Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grens overschrijdend gedrag

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.ad.nl/binnenland/jobcoac...tjes~aab38137/


    © Getty Images/Westend61Jobcoach belaagde bijstandsvrouw met naaktfoto’s en seksspeeltjes


    Een 56-jarige jobcoach uit Bussum is door twee Gooise gemeenten aan de kant gezet, nadat hij zich seksueel grensoverschrijdend gedroeg tegenover een vrouw die hij aan werk moest helpen. Hij stuurde haar lingerie, seksspeeltjes en naaktfoto’s van zichzelf. De vrouw was zo bang voor hem dat ze geen aangifte durfde te doen.

    De man was als zzp’er actief voor onder meer de gemeenten Huizen en Gooise Meren. Hij bemiddelde tussen inwoners met een uitkering en bedrijven die op zoek waren naar personeel.

    Begin dit jaar kwam aan het licht dat hij zich ongepast gedroeg tegenover een vrouw die hij aan het werk moest helpen. De zaak kwam aan het rollen toen hij aan collega’s vertelde dat hij actief was geweest in een seks-chatbox. Daar bleek ook een minderjarig meisje seksueel getinte opdrachten van aanwezige mannen uit te voeren. De jobcoach zei tegen de collega’s dat hij zich zorgen maakte over het meisje en haar graag wilde helpen.

    Maar voor de geschrokken collega’s was zijn bekentenis aanleiding om alert te zijn op mogelijke andere signalen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Toen een cliënte van de man vlak daarna plotseling en zonder opgaaf van redenen haar reïntegratietraject afbrak was dat aanleiding om met haar te gaan praten. Daarop vertelde zij dat de jobcoach haar al wekenlang belaagde. Hij stuurde haar seksspeeltjes, lingerie en naaktfoto’s van zichzelf. Toen ze hem op een dag appte dat ze voor haar dossier een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig had stuurde hij als antwoord een naaktfoto van zichzelf, met zijn geslachtsdeel in zijn hand. En daaronder de tekst dat de gemeente die VOG wel zou vergoeden.


    Zo bang


    De vrouw was uiteindelijke zo bang voor hem, dat ze haar re-integratietraject afbrak omdat ze niet meer met hem geconfronteerd wilde worden. Collega’s van de man meldden daarop de zaak bij de gemeenten Gooise Meren en Huizen, voor wie hij op dat moment actief was.

    Na gesprekken met alle betrokkenen besloten beiden gemeenten de samenwerking met de man definitief te beëindigen. De gemeente Gooise Meren, waar de vrouw woonachtig is, bood haar nazorg en ondersteuning aan, plus een pauze in haar re-integratietraject. De gemeente Huizen liet na de melding een onderzoek uitvoeren door onafhankelijk onderzoeksbureau Ebben Partners. Daarin werd gesproken met diverse ambtenaren en collega’s van de jobcoach, plus een aantal cliënten. Het slachtoffer uit Gooise Meren werd hierin niet betrokken, volgens een woordvoerder omdat de gemeente Huizen het onderzoek wilde beperken tot de eigen gemeente.

    ‘Er zijn echt grenzen overschreden’

    Het onderzoek werd in augustus afgerond. De gemeente Huizen wil het niet openbaar maken, maar concludeerde aanvankelijk dat de jobcoach zich weliswaar ‘onwenselijk’ maar niet grensoverschrijdend had gedragen. In een mededeling aan de gemeenteraad, die verscheen nadat deze krant vragen over de zaak had gesteld, schreef het college van B en W: „Op basis van de bevindingen en analyse door het externe bureau kan niet worden vastgesteld dat er sprake is van ongewenste omgangsvormen door de medewerker richting een aantal van zijn voormalige cliënten binnen gemeente Huizen. (...) Wij verwachten van onze medewerkers dat zij zich dienstbaar en betrokken naar cliënten/inwoners toe opstellen. Daarbij moet altijd sprake zijn van een grens tussen privé en zakelijk. Zodra die grens door houding en gedrag vervaagt en privé en zakelijk worden vermengd, dan noemen wij dat onprofessioneel. Dat is niet per definitie grensoverschrijdend, maar vinden wij wel onwenselijk.”

