Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grens overschrijdend gedrag

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Dank je wel..wat een vriendelijk reactie..

    Comment


    • nee jij bent altijd vriendelijk met opmerkingen en mensen uitlachen en weg zetten als dom, en je bent schijnbaar ook nog seksistisch en vrouwonvriendelijk, een soort kluizenaar die alleen aan zich zelf denkt en denkt te weten hoe de wereld het moet doen, zonder te begrijpen of te willen zien waar mensen in het dagelijkse leven allemaal mee te kampen hebben, 0.0 sociale gedachten.

      jij bent het produkt van het nieuwe links, zoals GL/PvdA en D66 is, drammen en de tering hebben aan hard werkende mensen of mensen aan de onderkant die het niet kunnen opbrengen. Bah, wat naar persoon.

      Comment


      • Goh..ik dacht dat schelden hier niet zo tof was..Ik heb me blijkbaar vergist.. Bah, eensgelijks..

        Comment


        • ja daar ben jij ook goed in, dus krijg je het vroeg of laat terug he

          Comment


          • https://www.telegraaf.nl/entertainme...omer-verbroken

            Makers nieuwe film Wraak hebben banden met Römer verbroken

            De makers van de aankomende bioscoopfilm Wraak hebben de banden met Thijs Römer enige tijd geleden verbroken. Dat hebben producent Jabadoo en distributeur Dutch FilmWorks vrijdag laten weten. Eerder deelde het Nederlands Filmfonds dat Wraak een subsidie van ruim zes ton ontvangt. De naam van Römer stond bij het scenario.

            © ANP /HH

            Thijs Römer.




            Römer werkte in eerste instantie wel mee aan het project, maar de samenwerking is vanwege de ontwikkelingen rond de acteur en filmmaker stopgezet. Inmiddels werkt Gerben Hetebrij aan het scenario. Omdat Römer bij de start van het project betrokken was, staat zijn naam op de website van het Filmfonds. Verdere details over de film zijn nog niet bekendgemaakt.

            De 45-jarige Römer werd eerder dit jaar veroordeeld voor onlinezedendelicten met drie minderjarige meisjes. Hij moest daarvoor een maand de gevangenis in. In april kwam hij vrij. Hij moest zich van de rechter ook laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Of hij de behandeling heeft ondergaan, is niet bekend.

            Comment


            • wordt een lastige toekomst voor hem..

              Comment


              • Originally posted by CorneliusGeilaard View Post
                ja daar ben jij ook goed in, dus krijg je het vroeg of laat terug he
                Prima, het verschil is echter dat toen ik daarop aangesproken werd door Theo, ik direct mijn excuses heb aangeboden en meteen een toontje lager ben gaan zingen.. 'Jullie' kunnen dat blijkbaar niet en gaan gewoon door, ook vandaag nog in een ander topic.. Dus wie is hier nou sociaal gehandicapt? 'Jullie' dus... wat mij niks verbaast van overwegend extreem 'bepaalde politiek georiënteerde'' mensen.

                Comment


                • wij zijn jullie,? beetje rechts iets een groep wegzetten

                  Comment


                  • https://www.telegraaf.nl/entertainme...zelf-verwerken

                    Ali B afwezig bij uitspraak zedenzaak: ’Hij wil het eerst zelf verwerken’

                    Ali B (42) zal vrijdag niet in de rechtbank aanwezig zijn bij de uitspraak van de zedenzaak tegen hem. Dit bevestigt zijn advocaat Bart Swier aan De Telegraaf na berichtgeving door RTL Boulevard.

                    Comment


                    • Laf leugenachtig mannetje is het toch

                      Comment


                      • https://www.telegraaf.nl/entertainme...pen-voor-ali-b

                        Tina bekijkt het!
                        Tot nu toe is het vrij desastreus verlopen voor Ali B

                        Vrijdag de uitspraak en dus het uur U voor Ali B. Alle media staan paraat. Zo heeft RTL boulevard niet 1 maar zelfs 2 uitzendingen die dag. Het is natuurlijk wel de ’BN’er-rechtszaak’ van het jaar. Ali B zelf is er niet bij. Tot nu toe is het allemaal vrij desastreus voor hem verlopen. Wat bleek het achteraf een slechte keus om tijdens de rechtszaak alle openheid te willen geven. Het was te veel.




