Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grens overschrijdend gedrag

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.ad.nl/show/heel-strijdba...elen~af748389/


    © Brunopress/Patrick van Emst

    ‘Heel strijdbare’ Ali B gaat openlijk spreken tijdens rechtszaak, zegt advocaat: ‘Hij staat te popelen’


    Ali B zal tijdens zijn zedenzaak volgende week ‘openlijk spreken’. Dat zegt advocaat Natacha Harlequin, die sinds vorige week bij het juridisch team van de rapper hoort.

    Harlequin vertelde bij Shownieuws dat ze onlangs door Ali B is gevraagd of ze hem wil bijstaan. Bart Swier blijft de advocaat die voor hem gaat pleiten in de zaak, Harlequin zal ‘het media-aspect’ op zich nemen. Sindsdien hebben ze elkaar vaker gesproken en ontmoet. Volgens de advocaat gaat het ‘heel erg goed’ met Ali B. ,,En daar was ik best wel verbaasd over.”

    Ze vindt de rapper ‘heel strijdbaar, heel open’ en hij heeft ‘een goede energie’. Volgens haar zal Ali B volgende week niet alleen openlijk spreken, maar staat hij ook de pers te woord. ,,Hij loopt nergens voor weg”, zegt ze. ,,Hij staat echt te popelen om te kunnen spreken. Daar kijkt hij echt naar uit.”

    Ali B wacht al tweeënhalf jaar op de zaak. Harlequin zegt dat ze het onderzoek naar de zaak en het verloop van het onderzoek ‘opzienbarend en verbazingwekkend’ vindt. ,,We hebben het al wel vaker gehad hier aan tafel: wat is het OM nu eigenlijk aan het doen al die jaren? Dat heb ik nu gelezen, en dan krab ik mezelf wel even achter de oren. (...) Ali heeft een heel sterke zaak.”

    De zaak tegen Ali B dient volgende week woensdag en donderdag bij de rechtbank in Haarlem. De rapper wordt vervolgd voor twee verkrachtingen en twee aanrandingen. Dat hij wordt verdacht van een tweede aanranding werd pas dinsdag door het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Het gaat om een aanranding van een vrouw uit Heiloo die hij ook verkracht zou hebben.

    The Voice


    Bij de andere verdenkingen gaat het om een aanranding van voormalig The Voice of Holland-kandidaat Jill Helena in mei 2018 in Amsterdam. Zij is voornemens gebruik te maken van haar spreekrecht in de rechtbank. De andere zaak waar Ali B voor wordt vervolgd, betreft een verkrachting in april 2014 in Marokko. Daarbij gaat het om Ellen ten Damme tijdens het tv-programma Ali B en de Muziekkaravaan. Zij zal de rechtszaak aan haar voorbij laten gaan.

    In de zaak duikt ook de naam op van zangeres en actrice Birgit Schuurman. Ze heeft een verklaring afgegeven bij de politie, maar het is niet duidelijk waar die precies over gaat. Haar verklaring zit in het dossier onder ‘overige zedenmeldingen’, maar dat zegt nog niet alles. De manager van Schuurman wilde aan deze site alleen bevestigen dat ze een verklaring heeft afgelegd, maar gaf aan dat de zangeres verder geen toelichting wil geven.

    Comment


    • https://www.ad.nl/show/gelukkig-heef...euws~a1156914/


      PREMIUMAngela de Jong. © Shody Careman

      Gelukkig heeft Voice-viezerik Ali B nu ook zijn eigen buikspreekpop aan tafel bij Shownieuws


      ANGELA KIJKT TVHet altijd onafhankelijke en diep journalistieke Shownieuws - ahum - bereikte dinsdagavond een nieuw dieptepunt. ‘Deskundige’ Natacha Harlequin mocht als advocate van The Voice-viezerik Ali B. ongestoord leeglopen over het ‘nette’ karakter van haar cliënt, zag Angela de Jong.

