Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grens overschrijdend gedrag

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.ad.nl/show/bbc-nieuwslez...eren~a35c65ce/


    Huw Edwards. © AFP
    BBC-nieuwslezer Huw Edwards aangeklaagd voor 'onfatsoenlijke' foto's van kinderen


    De voormalige Britse BBC-nieuwslezer Huw Edwards is aangeklaagd voor het maken van ‘onfatsoenlijke’ foto’s van kinderen. Dat heeft de Britse politie maandag bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. Het gaat om drie aanklachten.

    De foto’s werden aangetroffen op de telefoon van Edwards. ,,De overtredingen, die plaats zouden hebben gevonden tussen december 2020 en april 2022, hebben betrekking op beelden die zijn gedeeld via een WhatsApp-chat”, aldus een woordvoerder van de politie in Londen.

    De politie arresteerde Edwards op 8 november 2023. Op 26 juni klaagde men hem aan. De presentator kwam op borgtocht vrij en moet woensdag voor het Londense Westminster Magistrates’ Court verschijnen.

    De 62-jarige Edwards was lange tijd een van de bekendste gezichten op de Britse televisie. Zo kondigde hij onder meer de dood van koningin Elizabeth aan. De BBC stelde Edwards in juli vorig jaar op non-actief, nadat meerdere jongeren hem hadden beschuldigd van seksueel wangedrag. Hij nam in april ontslag bij de omroep op ‘medisch advies’.

    Comment


    • https://www.telegraaf.nl/entertainme...-14-en-16-jaar

      Rapper Soufiane Eddyani veroordeeld tot 5 jaar cel voor verkrachting meisjes 14 en 16 jaar

      De Antwerpse rapper Soufiane Eddyani is dinsdag in Antwerpen veroordeeld tot vijf jaar cel voor het verkrachten van twee meisjes van 14 en 16 jaar. Een vriend van hem, Mohamed R., kreeg veertig maanden gevangenisstraf opgelegd voor het verkrachten van het jongste slachtoffer.

      © ANP/HH

      Rapper Soufiane Eddyani




      Het meisje was in december 2022 weggelopen uit een jeugdinstelling, ontmoette vervolgens R. in een shishabar en belandde zo in de woning van Eddyani. Daar werd ze begin januari 2023 teruggevonden. Het meisje vertelde tegen de politie dat ze seks had gehad met R. en Eddyani. De laatste gaf dit toe maar meldde erbij dat het slachtoffer zou hebben verklaard dat ze 19 was. Volgens de rechter had de rapper beter moeten weten, aangezien ze haar jeugdinstelling was ontvlucht.

      Het tweede slachtoffer diende in juli 2022 een klacht tegen Eddyani in. Ze hadden elkaar leren kennen via Snapchat. Het meisje verklaarde dat ze later door hem was opgesloten en verkracht. Volgens Eddyani gebeurden de seksuele betrekkingen met haar toestemming, maar de rechtbank hechtte meer geloof aan de verklaring van het slachtoffer.



      Eddyani geniet ook enige bekendheid in Nederland. Tussen 2016 en 2019 bereikten negen singles waaraan hij meewerkte de Single Top 100. Het liedje Salam, dat de rapper opnam met Boef, kwam tot de derde plek. Ook maakte Eddyani muziek met rappers als Ali B en Mula B.

      Comment


      • Bill Gates nu ook aan de beurt

        Comment


        • https://www.telegraaf.nl/entertainme...kkende-werking

          Chantal Janzen hekelt cancelcultuur: ’Verstikkende werking’

          Chantal Janzen meent dat de cancelcultuur „een verstikkende werking” kan hebben, maar ook „positieve veranderingen heeft gebracht.” De presentatrice stelt echter dat mensen die van ongepast gedrag worden beschuldigd strenger voor zichzelf moeten zijn.

          © ANP/HH




          De 45-jarige presentatrice laat haar licht op de materie schijnen in haar magazine &C.Tweede kans



          Janzen worstelt met de nasleep van ongepast gedrag „Wat als iemand een foute opmerking maakt of verkeerde daad begaat, maar daarvan leert, excuses maakt en oprecht spijt heeft?”, vraagt Janzen zich af. „Verdient die persoon dan altijd, of echt nooit een tweede kans?”