    Diverse ambtenaren die betrokken waren bij dit onderzoek beklaagden zich over deze conclusies. Daarop kwam het afdelingshoofd van de gemeente woensdagavond met een nieuwe verklaring. „Na gesprekken met collega’s ben ik deze week tot de conclusie gekomen dat dit in het bericht over de bevindingen van het onderzoeksbureau onvoldoende naar voren komt. Dit betreur ik en wil ik rechtzetten. Er zijn echt grenzen overschreden. Ik wil daarom met dit bericht ook recht doen aan de gevoelens van de collega’s die durfden op te staan.”

    De tweede gemeente, Gooise Meren, meldde aanvankelijk ook dat er alleen sprake was van ‘onprofessioneel’ gedrag, maar kwam deze week na vragen van deze krant met een aanvulling: na nader onderzoek is gebleken dat het wel degelijk om grensoverschrijdend gedrag ging. Ook hier werd de opdracht aan de jobcoach definitief ingetrokken. Gooise Meren is niet van plan nog nader onderzoek naar de zaak te doen, tenzij er zich nog mensen melden met nieuwe klachten over de man.

    ‘En ja, ik vond haar leuk’

    Volgens de jobcoach is er echter geen sprake geweest van grensoverschrijdend gedrag. In een reactie zegt hij tegen deze krant dat de vrouw in kwestie geen cliënte van hem was en zou alles zich in de privésfeer hebben afgespeeld: „Ik zou haar inderdaad naar werk gaan begeleiden, maar ik heb al na het eerste gesprek gezegd dat me dat geen goed idee leek omdat de kans groot was dat we elkaar privé ook tegen zouden komen. En ja, ik vond haar leuk. Maar alles wat er daarna gebeurd is was dus privé, en met haar instemming.”

    Dat hij in de chatbox actief was ontkent hij niet: „En dat minderjarige meisje heb ik daar uit geholpen. Maar daar had ik blijkbaar nooit met mijn collega’s over moeten praten, dat is allemaal sensatie, ik ben naïef geweest om daar zo open over te zijn.”

    Waarom hij door twee gemeenten op non-actief is gesteld terwijl er volgens hem niets ongeoorloofds is gebeurd zegt de jobcoach niet te weten: „Ze nemen blijkbaar het zekere voor het onzekere. Maar dit heeft me heel erg geraakt, ik ben altijd geprezen om mijn werk en nu dit. Maar ik weet hoe het echt gegaan is.” De man heeft inmiddels elders een nieuwe baan gevonden.

    Heb je zelf een uitkering (gehad), en heb je ervaring met grensoverschrijdend gedrag door gemeentelijke functionarissen van wie je afhankelijk bent? Mail je verhaal naar a.kunst@ad.nl.

    Comment


    • waar mensen zijn..... zijn overschrijdingen in ALLE vormen en dat zal ALTIJD blijven bestaan

      Comment


      • https://www.ad.nl/show/zangeres-lizz...rnee~a9cac871/

        Gewoon vrolijk doorgaannnn

        Comment


        • https://www.telegraaf.nl/entertainme...m-in-radioshow

          Dit is een ziekelijke creep

          Comment


          • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1259...ik-van-vrouwen

            En in de katholieke kerk is misbruik gewoon standaard😤

            Comment


            • Ja en dan wetende dat niet alles uitkomt....

              Comment


              • https://www.ad.nl/binnenland/marco-b...rige~a73dcfea/


                10e editie 100% NL Awards in de BOX, Amsterdam. Op de foto: Marco Borsato © EM-Press/Patrick van EmstMarco Borsato wordt vervolgd voor ontucht met minderjarige


                Marco Borsato wordt vervolgd voor ontucht met minderjarige. In december 2021 werd aangifte gedaan tegen de zanger van een zedenfeit met een minderjarige.

                Borsato wordt ervan verdacht het slachtoffer onzedelijk te hebben betast. Dit wordt ten laste gelegd als ontucht met een minderjarige.

