Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Diverse crisissen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Jij snapt ook weinig; ...waardoor wij oa inflatie etc etc.. Wij zijn niet het centrum van de wereld en hebben bovendien totaal nog geen crisis op wat voor vlak dan ook...nul komma nul crisis in NL.. oh wacht..we hebben een zeur-crisis, dat dan weer wel.. Komt door die linkse, woke, agresieve, werkeloze nietsnutten...opsluiten die hap..

    Comment


    • Ik leef mijn leven hier en ik heb last van die oorlog en onze samenleving ook, dat jou dat niet interesseert weten we nu wel, jij denkt alleen aan jezelf

      Comment


      • Als iemand de crisis door de oorlog tussen Rusland en Oekraine niet ziet dan houdt het op, gewoon negeren verder dan heeft iemand niet de brains of de wil om nuchter te kijken wat er om hem heen gebeurt.

        Comment


        • meer dan 1000 doden per dag al 2 jaar lang oorlog vindt Vuurwants geen crisis.... wat moet je dan nog zeggen of vinden?

          Comment


          • Er worden 5.000 nieuwe woningen gebouwd aan beide kanten van de A12 bij Zoetermeer. Goed voor de woningcrisis.

            Comment


            • https://www.parool.nl/nederland/dit-...kken~b86c2ae6/

              Dit is het asielcompromis: tijdelijke verblijfsvergunningen, grenscontroles en spreidingswet dit jaar ingetrokken


              Er is een doorbraak op het asieldossier. Het noodrecht is van tafel, bevestigt PVV-leider Geert Wilders op X. Hij zegt ondanks de knieval er ‘erg blij’ mee te zijn. Ook de BBB en NSC zijn ‘in beginsel positief’. De vier coalitiepartijen praten morgen verder.

              Geert Wilders vertrekt bij het Catshuis na afloop van een bespreking met Dilan Yesilgöz (VVD), Caroline van der Plas (BBB), Nicolien van Vroonhoven (NSC) en minister-president Dick Schoof.Beeld REMKO DE WAAL / ANP

              Volgens de NOSzou dat een ‘asielnoodmaatregelenwet’ genoemd worden. Dat zou staan in een voorstel dat nu op tafel ligt in het Catshuis en waar de coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB zich over buigen. Daarmee is ‘de volgende horde genomen’, bevestigt een ingewijde.

              Sinds 16.00 uur zijn de leiders van PVV, VVD, NSC en BBB bijeen in het Catshuis voor topoverleg over asielmaatregelen. De afgelopen twee weken is er achter de schermen al veelvuldig onderhandeld. PVV-leider Geert Wilders en NSC-kopstuk Nicolien van Vroonhoven namen daarbij het voortouw: hun partijen staan tegenover elkaar bij de vraag of er een asielcrisis kan worden uitgeroepen.


              Woensdag schuiven voor het eerst ook VVD-leider Dilan Yesilgöz en BBB-leider Caroline van der Plas (BBB) aan. Afgesproken was dat zij pas welkom waren als PVV en NSC op één lijn zaten. Het is onduidelijk of er vandaag ook al witte rook komt; mogelijk moeten de partijen zich nog in eigen kring beraden.

              Haar coalitiepartner Caroline van der Plas zei voorafgaand aan het overleg dat ze ‘niet bij het kruisje tekent’: “Dat doe ik nooit.” Na het overleg meldde ze dat ze ‘redelijk positief’ is, maar net als de VVD nog wel wat aanvullende vragen heeft. Daarbij wil ze de deal voorleggen aan haar fractie.

              Syrië


              Met het uitroepen van de asielcrisis via het noodrecht wilde het kabinet een aantal maatregelen nemen. Die lijken overeind te blijven, maar worden nu ‘zo snel mogelijk’ in een gewone wet gegoten. Het gaat om het afschaffen van de permanente verblijfsvergunning. Er komt een tijdelijke verblijfsvergunning voor in de plaats die niet vijf jaar geldig is (zoals dat nu het geval is), maar drie jaar.

