Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grens overschrijdend gedrag

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.ad.nl/show/11-jaar-cel-v...dier~a44a33b3/

    Daar gaat er weer eentje!

    Comment


    • Harvey Weinstein gisteren met spoed naar ziekenhuis gebracht voor spoed hart operatie.

      Comment


      • https://www.ad.nl/show/crisisberaad-...p-tv~adb959f8/


        Frank van Leeuwen en Welmoed Sijtsma bij Goedemorgen Nederland. © WNL

        Crisisberaad bij WNL over veelbesproken terugkeer Bert Huisjes, Welmoed Sijtsma met ‘knoop in maag’ op tv


        WNL-presentatrice Welmoed Sijtsma heeft dinsdagochtend in haar uitzending van Goedemorgen Nederland gereageerd op de veelbesproken terugkeer van Bert Huisjes als omroepbestuurder bij WNL. Huisjes ligt onder vuur, omdat hij verantwoordelijk zou zijn voor een angstcultuur. ,,Er zijn knopen in magen”, zegt Sijtsma. Woensdag houden de omroepmedewerkers een crisisoverleg.

        De redactieraad van de omroep roept in een mail de medewerkers van WNL bijeen voor het overleg, ‘om met elkaar te praten over het KPMG-rapport en de keuzes die gemaakt zijn’, staat in de mail, die in handen is van deze site. De bijeenkomst is zonder bestuur en hoofdredactie.

        Eerder deze ochtend benoemde Sijtsma live op tv de netelige situatie waarin de omroep zich bevindt door de terugkeer van Huisjes. Ze reageerde in haar programma Goedemorgen Nederland op politiek observator Thomas van Groningen, die vertelde dat hij er een kort nachtje op had zitten. Hij was maandagavond aanwezig bij Van Roosmalen & Groenteman, waar ook de situatie achter de schermen van omroep WNL werd besproken. Ook bij talkshow Renze was er maandagavond een stevige discussie over de terugkeer van Bert Huisjes bij de omroep, merkte Sijtsma daarop op.

        ,,Het ging ook serieus om het gedoe hier bij WNL, en dan vooral de terugkeer van onze hoofdredacteur (...) Moeten wij daar nog wat over zeggen?”, vroeg ze aan haar co-presentator Frank van Leeuwen. ,,Wij hebben het er natuurlijk ook over gehad”, zei hij. ,,Wij worstelen er ook mee hoe je ermee om moet gaan. Een oplossing van alles en iedereen en daar moeten we intern nog even goed over praten.”

        ,,Het is awkward om over onszelf te praten, maar er zijn knopen in magen kan ik wel zeggen. Daar wordt woensdag verder over gesproken”, zei Sijtsma, om vervolgens snel over te gaan naar het nieuws van de dag, Prinsjesdag. Sijtsma, boegbeeld van WNL, liet zich nog niet eerder over de kwestie rond haar voormalig hoofdredacteur uit. Ze werd van de zomer ongemakkelijk toen er bij De Oranjezomer, waar ze te gast was, naar werd gevraagd. ,,Ik ken de verhalen”, zei ze. Verder wilde ze er niets over kwijt.

        Ook politiek verslaggever en WNL-collega Thomas van Groningen sprak in de uitzending enkele woorden over de situatie bij de omroep. ,,Het verhaal is volgens mij heel simpel. Er zijn collega's die een tijdje terug hun verhaal hebben gedaan en die nu het gevoel hebben dat er niet naar ze wordt geluisterd. Ik denk dat iemand daar moet zorgen dat ze zich wél gehoord voelen.”

        Gemoederen


        De vrijdag aangekondigde terugkeer van Bert Huisjes houdt de gemoederen op de werkvloer van omroep WNL flink bezig. Zo werd maandag bekend dat het NPO Radio 1-programma Het Misdaadbureau van WNL voorlopig niet meer bij de bewuste omroep voorbereid. De makers hebben de overkoepelende NPO om een andere redactieruimte gevraagd en deze gekregen.