          „Sommige mensen durven hun mening niet meer te geven of niet meer deel te nemen aan belangrijke gesprekken”, aldus Janzen. Dat vindt de presentatrice niet allemaal negatief, want volgens haar heeft de cancelcultuur ook „positieve veranderingen gebracht.” „Kwesties die te lang zijn genegeerd en onder de pet en zelfs in stand zijn gehouden door bijvoorbeeld leidinggevenden, kregen aandacht. Zoals grensoverschrijdend gedrag, seksueel misbruik en systemisch racisme. Het dwingt ons allen om na te denken over onze woorden en daden en om meer empathie te tonen.”
          Strenger



          Janzen vindt dat degene die een fout heeft gemaakt soms „strenger” voor zichzelf moet zijn. „Of je nu een BN’er bent of niet. Niet in het openbaar piepen, maar aan de gedupeerden denken. Sorry zeggen, excuses maken indien nodig is wellicht het belangrijkste.” Tegelijkertijd vindt Janzen ook dat het publiek beter moet leren om „mensen te vergeven voor hun fouten en de kans te geven om te groeien.”

          Comment


          • https://www.ad.nl/buitenland/prieste...tief~a696295c/


            Priester Andrea Melis. © Privébeeld

            Priester die in Italië is gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik minderjarige blijkt hiv-positief


            Priester Andrea Melis werd vorige week in het Italiaanse Genua gearresteerd op verdenking van het seksueel misbruiken van minderjarigen. Nu blijkt de priester al jaren hiv-positief te zijn.

            Het staat zwart op wit in het proces verbaal van de officier van justitie: ,,Melis is nog gevaarlijker als je bedenkt dat hij drager is van het hiv-virus en dat alle contacten met de slachtoffers zonder voorzorgsmaatregelen waren.” Volgens het Openbaar Ministerie geeft het het sociale gevaar aan van padre Andrea Melis. ,,Hij stelt het slachtoffer willens en wetens bloot aan het gevaar van aids.”

            Het was de priester zelf die tijdens verhoren aangaf het virus twaalf jaar geleden Afrika te hebben opgelopen, maar volgens de advocaten van Melis is het virus niet overdraagbaar omdat de priester behandeld wordt.

            Seksuele handelingen


            Andrea Melis was tot zijn arrestatie pastoor van een kerk in Finale Ligure, ten westen van Genua, en directeur van een middelbare school in dezelfde stad. Hij wordt verdacht van het misbruiken van minstens één en mogelijk meerdere minderjarigen. Het slachtoffer, een nu 15-jarige jongen uit Genua, werd drie jaar lang door de 60-jarige priester overladen met cadeaus in ruil voor seksuele handelingen. De priester zette geld op een prepaid creditcard die hij speciaal voor de jongen had geopend en gaf hem onder andere een spelcomputer en merkkleding. De ouders van jongen vonden het verdacht dat hij met zoveel dure spullen rondliep en deden aangifte nadat de priester zich obsessief begon te gedragen ten opzichte van hun zoon. Melis wilde de toen 13-jarige jongen meenemen op vakantie naar Sardinië.

            Volgens het Openbaar Ministerie zou de priester zich hebben omringd door in totaal zeven jongeren van tussen de 13 en 15 jaar, van drie van hen zijn de feiten priester Andrea Melis formeel ten laste gelegd, van de andere vier is het onderzoek nog bezig. Eén van de moeders ontdekte WhatsApp-berichten van de priester aan haar zoon, waarin hij ongepaste opmerkingen maakte over het lichaam van de jongen. ‘Wat een stuk, je wordt vast een hartendief’, schreef Melis dat de jongen foto’s van zichzelf in zijn nieuwe outfit had gestuurd.

            Padre Andrea Melis is door het Openbaar Ministerie aangeklaagd wegens seksueel misbruik van minderjarigen, jeugdprostitutie en poging tot ernstige mishandeling. Hij is inmiddels geschorst door de Curie in Genua en onder huisarrest geplaatst.

            Comment


            • in die katholieke kerk weten ze niet van ophouden he, bah

              Comment


              • En onze prinses niet te vergerten...
                https://nos.nl/artikel/2532310-ambte...ses-laurentien

                Comment


                • dat is natuurlijk weer een opzichtige wraakaktie van wat ambtenaartjes die niets kunnen handelen, ook weer anoniem , net als met Arib toen

                  Comment


                  • Dat zou je vermoeden met anonieme 'slachtoffers' die bovendien niet hebben verteld wat er precies aan de hand is geweest.

                    Comment


                    • Nou die tuthola is wel berucht om haar prinsessegedrag

                      Comment


                      • Originally posted by vuurwants View Post
                        Dat zou je vermoeden met anonieme 'slachtoffers' die bovendien niet hebben verteld wat er precies aan de hand is geweest.
                        Jawel, 8 verschillende ambtenaren geven oa aan over uitschelden

                        Comment


                        • Ja die ambtenaren zijn niks gewend en moeten nu hun foute werk erkennen en herstellen, en dan worden ze nu wat aangepakt. Dus nu zijn de toeslagen affaire ouders weer de dupe met vertraging van herstelbetaling.

                          Comment


                          • Ach, we waren er niet bij dus we weten niet of ze terecht uitgescholden zijn of niet...

