Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grens overschrijdend gedrag

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.ad.nl/show/11-jaar-cel-v...dier~a44a33b3/

    Daar gaat er weer eentje!

    Comment


    • Harvey Weinstein gisteren met spoed naar ziekenhuis gebracht voor spoed hart operatie.

      Comment


      • https://www.ad.nl/show/crisisberaad-...p-tv~adb959f8/


        Frank van Leeuwen en Welmoed Sijtsma bij Goedemorgen Nederland. © WNL

        Crisisberaad bij WNL over veelbesproken terugkeer Bert Huisjes, Welmoed Sijtsma met ‘knoop in maag’ op tv


        WNL-presentatrice Welmoed Sijtsma heeft dinsdagochtend in haar uitzending van Goedemorgen Nederland gereageerd op de veelbesproken terugkeer van Bert Huisjes als omroepbestuurder bij WNL. Huisjes ligt onder vuur, omdat hij verantwoordelijk zou zijn voor een angstcultuur. ,,Er zijn knopen in magen”, zegt Sijtsma. Woensdag houden de omroepmedewerkers een crisisoverleg.

        De redactieraad van de omroep roept in een mail de medewerkers van WNL bijeen voor het overleg, ‘om met elkaar te praten over het KPMG-rapport en de keuzes die gemaakt zijn’, staat in de mail, die in handen is van deze site. De bijeenkomst is zonder bestuur en hoofdredactie.

        Eerder deze ochtend benoemde Sijtsma live op tv de netelige situatie waarin de omroep zich bevindt door de terugkeer van Huisjes. Ze reageerde in haar programma Goedemorgen Nederland op politiek observator Thomas van Groningen, die vertelde dat hij er een kort nachtje op had zitten. Hij was maandagavond aanwezig bij Van Roosmalen & Groenteman, waar ook de situatie achter de schermen van omroep WNL werd besproken. Ook bij talkshow Renze was er maandagavond een stevige discussie over de terugkeer van Bert Huisjes bij de omroep, merkte Sijtsma daarop op.

        ,,Het ging ook serieus om het gedoe hier bij WNL, en dan vooral de terugkeer van onze hoofdredacteur (...) Moeten wij daar nog wat over zeggen?”, vroeg ze aan haar co-presentator Frank van Leeuwen. ,,Wij hebben het er natuurlijk ook over gehad”, zei hij. ,,Wij worstelen er ook mee hoe je ermee om moet gaan. Een oplossing van alles en iedereen en daar moeten we intern nog even goed over praten.”

        ,,Het is awkward om over onszelf te praten, maar er zijn knopen in magen kan ik wel zeggen. Daar wordt woensdag verder over gesproken”, zei Sijtsma, om vervolgens snel over te gaan naar het nieuws van de dag, Prinsjesdag. Sijtsma, boegbeeld van WNL, liet zich nog niet eerder over de kwestie rond haar voormalig hoofdredacteur uit. Ze werd van de zomer ongemakkelijk toen er bij De Oranjezomer, waar ze te gast was, naar werd gevraagd. ,,Ik ken de verhalen”, zei ze. Verder wilde ze er niets over kwijt.

        Ook politiek verslaggever en WNL-collega Thomas van Groningen sprak in de uitzending enkele woorden over de situatie bij de omroep. ,,Het verhaal is volgens mij heel simpel. Er zijn collega's die een tijdje terug hun verhaal hebben gedaan en die nu het gevoel hebben dat er niet naar ze wordt geluisterd. Ik denk dat iemand daar moet zorgen dat ze zich wél gehoord voelen.”

        Gemoederen


        De vrijdag aangekondigde terugkeer van Bert Huisjes houdt de gemoederen op de werkvloer van omroep WNL flink bezig. Zo werd maandag bekend dat het NPO Radio 1-programma Het Misdaadbureau van WNL voorlopig niet meer bij de bewuste omroep voorbereid. De makers hebben de overkoepelende NPO om een andere redactieruimte gevraagd en deze gekregen.

        Veel (oud-)medewerkers reageerden tegenover deze site verslagen op het besluit dat Huisjes’ terug kan keren als omroepbaas. Eind februari vertelden 25 prominente oud-collega’s en huidige werknemers op deze site over pestgedrag, intimidatie en zwangerschapsdiscriminatie bij WNL. Huisjes zou verantwoordelijk zijn voor een ‘jarenlange angstcultuur’.

        Een week na de ophef legde Huisjes tijdelijk zijn werkzaamheden neer. Sindsdien zat hij thuis en wachtte hij een onafhankelijk onderzoek van advies- en accountantsbureau KPMG af. Op basis daarvan mag Huisjes terugkeren als bestuurder (niet als hoofdredacteur), omdat er geen sprake zou zijn van ‘juridisch verwijtbaar grensoverschrijdend gedrag’. Het rapport wordt echter niet openbaar gemaakt en melders voelden zich overvallen.

        Huisjes zal zijn werkzaamheden als bestuurder in eerste instantie vanuit huis verrichten. ,,Wij kunnen ons namelijk voorstellen dat sommigen van jullie behoefte hebben om eerst een gesprek met Bert te hebben. Hij is daartoe ook zeer bereid’’, aldus de Raad van Toezicht in een interne mail.

        Comment


        • Oneindig verhaal zal grensoverschrijdend gedrag blijven zolang er mensen zijn.

          Comment

          Working...
          X