              Ook zou de spreidingswet al dit jaar worden ingetrokken en zijn er afspraken gemaakt om te proberen delen van Syrië veilig te verklaren. Dan zouden asielzoekers uit die gebieden die nog wachten op het oordeel over hun asielaanvraag teruggestuurd kunnen worden. Dat is opmerkelijk, omdat Nederland geen diplomatieke betrekkingen met Syrië heeft. Dat is wel nodig om mensen terug te kunnen sturen.


              Ook zouden er vanaf eind november grenscontroles komen, wil het kabinet dwangsommen afschaffen, extra cellen voor uitgeprocedeerde asielzoekers en nog maar tweehonderd vluchtelingen opnemen in VN-verband. Onder druk van de ChristenUnie werd dat eerder opgeschroefd naar vijfhonderd. Gemeenten zouden ook niet langer de opdracht krijgen om een bepaald aantal asielzoekers met een verblijfsvergunning te huisvesten.

              Splijtzwam


              Haagse bronnen waren dinsdag al optimistisch dat een kabinetscrisis, of zelfs een val van de amper aangetreden regering, kan worden voorkomen. Splijtzwam tussen PVV en NSC is de vraag: hóe gaan we asielmaatregelen nemen? Wilders houdt vast aan het noodrecht om snel – zonder instemming van het parlement – een aantal asielmaatregelen te nemen, Van Vroonhoven is mordicus tegen.

              Premier Dick Schoof zei maandag weliswaar dat noodwetgeving ‘nog nadrukkelijk op tafel’ ligt, maar ook: “Er liggen diverse opties op tafel waarónder de noodwet.”

              Ook BBB en VVD zeiden dinsdagmiddag nog niet te weten welke kant het op meandert. “Ik ben uitgenodigd, daar laat ik het bij,” zei Van der Plas na afloop van het wekelijkse coalitieberaad in de Tweede Kamer. “Het is zoals het gaat.”

              VVD-leider Dilan Yesilgöz zei hetzelfde, maar zette wel druk op de PVV. “Ik vind dat het nu al veel te lang duurt. Het kabinet zit nu bijna vier maanden en er is nog niets gebeurd. Er hadden al wetsvoorstellen naar de Kamer gekund.”

              Die woorden vielen bij de PVV dan weer verkeerd: zat de VVD niet meer dan tien jaar aan de knoppen op asiel?

              Comment


              • https://www.telegraaf.nl/nieuws/8626...etekent-oorlog

                Wit-Russische president dreigt: annexatie door Rusland betekent oorlog

                MINSK - Rusland heeft weinig bondgenoten die trouwer zijn dan Wit-Rusland. Desondanks heeft de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko zijn oosterburen gedreigd met oorlog.

                © ANP / HH

                De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko (links) en de Russische president Vladimir Poetin op de BRICS-top eerder deze week.




                Loekasjenko, die wel Europa’s laatste dictator wordt genoemd, werd door de Russische zakenkrant Izvestia gevraagd wat hij ervan zou vinden als Rusland zijn land zou proberen te annexeren. Dat is geen gekke vraag, want er wordt al lange tijd gespeculeerd dat er een soort Anschluss tussen beide landen in de maak is. Toch wil Loekasjenko daar niet van weten. „Dat is onacceptabel”, antwoordde de Wit-Russische president. „Ik durf het bijna niet te zeggen, maar dat zou oorlog betekenen.”

                Annexatie is volgens Loekasjenko onnodig, omdat de twee landen nu al nauw met elkaar samenwerken. „Op die manier kunnen we banden ontwikkelen die nauwer en sterker zijn dan wanneer we samen een staat zouden vormen. Nu heeft niemand iets te klagen”, aldus de president van Wit-Rusland.