                        Ook het veelvuldig interrumperen van de rechter heeft het beeld dat we van Ali B hebben, juist niet geholpen. Ali B blijft nu dus thuis. Ook niet slim bleek het inhuren van een zogenaamde ’media-advocaat’, Natacha Harlequin. Of zij ooit terugkeert als deskundige bij Shownieuws? Talpa doet daar bij navraag vaag over. Hoe zit het met de toekomst van The voice in Nederland dan? Dat programma ligt nu echt bij de vuilstort denk ik.

                        Gek genoeg heeft juist die openheid van zaken die Ali B wilde geven, het format de toekomst gekost. Schuldig bevonden of niet, we hebben vol ontzetting zitten luisteren naar de nachtmerrie-verhalen van de slachtoffers en de openbaringen van Ali B zelf, over hoe hij met vrouwen omging in zijn Voice–jaren. We zijn daardoor wederom bevestigd in het idee dat de televisiewereld van alleen maar opportunisme aan elkaar hangt, en bovenal, dat niets is wat het lijkt. Ik denk dat daardoor alleen al de tune van The voice zoveel afkeer bij kijkers op zal roepen, dat het gewoon nooit meer een kijkcijferhit gaat worden. De glans en magie van de draaiende stoelen, het is echt definitief weg en kan denk ik nooit meer terugkomen. Er hangt gewoonweg een te nare, verderfelijke sfeer omheen.



                        Productiemaatschappij ITV zal vermoedelijk hoe dan ook een miljoenen schadeclaim richting Ali B gaan voorbereiden. De artiestentoekomst van Ali B zelf dan? Ook bij onschuld heel moeilijk. Een grote mond tijdens de rechtszaak en te veel narcistische karaktertrekjes die we zagen. Is het dus een zaak van alleen maar verliezers? Ja, maar RTL4 komt er het beste van af. De zender werd gedwongen om nieuwe en verfrissende formats als Bestemming X en Het onbekende als nieuwe vrijdagavond tv-hits te lanceren. Dat lukte wonderwel. Iets wat met The voice in het schema nooit was gebeurd.

                        Comment


                        • https://www.telegraaf.nl/entertainme...t-werk-te-zijn

                          Tom Egbers is blij om weer aan het werk te zijn

                          Tom Egbers is blij dat hij weer aan het werk is. Dat vertelde de presentator in de ochtendshow van Radio 538.

                          © ANP/HH




                          Egbers zat thuis nadat de Volkskrant had bericht over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer van NOS Sport. Na bijna een jaar niet te hebben gewerkt, spande de presentator een kort geding aan tegen zijn werkgever. Ze kwamen er toch uit en Egbers ging weer aan het werk.

                          Het gaat goed met de presentator, vertelde hij op de radio. „Ik ben bezig met de voorbereiding van een aantal programma’s, weer in Engeland, die ik voor de NOS ga maken. Een aantal dit jaar en een aantal volgend jaar en daar verheug ik me ontzettend op.”

                          Comment


                          • VIDEO | Dit moet je weten over de rechtszaak tegen Ali B


                            VIDEOAli B wordt verdacht van vier zedenfeiten bij drie verschillende vrouwen, onder wie zangeres Ellen ten Damme en ex-Voice-finalist Jill Helena. Het gaat om tweemaal verkrachting en tweemaal aanranding, in 2014 en 2018. Het Openbaar Ministerie heeft half juni een celstraf van drie jaar geëist.

                            Comment


                            • Ali B tot 2 jaar celstraf veroordeeld

                              Comment


                              • Wel handig dat zijn achternaam al ingekort is zoals bij elke verdachte. Ali B.

                                Comment


                                • Ali B met zijn gezin (opeens weer samen?) gevlucht naar Marokko

                                  Comment


                                  • Als ze die luxe levensstandaard wil zal ze wel moeten een Marokkaan geeft niets weg, daarbij is hij dwingend en zal ie de Taghi kaart bij haar ook wrl gespeeld hebben.

