Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grens overschrijdend gedrag

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Johan Geluk View Post
    vuurwants niemand hier schreef iets om te bagatelliseren, alleen dat men niet verbaasd was dat het gebeurt omdat het al eeuwen gebeurt, dat is heel iets anders.
    Nou ja het gebeurd nu toch niet meer op dezelfde schaal als eeuwen geleden? Hoewel het door de media misschien lijkt alsof het meer gebeurd, wordt het natuurlijk minder.

    De verhalen en de 'verbazing' is nodig om de maatschappij weer verder te helpen om te zien dat het echt moet stoppen. Als we 300 jaar geleden met z'n allen de schouder hadden op gehaald en hadden gezegd 'verbaasd me niks', dan zouden we nu toch in een hele brute maatschappij leven.

    Elke generatie worden er weer stapjes gemaakt en ontwikkelen we ons als maatschappij op allerlei vlakken.

    Comment


    • Nee, totaal niet..het is inderdaad verbazingwekkend dat sommige mensen het gore lef hebben zoiets te doen..en nog de arrogantie hebben ook dat ze denken ermee weg te komen..prima dat het verzet tegen de wangedragingen weer een flink toeneemt. Zoiets als wat de prins Andrew doet is al helemaal misselijkmakend..bah!

      (dit was een reactie op scuderia #125)
      Last edited by vuurwants; 16-02-2022, 15:42.

      Comment


      • Met verbaasd zijn dat het gebeurt bedoelt men niet dat men het goed keur. Maar dat omdat het continue terugkomt en er eigenlijk dus altijd is dat men niet meer verbaasd haast kan zijn. Want dat betekenen dat men heel snel de afgelopen zaken vergeet. En als men zo snel vergeet en het zo erg vindt, is erg tegenstrijdig. Toch?

        Comment


        • Verbazingwekkend inderdaad..HHH. Enfin, goed dat het weer redelijk massaal onder de aandacht is en hopelijk komen er zo her en der wat mannen niet mee weg..

          Comment


          • eerst onderscheid maken met wat strafbaar is en wat niet, dan bewijslast, en dan ben ik bang dat het net met al die andere zaken snel vergeten is met weinig gevolgen. Die Jeroen is al weg en heeft bekend en geen strafbare feiten zoals het er nu uit ziet.

            Verkrachtingen is een ander verhaal, maar bewijs dat maar eens als ze alleen geweest zijn. Dat was alleen Ali B tot nu toe, en dan is de rest van ongewenst aanrakingen tot smsjes en opmerkingen, 2 aparte catagorieen.

            Weten jullie nog goed wat er niet lang geleden is gebeurd met die turncoaches of geestelijken in tig kerken, en al die andere zaken waarvan we al niet eens meer weten wat er precies speelde en wanneer. Zo kort is ons geheugen dus.

            Comment


            • en dan heb je ook nog geweld, zoals Lil Kleine en die breedbekkikker asco uit de Jordaan normaal vinden te doen, , Glennis Grace

              Comment


              • Originally posted by frankkinky View Post
                Weten jullie nog goed wat er niet lang geleden is gebeurd met die turncoaches of geestelijken in tig kerken, en al die andere zaken waarvan we al niet eens meer weten wat er precies speelde en wanneer. Zo kort is ons geheugen dus.
                Ja dat er recent andere dingen zijn gebeurd weten we wel, maar nog recenter zijn deze dingen gebeurd bij de Voice en ondertussen dus ook bij vele andere bedrijven de laatste twee weken

                Iets wat je al weet, hoef je niet elke dag te herhalen? Of moeten we elke dag praten over wat er gebeurde qua misbruik in kerken, anders mogen we niet over de huidige zaken praten?

                Comment


                • Originally posted by frankkinky View Post
                  eerst onderscheid maken met wat strafbaar is en wat niet, dan bewijslast, en dan ben ik bang dat het net met al die andere zaken snel vergeten is met weinig gevolgen. Die Jeroen is al weg en heeft bekend en geen strafbare feiten zoals het er nu uit ziet.

                  Verkrachtingen is een ander verhaal, maar bewijs dat maar eens als ze alleen geweest zijn. Dat was alleen Ali B tot nu toe, en dan is de rest van ongewenst aanrakingen tot smsjes en opmerkingen, 2 aparte catagorieen.
                  Dit wordt inderdaad een heel lastig verhaal en dat maakt het ook zo triest. En ik denk ook een voorname reden waarom de slachtoffers andere routes kiezen omdat ze zich niet gehoord voelen. Wetgeving laakt op dit gebied enorm.

                  Comment


                  • of bang zijn dat ze geen bewijs hebben of geloofd worden, en aantal wat het verzint komt daar nu nog boven op omdat het bekende Nederlanders zijn etc.

                    Comment


                    • Das dus weer focussen op de uitzondering, degenen die het verzinnen om in de aandacht te komen. Alles wat ik zie voorbij komen is vooral heel erg anoniem van de dames.

                      Dat verzinnen is misschien 1 op de 1000 gevallen, misschien wel minder. Laten we het vooral hebben over de 999 die door nare mannen worden behandeld op een nare manier.

