Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Komt er een nieuwe grote Europese crisis?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • PvdA wat ooit altijd alleen zonder Groenlinks de 1e of 2e partij van Nederland was, is zoveel kiezers steeds kwijt door het negeren of te ontkennen van bepaalde problemen. Sterker nog, ze zijn er eerder deels de aanstichter van

    Comment


    • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1323...ze-provocaties

      Hongarije dreigt bussen vol migranten naar Brussel te sturen: ’Hoelang tolereren we deze provocaties?’

      Brussel - Hongarije ruziet met Brussel over de opvang van asielzoekers. De regering van premier Viktor Orbán dreigt nu terug te slaan door migranten op de bus te zetten naar de ’Europese hoofdstad’. De burgemeester van Brussel reageert woest: „Deze bussen moeten geblokkeerd worden aan de grens.”

      © ANP / HH

      Onderminister Rétvári Bence (Binnenlandse Zaken) bij een persconferentie voor gele touringcars met de bestemming ’Brussel’.




      Brussel en Boedapest ruziën al jaren over de opvang van asielzoekers. De Hongaarse regering wil er niets van weten van afspraken over hoe lidstaten asielzoekers moeten huisvesten en voert de Europese regels niet uit. Het land moet nu een forse boete van 200 miljoen euro en een dagelijkse dwangsom betalen. Tot nu toe weigert de regering-Orbán om het geld over te maken.


      Provocaties




      De Hongaren slaan nu terug met het dreigement dat ze na de invoering van de EU-regels migranten een gratis buskaartje willen aanbieden voor een enkele reis naar de Belgische hoofdstad. „Als Brussel meer migranten wil, kunnen ze die krijgen”, aldus onderminister Rétvári Bence (Binnenlandse Zaken) bij een persconferentie voor gele touringcars met de bestemming ’Brussel’.



      In België kunnen ze het dreigement niet waarderen. De linkse burgemeester van Brussel, Philippe Close, roept demissionair premier Alexander De Croo op om de bussen te blokkeren aan de grens. Op X reageert hij kritisch op de houding richting Hongarije: „Hoelang gaan we de provocaties tolereren van een land dat we subsidiëren?”

      Staatssecretaris Nicole de Moor (Asiel) heeft er geen goed woord voor over: „Het eenzijdig afschuiven van verantwoordelijkheid door middel van dit soort bedreigingen ondermijnt de solidariteit en samenwerking binnen de EU.”

      Comment


      • Wilders wil in navolging van Duitsland ook grenscontroles invoeren.

        Comment


        • Waar haalt hij de controleurs vandaan?

          Comment


          • zoals met alles kwestie van prioriteiten stellen en dan schuiven, dat doet men continue met alles binnen de overheid maar ook binnen bedrijven, ps als je minder ellende binnen haalt win je daar ook weer man uren aan die kant

            Comment


            • Speciale eenheden van oa de Griekse kustwacht, maar ook landmacht, schieten gericht op assielzoekers die of met bootjes per zee of lopend per land Griekenland en zo de EU willen binnen komen.

              Comment


              • Vergeet de push-backs niet...

                Comment


                • de Grieken zetten onze miljarden steun goed in

                  gisteren politie in Nederland aan de alarmbel getrokken voor giga groeiende eerwraak slachtoffers in Nederland in moslim gezinnen vooral bij Syrische vluchtelingen in ons land

                  Comment


                  • ook zo apart ; veel Oekrainse en Syrische vluchtelingen in ons land gaan wel op vakantie in hun eigen land.... en wij maar betalen en huisvesting etc regelen

                    Comment


                    • Duitsland begonnen met grenscontroles, al veel gesmokkelde drugs vanuit Nederland gevonden.

                      Comment


                      • Jammer dat het ondernemersklimaat zo verziekt wordt.. ik bedoel drugsondernemers hun afzetmarkt ontnemen, moeten 'jullie' wel schandalig vinden..

                        Comment


                        • wie zijn jullie?

