matthijs wilden hebben. Het moest van Frederieke allemaal geheim blijven, omdat zij altijd heeft gezegd dat er pas gepraat mocht worden met Matthijs ná de uitkomst van het rapport van Van Rijn. Als het zou uitkomen, zou ze gezichtsverlies lijden.”

                    Desgevraagd laat MediaLane, het bedrijf dat straks de nieuwe show van Van Nieuwkerk bij RTL gaat produceren, weten: ,,Het klopt dat er verkennende gesprekken zijn geweest tussen de NPO, Omroep Max en MediaLane. In gezamenlijk overleg heeft MediaLane hiervoor een geheimhoudingsverklaring opgesteld om deze gesprekken logischerwijs vertrouwelijk en op professionele wijze met elkaar te kunnen voeren.” Zoals bekend is de vogel inmiddels gevlogen: Van Nieuwkerk keert volgend jaar terug op tv, maar dus bij RTL.


                    Comment


                    • vervolg

                      Ongehoord Nederland eist ruim kwart miljoen terug

                      Een andere pijnlijke flater van NPO-baas Leeflang. Ongehoord Nederland (ON) kreeg meerdere sancties opgelegd door de NPO: de omroep zou zich meermaals schuldig hebben gemaakt aan het verspreiden van onjuiste informatie. Met dit statement vroeg de bestuursvoorzitter van de NPO de (inmiddels voormalig) staatssecretaris Gunay Uslu (Media) afgelopen voorjaar om de uitzendvergunning van de rechtse omroep van Arnold Karskens in te trekken. Vergeefs, zo bleek afgelopen dinsdag, toen Steven van Weyenberg - de opvolger van Uslu - het besluit definitief maakte en ON in het bestel hield.

                      Een forse nederlaag voor Leeflang, nota bene jurist. Op de eerdere vraag (van Uslu) wat de gevolgen zouden zijn voor Leeflang als het verzoek van de NPO om ON uit het bestel te wippen, zou worden afgewezen, luidde haar antwoord: ,,Dan ontbreekt het de NPO aan middelen om ON tot samenwerking te bewegen.” Nu stelt Leeflang, in een persbericht, in het nieuwe jaar in gesprek te gaan met ON over de verantwoordelijkheid die de omroep heeft om blijvend te laten zien dat ze de verbeteringen serieus nemen en beter samenwerken met de NPO en de andere omroepen.

                      ON-baas Arnold Karskens: ,,Het NPO-bestuur heeft ons drie sancties opgelegd met een totaalbedrag van 272.000 euro. Na het wijze besluit van Uslu om de stekker níét uit onze omroep te trekken, willen we uiteraard dat geld graag terugzien. Want een juridische basis voor inhouding door de NPO ontbreekt en dat kwart miljoen kunnen we heel goed gebruiken voor uitbreiding van ons opinieprogramma Ongehoord Nieuws. Zoals de laatste verkiezingen glashelder aantonen, snakt de Nederlandse kijker naar een realistische kijk op grote maatschappelijke problemen als massa-immigratie, klimaat en de wokecultuur. ON brengt deze zaken op accurate wijze en voert daarmee een belangrijke taak van het publieke bestel uit.”

                      Frederieke Leeflang, voorzitter van de NPO. © NPO

                      Honderden klachten over ‘onveilige werksfeer’

                      Het moet voor bestuursvoorzitter Leeflang schrikken zijn geweest toen de resultaten van intern onderzoek onder de eigen medewerkers dit jaar (2023) bekend werden. Één op de vijf medewerkers (18 procent) binnen de NPO voelt zich geïntimideerd, zo bleek uit de resultaten, die in het bezit zijn van deze site. Twintig procent had het gevoel buitengesloten te worden in de afgelopen twaalf maanden, 22 procent heeft een laag vertrouwen in beleid en management en voor 44 procent is het sociaal veiligheidsbeleid onvoldoende zichtbaar en duidelijk.

                      Op 18 april van dit jaar werden de medewerkers van de NPO uitgenodigd in de ‘huiskamer’ van de NPO, de ruimte waar dit rapport werd gepresenteerd. ,,Medewerkers, maar ook de onderzoekers zelf reageerden geschrokken”, zegt een ooggetuige. De NPO belooft beterschap en zegt onder meer te werken aan ‘communicatie’ en ‘een leiderschapstraject’.