        Veel (oud-)medewerkers reageerden tegenover deze site verslagen op het besluit dat Huisjes’ terug kan keren als omroepbaas. Eind februari vertelden 25 prominente oud-collega’s en huidige werknemers op deze site over pestgedrag, intimidatie en zwangerschapsdiscriminatie bij WNL. Huisjes zou verantwoordelijk zijn voor een ‘jarenlange angstcultuur’.

        Een week na de ophef legde Huisjes tijdelijk zijn werkzaamheden neer. Sindsdien zat hij thuis en wachtte hij een onafhankelijk onderzoek van advies- en accountantsbureau KPMG af. Op basis daarvan mag Huisjes terugkeren als bestuurder (niet als hoofdredacteur), omdat er geen sprake zou zijn van ‘juridisch verwijtbaar grensoverschrijdend gedrag’. Het rapport wordt echter niet openbaar gemaakt en melders voelden zich overvallen.

        Huisjes zal zijn werkzaamheden als bestuurder in eerste instantie vanuit huis verrichten. ,,Wij kunnen ons namelijk voorstellen dat sommigen van jullie behoefte hebben om eerst een gesprek met Bert te hebben. Hij is daartoe ook zeer bereid’’, aldus de Raad van Toezicht in een interne mail.

        Comment


        • Oneindig verhaal zal grensoverschrijdend gedrag blijven zolang er mensen zijn.

          Comment


          • https://www.telegraaf.nl/entertainme...bs-naar-buiten

            ’Hij is minstens zo erg als Jeffrey Epstein’
            Sekskamers, verborgen camera's en geweren: afgrijselijke details huiszoeking Sean 'Diddy' Combs naar buiten

            Na de arrestatie van de Amerikaanse rapper Sean ’Diddy’ Combs, sijpelen er met de dag steeds meer afgrijselijke details naar buiten. Tijdens een inval in zijn huis in Miami zijn er naar verluidt zogenoemde ’sekskamers’ ontdekt. In deze kamers zouden seksspeeltjes, bondage-attributen, verborgen camera’s en lingerie aangetroffen zijn. Volgens een agent, die samen met collega’s een huiszoeking deed in het miljoenenpand, is de rapper ’minstens zo erg als Jeffrey Epstein’.

            © ANP/HH




            De agent, die anoniem zijn verhaal doet aan de New York Post, zegt dat deze kamers duidelijk maar één doel hadden: het hebben van seks voor een camera. „Als je aanwezig was tijdens een van de beruchte seksfeesten, dan werd je vanuit elke mogelijke hoek opgenomen. Zelfs op plekken die je niet voor mogelijk zou houden.” Hiermee doelt de agent op de vermeende dagenlange durende orgies, waarbij gedrogeerde slachtoffers gedwongen zouden worden om seks te hebben met mannelijke sekswerkers. Combs zou tijdens deze zogenoemde ’freak offs’ vanuit een andere kamer hebben meegekeken en zichzelf tijdens deze sessies hebben bevredigd.

            De agent vertelt daarover: „Hij had ook de mogelijkheid om de beelden live vanaf zijn telefoon te bekijken of te streamen op een tv in een andere kamer van het huis. Hij hoefde niet fysiek aanwezig te zijn in de sekskamers, hoewel hij dat wel vaak was.”

            Hulp van medewerkers




            De medewerkers van Diddy zouden hem hebben geholpen bij het faciliteren van deze seksfeesten, door tickets en hotels te boeken en de sekskamers te voorzien van de benodigde goederen, waaronder drugs, babyolie, glijmiddelen en extra beddengoed. „We hebben bewijs dat deze vrouwen zich gevangen voelden. En er is videomateriaal dat bewijst dat sommige van deze vrouwen buiten bewustzijn waren toen de mannen seks met hen hadden.”



            Tekst gaat verder onder de foto.

            © NL Beeld

            Meerdere huizen van Combs zijn onderzocht door de FBI, waaronder de enorme villa in Los Angeles.



            De agent vindt Combs ’minstens zo erg als Jeffrey Epstein’. „Deze vrouwen waren jong. Ofwel nauwelijks legaal, ofwel illegaal qua leeftijd om seks te hebben.” Intern zou er ook door andere agenten zijn gezegd dat ze veel overeenkomsten zagen tussen Combs en Epstein.