                Comment


                • en Ali B???

                  Comment


                  • https://www.ad.nl/show/de-vrouw-die-...rden~ac935e56/

                    Nou wat zal het gaan worden

                    Comment


                    • https://www.telegraaf.nl/entertainme...trice-in-brief

                      Kan ook verdienmodelpoging zijn voor de aangifster

                      Comment


                      • https://www.nu.nl/film/6283448/bill-...krachting.html

                        Bill is er ook nog niet vanaf...

                        Comment


                        • https://www.telegraaf.nl/entertainme...r-verkrachting

                          Bill Cosby opnieuw aangeklaagd voor verkrachting

                          Bill Cosby wordt opnieuw aangeklaagd, dit keer omdat hij in 1972 een serveerster gedrogeerd en verkracht zou hebben. Cosby heeft zelf nog niet gereageerd op het artikel van muziektijdschrift Rolling Stone.

                          © GETTY IMAGES
                          Donna Motsinger, de vrouw in kwestie, werkte in de jaren zeventig in restaurant The Trident in Sausalito, Californië, waar ze de acteur en komiek ontmoette. Hij zou haar hebben uitgenodigd voor zijn show in het Circle Star Theater, waar ze onderweg een glas wijn kreeg en later een aspirine omdat ze zich niet lekker voelde. Na het innemen daarvan zou ze buiten bewustzijn zijn geraakt, waarna hij haar verkracht zou hebben. Motsinger werd weer wakker in haar eigen huis en droeg alleen nog ondergoed.

                          Vorige maand werd de 86-jarige Amerikaan ook aangeklaagd voor seksueel misbruik van zangeres Morganne Picard en in juni nog door twee andere vrouwen. De afgelopen jaren is hij door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. In 2018 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie tot tien jaar voor het misbruik van Andrea Constand, maar hij werd in 2021 weer vrijgelaten omdat het proces oneerlijk zou zijn verlopen.

                          Comment


                          • https://www.ad.nl/buitenland/oud-top...eurd~a2700ab0/


                            Mike Jeffries (79), de voormalige topman van Abercrombie & Fitch, wordt beschuldigd van seksuele uitbuiting. © Kos/Getty ImagesOud-topman modemerk Abercrombie & Fitch beschuldigd van sekshandel, maar ‘er is niets illegaals gebeurd’


                            Mike Jeffries (79), voormalig topman van modemerk Abercrombie & Fitch, wordt in het BBC-programma Panorama beschuldigd van het seksueel uitbuiten van mannen. Er zou een uitgebreid netwerk zijn om jonge mannen te regelen voor events waar ook misbruik zou plaatsvinden.

                            Comment


                            • https://www.ad.nl/show/luca-borsato-...kken~a90f426f/


                              Marco Borsato en zoon Luca. © ANP / KippaLuca Borsato hoopt dat zijn vader snel weer normaal over straat kan: ‘Zonder minachtende blikken’


                              Waar zijn vader Marco Borsato al bijna twee jaar in de luwte leeft en niet reageert op de ontuchtzaak die boven zijn hoofd hangt, vertelt zoon Luca (24) nu over de moeilijke periode die zijn familie doormaakt. In de podcast 30 minuten Rauw met Ruud de Wild vertelt de oudste zoon dat er pas ná de rechtszaak ‘een vorm van heling’ kan plaatsvinden voor het hele gezin.

                              In de podcast vertelt Luca Borsato onder meer hoe wildvreemden op een minachtige manier naar zijn vader kijken op straat. Eén van de redenen dat zijn vader zich niet of nauwelijks nog vertoont bij de plaatselijke supermarkt in Alkmaar.

                              Vorige week werd bekend dat de 56-jarige hitzanger wordt vervolgd voor ontucht met een minderjarige, waarvoor een vrouw in december 2021, toen 22 jaar oud, aangifte deed. De vrouw beweert dat zij tussen 2014 en 2019 is betast door Borsato. De zanger heeft de aantijgingen altijd ontkend.