                      En dan is er nog de al genoemde commissie Van Rijn. Ook die kwestie hangt als een donkere wolk boven Hilversum. Het onderzoekscomité, dat zich in het bijzonder zou concentreren op grensoverschrijdend gedrag bij het programma De wereld draait door (waardoor presentator Matthijs van Nieuwkerk onder vuur kwam te liggen), maar werd geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag binnen andere programma’s, deelt in januari zijn bevindingen.

                      ,,Het onderzoek is in een afrondende fase, de puntjes moeten nog op de i”, aldus woordvoerder Martine Pauli. Volgens haar meldden zich inmiddels ‘meer dan tweehonderd mensen’ bij de commissie. De meldingen komen van medewerkers van ‘verschillende programma’s bij verschillende omroepen’. Pauli: ,,Wat ik kan zeggen, is dat de impact van deze gebeurtenissen rond sociale veiligheid bij deze mensen groot is.”

                      De reactie van de NPO: ,,Vele beweringen en insinuaties in dit artikel zijn ongefundeerd en onjuist en voor eigen rekening van het AD. We hebben een interview aangeboden en dit wilde de krant niet.”

                      Comment


                      • en nu is acteur Vin Diesel aan de beurt, beschuldiging van sexueel wangedrag

                        Comment


                        • Ali B moet in juni op twee dagen voorkomen voor twee verkrachtingen en een aanranding | Show | AD.nl


                          Ali B tijdens The Voice of Holland. © ANP / ANP Kippa

                          Ali B moet in juni op twee dagen voorkomen voor twee verkrachtingen en een aanranding


                          Rapper Ali B moet op 12 en 13 juni volgend jaar voor de rechter komen als verdachte van twee verkrachtingen en een aanranding. De aanranding is gerelateerd aan The Voice of Holland, waar Ali B. jurylid was. De zanger meldt ‘blij’ te zijn dat er nu een datum is voor de zaak.

                          Comment


                          • en nu ook Jermain Jackson de broer van, beschuldigd van sexueel wangedrag

                            Comment


                            • https://www.ad.nl/show/zangeres-paul...drag~a261d922/


                              Paula Abdul bij de CMA Awards vorige maand. © Evan Agostini/Invision/AP

                              Zangeres Paula Abdul beschuldigt American Idol-producent van seksueel wangedrag


                              De Amerikaanse zangeres Paula Abdul (60) is een rechtszaak gestart tegen Nigel Lythgoe (74), de maker van de programma’s American Idol en So You Think You Can Dance, waar Abdul jurylid was. De zangeres beschuldigt hem van seksueel wangedrag.

                              In de aanklacht is volgens entertainmentwebsite People te lezen dat Lythgoe wordt onder meer beschuldigd van aanranding en seksuele intimidatie.

                              Lythgoe zou Abdul en haar assistente twee keer hebben lastiggevallen. Het eerste incident zou begin deze eeuw plaatsgevonden hebben, toen de twee samen bij het programma American Idol werkten. Lythgoe zou Abdul in de lift tegen een muur geduwd hebben, waarop hij haar intieme delen vastpakte en Abdul met tong zoende. De zangeres zou hem hebben weggeduwd en zijn weggerend zodra de kans zich voordeed.

                              Het tweede incident vond plaats in 2015 tijdens de opnames van So You Think You Can Dance. Lythgoe zou zich tijdens een zakelijk diner bij hem thuis aan haar hebben opgedrongen, waarna ze direct het huis verliet. Abdul verliet de realityshow na twee seizoenen. Sindsdien heeft ze niet meer met Lythgoe samengewerkt.

                              Volgens Amerikaanse media zou Abdul jarenlang hebben gezwegen over de gebeurtenissen “uit angst om zich uit te spreken tegen een van de invloedrijkste producenten van televisiecompetitieshows die gemakkelijk haar carrière had kunnen breken”.