            Jeffrey Epstein was in 2008 al eens veroordeeld voor gedwongen prostitutie. In augustus 2019 maakte hij een einde aan zijn leven toen hij in de gevangenis een volgende rechtszaak afwachtte.Arrestatie van Sean ’Diddy’ Combs



            Afgelopen maandag werd Combs gearresteerd in New York. Hij is aangeklaagd voor mensenhandel en het dwingen tot seksuele handelingen. De Amerikaan wordt daarnaast beschuldigd van het opzetten van een organisatie voor illegale praktijken.

            Volgens aanklager Damian Williams zijn er wapens gevonden bij de huiszoekingen die eerder plaatsvonden in woningen van Combs. Op beelden die tijdens de persconferentie van het OM werden getoond, zijn meerdere geweren te zien van het type AR-15 die gevonden werden in de slaapkamerkast van Combs. Ook zijn er zo’n duizend flesjes met glijmiddel en babyolie gevonden.



            Tekst gaat verder onder de foto.

            © Getty Images

            Tijdens een huiszoeking in Miami werden er naar verluidt meerdere sekskamers aangetroffen.



            In de aanklacht tegen Combs valt ook te lezen dat de rapper regelmatig de video’s van de ’gevoelige, gênante en belastende’ sessies - soms zonder dat zijn slachtoffers het wisten - bewaarde, zodat hij ze als chantagemateriaal kon gebruiken.



            De artiest heeft dinsdag voor de rechtbank in New York gezegd dat hij niet schuldig is aan de aanklachten die hem ten laste zijn gelegd. De rechter heeft wel besloten dat Combs voorlopig vast moet blijven zitten.Mishandeling zangeres Cassie



            Het is niet de eerste keer dat hij onder vuur ligt. Eerder waren er al beschuldigingen van mishandeling en verkrachting door zijn ex-vriendin Cassie. Na een schikking, waarvan de details onbekend zijn, trok ze haar aanklacht in.

            Hierna volgden er nog meer beschuldigingen aan het adres van de rapper van andere vermeende slachtoffers, alhoewel hij die zelf naar het land der fabelen heeft verwezen.

            Comment


            • https://www.telegraaf.nl/nieuws/4979...ammed-al-fayed

              Twintig vrouwen beschuldigen overleden zakenman van aanranding
              Overspel, fraude en complottheorieën: de eindeloze controverses rondom de excentrieke en omstreden Mohammed Al Fayed

              Londen - Beschuldigingen over aanrandingen en verkrachtingen kunnen worden toegevoegd aan een eindeloze reeks klachten over Mohammed Al Fayed. Van financiële fraude, tot afpersing, tot beschuldiging van moord richting de Britse koninklijke familie, bedenk een controversieel onderwerp en Fayed was betrokken.

              © ANP/HH

              Met de laatste beschuldigingen van in totaal twintig gedupeerde vrouwen lijkt het definitief gedaan met de reputatie van Mohamed Al-Fayed.




              De beschuldigingen over seksueel misbruik zijn niet nieuw. Al in 1997 kwamen er berichten naar buiten over de manier waarop Al Fayed vrouwelijke medewerkers misbruikte in zijn luxe warenhuis Harrods. Het bleef echter bij geruchten. Naar nu blijkt intimideerde Al Fayed medewerkers om te voorkomen dat er een officiële aanklacht zou komen.

              Televisiedocumentaire




              Tien jaar later volgt er een nieuwe beschuldiging, in dit geval van een Harrods-medewerkster van indertijd vijftien jaar. Het Britse Openbaar Ministerie besluit de zaak te laten vallen vanwege conflicterend bewijs. Weer tien jaar later legt deze zelfde vrouw in een televisiedocumentaire over Al Fayed uit wat er in haar ogen is voorgevallen. Een andere medewerkster zegt in die documentaire ook te zijn misbruikt. Ze trekt haar klachten in nadat Fayed haar zestigduizend pond betaalt.