      Er was groot nieuws in de zaak tegen Ali B. Evert Santegoeds meldde het dinsdag likkebaardend aan de desk van Shownieuws. Nee, het was niet dat die middag naar buiten was gekomen dat het OM de ex-coach van The Voice verdenkt van twee aanrandingen in plaats van één, bovenop de twee aanklachten van verkrachting. Welnee, daar stapten ze aan de desk snel overheen.

      Het echte nieuws was volgens Evert dat zijn Shownieuws-collega Natacha Harlequin onlangs is toegevoegd aan het advocatenteam van Ali B. En laat zij nou net stralend tegenover hem zitten.

      Elk normaal programma zou zich achter de oren krabben of het journalistiek wel in de haak is om iemand als deskundige in te zetten als die een belang heeft in een opzienbarende strafzaak, maar niet Shownieuws. Daar tel je niet mee zonder dubbele pet.

      Anouk Smulders mag als goede vriendin van Leontine Borsato ongestoord karaktermoord plegen op het minderjarige meisje dat aangifte heeft gedaan tegen Marco. Ronald Molendijk kan er zijn beste vriend Jeroen Rietbergen rehabiliteren. Sowieso worden ze allemaal betaald door John de Mol, die als producent verantwoordelijk was voor de perverse speeltuin die The Voice bleek te zijn voor seksbeluste artiesten. Maar daar merk je als kijker gelukkig nooit iets van. Not.

      Ali had vorige week naar Natacha gebeld om te vragen of zij tot zijn team wilde toetreden. Voor de ‘media-aspecten’ van de zaak. Goh, wat toevallig hè. Het loonde meteen, want zij begon uitvoerig de karaktereigenschappen van haar cliënt te prijzen. Hij heeft zo’n ‘enorm goede’ energie, is ‘heel open’. Ze kon weinig over de zaak zeggen, nee echt niet, nou vooruit dan. Het dossier was heel ‘opzienbarend en verbazingwekkend’. Ali heeft ‘een sterke zaak’. Er ‘barst een bom’ volgende week in de rechtszaal, voorspelde ze. Ali zal dan ook ‘netjes’ de pers te woord staan. ‘Zoals hij is.’ En niemand die het tegensprak.

      Het toeval wil dat ik vorige week, toen het nieuws kwam dat het OM die andere Voice-viezerik Jeroen Rietbergen toch niet vervolgt voor verkrachting, de bewuste Boos-aflevering over alle misstanden bij de talentenjacht nog eens heb teruggekeken. Mijn maag draaide zich opnieuw om bij het horen van alle verhalen van jonge meisjes en vrouwen die vertellen hoe Ali als een berekenend roofdier te werk ging. Hij zou hen helpen met hun carrière, en ach, de seks was zo voorbij. Hij was nu eenmaal geil. De rechtszaak die volgende week dient, draait overigens niet alleen om onbekende meisjes. Er is ook nog het verhaal van Ellen ten Damme. Maar volgens zijn advocaat is Ali zo’n nette jongen.

      Evert had nog één prangende vraag aan Natacha. Ik had er thuis wel tachtig, dus schoof verwachtingsvol naar het puntje van de bank. Toen kwam het. Of Natacha op de dag van de rechtszaak wel aan de desk van Shownieuws kwam zitten. Hij meende het serieus. Ik weet eigenlijk niet waarom het me nog verbaasde.

      Comment


      • https://www.ad.nl/show/natacha-harle...euws~a98e1162/


        Natacha Harlequin. © Brunopress

        Natacha Harlequin, die Ali B bijstaat in zedenzaak, voorlopig niet te zien in Shownieuws


        Natacha Harlequin, die sinds vorige week bij het juridisch team van Ali B hoort, is de komende tijd niet te zien als deskundige in Shownieuws. Dat laat Talpa in een reactie aan RTL Boulevard weten. ,,Dit om de onafhankelijkheid en integriteit te waarborgen”, aldus een woordvoerder.