                              “Onschuldig”


                              Lythgoe ontkent de beschuldigingen, zo meldt TMZ. ,,Ruim twintig jaar hebben Paula en ik met elkaar samengewerkt als dierbare, en volledig platonische, vrienden en collega’s’’, zo vertelde hij aan TMZ. ,,Gisteren hoorde ik uit het niets van deze beweringen in de pers en ik wil duidelijk zijn: ze zijn niet alleen vals, ze zijn ook zeer beledigend voor mij en voor alles waar ik voor sta.’’

                              De producent zegt dat hij “deze verschrikkelijke laster” zal bestrijden “met alles wat ik heb”.

                              Nigel Lythgoe © Chris Pizzello/Invision/AP

                              Comment


                              • https://www.ad.nl/show/zestien-vrouw...weld~ae585d4f/


                                Gérard Depardieu in 2020. © AFP

                                Zestien vrouwen beschuldigen acteur Depardieu van verkrachting, intimidatie en seksueel geweld


                                De Franse steracteur Gérard Depardieu (75) wordt officieel verdacht van verkrachting. Zeker zestien vrouwen hebben zich gemeld met klachten over seksueel geweld, seksuele intimidatie en verkrachting.

                                Een medewerker op een Franse filmset deed haar verhaal op de radio. ,,Hij liet zijn broek zakken en duwde me tegen een muur.’’ Een actrice vertelde: ,,Ik voelde hoe hij zijn hand tussen mijn benen duwde en me daar betastte.’’

                                Op filmsets zou hij actrices en medewerkers aan de lopende band belagen. ‘Hij stopt zijn handen in onderbroeken, tussen benen, op billen en op borsten’, concludeerde nieuwssite Mediapart, die na maanden onderzoek de getuigenissen van dertien vrouwen publiceerde. Een vrouw die zich verzette toen de acteur haar betastte, zou van Depardieu te horen hebben gekregen: ‘Oh, wil je geen carrière maken?’

                                Twee Franse actrices en een Spaanse journalist hebben aanklachten ingediend. Justitie doet onderzoek en heeft de acteur officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens ‘verkrachting en seksueel geweld’. Depardieu ontkent de aantijgingen. Over één actrice zegt hij dat de seks met haar ‘met wederzijdse instemming’ plaatshad.

                                Macron nam het voor hem op


                                De verhalen en aanklachten leidden de laatste weken tot enorme commotie in Frankrijk. Dat was mede omdat president Emmanuel Macron het vorige maand in een televisie-interview opnam voor de acteur.. ,,Ik hou er niet van als er een klopjacht op iemand wordt ingezet. Iemand is onschuldig tot het tegendeel is bewezen’’, zei de president. ,,Ik ben een groot bewonderaar van Depardieu. Hij is een geweldig acteur, hij heeft Frankrijk internationaal op de kaart gezet. We zouden trots op hem moeten zijn.’’

                                Kort daarvoor had Macrons minister van Cultuur juist gezegd dat het gedrag van Depardieu ‘een schande voor Frankrijk is’. Zij reageerde op een tv-documentaire waarin was te zien hoe Depardieu aan de lopende band schokkende en beledigende seksistische opmerkingen maakt tegen vrouwen.

                                Voor sommigen blijft Depardieu op een voetstuk staan wegens zijn ongekend succesvolle carrière, en voor anderen is hij de Franse Harvey Weinstein. In het rechtse dagblad Le Figaro kwamen 50 prominenten, onder wie zangeres Carla Bruni, eind december op voor Depardieu. ‘Er is een ongenuanceerde stortvloed van haat over hem uitgestort. Frankrijk zou hem dankbaar moeten zijn voor wat hij voor de film en het theater heeft betekend.’ In de linkse krant Libération namen 150 kunstenaars, onder wie de zangeressen Angèle en Imany, het daarna juist op voor de slachtoffers ‘die het verdienen om gehoord, geloofd en gesteund te worden’.

                                Franse ster


                                Gérard Depardieu is een van de grootste internationale sterren ooit van de Franse filmindustrie. Hij speelde Cyrano de Bergerac en Obelix, maar ook is ook een van de weinigen die in Hollywood naam maakte, onder andere in de rol van Columbus (geregisseerd door Ridley Scott). Hij was tijdens zijn carrière ook bekend/berucht om zijn alcoholgebruik en politieke uitspraken. Zo kreeg hij een Russisch paspoort nadat hij zijn onvrede had geuit over plannen om rijke Fransen meer belasting te laten betalen.