                      Comment


                      • simpel, de wet volgen die er al is.

                        Comment


                        • https://www.briefjevanjan.nl/aan-angela-de-jong-2/

                          Beste Angela,

                          Wat moet jij boos zijn op je bazen, zeg!

                          Wekenlang laten ze jou in de krant en in alle talkshows die je maar wilden hebben de sloop van John de Mol (en zijn zus) leiden, wegens de #MeToo-affaire bij het programma ‘The Voice of Holland’.

                          En dan blijkt gisteren opeens bij de podcast ‘The Gygs’ van Yves Gijrath en Erik de Vlieger dat bij jouw eigen werkgever, DPG, en bij jouw eigen krant, het Algemeen Dagblad, jarenlang een gigantische #MeToo-affaire onder de pet is gehouden.

                          Door jouw hoofdredacteur Hans Nijenhuis (die inmiddels commentator bij de krant is).

                          Door de Belg Christian Van Thillo, de John de Mol van DPG.

                          Wat was het geval?

                          Als de Belgen van DPG (toen nog De Persgroep) Nederlandse kranten kochten, stuurden ze altijd hun hoogste journalistieke baas van De Persgroep naar die redacties om ‘ons’ te leren hoe je winstgevende kranten moet maken.

                          Jaak Smeets is zijn naam.

                          Smeets, een persoonlijke vriend van Christian Van Thillo, vertoonde seksueel grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijke medewerkers van die kranten (onder anderen richting toenmalig Parool-hoofdredacteur Barbara van Beukering).

                          Begin 2016 werden meerdere klachten tegen Smeets ingediend. Hij kreeg een officiële waarschuwing wegens “ongewenste avances”, maar ook een ‘tweede kans’.

                          Die pakte hij met beide handen aan.

                          Letterlijk,Want eind 2016 volgden weer klachten en werd Smeets uiteindelijk alsnog ontslagen.

                          Alleen: dat gebeurde op de meest eervolle manier. Met een zak geld voor de opties op aandelen die De Persgroep van hem kocht en een liefdesverklaring van de John de Mol van De Persgroep, Christian Van Thillo.



                          Van Thillo zei: “Het verhaal van De Persgroep is sinds zijn ontstaan begin jaren negentig een groot avontuur geweest waarin de creatieve en journalistieke focus van onschatbare waarde zijn. Alles begint en eindigt bij het maken van excellente media die duurzaam succesvol zijn bij hun publiek. Jaak Smeets heeft daarin een essentiële rol gespeeld door grote journalistieke projecten te leiden, mensen te inspireren en kennis te delen met tal van journalisten die nu het gezicht van onze media bepalen. Hij is ook de bezieler van Campus De Persgroep, een opleidingscentrum waar meer dan 1800 journalisten hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Ik kijk dankbaar terug op een unieke samenwerking met een man die ook zakelijk kon meedenken, zonder ooit de onafhankelijkheid te verliezen van de journalist die hij altijd gebleven is. Ik wens Jaak het beste toe.”

                          Je moet wel een héél goede verstaander zijn om daarin te lezen dat Smeets per direct op straat is gezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag.

                          Met andere woorden: een doofpot.

                          De Nederlandse hoofdredacteuren (Phillipe Remarque van de Volkskrant, Hans Nijenhuis van het Algemeen Dagblad, Ronald Ockhuysen van Het Parool en Cees van der Laan van Trouw) werden wél op de hoogte gebracht van de ware reden van Smeets’ ontslag.

                          Jij zou zeggen, net als je over de Molletjes deed: “Ze wísten het!”

                          Klopt.

                          Ze wisten het.

                          Allemaal.

                          En ze kozen ervoor hun redacties níet in te lichten over de #MeToo-affaire binnen hun eigen bedrijf, waarvan ook vrouwen op hun eigen redacties het slachtoffer waren of konden zijn.

                          Een halfjaar na zijn officiële waarschuwing kon Jaak Smeets, die topman uit België, op de redacties van De Persgroep nog jagen op vers vrouwenvlees.

                          Om over die Campus van De Persgroep maar te zwijgen…

                          Jouw toenmalige baas Hans Nijenhuis, die glibber die Rutte kon maken en breken en jou groot maakte, koos ervoor zijn redactie in het ongewisse te laten.

                          Net als zijn collega’s van de Volkskrant, Het Parool en Trouw.

                          En al die hoofdredacteuren sprongen een jaar later gretig op de wereldwijde #MeToo-trein.

                          Sloopten (onder aanvoering van DPG-krant Trouw) producent Gijs van Dam toen Jelle Brandt Corstius járen na dato zei door hem verkracht te zijn.

                          Verweten John en Linda de Mol walgelijk wegkijk- en doofpotgedrag in de zaken bij ‘The Voice of Holland’.

                          Schreven pagina’s vol over Marc Overmars (en diens psyche).

                          Gniffelden toen De Telegraaf Mick van Wely schorste.

                          Ook jij, Angela.

                          Vooral richting de familie De Mol was je hyperactief.