                              Luca - de oudste van de drie kinderen van Marco Borsato en Leontine Ruiters - laat zich in een podcastgesprek met dj Ruud de Wild voorzichtig uit over de voorbije twee jaar. ,,Ik denk dat veel mensen kunnen beamen of kunnen inbeelden dat het niet altijd makkelijk geweest is.” Het is volgens hem pas klaar zodra er een vonnis door de rechter is gedaan. ,,Dan kan er voor mijn vader ook pas een vorm van heling zijn, denk ik. En voor ons eigenlijk allemaal.”

                              De zoon, die ook een carrière in de muziek opbouwt, wil niet inhoudelijk reageren op de rechtszaak. Hij wil het proces niet verstoren. ,,Tuurlijk weten wij iets meer dan dat er geroepen wordt,” zegt Luca, die ook weet om ‘welke vrouwen in kwestie’ het gaat. ,,Ik weet iets meer, maar ook niet alles. Het is voor ons gewoon heel gevoelig om daarover te praten.” Volgens hem horen veel mensen maar één kant van het verhaal. ,,Oók omdat mijn vader niks zegt in de media, waarvan ik denk dat het de slimste keuze is.”

                              ‘Mijn vader is mijn maat’


                              Luca, die sinds de scheiding van zijn ouders bij zijn vader in Alkmaar woont, noemt hem zijn ‘maat’ met wie hij een passie voor voetbal en muziek deelt. Elke donderdag kookt zijn vader thuis voor zijn drie kinderen. ,,Dan zijn we echt weer even bij elkaar en samen. Maar er zit behoorlijk wat spanning op het hele gebeuren.” Luca heeft een broertje Senna (22) en zusje Jada (20), met wie hij naar eigen zeggen ‘heel close’ is. ,,Ik ben gelukkig hoe mijn gezin functioneert naar elkaar toe. Mijn ouders zijn heel liefdevol naar elkaar, ook al zijn ze niet samen.” Luca's zusje Jada liet zich vorige week uit over de vervolging van haar vader. ,,We staan allemaal achter m’n vader en we gaan dit rocken.”

                              Luca verwoordt het voorzichtiger. Hij hoopt dat er moment komt dat zijn vader weer normaal over straat kan. ,,Dat zou toch ideaal zijn? Dat je naar de Jumbo kan zonder dat mensen per definitie op een hele minachtende manier naar je staren? En het valt in Alkmaar allemaal nog wel mee hoor, want Alkmaar is best wel een heel nuchter volk. En kennen hem in die zin. Maar dat zijn wel dingen waar ik van denk: ja weet je, je wilt toch niet altijd maar waar je loopt op straat het risico lopen dat iemand maar kan roepen naar je wat ie wil?”

                              Luister hieronder ook naar de AD Media Podcast. Al onze podcasts vind je op ad.nl/podcasts.

                              Comment


                              • https://nos.nl/artikel/2492764-parle...e-documentaire

                                Parlementaire enquête naar misbruik in kerk België na onthullende documentaire


                                Er komt in België een parlementaire enquête naar misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk. Dat heeft een meerderheid in de Kamer besloten naar aanleiding van de tv-serie Godvergeten, van de VRT, waarin slachtoffers van misbruik hun verhaal doen.

                                In het onderzoek zullen de slachtoffers centraal staan. "Zij zullen hun zeg mogen doen en wij zullen zoveel tijd nemen als nodig is", zegt fractieleider Servais Verherstraeten van de christendemocratische partij CD&V tegen de VRT.

                                De onderzoekscommissie zal samenwerken met de Hoge Raad voor Justitie. De enquête zou eind deze maand al van start kunnen gaan.

                                Verantwoordelijk stellen


                                Het misbruik in de kerk werd twaalf jaar geleden ook al onderzocht. De aanbevelingen die de Kamercommissie toen deed, zullen opnieuw tegen het licht worden gehouden. Ook wordt bekeken in hoeverre de kerk verantwoordelijk kan worden gesteld voor de gevolgen van het misbruik.