                                Gérard Depardieu (links) als Obelix in de film Astérix et Obélix: Mission Cléopâtre. © Corbis via Getty Images

                                Comment


                                • https://www.ad.nl/buitenland/bekende...tein~a8e17f35/


                                  Van links naar rechts: Epstein, Michael Jackson, prins Andrew en Bill Clinton. © AFP / Brunopress / BrunoPress/Newspix / Evan Agostini/Invision/AP

                                  Bekende namen duiken op in documenten rond seksueel misbruik door Jeffrey Epstein


                                  In de woensdagavond laat vrijgegeven documenten rond Jeffrey Epstein worden veel namen genoemd die al langer in verband werden gebracht met de financier. Zo duikt de naam van de Britse prins Andrew op in de documenten.

                                  Epstein pleegde in 2019 zelfmoord terwijl hij in afwachting was van een proces waarin hij terechtstond vanwege seksueel misbruik. Het document telt volgens de BBC943 pagina’s.

                                  Dat personen in de documenten worden genoemd, betekent niet dat zij ergens van verdacht worden, of ooit verdacht zijn geweest. Ook de namen van beschuldigers, personeel en mensen die slechts zijdelings te maken hadden met Epstein zijn openbaar gemaakt.
                                  Welke namen?


                                  Zoals verwacht wordt oud-president Bill Clinton genoemd in de documenten. Clinton gaf eerder toe een aantal keer met het privévliegtuig van Epstein te hebben gevlogen en de zakenman te hebben ontmoet. Hij heeft altijd ontkend iets geweten te hebben over de daden van de financier. Uit de documenten blijkt dat Epstein tegenover een van de beschuldigers ooit insinueerde dat Clinton van jonge meiden hield. Een woordvoerder van Clinton laat aan CNN weten dat het ‘inmiddels bijna twintig jaar geleden is sinds de oud-president contact had met Epstein’. De oud-president wordt niet in verband gebracht met illegale activiteiten.

                                  Ook zijn de namen van illusionist David Copperfield en de in 2009 overleden popster Michael Jackson te lezen in de documenten. Jackson werd zowel tijdens zijn leven als na zijn dood beschuldigd van seksueel misbruik, maar werd nooit eerder in verband gebracht met Epstein.

                                  Copperfield zou een vermeend slachtoffer van Epstein hebben gevraagd of ze wist of ‘meisjes betaald werden om andere meiden te vinden’. De illusionist had bij Epstein opgetreden. Jackson zou een keer langs zijn gegaan bij Epstein.

                                  Andere namen die worden genoemd zijn Stephen Hawking en een ‘bekende premier’.

                                  Borsten aangeraakt


                                  De documenten komen uit de rechtszaak die slachtoffer Virginia Giuffre aanspande tegen Ghislaine Maxwell, de handlanger van Epstein die daar een gevangenisstraf van twintig jaar voor uitzit. Giuffre schikte in 2022 met de Britse prins Andrew, die ze ervan had beschuldigd seks met haar te hebben gehad toen ze 17 jaar was. Maxwell en Epstein zouden haar daartoe gedwongen hebben. In de papieren komen ook de beschuldigingen terug van een andere vrouw, die stelt dat de prins haar heeft betast. Andrew verloor in 2022 zijn titels als gevolg van de rechtszaak die Giuffre tegen hem aanspande.

                                  De documenten gaan ook over de getuigenis van Johanna Sjoberg, die voor Epstein werkte en in 2016 in haar getuigenis verklaarde door de miljardair tot erotische massages te zijn gedwongen. Ook getuigde ze dat de Britse prins Andrew haar borsten aanraakte toen ze met hem op een zetel zat in een appartement van Epstein.

                                  Sommige namen waren eerder al bekend geworden in het proces tegen Maxwell. Andere, bijvoorbeeld de namen van slachtoffers die niet met hun verhaal naar buiten zijn getreden, waren daarin zwartgelakt en blijven geheim. Volgens de rechter zouden veel mensen die zijdelings genoemd worden er geen bezwaar tegen hebben dat hun namen zijn vrijgegeven.

                                  Wat had Epstein gedaan?