                                    Comment


                                    • OM gaat ook in hoger beroep,en denkt de aangifte van die Jill ook te kunnen bewijzen

                                      Comment


                                      • https://www.telegraaf.nl/sport/17296...uik-als-tiener

                                        ’Werd ’s nachts naakt wakker zonder dat ik m’n pyjama had uitgedaan’
                                        Voormalig Tour-winnaar Bradley Wiggins deelt onthutsende details over seksueel misbruik als tiener

                                        Ex-profwielrenner Bradley Wiggins (44) heeft in een openhartig gesprek in de podcast ’Under the Surface’ verteld over het misbruik dat hij als jonge tiener heeft moeten meemaken. De Britse winnaar van de Tour de France in 2012 zegt tussen zijn 13e en 16e seksueel misbruikt te zijn geweest door een 72-jarige trainer.

                                        © GETTY IMAGES

                                        Sir Bradley Wiggins




                                        Wiggins leerde de man, die ondertussen overleden is, kennen toen hij zich aansloot bij wielerclub Archie Roe’s. „Ik werd lid van de club - niemand vroeg trouwens of ik dat wilde - en werd voorgesteld aan een man die clubcoach was. Ze vertelden mij dat hij de coach was ’en dat hij voor me zou zorgen’”, zo vertelt Wiggins. „Hij was een 72-jarige ex-militair en hij voelde mijn polsslag. Hij had iets met het voelen van de polsslag van kinderen en hij zei dat hij nog nooit zoiets sterks als mijn polsslag had gevoeld. Ik realiseer me nu dat dit allemaal onderdeel van manipulatie was, maar hij vertelde me dat ik de beste wielrenner zou worden die dit land ooit had voortgebracht. En ik geloofde hem. Hij vertelde het ook aan iedereen, waar we ook kwamen.”

                                        Hij vervolgt: „De tegenstrijdigheid is dat hij diegene was die me verliefd op mezelf liet worden, maar hij heeft me ook drie jaar lang seksueel misbruikt, tussen mijn 13e en 16e. En door wat hij zei, kwam hij ermee weg. Omdat ik de afwezigheid van een vader had, omdat ik in de club zat waarvan hij de coach was, en omdat ik in de voetsporen van mijn vader trad en het allemaal om ’Wiggo’s jongen’ ging, had ik het gevoel dat ik het nooit aan iemand kon vertellen. Het is iets heel vreemds. Het heeft met echt verpest.”

                                        Scrotum vasthouden



                                        Niet alleen Wiggins werd misbruikt, ook een andere minderjarige werd slachtoffer. „Hij (de coach, red.) liet ons tweeën in de douches zien hoe we ons scrotum moesten schoonmaken. Want dat is nogal een belangrijk gebied als je fietst, omdat het geïnfecteerd kan raken. Zadelpijn, begrijp je. Hij hield onze scrotums vast en liet ons zien hoe je moet schrobben.”



                                        En zo waren er nog voorvallen. „’s Nachts wakker worden zonder pyjama, maar je niet meer kunnen herinneren dat je die had uitgetrokken. Zo waren er veel incidenten. Het is echt f*cked up’, aldus Wiggins, die denkt dat de coach hem drogeerde en het misbruik aanhaalt als reden voor zijn naar eigen zeggen problemen met zijn eigenwaarde.

                                        Comment


                                        • https://www.ad.nl/show/nienke-wijnho...jgen~ac0edf53/


                                          Op de foto: Jeroen Rietbergen © EM-Press/Patrick van Emst

                                          Nienke Wijnhoven begint artikel 12-procedure om Jeroen Rietbergen alsnog voor rechter te krijgen


                                          THE VOICEAdvocaat Sébas Diekstra en zijn cliënt Nienke Wijnhoven gaan via een artikel 12-procedure proberen Jeroen Rietbergen, voormalig muzikaal leider van talentenjacht The Voice of Holland, alsnog voor de rechter te krijgen. Dat bevestigt advocaat Diekstra tegen deze site. Wijnhoven had tegen Rietbergen aangifte gedaan van verkrachting, maar dat heeft niet tot een rechtszaak geleid.