                                In België ontstond in de afgelopen maand commotie naar aanleiding van de documentaireserie van vier afleveringen. Honderdduizenden mensen keken ernaar. De expliciete persoonlijke getuigenissen in de documentaire van slachtoffers leidden tot woede, afschuw en verdriet en mensen lieten zich uitschrijven als katholiek.

                                Kerk en staat


                                Een van de slachtoffers die aan het woord komen, is een neef van oud-bisschop Roger Vangheluwe van Brugge. In 2010 werd het misbruik al bekend, maar het Vaticaan zwijgt er nog steeds erover. De Antwerpse bisschop Johan Bonny heeft Vangheluwe opgeroepen zich uit zijn ambt te laten ontheffen door het Vaticaan.

                                Ook gaan er stemmen op om de financiering van de kerk door de overheid opnieuw te bekijken. In België is de vervlechting van kerk en staat terug te zien in de financiën. De overheid betaalt lonen en pensioenen van priesters en draait op voor het onderhoud van kerken en gebouwen.

                                Comment


                                • https://www.telegraaf.nl/video/21013...f-daar-niet-om

                                  Topregisseur reageert op verkrachtingsaanklacht NL’se actrice: ‘Ik geef daar niet om’

                                  11:31Video

                                  Sinds vorige week is de film Dogman, van de wereldberoemde regisseur Luc Besson, te zien in de Nederlandse bioscoop. Wij kregen een exclusief interview met de omstreden cineast, die niet zo lang geleden nog door een Nederlandse actrice werd aangeklaagd voor verkrachting.

                                  Comment


                                  • https://www.ad.nl/binnenland/ontslag...ding~a4ceda55/


                                    Beeld ter illustratie. © ANP / ANP XTRAOntslag op staande voet na misdragingen op personeelsfeest, nu eist werknemer ton schadevergoeding


                                    Op een personeelsfeest heeft een manager zich eerder dit jaar dusdanig laten gaan dat hij op staande voet werd ontslagen. Volgens collega’s en medewerkers zou hij ruzie hebben gemaakt, een medewerkster hebben betast en gezoend en buiten hebben willen wildplassen. De ontslagen manager deed aangifte van smaad en laster en eist nu een ton schadevergoeding, zo werd duidelijk bij de kantonrechter.

                                    Inzet van de zaak is een personeelsfeest op zaterdag 21 januari dit jaar van Loxam BV, een Franse multinational met Nederlandse vestigingen in onder meer Den Haag, Zoetermeer en Ridderkerk. Het bedrijf had het evenement georganiseerd in DeFabrique in Utrecht, waar de drank rijkelijk vloeide, zo blijkt.

                                    De commercieel directeur van DeFabrique stuurde twee dagen na het feest een e-mail naar de directeur van Loxam over het gedrag van de manager. Daarin stond dat een medewerker van DeFabrique was betast door een manager van Loxam. Ook zou hij een medewerkster zonder toestemming hebben gezoend. Direct hierna is hij door het personeel gevraagd zich van het terrein te verwijderen.

                                    Plassen in de rookruimte


                                    Drie dagen na het feest, op dinsdag 24 januari, moest de manager op gesprek komen op het kantoor in Ridderkerk. Daar werd hem medegedeeld dat hij op staande voet was ontslagen. In de ontslagbrief valt te lezen dat de werkgever ‘onaanvaardbaar gedrag’ had geconstateerd. ‘Dat u fysiek aanstalten maakte om te gaan plassen in de rookruimte in bijzijn van collega’s en daartoe uw broek wilde laten zakken is ook onaanvaardbaar. Alleen door assertief ingrijpen van collega’s werd het daadwerkelijk plassen voorkomen.’

                                    De manager erkent weliswaar dat hij ‘op een gegeven moment’ in beschonken toestand aanwezig was, maar betwist verder alle aantijgingen. Hij eist dan ook een ‘billijke’ vergoeding. Hij deed eerder al aangifte van smaad en laster. Bij het ontslag legde hij zich wel neer, de verhoudingen zouden toch al verstoord zijn. Maar de ontslagen manager wil wel een schadevergoeding van meer dan 100.000 euro.