                                  Financier Epstein werd ervan beschuldigd op grote schaal tienermeisjes te hebben misbruikt. Hij bracht de meisjes ook naar zijn eiland Little Saint James in het Caribisch gebied, hetgeen valt onder mensenhandel. Maxwell, met wie Epstein lange tijd een relatie had, zou slachtoffers hebben geronseld. Zij werd in 2021 veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar. Er zou inmiddels zo’n 150 miljoen dollar uit de nalatenschap van Epstein zijn uitbetaald als schadevergoeding aan meer dan 125 vrouwen.

                                  Epstein had een groot professioneel en sociaal netwerk in de Verenigde Staten en daarbuiten en trok vaak op met prominente mensen, onder wie de Britse prins Andrew. Epstein maakte een einde aan zijn leven voordat de federale rechtszaak daarover tegen hem was gestart.

                                  Comment


                                  • https://www.telegraaf.nl/entertainme...prominenten-op

                                    Namenlijst in Epstein-zaak bijna vrijgegeven: duiken er nog prominenten op?

                                    De wereld wacht vol spanning op de vrijgave van bijna 200 namen in een zaak rond zakenman en zedendelinquent Jeffrey Epstein. Voor prins Andrew dreigen nog meer pijnlijke details, terwijl er wellicht ook nieuwe namen opduiken in het netwerk van kindermisbruik.

                                    © GETTY IMAGES
                                    Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell.

                                    Leren we straks meer over het netwerk dat Jeffrey Epstein, de gevallen multimiljonair uit New York, had opgezet om minderjarige meisjes te misbruiken? Dat is waar de VS – en bij uitbreiding de hele wereld – alleszins op zit te wachten. Twee weken geleden had een rechter in New York bevolen dat de namen van bijna 200 mensen gelinkt aan Epstein vanaf dinsdag vrijgegeven zouden worden.

                                    De verzegelde documenten waar het allemaal om draait, maken deel uit van een lasterzaak tegen Ghislaine Maxwell, de voormalige minnares en handlanger van de Amerikaanse zakenman. Epstein pleegde in 2019 zelfmoord in zijn cel, dus zijn proces heeft nooit plaatsgevonden. Maxwell daarentegen is in 2021 veroordeeld tot een celstraf van 20 jaar, onder meer voor kindermisbruik en prostitutie.

                                    De burgerlijke zaak waar het hier om gaat is in 2015 aangespannen door Virginia Giuffre, die zegt dat ze een slachtoffer was van Epstein en Maxwell. Maxwell zou haar hebben geronseld toen ze 17 jaar was, om misbruikt te worden door Epstein en andere mannen, waaronder prins Andrew. Tussen 1999 en 2002 zou ze naar eigen zeggen gediend hebben als Epsteins persoonlijke seksslaaf. Allemaal leugens, volgens Maxwell. Tot een rechtszaak kwam het niet want Maxwell en Giuffre troffen een schikking, in het voordeel van die laatste.
                                    Bijna 200 namen

                                    Maar in de berg documenten die betrekking hebben tot die burgerlijke zaak staan tussen de 150 en 200 namen die tot nu verborgen bleven voor het publiek. Het gaat om namen van slachtoffers, familieleden en vermoedelijke medeplichtigen van Jeffrey Epstein. De namen van minderjarigen worden niet openbaar gemaakt. Het was de krant Miami Herald, die de hele zaak rond Epstein eerder naar buiten bracht, die een verzoek had ingediend om de vrijgave van de namen.

                                    Tekst gaat verder onder de foto.

                                    © GETTY IMAGES
                                    Prins Andrew

                                    Vraag is dus of er nieuwe prominente namen opduiken, of dat er nieuwe details bekend raken over figuren die eerder gelinkt zijn aan Epstein, zoals prins Andrew. Hij trof eerder zelf al een schikking met Giuffre, die zegt drie keer misbruikt te zijn geweest door de prins in Londen, New York en op het privé-eiland van Epstein in de Amerikaanse Maagdeneilanden. De prins betaalde Giuffre 14 miljoen euro, maar hij blijft de beschuldigingen van seksueel misbruik ontkennen.