        Dinsdag werd bekend dat Harlequin onlangs is toegevoegd aan het advocatenteam van Ali B. Het verzoek kwam van de rapper zelf. Hij wordt volgende week vervolgd voor twee verkrachtingen en twee aanrandingen. Bart Swier blijft de advocaat die voor hem gaat pleiten in de zaak, Harlequin zal ‘het media-aspect’ op zich nemen, zo legde ze in Shownieuws uit.

        Harlequin liet zich in de uitzending ontvallen dat Ali B tijdens zijn zedenzaak ‘openlijk zal spreken’. Ook zei ze hem ‘heel strijdbaar’ en ‘heel open’ te vinden en stelde ze dat hij ‘een goede energie’ zou hebben. ,,Hij loopt nergens voor weg.”

        Angela de Jong, columniste van deze site, deelde woensdag haar ongenoegen over de uitspraken van Harlequin. ‘Elk normaal programma zou zich achter de oren krabben of het journalistiek wel in de haak is om iemand als deskundige in te zetten als die een belang heeft in een opzienbarende strafzaak, maar niet Shownieuws. Daar tel je niet mee zonder dubbele pet’, schreef ze in haar column.

        Inmiddels heeft Talpa dus laten weten dat Harlequin voorlopig niet zal aanschuiven in Shownieuws. ,,Dit om de onafhankelijkheid en integriteit te waarborgen. We doen in die uitzendingen een beroep op andere experts”, zo laat een woordvoerder aan RTL Boulevard weten.

        Comment


        • https://www.telegraaf.nl/nieuws/6235...e-aantijgingen

          Rapper in de beklaagdenbank
          Seksueel roofdier of ’een flirt’? Strafzaak Ali B begint en dit zijn de aantijgingen

          Hij hield tweeëneenhalf jaar - meestal - zijn mond omdat hij en zijn advocaat Bart Swier vinden dat de rechtszaak moest plaatsvinden in de rechtbank, en niet in de media. Maar vanaf woensdag 12 juni krijgt – en grijpt - rapper Ali B de kans om zijn kant van het verhaal in het openbaar te vertellen. Dan begint in Haarlem de strafzaak over de twee verkrachtingen en twee aanrandingen waarvan hij wordt verdacht. Het belooft een mediacircus te worden.

          Pal na de uitzending van Tim Hofman’s Boos in januari 2022 waarin twee vrouwen anoniem vertelden dat ze waren verkracht door Ali B, schreef hij op Twitter dat het voor hem vaststond dat het Openbaar Ministerie de zaak tegen hem zou seponeren. “Ik heb mij namelijk niet schuldig gemaakt aan wat mij in de aangiftes wordt verweten. Tot die tijd zal ik dit doorstaan. Ik zie dat maar als een beproeving waar ik sterker uit tevoorschijn zal komen.”

          De reacties op zijn tweet logen er niet om. Die varieerden van “viespeuk” tot “the show is over, mannetje. Hoop dat deze meiden je ook financieel helemaal uitkleden.”

          Online schandpaal

          De reacties van mensen die opriepen tot kalmte omdat er nog niets is bewezen, verzopen tussen die van degenen die hun oordeel al hadden geveld. Sociale media als moderne schandpaal, het is inmiddels bijna ‘normaal’ geworden.

          Ondertussen droogden Ali B’s opdrachten op. Geen tv-werk meer, geen optredens. Want zo gaat dat tegenwoordig als je als Bekende Nederlander wordt verdacht van een zedendelict. Hoezo onschuldig tot een rechtbank oordeelt dat het tegendeel is bewezen? Barbertje moet hangen, en wel nú.

          Vooropgesteld: Het zijn geen kleine aantijgingen waartegen Ali B zich moet verdedigen en het zijn er meerdere. Waarom zouden meerdere vrouwen onafhankelijk van elkaar hem vals beschuldigen?



          Schrijverskamp

          Zo zou hij zich op 14 augustus 2018 tijdens een feest na een schrijverskamp in Heiloo schuldig hebben gemaakt aan aanranding en verkrachting. Hij zou onverhoeds zijn vingers naar binnen hebben gestoken bij een vrouw die net een andere rapper pijpte. Het komt zelden voor dat er getuigen zijn van een verkrachting, hier was er dus wel iemand anders bij. Maar die rapper bleek een getuige waar de vrouw weinig aan heeft. Hij zegt niets van het incident te hebben meegekregen. Het is dus het woord van de vrouw tegen dat van Ali B.