                                          Eind mei besloot het Openbaar Ministerie onverwacht de zaak tegen Rietbergen te seponeren. Rietbergen zou zich jaren geleden tijdens de opnames van The Voice hebben vergrepen aan toenmalig deelneemster Nienke Wijnhoven. De zangeres kwam met haar verhaal naar buiten na onthullingen van het YouTube-programma Boos over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice.

                                          Lange tijd was het Openbaar Ministerie van plan Rietbergen te vervolgen voor verkrachting, maar dat ging uiteindelijk toch niet door vanwege gebrek aan bewijs. Dit tot verbijstering van Wijnhoven én advocaat Diekstra, die toen al zinspeelde op een artikel 12-procedure. Via zo’n procedure bij het gerechtshof kan het OM gedwongen worden alsnog tot vervolging over te gaan.

                                          ‘Aanvullend bewijs aan dossier toevoegen’


                                          Diekstra laat per app weten: ,,Het klopt dat cliënte een klacht op grond van artikel 12 van het Wetboek van Strafvordering bij het gerechtshof heeft ingediend, nu het Openbaar Ministerie alsnog heeft beslist om de gewezen verdachte niet te vervolgen. Op deze manier kan zij de zaak alsnog aan een rechter voorleggen en laten beoordelen of een vervolging haalbaar kan zijn. Daarnaast wil zij dat er nog aanvullend bewijs aan het procesdossier wordt toegevoegd, zoals onder andere een aantal getuigenverklaringen en meldingen. Cliënte hoopt dat deze stappen zullen leiden tot een zorgvuldige herbeoordeling van haar zaak en dat er door het gerechtshof een rechtvaardig oordeel zal worden geveld.”

                                          De zaak Rietbergen komt voort uit de onthullingen van het YouTube-programma Boos van Tim Hofman. Begin 2022 bracht zijn programma de grensoverschrijdende misstanden achter de schermen bij The Voice aan het licht.

                                          Rietbergen kwam er tot nu toe zonder rechtszaak vanaf. De affaire zorgde voor een breuk tussen Rietbergen en zijn partner Linda de Mol, maar die hebben zich inmiddels weer verzoend met elkaar.

                                          Rietbergen was de enige die na de Boos-uitzending toegaf dat hij zich grensoverschrijdend had gedragen, maar hij ontkende dat hij iets strafbaars had gedaan. Hij ontkende ook dat hij zich had vergrepen aan Wijnhoven.
                                          Nienke Wijnhoven bij Beau. © Videostill Beau

                                          Comment


                                          • https://www.telegraaf.nl/video/15716...iet-meer-terug

                                            ‘Er wordt gedacht: die komt niet meer terug’

                                            11:31Video



                                            In De Oranjezomer wordt met verbijstering gekeken naar ontwikkelingen in de zedenzaak van Ali B. De rapper zou namelijk vertrokken zijn naar Marokko. Dit terwijl hem een meerjarige gevangenisstraf boven het hoofd hangt in Nederland.

                                            Comment


                                            • https://www.ad.nl/show/hoeveel-kans-...hoor~aa4a248b/


                                              Nienke Wijnhoven in 2018 in The Voice, het jaar waarin zij zou zijn misbruikt. Rechts Jeroen Rietbergen. © Brunopress / ANP / ANP Kippa

                                              Hoeveel kans heeft de procedure van Nienke tegen Rietbergen? ‘Dit is wel echt een herkansing, hoor’


                                              Zangeres Nienke Wijnhoven gaat via een artikel 12-procedure proberen Jeroen Rietbergen alsnog te laten vervolgen voor verkrachting dan wel aanranding. Maar heeft dat zin, als het Openbaar Ministerie al heeft besloten dat er onvoldoende bewijs is?

                                              Formeel betekent het opstarten van een artikel 12-procedure dat er een klacht wordt ingediend bij het gerechtshof. In de praktijk gaat het vaak zo: iemand doet aangifte, het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak en besluit de verdachte niet te vervolgen, waarna het slachtoffer een klacht indient.

                                              Daarmee vraagt het slachtoffer (of iemand anders die belang heeft bij de zaak) aan het gerechtshof om te beoordelen of er toch kans is op een succesvolle vervolging van de verdachte. Als dat het geval is, moet het Openbaar Ministerie alsnog op zoek naar bewijs. Dat leidt dan meestal tot een rechtszaak, óf het OM staakt de vervolging na onderzoek alsnog, maar dan alleen met goedkeuring van het gerechtshof.