                ’We leven niet in de Middeleeuwen’




                Daarom zou het volgens Loekasjenko ’waanzin’ zijn om de twee landen samen te voegen: „We leven niet in de Middeleeuwen, toen je zomaar land kon confisqueren, belastingen kon heffen en dan doen alsof er niets aan de hand was. De wereld is veranderd, het werkt anders tegenwoordig. Dus er is geen noodzaak voor domme acties [zoals annexatie door Rusland] en men moet altijd nadenken over wat de mogelijke gevolgen zouden kunnen zijn.”



                Internationaal wordt Loekasjenko als een schoothondje van de Russische president Poetin gezien. Af en toe doet hij uitspraken zoals hierboven, vermoedelijk in de hoop om van dat imago af te komen.

                Comment


                • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1864...tegen-oekraine

                  Russische tanks raken op: wanneer wordt kritisch punt bereikt in oorlog tegen Oekraïne?

                  De oorlog duurt nog een jaar of anderhalf, want in 2026 raken Ruslands tanks op. Dat zegt het hoofd van Oekraïense directoraat inlichtingen. En de supermoderne Russische supertank wil maar niet van de tekentafel komen.

                  © anp/hh

                  Vladimir Poetin wil het Russische leger op langere termijn naar een hoger niveau tillen, maar nu zijn tanks opraken lijkt dat lastig te worden.




                  Rusland verloor tot nu toe ruim 650.000 man in Oekraïne. Maar niet alleen voor militairen is de invasie een ware vleesmolen gebleken. Ook voor hun spullen is de oorlog desastreus. Zeker drieduizend en volgens sommige schattingen zelfs achtduizend tanks zijn vernietigd of buitgemaakt, plus ruim 17.000 infanterievoertuigen.

                  Deels gaat het om oude rommel. Maar ook de modernste tank van de Russen, de T90M, heeft klappen gehad. Volgens platform Oryx, dat verliezen aan beide zijden bijhoudt, is Rusland maar liefst 163 T-90’s kwijtgeraakt sinds de invasie.

                  Leopard 2-tank



                  De T90M is tot nu toe het beste wat Rusland op het slagveld kan brengen. Maar een vergelijking met de Leopard 2 die Nederland koopt kan hij niet doorstaan, zegt luitenant-kolonel Olaf Brink, oud-tankcommandant. Belangrijk pluspunt is het vermogen van de Leopard om ook tijdens rijden over hobbelig terrein loepzuiver te blijven schieten, dankzij het stabilisatiesysteem. Russische tanks hebben op papier ook zo’n systeem. „Maar in praktijk kunnen ze beter stilstaan als ze willen schieten.”

                  Het 125mm-kanon is wel een geducht wapen, zegt Brink. Kan een Leopard 2 een treffer overleven? „Op de voorkant zou het pantser een schot moeten kunnen hebben. Een treffer op de zij- of achterkant zou een Leopard waarschijnlijk wel uitschakelen.”
                  Strategische conferentie



                  Dit jaar zijn er in Oekraïne rond de 47 stuks van deze T-90M vernietigd. Maar Moskou zou er in 2024 ook 149 exemplaren bijbouwen. Dat lijkt dus goed nieuws voor het Kremlin: een plus van ruim honderd tanks. Maar niets is minder waar – volgens Kyrylo Budanov dan, hoofd van het Oekraïense directoraat inlichtingen. Hij deelde zijn inzichten recent op een grote strategische conferentie.



                  Lees verder onder de foto.

                  © ANP / Alamy Limited

                  Zeker drieduizend Russische tanks zijn vernietigd of buitgemaakt, plus ruim 17.000 infanterievoertuigen.



                  Hoe zit dat? De Russen vertrouwen niet alleen op modern tankmaterieel maar ook op oudere modellen. Zoals de T-80, T-72, de T-62 en T-55. Het nummer staat voor het jaar van het ontwerp. Oude beestjes dus, die met man en macht worden opgelapt. ’Het grootste deel van Ruslands materieel aan de frontlijn is opgeknapt materieel’, schrijft onderzoeker Dara Massicot van denktank Carnegie Endowment. ’Dat is kwalitatief slechter dan nieuwere uitrusting.’