                          juist goed die grenscontroles, zo worden meer drugscriminelen gepakt, minder illegalen of assielzoekers, etc de grens over voor Duitsland althans

                          Comment


                          • https://www.telegraaf.nl/watuzegt/17...en-asielcrisis

                            Column Afshin Ellian
                            Premier Wim Kok en Job Cohen waarschuwden ons land decennia geleden al voor een asielcrisis

                            Kabinet-Schoof kan nu echt beginnen. Een moeizame geboorte is ook een geboorte. Het regeerakkoord bestaat uit twee componenten: het hoofdlijnenakkoord en het regeerprogramma van PVV, VVD, NSC en BBB. Bij een aantal cruciale zaken is er sprake van een continuïteit tussen het beleid van het huidige en voorgaande kabinet, zoals het fatsoenlijk afhandelen van de toeslagenaffaire, groene economie en energietransitie (klimaatbeleid), steun aan Oekraïne (defensiebeleid) en afspraken met derde landen voor de opvang van vluchtelingen (Turkije-deal) et cetera.




                            Hoewel ook de voorgaande kabinetten worstelden met asiel- en immigratie, waren ze niet in staat om fundamentele besluiten te nemen. Daarom viel kabinet-Rutte 4 door een besluit van oud-premier Mark Rutte en VVD-leider Dilan Yesilgöz. Daarna gingen we naar de stembus. Kabinet-Schoof doet recht aan de uitslag van de verkiezingen. Deze realiteit bevalt niet iedereen. Laten we niet om de hete brei heen draaien. Het immigratiebeleid, daar gaat het om. Kort na de aankondiging van het regeerprogramma kopte een aantal Iraanse media dat Nederland gaat stoppen met het in behandeling nemen van asielverzoeken. Al voordat het beleid gevormd en uitgevoerd is, dringt de achterliggende boodschap door in gebieden waar asielzoekers vandaan komen.


                            Asielcrisis




                            Is er een asielcrisis? Als deze vraag aan de kiezers wordt gesteld, antwoordt een meerderheid bevestigend. Dat blijkt ook uit de uitslag van de verkiezingen De regerende partijen hebben een ruime meerderheid in de Tweede Kamer (88 zetels). Vanuit het kiezersperspectief is er wel sprake van een asielcrisis. De vraag is nu of ook juridisch van asielcrisis kan worden gesproken. Premier Dick Schoof was voorzichtig met juridische aspecten van het asielbeleid. Het kabinet moet de redenen aangeven waarom er sprake is van een asielcrisis. Bij noodtoestand denkt men aan waterramp, pandemie of een oorlog.



                            Terug in de tijd. Eind jaren negentig zei staatssecretaris Job Cohen, verantwoordelijk voor het asielbeleid, naar aanleiding van de toename van asielzoekers dat het asielstelsel aan het ontploffen is. Deze bedachtzame man met een bijna té groot oog voor de nuance was diep bezorgd. Het jaar ervoor waren er 40.000 asielzoekers in Nederland aangeland en de prognose van de IND was dat er in 1999 nog 62.000 zouden komen. „Als dat gebeurt, dan ontploft het stelsel”, zei Cohen ongerust.


                            Premier Wim Kok sprak tijdens de persconferentie over het asielprobleem: „Dat klinkt sociaal, ongelofelijk humaan, we maken de boel daarmee kapot, omdat het niet meer opvangbaar, niet meer beheersbaar is en het kan niet meer worden gereguleerd.” Cohen zei later dat door de macht van het getal het beleid niet in stand kan worden gehouden. Sinds 1998, het moment dat de PvdA aan de bel trok, probeert de politiek de asielaantallen omlaag te brengen. Het lukte niet binnen het kader van internationale verdragen en de vreemdelingprocedure. Daarom hanteert men nu het begrip asielcrisis.