                                    De verwachting is dat één van de tot nu verzegelde dossiers extra details bevat van ’Jane Doe’ 162, die getuigde dat ze aanwezig was bij de ontmoeting tussen prins Andrew, Maxwell en Giuffre in de villa van Epstein in New York. Zit nog in de stapel: 40 documenten over de aanklacht van kapster Johanna Sjoberg. Zij beweert dat prins Andrew haar in 2001 heeft aangerand in het appartement van Epstein, toen ze 21 jaar was.

                                    Bill Clinton
                                    Ook voormalig Amerikaans president Bill Clinton zou meer dan 50 keer voorkomen in de gerechtelijke documenten. Clinton is nooit beschuldigd geweest van misbruik, maar Giuffre houdt wel vol dat ze hem ontmoet heeft op Epsteins eiland, terwijl de ex-president ontkent dat hij daar ooit geweest is. Uit vluchtdata blijkt dat Clinton meermaals vloog met Epsteins privéjet, onder meer naar Parijs, Bangkok en Brunei, in de jaren dat hij president af was. Een trip naar Epsteins eiland staat nergens geregistreerd.

                                    Tekst gaat verder onder de foto.

                                    © GETTY IMAGES
                                    Bill Clinton

                                    Volgens nieuwszender ABC staat Clinton voornamelijk vermeld omdat de advocaten van Giuffre hem een verklaring wilden laten afleggen. De ex-president ging daar niet op in omdat zijn getuigenis weinig zou bijdragen. Nadat Epstein in 2005 al eens veroordeeld was voor betaalde seks met een 14-jarig meisje, verbrak Clinton naar eigen zeggen alle banden met de man. Clinton maakte alleszins geen bezwaar tegen het bekendmaken van de namen.

                                    Voorlopig blijft het dus afwachten of de documenten een nieuwe smoking gun bevatten, wat mogelijk zelfs tot nieuwe strafonderzoeken kan leiden. Sowieso zullen de nieuwe details - eens vrijgegeven - over de hele wereld druk besproken worden.

                                    Comment


                                    • https://www.telegraaf.nl/entertainme...n-prins-andrew

                                      ’Jeffrey Epstein maakte stiekem sekstapes van Bill Clinton en prins Andrew’

                                      Juridische documenten rond wijlen misbruikmiljardair Jeffrey Epstein zorgen opnieuw voor de nodige ophef. Werd eerder al via de zogeheten Epstein-files gemeld dat de Britse prins Andrew seks zou hebben gehad met minderjarige meisjes, nu zou daar ook beeldmateriaal van beschikbaar zijn! Niet alleen Andrew zou op tape staan, naar verluidt zijn er ook beelden van oud-president Bill Clinton en zakenman Richard Branson.




                                      Bijna elke dag worden nieuwe dossiers rond de in 2019 overleden Jeffrey Epstein vrijgegeven. De documenten onthullen smeuïge details over een smaadzaak die Virginia Giuffre tegen Ghislaine Maxwell, de rechterhand van Epstein, in 2015 had aangespannen. Giuffre roept al jaren dat zij is misbruikt door Epstein, Maxwell én prins Andrew.

                                      De laatste batch van dit gigantische dossier zorgt voor behoorlijk wat opschudding. Uit e-mailverkeer tussen Sarah Ransom, die ook zegt een slachtoffer van Epstein te zijn, en Daily Mail-columnist Maureen Callahan, blijkt dat Epstein stiekem opnames maakte van zijn machtige vrienden die seks hadden met (minderjarige) meisjes.

                                      Tekst gaat verder onder de foto.

                                      © GETTY IMAGES
                                      Van links naar rechts: Sarah Ransome, Virginia Giuffre en Marijke Chartouni. Jeffrey Epstein zou deze vrouwen jarenlang hebben misbruikt.

                                      Tapes

                                      Bill Clinton, prins Andrew en Richard Branson zouden in het geheim door de misbruikmiljardair op de gevoelige plaat zijn vastgelegd. De heren zouden seks hebben gehad met een vriendin van Ransom. ’Ik kan persoonlijk bevestigen dat ik met mijn eigen ogen het bewijs van deze seksuele handelingen heb gezien, waarop duidelijk te zien is dat Clinton, Andrew en Branson seks hadden met mijn vriendin’, stuurt Ransom in een van haar e-mails naar Callahan.