          Hetzelfde geldt voor de aanranding van dezelfde jonge vrouw. Ali B zou zijn hand tussen haar benen hebben geduwd. Daar waren vijf getuigen bij, zei ze. Maar het Openbaar Ministerie zou die getuigen niet hebben ondervraagd.

          The Voice

          In mei 2018 zou Ali B zangeres Jill Helena hebben aangerand. Het is de enige zaak die – van een afstand - is gelieerd aan The Voice, waar Ali B haar coach was. Jill Helena zou in 2013 een affaire met Ali B hebben gehad toen zij de finale van de talentenshow haalde. Ze was op dat moment niet meer afhankelijk van zijn invloed, alleen de tv-kijkers mochten nog stemmen.

          De aanranding zou jaren later hebben plaatsgehad, in 2018. Het was flirten en flikflooien, zei Ali B daarover tegen de politie. Hij hield vol dat hij niets tegen de zin van de vrouw had gedaan.

          Jill Helena denkt daar anders over en is van plan om tijdens de rechtszaak zelf aan de rechtbank te vertellen wat haar is overkomen, zegt haar advocaat Sébas Diekstra.

          Muziekkaravaan

          Het tweede slachtoffer van verkrachting is zangeres en actrice Ellen ten Damme. Zij vertelde in april 2022 haar verhaal in het programma De geknipte gast van presentator Özcan Akyol.

          Het zou haar al in 2014 zijn overkomen, toen ze in het Marokkaanse Meknes was voor opnamen van Ali B’s programma Muziekkaravaan. Hij zou al meteen de eerste nacht haar slaapkamer zijn binnengelopen en haar ondanks haar verzet hebben verkracht. De volgende dag deed hij alsof er niets gebeurd was, zei Ten Damme.

          Op de opnamen van de Muziekkaravaan die na die nacht zijn geschoten is ook aan Ten Damme niets te merken. Inmiddels zijn de opnamen van de Muziekkaravaan waarin zij voorkomt door AVRO/TROS op Ellen ten Damme’s verzoek offline gehaald. Dat ze na die nacht niet direct haar koffers pakte en vertrok, wil niet automatisch zeggen dat er niets is gebeurd. Het komt vaak voor dat slachtoffers van een zedendelict pas jaren later durven opbiechten wat hen is overkomen.

          Ellen ten Damme deed haar verhaal naar eigen zeggen om de andere aangeefsters te steunen. Ze deed geen aangifte. Het OM besloot de zaak desondanks op de tenlastelegging te zetten.

          Twee andere deelneemsters aan Muziekkaravaan werden als getuigen gehoord: Zangeres/actrice Birgit Schuurman en pianiste/componiste Iris Hond. Schuurman verklaarde dat ze een zoen op haar mond kreeg van de rapper, maar daar bleef het bij. Hond had geen slechte ervaring met Ali B.

          Zwak voor vrouwelijk schoon

          Is Ali B het seksuele roofdier dat naar voren komt uit de verklaringen van deze vrouwen en de vrouwen die bij Boos anoniem hun verhaal deden? Of is hij, zoals hij zichzelf omschrijft, “een flirt”? Is hij een man met een zwak voor vrouwelijk schoon, maar misschien ook met een blinde vlek? Of is hij, zoals zijn advocaten zeggen, onschuldig en het slachtoffer van valse beschuldigingen?

          Op 12 en 13 juni gaat de rechtbank in Haarlem dat proberen te bepalen. Als hij schuldig wordt bevonden kan Ali B worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van enkele jaren. De uitspraak volgt op z’n vroegst eind deze maand.

          Comment


          • Ali B nu 2e dag in rechtzaal, huilend en met de vuist op tafel slaan en roepen dat ie moe is...