                          Terwijl ze bij je eigen werkgever en krant misschien nog wel veel laakbaarder handelden dan John en Linda de Mol hebben gedaan.

                          Als ik jou was, ramde ik Hans Nijenhuis de eerstvolgende keer dat ik die enge gladjakker op de redactie tegenkwam met één ongelooflijke muilpeer tegen de grond.

                          Mede namens alle Persgroep-vrouwen die zijn lastiggevallen door dat roofdier uit België.

                          Maar je kunt natuurlijk ook blijven praten over de splinter in het oog van John de Mol en de balk in dat van je eigen bazen negeren.

                          Wel zo veilig, qua vast dienstverband.

                          Groet,

                          JanD
                          Last edited by Buffalo Bill; 19-02-2022, 11:13.

                          Comment


                          • https://www.telegraaf.nl/entertainme...troffen-in-cel

                            Comment


                            • https://www.telegraaf.nl/financieel/...ngepast-gedrag

                              Comment


                              • DPG Media wordt nog onder de pet gehouden.

                                Comment


                                • Volgens mij is het bij TVOH en Ajax en enkele andere organisaties naar buiten gekomen omdat het om min of meer bekende nederlanders gaat. De dpg baas kende niemand. Die man is ook ontslagen. Volgens de avg mag je niet zomaar openbaar maken.
                                  Anders zou elk bedrijf waar dit gebeurt, dit proactief naar buiten moeten brengen?
                                  In dit soort zaken is het een nadeel als je bn-er bent.

                                  Comment


                                  • toch in het nieuws vandaag in 1 van hun eigen kranten: https://www.ad.nl/binnenland/dpg-top...drag~a45122bd/

                                    Comment


                                    • Originally posted by Suge View Post
                                      Volgens mij is het bij TVOH en Ajax en enkele andere organisaties naar buiten gekomen omdat het om min of meer bekende nederlanders gaat. De dpg baas kende niemand. Die man is ook ontslagen. Volgens de avg mag je niet zomaar openbaar maken.
                                      Anders zou elk bedrijf waar dit gebeurt, dit proactief naar buiten moeten brengen?
                                      In dit soort zaken is het een nadeel als je bn-er bent.
                                      Organisaties die vaak in de spotlight staan, die weten dat dit soort dingen uiteindelijk toch uitkomen.

                                      Je kan ook als Ajax zijnde Marc Overmars naar huis sturen en niks tegen de media en collega's op de werkvloer zeggen, maar na een paar dagen zal iemand gaan vragen waar hij is. En dan gaan journalisten speuren en komt het nog veel heftiger in het nieuws.

                                      Dit soort bedrijven kiest ervoor om het dan zelf naar buiten te brengen, want dan hebben ze iets meer controle. De toon kan al gezet worden in een persbericht, de woordvoerder kan zich al voorbereiden op een hoos aan vragen, Overmars kon al even vluchten enzovoort enzovoort.

                                      Comment


                                      • Winston Bogarde eerder bij Ajax ook al beschuldigd.

                                        Comment


                                        • Originally posted by Domstad View Post
                                          Winston Bogarde eerder bij Ajax ook al beschuldigd.
                                          Wat je schrijft, klopt in letterlijke zin precies. Maar de psyche van de mensch is niet altijd zo genuanceerd: een headline junkie scant dit en denkt: ja hoor, nog eentje die zijn handen niet thuis kon houden. En nog wel Winston, met zijn trouwe familie-ogen.

                                          Van wat ik gelezen heb, is er behoorlijk onderzoek verricht en is de zaak netjes afgesloten. Dus niets aan de hand, eerder een aantijgingen van een gekrenkt persoon. Met dit nieuws zakt hij toch, waarschijnlijk niet terecht, in de stront.

                                          Big disclaimer 🤞: dat volgende week er geen informatie - dick pics of zo - op tafel komt dat Edwin vd Sar ook hier meer van wist en dat er andere zaken rondom hem speelde. 🙄

                                          Comment


                                          • Mja dat 'netjes afgesloten' is ook nog twijfelachtig als ik dit lees: https://www.nu.nl/algemeen/6185501/o...nd-gedrag.html

                                            Comment


                                            • Grootste gedeelte komt toch niet tevoorschijn. Dat gedrag is overal onder ons, vergis je niet.

                                              Comment


                                              • Exact, wat wij zien is bij bedrijven die al in de spotlight van de media staan. En als je ziet wat daar voor drek naar boven komt de laatste tijd.... Hopelijk motiveert het andere werkgevers ook om na te denken over wat er in hun bedrijf gebeurt en nu wel te herkennen wat grensoverschrijdend is.

                                                Comment


                                                • https://www.ad.nl/binnenland/oud-dir...ften~a05f1e1d/

                                                  Comment


                                                  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/4190...-zedendelicten

                                                    Medewerker Maasstad Ziekenhuis aangehouden voor zedendelicten
                                                    ROTTERDAM - Een 53-jarige medewerker van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam wordt verdacht van het plegen van zedendelicten tijdens het werk. De slachtoffers zouden zowel collega’s als patiënten zijn geweest.



                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X