                                      ’Godzijdank is mijn vriendin erin geslaagd om beelden van de gefilmde sekstapes te bemachtigen. Frustrerend genoeg was Epstein niet op de beelden te zien, zo slim was hij wel.’

                                      Donald Trump

                                      Ransom doet in haar e-mails ook een boekje open over Donald Trump. De voormalige Amerikaanse president zou zich, in een van Epsteins huizen, ook schuldig hebben gemaakt aan seksueel wangedrag. Ransom schrijft dat Trump met ’veel meisjes’ seks heeft gehad.

                                      Opmerkelijk genoeg trekt Ransom haar verhalen later weer in. ’Ik had geen contact met je moeten opnemen’, stuurt ze naar Callahan.

                                      Het verhaal van Sarah Ransom en de vermeende sekstapes is niet helemaal nieuw. In 2016 zei ze nog pikante tapes te hebben van zes invloedrijke mannen. Drie jaar later zou ze dit weer hebben ontkracht. Het valt dus nog te bezien of haar beweringen over Clinton, Andrew, Branson en Trump waar zijn.

                                      Orgie

                                      Desalniettemin zullen vooral Andrew en Clinton flink balen dat ze wéér opduiken in de Epstein-files. In eerdere batches van de documenten worden de twee veelvuldig genoemd. Over Andrew is onder meer gemeld dat hij de borst van een vrouw zou hebben betast in Epsteins appartement. Ook zou de Britse royal hebben deelgenomen aan een orgie met minderjarige meisjes.

                                      Bill Clinton wordt meer dan vijftig keer genoemd in de documenten. De oud-president zou onder meer journalisten van het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair hebben verteld dat zij niets mochten schrijven over de seksuele wandaden van Jeffrey Epstein.

                                      Comment


                                      • Er komt geen einde aan lijkt het wel

                                        Comment


                                        • https://www.ad.nl/binnenland/medewer...dupe~a9065272/

                                          We kunnen in kranten wel aparte vaste rubrieken gaan maken van oa dit soort onderwerpen naast criminaliteit, paar bekende tokkie Nederlanders, wappue onderwerpen, stalkingszaken en wat nog zo meer?

                                          Comment


                                          • Ja dat is nu eenmaal onderdeel van de mensheid.

                                            Comment


                                            • https://www.telegraaf.nl/entertainme...ele-uitbuiting

                                              Krijgt ex-topman Abercrombie & Fitch het al heet onder de voeten? FBI start onderzoek naar seksuele uitbuiting

                                              Uiterst succesvol was kledingmerk Abercrombie & Fitch met het etaleren van afgetrainde mannen met ontblote bovenlijven. Ex-ceo Mike Jeffries (70) werd op handen gedragen en zou er een faillissement mee hebben voorkomen. Maar tegen welke prijs? Na berichtgeving van BBC-programma Panorama over de seksuele uitbuiting van verscheidene mannen heeft de FBI een onderzoek ingesteld naar de voormalig topman en zijn Britse partner.

                                              © ANP/HH & GETTY IMAGES



                                              Dat juist het hippe Abercrombie & Fitch, een modemerk dat tegenwoordig graag wil deugen en diversiteit omarmt, zo vaak de mist in is gegaan, is opmerkelijk te noemen. Maar dat kan vooral toegeschreven worden aan het ’wanbeleid’ van de in opspraak geraakte Mike Jeffries, ooit de bestbetaalde ceo uit Amerika.

                                              In oktober jongstleden openden een aantal jonge mannen de aanval tegen Jeffries en zijn partner Matthew Smith. De aantijgingen logen er niet om. Ze zeiden te zijn geronseld en uitgebuit voor wilde seksfeesten die de twee mannen organiseerden in luxe hotels wereldwijd of in hun huizen in New York.



                                              Tekst gaat verder onder de foto.

                                              © ANP/HH
                                              Een vrouw poseert met de shirtloze mannelijke modellen bij de flagshipstore van Abercrombie & Fitch in Hong Kong (2012).



                                              Barrett Pall, een van de vermeende slachtoffers, ondervond aan den lijve hoe het eraan toeging op de bijeenkomsten. Het machtige koppel zei tegen hem dat hij niets hoefde te doen, maar voegde daarbij wel aan toe: „Hoe verder je gaat, hoe beter.”