                            Mag het kabinet nu, na een kwart eeuw van onophoudelijke herhaling van asielproblemen van een noodsituatie spreken?
                            Streng asielbeleid



                            In het asielgedeelte van het regeerprogramma staat een aantal noodzakelijke maatregelen dat wetgeving behoeft. Daarvoor is geen noodwet nodig. Ook het EU-migratiepact bevordert een streng asielbeleid. Wie zich in de EU meldt, komt meteen in de EU-database terecht. Griekenland en andere landen die aan de buitengrenzen van de EU liggen, krijgen de bevoegdheid om de asielprocedure te versnellen. De migranten uit veilige landen, zoals Marokko, Algerije of Bangladesh zouden in een versnelde procedure naar het land van herkomst worden teruggestuurd.Asielrecht



                            Bijna alle EU-lidstaten zijn er doordrongen van de noodzaak om het asielrecht fundamenteel te veranderen. Ook in Nederland, zelfs partijen die niet aan de macht deelnemen, zijn voorstanders van de drastische inperking van asielinstroom: CDA, JA21en SGP. Ook D66, PvdA/GroenLinks willen en moeten het EU-migratiepact uitvoeren. D66 zat in het kabinet, toen premier Rutte namens het kabinet het EU-migratiepact ondertekende.



                            Er is sprake van een volksverhuizing richting Europa. Het gaat dus niet langer om het klassieke asielrecht voor de politieke vluchtelingen. Zelfs de mensen die ontheemd zijn geraakt door oorlog worden door de omringende veilige landen richting Europa geduwd. Landen die wezenlijk bijdroegen aan de burgeroorlog in Syrië (met uitzondering van Turkije) zijn niet bereid om de Syrische vluchtelingen op te nemen: Iran, Qatar of Saoedi-Arabië hebben nul Syrische vluchtelingen opgenomen. De oorlogsontheemden vormen een strategisch onderdeel van de geopolitieke strijd.



                            Premier Kok in 1998: de asielinstroom is niet ’opvangbaar, niet beheersbaar. We maken daarmee de boel kapot’. Dit heet nu een asielcrisis.

                            Comment


                            • https://www.buttkicken.nl/99-woorden-halt-bitte/

                              99 woorden: Halt, bitte!


                              Duitsland besluit om weer grenscontroles in te voeren.

                              Dat kan gewoon.

                              Als je maar even vooraf een mailtje naar Brussel stuurt.

                              Laat ik eens iets geks zeggen: dat moet Nederland ook doen.

                              En dan niet één, maar twéé mailtjes vesturen.

                              Waarbij in het tweede mailtje staat dat Nederland zich weer aan de Dublin-verordening gaat houden.

                              Ofwel: dat we núl vluchtelingen en gelukszoekers binnenlaten die in een ander land de EU zijn binnengekomen op weg naar dat Luilekkerland aan de Noordzee.

                              Dat kan gewoon.

                              Wellicht is de verzorgingsstaat dan toch nog te redden.

                              Maar dan moet ‘Den Haag’ wel willen…

                              Comment


                              • Zolang die EU verdragen er zijn en de oorlogen, blijft het dweilen met de kraan open.

                                Comment


                                • https://www.ad.nl/stichtse-vecht/sti...rgen~a75c9f98/


                                  De gemeente Stichtse Vecht weigert vooralsnog om asielzoekers op te vangen, ondanks de Spreidingswet. Wel verblijven zo'n tachtig Oekraïense vluchtelingen (vrouwen en kinderen) in een slooppand in Maarssenbroek. © Google Maps/Streetview

                                  Stichtse Vecht weigert asielzoekers op te vangen, ondanks wettelijke afspraak: ‘Maak me grote zorgen’


                                  Stichtse Vecht loopt flink achter met het regelen van verplichte opvangplekken voor asielzoekers. En dus moet de gemeente alles op alles gaan zetten om te voldoen aan de wettelijke afspraken, zo klinkt de strenge boodschap vanuit de provincie Utrecht.

                                  De Spreidingswet, die als doel heeft om te zorgen voor een gelijke verdeling van asielzoekers over alle gemeenten, ging afgelopen februari in. Voor de gemeente Stichtse Vecht gaat het om 410 opvangplekken, waarvan 35 voor kinderen die alleen naar Nederland zijn gereisd. De locaties moeten juli volgend jaar klaar zijn.