            Comment


            • Tja, kan zo maar gebeuren... wat mij enorm stoort zijn die rel-nichten als Aran Bade en Angela de Jong... die vinden zichzelf rechters. Walgelijke types.

              Comment


              • Welnee volgen gewoon nuchter de rechtzaak

                Comment


                • En hoppa 3 jaar celstraf geeist tegen Ali B

                  Comment


                  • Als-ie schuldig blijkt te zijn, komt hij daarmee goed weg...

                    Comment


                    • Vindt het vrij zwaar, plus carriere weg, inkomen weg etc. Voor doodslag staat niet veel jaren meer. Nu nog kijken of het bewijs voldoende is, hij maakte zich vrij theatraal ongeloofwaardig, dat had Angela de Jong weer goed gezien.

                      Comment


                      • en dan ook nog een bedreiging door de advocaat van Taghi aan adres van Ellen ten Dame om haar verklaring in te trekken, MOCRO MAFFIA dus inclusief Ali B. Hij was vroeger voor zijn carriere begon door duet met Marco Borsato die ook nog voor moet komen, drugsdealertje he die Ali B voordat ie de knuffel Marokkaan van Nederland werd

                        Comment


                        • Gelukkig ben ik, of jullie, geen rechter..

                          Comment


                          • waarom gelukkig?

                            die volgen gewoon de bewijslast en feiten en komen tot een oordeel, daarvoor hebben ze gestudeerd en neem aan dat ze dat een fijn beroep vinden.

                            Ali B nu met slotwoord bezig

                            Comment


                            • 12 juli is de uitspraak, zijn slotwoord was ook slap van hem.

                              Comment


                              • https://www.ad.nl/binnenland/ali-b-s...aan~a72fb95c1/


                                PREMIUM© Annabel Oosteweeghel

                                Ali B snapt nog steeds niet wat hij verkeerd heeft gedaan


                                Kitty Herweijer schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

                                Wie het rechtbankpleidooi van Ali B heeft gehoord en gezien, aanschouwde een gebroken man. Begrijpelijk, mensen zijn kuddedieren en er is weinig erger dan van de een op de andere dag genadeloos verstoten te worden van je stam en tot paria te worden gedegradeerd.

                                Maar hoe gebroken de rapper ook is, tot serieuze introspectie heeft dat niet geleid. Ali B is vooral gebroken omdat hij zichzélf als onschuldig slachtoffer in een ‘meedogenloos mediacircus’ ziet. Hij snapt nog steeds niet wat hij verkeerd heeft gedaan.

                                De trial by (social) media die tegenwoordig regeert, verdient geen schoonheidsprijs. Ali B verwijt kapotgemaakt te zijn ondanks dat strafbare feiten vooralsnog niet ‘bewezen’ zijn.

                                Wat de verklaringen sowieso laten zien, is iemand die zich niet kon voorstellen dat niet elke vrouw hem wil. Naast de aangiftes die de rechtszaal hebben gehaald zijn meer vrouwen die hun verhaal hebben gedeeld over extreem opdringerig gedrag om seks af te dwingen.

                                Maar B. ziet daar nog steeds niet het probleem van in. Hoe kan híj – de lieve vader en geliefde artiest – op seksueel gebied crimineel gedrag vertonen?

                                Bij sommige mannen leeft nog steeds de illusie dat verkrachting een wildvreemde vrouw met een mes op de keel de bosjes in trekken is. Bij de meeste vrouwen die verkracht worden gebeurt dat echter in intieme sfeer, waar ze de dader kennen. B denkt, omdat hij in ‘veertig jaar nog nooit van een vrouw heeft gehoord dat ik iets tegen haar zin in deed’, dat hij niks fouts kan hebben gedaan. ‘Als ik zo’n man zou zijn, hoezo is er dan niet een keer eerder iets over of tegen mij gezegd?’