                                              Uit de rechtszaak die volgde bleek dat de ex-topman, een ’manipulator pur sang’, tussen 2009 en 2015 ’meer dan 100 mannen’ seksueel zou hebben misbruikt. Jeffries en zijn partners in crime beloofden hen carrière-kansen om door te breken als Abercrombie-model, maar in werkelijkheid zouden ze enkel uitgebuit zijn voor hun perfect geboetseerde lijven. Via geheimhoudingsverklaringen werd alles in de doofpot gestopt, maar langzaam maar zeker wordt toch steeds meer duidelijk over de omvang en de ernst van de misstanden.Grootschalig misbruiknetwerk van Mike Jeffries



                                              Eveneens werd uitgeplozen dat de misbruikorganisatie bestond uit een netwerk van recruiters en een tussenpersoon. Zo zou James Jacobson een sleutelrol hebben gespeeld. Toen de makers van Panorama bij de nu 70-jarige thuis aanklopte, was hij bereid om te praten. Onder één voorwaarde. „Laat mijn naam uit het verhaal en ik zal je alles vertellen”, zei hij. Iets wat door de BBC werd geweigerd. Ook zei hij dat ’iedereen waarmee ik in contact kwam en die naar deze evenementen ging, precies wist waar hij aan begon’.



                                              Gedurende het onderzoek kreeg de Britse omroep documenten in handen, waaronder e-mails, vliegtickets en reisschema’s, die de getuigenissen van de mannen bevestigden. Ongeveer de helft van de mannen verklaarde dat ze onder valse voorwendselen werden gerekruteerd. Maar al gauw zou de strekking glashelder worden... Aan de Federal Bureau of Investigation (FBI) nu de taak om de onderste steen boven te krijgen.

                                              Het bestuur van Abercrombie & Fitch was ’geschokt’ door het vermeende wangedrag van Jeffries. Opnieuw bungelde het miljardenbedrijf op het randje van de (financiële) afgrond. Maar waar het modeimperium de kop boven water wist te houden, moet Jeffries het nu toch behoorlijk heet onder de voeten krijgen. „Het zou mij niet verbazen om te horen dat de politie dit onderzoekt”, zei Brad Edwards, de advocaat die enkele van de vermeende slachtoffers bijstaat, eerder al.



                                              Tekst gaat verder onder de foto.

                                              © ANP/HH
                                              Mike Jeffries, ex-ceo van Abercrombie & Fitch, verlaat op 27 oktober 2012 de winkel aan de Champs Elysees in Parijs, terwijl sommige werknemers protesteren tegen hun arbeidsomstandigheden.
                                              Cultstatus Abercrombie & Fitch



                                              Jeffries trad in 1992 toe tot Abercrombie & Fitch en stond met zijn gewaagde doorvoeringen te boek als een visionair. Onder zijn bewind transformeerde het merk van een tweederangs kledingbedrijf tot een trendsettend symbool voor jonge, stijlbewuste en met name blanke en slanke consumenten. De marketingcampagnes met schaars geklede modellen droegen bij aan het verweven van een heuse cultstatus.



                                              Maar gaandeweg de jaren begon de populariteit van Abercrombie & Fitch af te nemen en werd in sneltreinvaart terrein verloren. Vooral het weren van plus-size kleding werd het bedrijf niet in dank afgenomen. In 2014, na aanhoudende druk van investeerders en teleurstellende cijfers, diende Jeffries zijn ontslag als ceo van A&F in. Hij vertrok niet met lege handen: volgens zakenblad Bloomberg kreeg hij 27,6 miljoen dollar mee.



                                              In 2022 haalde hij opnieuw de krantenkoppen toen Netflix de documentaire White hot: the rise & fall of Abercrombie & Fitch lanceerde, waarin het succes van het modemerk aan het eind van de jaren ’90 wordt belicht.

                                              Comment


                                              • https://nos.nl/l/2505417

                                                Zal het uberhaupt ooit gaan stoppen?

                                                Comment


                                                • Begreep dat nu die the Voice zaken voor het gerecht gaan komen.

                                                  Comment


                                                  • https://www.ad.nl/show/gerard-depard...rice~ae86fb09/

                                                    Nou het kan verkeren...

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X