                  Er staan nog duizenden van zulke oude tanks in de opslag. Rusland kan er zo’n honderd per maand aan de praat krijgen.
                  Moskou lapt tanks op



                  Maar daar zit wel een grens aan. Zo’n 60 tot 70 procent van de tanks in opslag zijn helemaal niet meer te redden. „Wij slaan onze Leopards op met een slang in de schietbuis die droge, warme lucht naar binnen blaast”„ zegt Brink. „Zodat je nergens vocht krijgt. De Russen zetten tanks gewoon buiten. Ik weet niet in welke staat ze zijn, maar voertuigen worden er niet beter op als ze stilstaan.”



                  Hoe ouder het model, hoe lastiger het is om ze nog een tweede leven te geven. Ondanks dat Moskou zo’n vijftig tanks per maand oplapt, gaat de voorraad dus hard achteruit. Er komt een punt dat door het onafgebroken vernietigen van Russische tanks een kritische grens wordt overschreden, zo verwachten inlichtingenmensen.

                  In 2026 zakt Rusland door de bodem, zo is de verwachting van onderzoeker Massicot. ’Als de verliezen van begin 2024 aanhouden, loopt Rusland het risico dat de beschikbare voorraden uit het Sovjettijdperk voor bepaalde soorten materieel al in 2026 zijn uitgeput.’

                  Activeren van extra mobilisatie



                  En dat terwijl Rusland zijn leger op langere termijn juist naar een hoger niveau wil tillen. Volgens Massicot kan dat, maar alleen tegen een hoge prijs. Meer fabrieken optuigen, meer burgers mobiliseren en dus meer maatschappelijke onrust. Als ze in een hogere versnelling willen produceren, worden de Russische leiders gedwongen om stappen te zetten waartegen ze zich tot nu toe hebben verzet, „zoals het activeren van extra mobilisatie om de samenleving en de economie ertoe aan te zetten de binnenlandse productiecapaciteit uit te breiden.”

                  Aan de horizon doemt een veel modernere Russische tank op. De T-90M is kinderspel vergeleken met de Armata, ofwel de T-14. Dat zou een tank moeten zijn die het duel met bijvoorbeeld de Leopard 2 wél aan zou kunnen. Alleen: het schiet niet op met de Armata. Zijn komst wordt al jarenlang aangekondigd. In 2022 zou het ontwikkelprogramma zijn stopgezet. „We weten nog steeds niet hoe operationeel de Armata is”, zegt Brink. „Er zijn blijkbaar alleen prototypes die op parades worden getoond.”

                  Comment


                  • https://www.ad.nl/buitenland/duitse-...uurd~a3b980e5/


                    Een agent van de Duitse federale politie controleert een auto op de A64 bij Trier in de deelstaat Rijnland-Palts op 16 september 2024. © dpa/picture alliance via Getty I

                    Duitse controles effectief: al 53.000 mensen bij grens tegengehouden, meer dan helft direct teruggestuurd


                    De strenge controles aan de Duitse grenzen sorteren effect. In de eerste negen maanden van 2024 zijn al meer dan 53.000 mensen in het zuiden en oosten van het land tegengehouden, die illegaal probeerden binnen te komen. Ruim 28.000 mensen moesten direct rechtsomkeert maken. Dat blijkt uit politiecijfers.

                    De federale politie registreerde van januari tot en met september in totaal 53.410 illegale binnenkomsten en stuurde 28.321 mensen terug, melden de krant Bild am Sonntag en persbureau DPA. Bij de grenscontroles liepen bijna 1200 mensensmokkelaars tegen de lamp en werden ruim 1000 gevallen van smokkel vastgesteld.

                    Daarnaast werden 7783 mensen gestopt tegen wie een arrestatiebevel was uitgevaardigd. Daarbij ging het om onbetaalde boetes, ernstige strafbare feiten en het niet uitzitten van gevangenisstraffen. In sommige gevallen werden de personen internationaal gezocht. In de cijfers zijn de resultaten van controles aan de lucht- en zeehavens niet meegeteld.