                                Dat je nooit eerder expliciet bent geconfronteerd met je wanstaltige gedrag – of simpelweg nooit hebt hoeven luisteren - zegt uiteraard helemaal niks. Een spiegel voorgehouden krijgen en je zelfbeeld moeten bijstellen van geliefde rapper naar dat van iemand met geen enkele interesse in en respect voor de grenzen van andere mensen is het enige leerproces – veroordeling of niet – dat ertoe doet voor de rapper om te leren van zijn fouten. Het lijkt er echter nog niet op dat hij met dát proces in de verste verte een begin heeft gemaakt.

                                Meer zien van Kitty Herweijer? Volg haar ook op X, voorheen Twitter.

                                Comment


                                • https://www.telegraaf.nl/video/17528...chtvaardigheid

                                  Ali B in tranen: ‘U bent mijn laatste hoop op rechtvaardigheid'

                                  19:54Video



                                  De zedenzaak van Ali B is voor vandaag aan het einde gekomen. Ali had op het einde de mogelijkheid om het laatste woord te nemen en werd hierbij erg emotioneel. De rechtbank doet op vrijdag 12 juli uitspraak.

                                  Comment


                                  • https://www.buttkicken.nl/briefje-va...cha-harlequin/

                                    Briefje van Jan – aan Natacha Harlequin


                                    Beste Natacha,

                                    Vorige week hoorde ik een bekende advocate bij ‘Shownieuws’ zeggen dat het heel erg goed ging met de van twee verkrachtingen en twee aanrandingen verdachte artiest Ali B.

                                    “Enorm goede energie.”

                                    “Heel strijdbaar.”

                                    “Heel open.”

                                    Volgens die advocate had Ali B. ook een sterke zaak.

                                    “Ik ben me kapotgeschrokken van het dossier.”

                                    “Wat is het OM eigenlijk aan het doen al die jaren?”

                                    “Het OM heeft heel wat uit te leggen.”

                                    “Ik denk dat er 12 en 13 juni een bom barst.”

                                    “Ali heeft een heel sterke zaak.”

                                    Gisteren hebben we Ali B. in de rechtbank aan het werk gezien.

                                    Maar zagen we bij Ali B. ‘goede energie’?

                                    Ik zag een voormalig idool dat jarenlang bekend stond als knuffel-Marokkaan en dat in de rechtszaak zijn uiterste best deed om iedere vorm van sympathie te verliezen.

                                    En met succes!

                                    Meneer hing op een afschuwelijke manier het slachtoffer uit en maakte werkelijk iedereen voor leugenaar uit.

                                    En ik hoorde van gerenommeerde entertainmentjournalisten als Aran Bade dat hij tijdens de pauzes van de zitting op de gang ook nog van journalist naar journalist liep om op hoge toon verhaal te halen over de publiciteit over zijn zaak, bijna intimiderend.

                                    Omdat het bij deze verkrachtings- en aanrandingszaken om het woord van Ali B. tegen het woord van zijn slachtoffers gaat, sluit ik niet uit dat hij uiteindelijk niet veroordeeld wordt voor zijn gedrag.

                                    Maar dat is dan niet dankzij Ali B.’s gedrag op de zitting, maar óndanks.

                                    Weet jij trouwens welke onbenul zijn media-adviseur is?

                                    Groet,

                                    JanD

                                    Comment


                                    • https://www.telegraaf.nl/nieuws/6257...prek-met-ali-b

                                      Je kon erop wachten, Kasem komt ook hier tevoorschijn. Het is een vieze bende, hopelijk gaat die Ali B achter de tralies en komen er ook gevolgen voor die advocaten die druk uit oefenden op de slachtoffers

                                      Comment


                                      • https://www.ad.nl/gezond/nieuwe-seks...jker~a68d98ff/


                                        PREMIUMDebby Gerritsen. © Shody Careman

                                        Nieuwe ‘sekswet’ maakt veroordelen Ali B makkelijker


                                        COLUMNDebby Gerritsen juicht de nieuwe ‘sekswet’, die 1 juli ingaat, toe. Niet langer hoeft het slachtoffer te bewijzen dat er sprake is van dwang, de verantwoordelijkheid ligt bij de dader. Onder de huidige wet is het nog maar zeer de vraag of Ali B. wordt veroordeeld voor verkrachting.