              De controverse begint feitelijk al bij de geboorte. Fayed, het ‘Al’ voegt hij later toe om zijn achternaam meer cachet te geven, wordt in 1929 geboren in een arme buurt van het Egyptische Alexandrië, dat op dat moment nog onder Brits gezag staat. Maar zelf zal hij een leven lang volhouden dat hij in 1934 is geboren, om jonger te lijken.Aanhoudend overspel



              Hij blijkt een gewiekst zakenman, maar zijn fortuin wordt echt gemaakt als hij met de dochter van een van de rijkste Egyptenaren trouwt. Dit huwelijk, waaruit zijn zoon Dodi voortkomt, over wie later meer, wordt echter binnen enkele jaren ontbonden vanwege het aanhoudende overspel van Fayed.



              Begin jaren zeventig komt Fayed naar het Verenigd Koninkrijk. Daar bouwt hij een vastgoedimperium op dat op het hoogtepunt in de jaren negentig op meer dan 1 miljard pond wordt geschat. Maar er blijven twijfels. Als Fayed in het midden van de jaren tachtig het luxe warenhuis Harrods overneemt, wordt hij beschuldigd van een frauduleus bod.

              De overname gaat echter door en Fayed koopt later ook nog de voetbalclub Fulham, het Parijse Ritz-hotel en de historische Parijse villa waar de hertog en hertogin van Windsor – de afgetreden Britse koning Edward VIII, hun laatste jaren sleten. Dat laatste gebeurt vooral om de Britse koninklijke familie te stangen. Het levert hem de Franse Legion d’Honneur op, iets waar hij uitermate trots op is.

              Lagerhuis




              Het wel of niet clandestiene bod op Harrods is niet de enige manier waarop Fayed in deze jaren in opspraak raakt. In 1994 blijkt hij enkele Conservatieve parlementariërs te hebben betaald voor het stellen van vragen in het Lagerhuis. Dit wordt vooral de bewuste Lagerhuisleden verweten, en zal bijdragen aan de glorieuze overwinning van New Labour in 1997, maar het gedrag van Fayed roept ook vraagtekens op. Een poging om een Brits paspoort te verwerven wordt in 1995, om nooit geheel opgehelderde redenen, afgewezen.



              In deze jaren is Fayed echter ook een veel geziene gast bij openbare plechtigheden. Met miljoendonaties tracht hij zichzelf acceptabel te maken binnen de hogere Engelse kringen. Dit lijkt te lukken als duidelijk wordt dat zijn zoon Dodi een relatie heeft met de inmiddels van prins Charles gescheiden prinses Diana.CIA



              Als de twee geliefden overlijden tijdens een wilde autorit door Parijs, wijst Fayed met een beschuldigende vinger naar de koninklijke familie. Deze zou het onacceptabel hebben gevonden dat zijn Dodi en Diana op het punt stonden om te trouwen. Diana zou volgens Fayed zwanger zijn. Prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth, zou persoonlijk achter de ‘moordaanslag’ zitten. Bij tal van officiële onderzoeken wordt zijn lezing naar het rijk der fabelen verwezen.



              In de ruim 25 jaar sinds het overlijden van Diana en Dodi blijft Fayed echter met nieuwe ‘bewijzen’ komen voor zijn complottheorieën, waar ook de Amerikaanse CIA deel van zou uitmaken. Het zorgt ervoor dat Fayed meer en meer een persona non grata wordt in de Britse maatschappij. Rond 2010 verkoopt hij het Harrods-warenhuis en enkele jaren later neemt hij ook afscheid van voetbalclub Fulham.



              In 2023 overlijdt Fayed, waarna de geruchten over aanrandingen weer een hoge vlucht nemen. Met de laatste beschuldigingen van in totaal twintig gedupeerde vrouwen lijkt het definitief gedaan met zijn reputatie. Het deert hem niet meer. Fayed ligt, samen met zijn zoon Dodi, begraven op zijn enorme landgoed Barrow Green Court, iets ten zuiden van de rondweg M25 in Oxted.

              Comment

              Working...
              X