                                    Oordeel rechter


                                    De kantonrechter ging niet mee in het verhaal van de manager. Het staat volgens de rechter vast dat de werknemer aan het einde van de avond bij de ingang van de feestlocatie - in aanwezigheid van collega’s en hun partners - aanstalten heeft gemaakt om te gaan urineren. ‘Los van de vraag hoe ver de werknemer zijn broek al had laten zakken – daarover is verschillend verklaard – was het voor de omstanders zonder meer duidelijk wat de bedoeling van de werknemer was.’

                                    Ook zou de werknemer dronken zijn geweest op een manier ‘die niet past bij een manager op een personeelsfeest’, aldus de kantonrechter. ‘De werknemer had zich echter bewust moeten zijn van zijn positie en daarvan valt de werknemer zeker een verwijt te maken.’

                                    Over de handtastelijkheden en het zonder toestemming zoenen kan de kantonrechter echter geen concreet bewijs vinden, behalve de verklaringen van collega’s en medewerkers van DeFabrique. De kantonrechter geeft Loxam tijd om met meer bewijs te komen. Daarom wordt de zaak voorlopig aangehouden.

                                    De Zaak X


                                    In de podcast De Zaak X krijg je een uniek inkijkje in rechtszaken. Luister hieronder de nieuwste afleveringen! Geen aflevering missen? Abonneer je dan via Spotify of Apple Podcast!


                                    Comment


                                    • En ook in Amsterdam raak op universiteiten

                                      Comment


                                      • Leuk; dit juice-kanaal op citygirl..!! Blijf ik toch nog een beetje bij want die krantenartikels lees ik nooit..

                                        Comment


                                        • grensoverschrijdend gedrag is geen juice en is ook niet leuk voor de slachtoffers, of bij onterechte aantijgingen voor de vermeende dader hoor, vreemde manier van denken heb jij

                                          Comment


                                          • https://www.volkskrant.nl/politiek/n...arib~bb12ce65/

                                            En zo blijven de onderzoeken zich opstapelen

                                            Comment


                                            • https://www.ad.nl/show/igone-de-jong...zijn~ab410080/


                                              Igone de Jongh © Brunopress/Patrick van EmstIgone de Jongh dacht oud te worden met Thijs Römer: ‘Het bleek helaas allemaal waar te zijn’


                                              Igone de Jongh heeft lang gedacht dat haar liefde voor Thijs Römer ‘alles zou overwinnen’. Tijdens Römers rechtszaak, die terechtstond voor online misbruik van minderjarige meisjes, kwam voor De Jongh ook nieuwe informatie naar buiten. ‘Ik voelde mijn lijf op slot gaan.’

                                              Comment


                                              • https://www.ad.nl/tennis/alexander-z...rouw~a9775538/


                                                Alexander Zverev. © AFP

                                                Alexander Zverev krijgt boete van bijna half miljoen voor mishandelen van vrouw


                                                De Duitse tennisser Alexander Zverev moet een boete van 450.000 euro betalen voor het mishandelen van een vrouw in Berlijn tijdens een ruzie in 2020. Dat maakte de rechtbank van Berlijn dinsdag bekend.


                                                Zverev, de huidige nummer 9 van de wereldranglijst, ontkent alle beschuldigingen en gaat in beroep tegen de straf. Het slachtoffer zou zijn ex-vriendin zijn, de moeder van zijn dochtertje.

                                                Eerder werd de 26-jarige Duitser door een andere ex-vriendin beschuldigd van fysieke en geestelijke mishandeling. Deze ex deed geen aangifte tegen de tennisser. Wel kwam er een onderzoek van de internationale bond voor tennisprofs ATP naar het vermeende geweld. De ATP kon na een onderzoek van vijftien maanden geen bewijs vinden voor huiselijk geweld en legde Zverev dan ook geen straf op.

                                                Comment


                                                • https://www.ad.nl/politiek/rapport-9...tiek~aa4567fe/

                                                  tja Arib, er klagen er heus niet voor niets zoveel over je, toch?

                                                  Comment


                                                  • Mensen zeuren ook snel hoor

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X