                                        Op 1 juli gaat de langverwachte ‘sekswet’ van kracht. Hierin staat dat je duidelijk toestemming moet vragen aan de persoon met wie je seks wil. Seks moet vrijwillig zijn, anders is het strafbaar. Geen volmondig JA is een keihard NEE, en bij twijfel hou je je handen thuis. Niet meer dan logisch, lijkt me. Behalve dan voor Ali B-achtige sujetten die geen ‘nee’ accepteren en onverwachts een vinger, tong of geslachtsdeel bij een ander naar binnen duwen.

                                        De nieuwe wet gaat helpen om seksuele roofdieren te vangen. Maar er is ook scepsis. Het zou de lol van de paringsdans bederven wanneer we continu om toestemming moeten vragen. En, toegegeven: het vereist van ons allemaal een update van onze communicatievaardigheden als het om seks gaat. Want ook als je had kunnen weten wanneer iemand geen seks wil maar je hebt dit niet vooraf gecheckt, dan ben je fout bezig. Dat was altijd al zo, maar straks is dat dus strafbaar.

                                        Daarmee wordt de focus in de wet verlegd van slachtoffer naar dader. Niet langer hoeft het slachtoffer te bewijzen dat er sprake is van dwang, de verantwoordelijkheid ligt bij de dader: is er toestemming voor seks? Die verandering is een opluchting voor slachtoffers, weet ik uit ervaring. Nu moet er eerst (dreiging van) geweld aan te pas komen willen we het een verkrachting noemen. Je moet kunnen aantonen dat je hebt gevochten als een leeuw, anders zou het maar zo kunnen zijn dat je de verkrachting of aanranding verzint.

                                        Hetgeen ik altijd een achterlijk argument vind, want waarom zou je liegen? Wie zit erop te wachten om door de dader als leugenachtige slet door de stront getrokken te worden in de rechtszaal? Daarnaast - veel belangrijker - is het voor de meeste mensen godsonmogelijk om aan te tonen dat er geweld is gebruikt: 70 procent van de slachtoffers kan zich helemaal niet verzetten omdat ze simpelweg bevriezen.




                                        Op papier juich ik de wet toe. Want de drempel om aangifte te doen voor aanranding en verkrachting gaat een stuk omlaag - dat mag ook wel met het huidige aangiftecijfer dat nu op een schamele 11 procent ligt. Of het ook tot meer veroordelingen leidt? Dat moeten we afwachten. Eén ding is zeker: onder de huidige wet is nog maar zeer de vraag of Ali B. wordt veroordeeld voor verkrachting. Zou zijn zaak onder de nieuwe ‘sekswet’ vallen, dan zou er minder twijfel bestaan.

                                        Comment


                                        • De deken gaat onderzoek doen naar de advocaten van Ali B mbt verkapte bedreigingen (Taghi)

                                          Comment


                                          • https://www.telegraaf.nl/entertainme...t-samen-verder

                                            RTL en Matthijs van Nieuwkerk gaan niet samen verder

                                            HILVERSUM - Matthijs van Nieuwkerk gaat niet meer aan het werk voor RTL. Na overleg is besloten om de eerder aangekondigde samenwerking niet door te laten gaan, meldt RTL.




                                            Van Nieuwkerk en RTL sloten eind vorig jaar nog een contract om vier jaar samen televisie te maken. Na de publicatie van het rapport van de Commissie-Van Rijn werd de samenwerking voor onbepaalde tijd opgeschort. In het rapport werd uitgebreid teruggekeken op wangedrag op de werkvloer bij het programma De Wereld Draait Door, dat Van Nieuwkerk vijftien jaar presenteerde.

                                            De samenwerking met RTL is inmiddels definitief ontbonden. Van Nieuwkerk heeft bij de zender aangegeven de vrijheid te verkiezen. „We kunnen niet anders dan zijn besluit respecteren en gezien de omstandigheden hebben we daar ook begrip voor”, meldt de zender. „We wensen hem alle succes voor de toekomst.”