                            Comment


                            • Denk dat uitschelden nooit echt gepast is

                              Comment


                              • Och, ligt er al aan..wie heeft er nu nooit een 'uitbrander' van zijn/haar meerdere gekregen..de manier waarop is van belang denk ik maar ik was er dus niet bij.. Stoute kinderen mag je ook gerust in de hoek zetten..maar inderdaad pikken veel ouders dat niet en gaan verhaal halen tegenwoordig..

                                Comment


                                • uitvloeisel van de woke mensjes, de deugneuzen

                                  Comment


                                  • Die ambtenaren die tig mensenlevens kapot hebben gemaakt en op hun gemak hun werk doen moeten niet zeiken. Aan de slag! Paar scheldwoorden zijn bij dat volk wel nodig.

                                    Comment


                                    • https://www.ad.nl/politiek/gedupeerd...pen~a0f92b07e/


                                      Prinses Laurentien. © ANP
                                      Gedupeerden toeslagenaffaire in de bres voor prinses Laurentien: ‘Jacht gaande die moet stoppen’


                                      Ruim honderd ouders en kinderen die gedupeerd raakten in het toeslagenschandaal nemen het in een open brief ‘aan Nederland, de media en politiek’ op voor prinses Laurentien. In hun ogen is er een ‘jacht’ gaande die moet stoppen. Volgens de ondertekenaars wordt het herstel van gedupeerden ‘afgepakt’.

                                      Het ministerie van Financiën bevestigde vorige week aan deze site dat er ‘meerdere’ meldingen van ambtenaren zijn binnengekomen over grensoverschrijdend gedrag van prinses Laurentien. Als boegbeeld van de Stichting (Gelijkwaardig) Herstel (SGH) helpt zij slachtoffers van de toeslagenaffaire. In die rol zou zij ambtenaren onheus hebben bejegend.

                                      ‘Doelbewuste karaktermoord’


                                      De stichting sprak de aantijgingen tegen en had het over ‘lasterlijke beschuldigingen’. In de open brief nemen gedupeerden het op voor de prinses. Zij zien in haar iemand ‘die de moed heeft om emoties en lastige gesprekken niet uit de weg te gaan en misschien als dat nodig is op te zoeken’.

                                      ,,Wij ouders zijn wéér de machteloze speelbal van mensen met macht. En dus nu ook Laurentien. Als zelfs deze geduldige en vastberaden vrouw prooi wordt van doelbewuste karaktermoord, moet het sprookje wel héél duister zijn.” De ouders vragen om rust en willen ‘samen met Laurentien deze route gewoon uitvoeren voor de ouders die dat willen’.
                                      ‘Niet iedereen durft te ondertekenen’


                                      De brief is ondertekend met zowel volledige namen als initialen. Volgens een van de ondertekenaars, gedupeerde Kristie Rongen, steunen nog veel meer ouders en kinderen de oproep, maar durft niet iedereen de brief te ondertekenen. ,,Omdat ze bang zijn dat het hun herstel niet ten goede komt. Daarom trekken wij de stoute schoenen aan en komen op voor alle ouders.”

                                      SGH dreigde aanvankelijk met juridische stappen tegen deze site, maar zag daar maandag toch van af. Wel zegt de stichting in gesprek te willen.

                                      Comment


                                      • https://www.ad.nl/rotterdam/rotterda...ruik~a1d34ae5/

                                        Blijft een macho cultuur en racisme is te verklaren als je ziet waar ze dagelijks mee te maken hebben.

                                        Comment


                                        • https://www.ad.nl/show/aanklager-wil...ting~a2829ea5/


                                          Gérard Depardieu © AFP

                                          Aanklager wil Gérard Depardieu berechten voor verkrachting


                                          Het parket van Parijs wil de Franse acteur Gérard Depardieu laten berechten in een verkrachtingszaak. Dat meldt de Franse nieuwszender BFMTV donderdag. De zaak gaat om twee verkrachtingen die in augustus 2018 zouden hebben plaatsgevonden.

                                          Actrice Charlotte Arnould had in 2018 al aangifte gedaan tegen de Franse ster. De actrice beweert in 2018 op 22-jarige leeftijd te zijn verkracht door de acteur. De zaak werd in juni 2019 geseponeerd vanwege een gebrek aan bewijs, maar in 2020 werd het onderzoek in de verkrachtingszaak heropend.

                                          De 75-jarige Depardieu, die geldt als een grote ster in de Franse filmwereld, werd de afgelopen jaren vaker beschuldigd van seksueel misbruik. De acteur moet in oktober voor de rechter verschijnen voor twee andere aanklachten van seksueel misbruik. Depardieu heeft de aantijgingen tegen hem altijd ontkend.

                                          Comment


                                          • Zeker zijn grote neus weer ergens te diep ingestoken😂

                                            Comment


                                            • Marco Borsato keert showbizz wereld de rug toe en stopt definitief.