                                  Alle Utrechtse gemeenten moeten samen zorgen voor zo’n 8200 extra bedden. Hoewel er een grove verdeling op tafel ligt, kunnen ze onderling samenwerken en afspraken maken. De gesprekken hierover worden geleid door Hans Oosters, commissaris van de Koning.

                                  Hij moet uiterlijk op 1 november aan de minister van Asiel en Migratie melden hoeveel opvangplekken de provincie nu telt en hoeveel er nog in de pijplijn zitten. In Stichtse Vecht staat de teller tot dusver op nul, tot onvrede van Oosters.

                                  ‘Alles doen binnen de mogelijkheden’


                                  ,,Ik maak mij grote zorgen over het ontbreken van bestaande en nog te maken asielopvangplekken in uw gemeente", schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad. Daarom sprak Oosters vorige week met burgemeester Ap Reinders en woonwethouder Frank van Liempdt. ,,In dat gesprek werd duidelijk dat de gemeente niet zal zorgen voor opvangplekken en daarmee niet gaat voldoen aan de wettelijke verplichtingen.”

                                  Maar het is hard nodig om extra locaties te regelen, zo stelt Oosters. ,,Ik heb de burgemeester en wethouder indringend gevraagd om alles te doen wat binnen hun mogelijkheden ligt om ook in Stichtse Vecht snel te zorgen voor asielopvang.” De gemeenteraadsleden krijgen eenzelfde boodschap: geef het bestuur de ruimte om stappen te zetten of lever zelf een bijdrage in dit belangrijke proces.

                                  Pas op de plaats


                                  De gemeente Stichtse Vecht laat weten dat er voorlopig niks gebeurt op het gebied van asielopvang. ,,Het kabinet is van plan om de Spreidingswet in te trekken. Als daarover meer bekend is, bekijken we wat dat voor ons betekent.”

                                  Deze pas op de plaats staat in schril contrast met de asielaanpak van andere gemeenten. Veruit de meeste plaatsen zijn actief bezig met het regelen van extra opvang. Liefst 96 procent van de gemeenten wil vasthouden aan de Spreidingswet zolang de opvangcrisis niet is opgelost en er geen andere oplossing is, bleek tijdens een bijeenkomst van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in juni.

                                  Eerdere opvang

                                  De laatste keer dat Stichtse Vecht asielzoekers opving, was negen jaar geleden. Voor een korte periode woonden ruim honderd mensen in Kockengen. Sindsdien stelt de gemeente zich terughoudend op als het gaat om opvang.

                                  Wel verblijven zo’n tachtig Oekraïense vluchtelingen - alleen vrouwen en kinderen - sinds eind mei 2024 in een sloopgebouw aan de Planetenbaan in Maarssenbroek. Er is 24 uur per dag toezicht aanwezig op de locatie. Voor de bewoners worden activiteiten georganiseerd. Ook is er begeleiding. Volgens de gemeente verloopt de opvang soepel en is er geen overlast. Deze opvang is tijdelijk en sluit op 31 oktober.

                                  Comment


                                  • Meer EU landen geven in Brussel aan dat er wat moet gebeuren qua toestroom assielzoekers en dat er dus regelgeving daar moet veranderen.

                                    Comment


                                    • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1835...gt-omsingeling

                                      ’Oekraïne is nieuwe operatie in Koersk gestart, voor duizenden Russen dreigt omsingeling

                                      Amsterdam - Heeft Oekraïne opnieuw een konijn uit de hoge hoed getoverd om het Russische leger in Koersk te verrassen? Het zou zomaar kunnen. Vorige week donderdag heeft een Oekraïense eenheid van mijnenruimers de Russische linies weten te doorbreken bij Novyj Put, een dikke 30 kilometer ten westen van het belangrijkste Oekraïense bruggenhoofd in de Russische provincie Koersk. Vorige week was het nog onduidelijk wat de bedoeling was van de aanval, maar nu worden de contouren van een groter plan duidelijk.