                                            Van Nieuwkerk wil niet reageren op het nieuws. Zijn manager laat weten dat er niets is toe te voegen aan het bericht van RTL.



                                            Van Nieuwkerk zou bij RTL onder meer een talkshow op zondag gaan maken. Ook was hij in beeld om een programma rondom de Olympische Spelen vanuit Parijs te presenteren. Die klus werd later overgenomen door Humberto Tan.

                                            Comment


                                            • https://www.ad.nl/show/mediadirecteu...r-br~aa5189eb/


                                              De presentatie van de commissie-Van Rijn © Bruno Press

                                              Mediadirecteur NTR treedt tijdelijk terug, onderzoek naar huidige cultuur


                                              Mediadirecteur Willemijn Francissen treedt tijdelijk terug bij de NTR, vanwege twee onderzoeken bij de taakomroep. Eén van deze onderzoeken gaat over ‘de huidige cultuur bij de NTR’.

                                              Dat blijkt uit een interne mededeling van de raad van toezicht, in handen van deze website. Een woordvoerster van de NTR bevestigt het bericht, en zegt dat het donderdagmorgen is rondgestuurd.

                                              De raad van toezicht en Francissen willen met haar tijdelijke vertrek zorgen dat ‘het proces zo onafhankelijk en constructief mogelijk kan plaatsvinden’. Er wordt benadrukt dat het besluit niet is genomen als voorschot op de onderzoeksresultaten. Ook is er ‘geen verband met de persoon Willemijn, in wie wij zowel persoonlijk als professioneel alle vertrouwen hebben’.

                                              Lucas Goes, zakelijk directeur bij de NTR, zal de taken van Francissen overnemen. Het personeel wordt aangemoedigd deel te nemen aan de onderzoeken. ,,Dit is in het belang van de NTR.”

                                              Negatiever oordeel


                                              Uit het op 1 februari uitgekomen rapport van de commissie-Van Rijn over de publieke omroep kwam naar voren dat het oordeel van de bijna 200 ondervraagde NTR’ers over de houding van de directie negatiever is dan bij de overige omroepen. Ook over alle andere werkervaringen die in de vragenlijst zijn uitgevraagd is het oordeel van de respondenten relatief niet zo goed. Zij geven twee keer zo vaak een cijfer van 5 of lager als NPO-medewerkers.

                                              In alle gesprekken noemen NTR-medewerkers als knelpunt dat een duidelijk personeelsbeleid ontbreekt. Voorbeelden die NTR-medewerkers in gesprekken gaven over verbale intimidatie en pesten hebben in de meeste gevallen betrekking op het gedrag van (informeel) leidinggevenden (waaronder de directie). Er werd verwezen naar extreme verwachtingen, die ook een weerslag hadden op hun persoonlijke leven.

                                              De directie herkent zich al in het rapport in het geschetste beeld en onderkent dat er in de afgelopen jaren veel onrust was binnen de organisatie. In bestuurlijk opzicht is het ‘een rommelige periode geweest’, met wisselingen in het management, de directie en raad van toezicht zo geeft de directie aan. Dit alles heeft ook zijn weerslag gehad op de werkvloer, waarbij sommige aspecten zijn ‘verwaarloosd’.

                                              De NTR maakt programma’s over kunst en cultuur, minderheden, jeugd, educatie en achtergrondjournalistiek. De taakomroep is bekend van programma’s als Het Klokhuis, Het Sinterklaasjournaal en Andere Tijden Sport.

                                              Comment


                                              • Sexuele opmerkingen en sissen op straat nu ook strafbaar, maar hoe te handhaven???

                                                Comment


                                                • Niet, denk ik.. Ach..wat fluiten naar een mooie dame vind ik persoonlijk eerder een complimentje dan lastigvallen..Zal het ook niet achterwege gaan laten..

                                                  Comment


                                                  • Kan zeer ongewensd zijn en is verkeerd sexueel gedrag, maar empathie is iets wat jij niet kent, jij redeneert altijd alleen vanuit je zelf. Totaal geen sociale connectie met de wereld of mensen om je heen

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X