                                              Comment


                                              • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1646...oeslagenouders

                                                Prinses Laurentien stopt als voorzitter stichting voor toeslagenouders

                                                Den Haag - Prinses Laurentien stopt als voorzitter van de Stichting (Gelijk)waardig Herstel, die zich inzet voor ouders die gedupeerd zijn door het toeslagenschandaal. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. Laurentien stapt op na publicaties over vermeend grensoverschrijdend gedrag van de prinses.




                                                Volgens de stichting meent Laurentien haar „rol niet langer voldoende vanuit de inhoud te kunnen vervullen.”

                                                Comment


                                                • Als een sterk persoon haar rol maar overneemt en de afhandeling maar vlot trekt..

                                                  Comment


                                                  • https://www.telegraaf.nl/entertainme...ve-grote-namen

                                                    Wie bezocht ’sekseiland’ Epstein? Trump hint op vrijgave grote namen

                                                    Als Donald Trump in november voor de tweede keer tot president van de Verenigde Staten wordt verkozen, heeft hij geen enkel probleem met het openbaar maken van geheime documenten over wijlen misbruikmiljardair Jeffrey Epstein. De presidentskandidaat vindt het bijzonder dat nog steeds niet bekend is welke invloedrijke personen Little St. James, het beruchte privé-eiland van Epstein waar tientallen jonge meisjes zouden zijn misbruikt, hebben bezocht. Kan Trump daar verandering in brengen?

                                                    © ANP/HH




                                                    Zelfs jaren na Epsteins dood rijst nog steeds de vraag: welke prominente figuren waren te gast op zijn privé-eiland? Bill Clinton? Prins Andrew? Donald Trump in ieder geval niet, zo zegt hij woensdag in de podcast van Lex Fridman. „Ik ben daar nooit geweest, maar veel andere machtige mensen wel!”

                                                    Trump vindt het „erg interessant” dat de lijst met personen die ooit Epsteins eiland hebben bezocht, de beruchte ’Epstein-list’, nooit is vrijgegeven. „Dat zal overigens nog wel gebeuren”, denkt de Republikein. Op de vraag of hij de lijst zal openbaren als hij daartoe de kans krijgt, antwoordt Trump: „Ik zal er zeker naar kijken! (...) Ik zou er geen probleem mee hebben.”



                                                    Tekst gaat verder onder de foto.

                                                    © Getty Images

                                                    Donald Trump, Melania, Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell (2000).
                                                    ’Clinton tweemaal gespot op Little St. James’



                                                    Dat is mogelijk slecht nieuws voor prins Andrew en oud-president Bill Clinton. Al jaren gaan er geruchten dat de heren Epsteins eiland meermaals hebben bezocht. Clinton heeft altijd ontkend ooit een bezoek aan het eiland te hebben gebracht, maar Virginia Giuffre, een vermeend slachtoffer van Epstein, beweert het tegenovergestelde. Naar eigen zeggen heeft ze Clinton twee keer op Little St. James gezien, zo was eerder dit jaar te lezen in juridische documenten.



                                                    Giuffre claimt ook dat ze Al Gore en diens toenmalige vrouw Tipper op het eiland heeft gespot. Het koppel is nooit eerder aan Epstein gelinkt.

                                                    ’Eiland voelde als een tweede thuis voor Andrew’




                                                    De Britse prins daarentegen wel. De hertog van York ligt al jaren onder vuur vanwege zijn omstreden vriendschap met de misbruikmiljardair. Little St. James zou voor hem dan ook geen onbekend terrein zijn „Hij is een aantal keer op het eiland geweest”, vertellen Miles en Cathy Alexander, een Zuid-Afrikaans echtpaar dat jarenlang Little St James beheerde, in de Channel 4-documentaire Ghislaine Maxwell: Making of a Monster. „De eerste keer was hij daar alleen. De andere keren werd hij vergezeld door Ghislaine (Maxwell, Epsteins rechterhand, red.).”


                                                    © Getty Images

                                                    Melania Trump, prins Andrew, Gwendolyn Beck en Jeffrey Epstein (2000).

                                                    Andrew zou zich helemaal thuis hebben gevoeld op het eiland. „Hij voelde zich zo op zijn gemak dat hij soms gewoon de keuken inliep en vroeg: ’Wat gaan we eten?’ Het eiland voelde echt als een tweede thuis voor hem.”



                                                    Andrew heeft meermaals ontkend een bezoek aan Little St. James te hebben gebracht. Toch is hij de grote kop van Jut in het Epstein-verhaal. Zo moest de prins zijn titels inleveren, spande Virginia Giuffre een zaak tegen hem aan, dook zijn naam meermaals op in de Epstein-documenten én is hij momenteel veruit de minst populaire Britse royal.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X