                                              Artikel 12 bracht zelfs Wilders voor de rechter


                                              Hoewel het gerechtshof in de meeste gevallen oordeelt dat het Openbaar Ministerie terecht niet tot vervolging is overgegaan, zijn het toch niet de minsten die wél ‘voor het hekje’ kwamen te staan: oog in oog met een of meerdere rechters dus. Geert Wilders bijvoorbeeld, deed in 2008 in de film Fitna en in De Volkskrant uitspraken die volgens tal van organisaties als ‘strafbare belediging’ (van moslims) konden worden aangemerkt.

                                              Het Openbaar Ministerie zag er geen zaak in, maar moest toch aan de bak nadat Gerard Spong een artikel 12-procedure was gestart. Wilders werd overigens in 2011 wel vrijgesproken, maar de zaak die tot jarenlange discussies leidde, was in elk geval wel voorgelegd aan de rechter.

                                              Een andere roemruchte naam: Joris Demmink. De voormalig topambtenaar waaraan altijd het gerucht kleefde dat hij zich zou hebben vergrepen aan minderjarige jongens. Twee Turkse mannen kregen het in 2014 via een artikel 12-procedure voor elkaar dat het Openbaar Ministerie hem moest vervolgen. Na onderzoek verzocht het OM het gerechtshof de vervolging alsnog te staken en dat gebeurde. Ook Demmink kwam er zonder veroordeling vanaf.

                                              Toch veroordeling in zaak Sharleyne


                                              Een andere zaak die wél tot een pittige veroordeling leidde, is die van het 8-jarige meisje Sharleyne die in 2015 van de tiende verdieping van een flat viel en overleed. Haar aan alcohol verslaafde moeder was even in beeld als verdachte, tot het OM van vervolging afzag. De vader van het meisje startte een artikel 12-procedure, wat leidde tot een rechtszaak waarbij de moeder werd vrijgesproken. Maar daarmee was de zaak nog niet gedaan: het OM hield nu wel vol en ging in hoger beroep. En daar werd de moeder uiteindelijk veroordeeld tot bijna tien jaar cel.

                                              Het zijn maar drie voorbeelden uit de talloze artikel 12-procedures die er zijn: de vier gerechtshoven in dit land krijgen bij elkaar jaarlijks veel meer dan duizend artikel 12-procedures op hun bordje. In grofweg 10 procent van de gevallen leidt dat tot een vervolging.

                                              Maar al die statistieken zeggen uiteindelijk niets over de kansen van Nienke Wijnhoven om Jeroen Rietbergen alsnog achter de tralies te krijgen, zegt strafrechtdeskundige Theo de Roos. ,,Er zitten tussen al die procedures zoveel ‘coniferenzaken', zoals we dat noemen,” zegt De Roos. ,,Oftewel: burenruzies waarbij je meteen al weet: dit gaat hem niet worden, dit wordt geen rechtszaak. Dat zegt niets over de bijzondere zaken die volop in de publiciteit staan, dat zijn nét die zaken waarbij alles anders kan lopen. En zo'n zaak als van Rietbergen is per definitie een bijzondere zaak omdat bij zedenzaken sowieso de bewijslast zo'n lastig punt is. Maar een artikel 12-procedure is wel echt een herkansing hoor, je weet het nooit.”
                                              Jeroen Rietbergen en zijn partner Linda de Mol. De rel rond The Voice zorgde voor een breuk maar ze hebben zich inmiddels weer met elkaar verzoend. © ANP‘Wel sprake van seksuele handelingen’


                                              Het bijzondere van de zaak Rietbergen is dat het OM al had besloten hem te vervolgen. Om na twee jaar onderzoek toch van vervolging af te zien. Je zou dus kunnen concluderen dat het OM zeer secuur heeft gekeken en er blijkbaar echt geen ‘ondersteunend’ bewijs te vinden was.