                                      In Koersk wist zo’n zes weken geleden een sterke Oekraïense aanvalsmacht bestaande uit een dozijn ervaren bataljons de Russische linies te doorbreken en ruim duizend km2 Russisch grondgebied in handen te krijgen.

                                      Bruggenhoofd




                                      Ondersteund door tanks en de Oekraïense luchtmacht is nu een door de 95ste Luchtlandingsbrigade gestutte aanvalsgroep langs het dorpje Novij Put opgerukt richting de zuidelijkste wijken van de dichtstbijzijnde Russische stad Vesoloe. Daarmee trekt de aanvalsgroep dus in de richting van het grote Oekraïense bruggenhoofd. Als die er in slaagt contact te maken met de Oekraïense troepen in het bruggenhoofd zijn er mogelijk duizenden Russische soldaten omsingeld.



                                      De Oekraïense Chorne Groep, een team van dronepiloten dat de aanval bij Novyj Put ondersteunde, hintte vrijdag al dat die omsingeling het voornaamste doel van de operatie was. „We zijn nieuwe gebieden binnengetrokken, kilometers diep in Rusland, een groep van duizenden Russische dienstplichtigen loopt het risico omsingeld te worden”, liet de groep vrijdag noteren.Topografie



                                      Als Oekraïne inderdaad probeert een grote groep Russen te omsingelen, zou de topografie van het gebied wel eens in hun voordeel kunnen werken. De rivier de Sejm vormt de natuurlijke noordelijke grens van het mogelijke omsingelde gebied en op de linker- en rechterflank rukken Oekraïense troepen op.



                                      De Oekraïners hebben alle vaste bruggen over de Sejm vernietigd en alle Russische troepen zuidelijk van de Sejm, waarschijnlijk meerdere bataljons, zijn nu voor de bevoorrading afhankelijk van pontonbruggen. Die worden echter, zodra ze zijn gebouwd, genadeloos gebombardeerd door Oekraïne. Het is om die reden dat een Oekraïense strijdmacht gestut door het 225ste Aanvalsbataljon oprukt naar Korenevo om ook de laatste bevoorradingsroute over land af te snijden.



                                      Intussen is de Russische tegenaanval die vorige week in Koersk gestart is, alweer vastgelopen. De aanval zou de moeilijke situatie voor de Russische troepen in Koersk nog wat hachelijker gemaakt kunnen hebben. Er dreigen nu nog meer troepen ten zuiden van Korenevo en de Sejm omsingeld te worden.

                                      Slecht getrainde dienstplichtigen




                                      Of de Oekraïense omsingelingsoperatie gaat lukken, is nog de vraag. Oekraïne heeft zo’n 10.000 man ingezet voor de operaties in Koersk. Moskou heeft zo’n 38.000 man naar de provincie gedirigeerd, maar een groot deel daarvan bestaat uit slecht getrainde dienstplichtigen.

                                      © ANP / HH

                                      Een uitgebrande auto op de weg naar Vesoloe waarlangs Oekraïense troepen oprukten.



                                      Het lukt Rusland nog steeds niet om genoeg getrainde soldaten op de been te brengen. Oekraïne heeft zijn eigen problemen: Kiev worstelt om überhaupt genoeg mankracht te genereren en heeft bovendien een groot gebrek aan moderne pantservoertuigen. Slechts vier van de veertien nieuwe brigades die Oekraïne in het veld brengt hebben genoeg modern materieel.



                                      Volgens de Oekraïense president Volodimir Zelenski is het gebrek aan modern materieel funest voor de Oekraïense ambities op het slagveld.„We hebben de wil, maar de middelen zijn niet gekomen”, verklaarde hij tegen CNN.

                                      Comment


                                      • De winter komt er weer aan, Russen zullen dan ook weer energiecentrales aanvallen en een nieuwe stroom vluchtelingen onze kant op wordt verwacht...

                                        Comment

                                        Working...
                                        X