                    De meeste asielaanvragen in de Europese Unie worden in Duitsland gedaan. Dat aantal stijgt fors. In 2023 waren dit er 329.035 (31 procent van het totaal in de EU), een jaar eerder nog 217.000. Daarom wil Duitsland aan de landsgrenzen met extra snelle procedures asielzoekers kunnen tegenhouden en terugsturen naar het land waarin ze de EU zijn binnengekomen.

                    Oekraïne, Syrië en Afghanistan


                    Terugsturen gebeurde dit jaar vooral aan de oostelijke en zuidelijke grenzen van Duitsland. De meeste mensen werden teruggestuurd aan de grenzen met Zwitserland (9113), Polen (7862), Oostenrijk (5468) en Frankrijk (2350). Het vaakst ging het om Oekraïners (5935 mensen), gevolgd door Syriërs (4708) en Afghanen (2396).

                    Agenten van de federale politie, die tot 30 kilometer over de grens controles kunnen uitvoeren, identificeerden ook 1482 migranten die waren uitgezet en ondanks een inreisverbod Duitsland opnieuw probeerden binnen te komen.

                    Illegale immigratie


                    Grenscontroles zijn eigenlijk niet gepland in het Schengengebied. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) rechtvaardigde het bevel tot mobiele controles bij alle landgrenzen vanaf half september met een verwijzing naar illegale migratie, bescherming tegen islamistische terroristen en grensoverschrijdende misdaad. De uitbreiding van de grenscontroles betrof Denemarken, Nederland, België en Luxemburg. De grens met Frankrijk werd al gecontroleerd vanwege de Olympische Spelen in Parijs.

                    Aan de landgrenzen met Polen, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland vonden sinds medio oktober 2023 al controles plaats. Ze zouden in eerste instantie tot 15 juni duren maar werden opnieuw met zes maanden verlengd in de strijd tegen illegale migratie en mensensmokkel. In september 2024 meldde de minister dat bij die controles ruim 30.000 mensen werden teruggestuurd en 1300 mensensmokkelaars waren opgepakt tussen oktober vorig jaar en juli van dit jaar.

                    Medio december had de federale politie al zo’n 119.000 illegale binnenkomsten in Duitslands vastgesteld, in 2022 waren dat er ongeveer 92.000. ,,Dankzij onze tijdelijke grenscontroles en de nauw gecoördineerde maatregelen van onze buurlanden is het aantal illegale binnenkomsten landelijk met ruim 60 procent gedaald, van ruim 20.000 in oktober naar ongeveer 7.300 in november’’, zei Faeser destijds.

                    De politie spreekt van onrechtmatige binnenkomst als een buitenlander zonder geldige verblijfsvergunning de grens wil oversteken. Terugsturen is met name mogelijk bij mensen die geen asielverzoek indienen of tijdelijk de toegang tot het land is ontzegd. Bijvoorbeeld iemand die eerder werd uitgezet of mensen uit ‘veilige’ landen van herkomst wiens asielaanvraag als ‘kennelijk ongegrond’ was afgewezen.

                    Comment


                    • Frankrijk volgt ook met grenscontroles, meer landen willen ook waaronder Nederland.

                      Comment


                      • Er zijn 60.000 man nodig in de bouw

                        Comment


                        • En 10.000 in het leger

                          Comment


                          • Er zijn ruim 400.000 openstaande vacatures in Nederland😉

                            Comment


                            • En bij een aantal privéhuizen zoeken ze nog gastvrouwen zie ik. Een geslachtsverandering is alleen wel een voorwaarde 😉

                              Comment


                              • Ja die meiden zitten niet op een mannelijke gastheer te wachten.

                                Comment


                                • De inflatie was afgelopen maand weer boven de 3%

                                  Comment

                                  Working...
                                  X