                                              Het is echter opmerkelijk dat het OM gelooft dat er sprake was van ‘seksuele handelingen', terwijl Rietbergen zegt dat er niet meer is gebeurd dan een knuffel. Dan zou het OM dus van mening zijn dat Rietbergen liegt. Advocaat Sébas Diekstra, die Nienke Wijnhoven bijstaat (en in het verleden de genoemde zaak van Sharleyne deed), heeft bovendien aangekondigd dat hij extra getuigenverklaringen aan het dossier wil toevoegen. Welke dat zijn en van wie, kan en wil hij nu nog niet zeggen.

                                              Nienke Wijnhoven heeft altijd beweerd dat Rietbergen haar in 2018 achter de schermen van The Voice meenam en vervolgens ‘even bij haar ging voelen’. Ze kwam begin 2022 met haar verhaal naar buiten in de talkshow Beau.

                                              In Voice-rel nog steeds niemand veroordeeld, ook Ali B niet

                                              De zaak van Jeroen Rietbergen komt voort uit de rel die programmamaker Tim Hofman begin 2022 ontketende met een uitzending van zijn Youtubeprogramma Boos over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij talentenjacht The Voice of Holland. In de nasleep van die affaire is nog steeds niemand veroordeeld, althans, niet voor misstanden die met The Voice te maken hebben. Ex-jurylid Ali B heeft inmiddels wel twee jaar cel aan de broek, maar is alleen veroordeeld voor twee zaken die los staan van The Voice. Twee aangiftes tegen regisseur Martijn Nieman werden geseponeerd en ook de zaak Rietbergen ging dus niet door. De zaak die nog loopt tegen Marco Borsato (ook ex-jurylid) staat ook los van The Voice. Een andere, wel aan The Voice gerelateerde zaak tegen Borsato werd geseponeerd.

                                              Comment


                                              • Bijkomend voordeel van dat 'gebeuren' is dat die types niet/nauwelijks nog op tv zijn... lekker rustig.

                                                Comment


                                                • Dat zijn ze al jaren en Jeroen was nooit in beeld. En daarvoor zijn nu andere types teruggekomen of zie jij blinde vlekken nu op tv of in de hitlijsten?

                                                  Comment


                                                  • https://www.telegraaf.nl/entertainme...uranten-zoenen

                                                    Ondanks eerdere ontkenningen...
                                                    Opgedoken video’s tonen handtastelijke Francis Ford Coppola: ’Figuranten zoenen’

                                                    Er zijn video’s opgedoken waarin te zien is hoe regisseur Francis Ford Coppola twee vrouwelijke figuranten probeert te kussen op de set van Megapolis. Daarmee lijkt er bewijs gevonden voor de claims dat de filmmaker zich schuldig zou maken aan ongepast gedrag.

                                                    © GETTY




                                                    De 85-jarige regisseur ontkende eerder met klem dat hij ’handtastelijk’ zou zijn geweest. Variety kreeg echter videomateriaal in handen dat een heel ander beeld laat zien.

                                                    Onprofessioneel




                                                    Volgens Variety maakte een crewlid de video’s tijdens de opnames van de film. Twee ingewijden vertellen dat Coppola „ongestraft” kon handelen en dat hij zich onprofessioneel gedroeg.



                                                    In mei verscheen al een artikel in The Guardian waarin werd beweerd dat de regisseur onder meer vrouwen op zijn schoot liet zitten. Ook zou hij figuranten proberen te zoenen.



                                                    Coppola wees deze aantijgingen destijds van de hand en zei dat hij „te verlegen” was om überhaupt handtastelijk gedrag te vertonen.’Niet op de hoogte’



                                                    De Godfather-regisseur heeft niet gereageerd op de beelden, wel stuurden twee van zijn medewerkers een persverklaring de wereld in.



                                                    Een uitvoerend producent zegt dat Coppola knuffels en kussen op de wang uitdeelde aan figuranten om de sfeer van een nachtclub, waar de scène zich afspeelde, te creëren. „Ik ben nooit op de hoogte geweest van klachten over intimidatie of slecht gedrag tijdens dit project”, zegt de producent.



                                                    Een assistent-regisseur heeft ook geen wangedrag gezien. „Ik zag hoe Francis een levendige, professionele en positieve omgeving op de set creëerde.”

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X