Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Komt er een nieuwe grote Europese crisis?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.nu.nl/buitenland/6326667...thuringen.html

    Dat nazi-achtige partijen en fascisme in heel Europa terrein wint doet mij denken aan de jaren '30 van de vorige eeuw... toen tegen Joden, nu tegen Moslims.. en dat baart mij -op zijn zachts gezegd-zorgen voor de toekomst.. Met haat zaaien is nog nooit iets goeds bereikt naar mijn idee. (oké, de 'landzuiveraars' denken daar anders over)

    Comment


    • nee en de haat tegen Joden is op dit moment ook weer op een hoogtepunten, zelfs willen ze de Joodse staat vernietigen en zijn Joodse studenten op Nederlandse universiteiten al niet meer echt veilig.

      Er vallen dodelijke slachtoffers al jaren in Europa door moslims, maar geen doden door extreem rechts.

      Dat baart je geen zorgen?

      Overigens in West Europa kan niet zomaar ff een dictator opstaan of een meerderheid van 1 partij de macht krijgen.

      Het ontstaan van radicaal rechts is de schuld van links en midden partijen en de EU die hun eigen volk en economie niet genoeg beschermd, waardoor mensen zich niet meer veilig voelen, en of recht op woningen, bepaald inkomen etc zien verdwijnen.

      Comment


      • gaat over de massa immigratie die miljarden kost en we hebben geen woningen, daarnaast is er geweld onder een deel van die assielzoekers die overigens overal vandaan komen, een groot deel uit Oekraine die geen moslims zijn.

        in Oost Duitsland zijn de oost Duitsers het afvoerputje, die verlangen bijna terug naar de DDR toen ze wel woningen hadden en een basis inkomen en vrijwel geen criminaliteit. Dat zegt dus heel wat over wat er in dat gedeelte van Duitsland is gebeurd, ingezet door hun voormalige Bondskanselier Merkel die zelf uit Oost Duitsland kwam.

        Mensen komen op voor zich zelf, waar ze in de steek zijn gelaten door de poilitiek. Ja en dan gaan ze anders stemmen, wiens schuld is dat dan? En elke vergelijking met de jaren 30 is goedkoop, niet waar en een valse of zeer domme manier van de realiteit verkeerd weg te zetten en de feiten niet te zien. Juist door het signaal van die mensen te negeren ben je nog dommer bezig. Links heeft de stijd voor de mensen aan de onderkant al jaren geleden verlaten en zijn teveel bezig met klimaat, negeren van de problemen en ze zelfs binnen halen. Juist dan stuur je mensen naar andere partijen, maar ze leren niet, dit is al jaren aan de gang, dan moet je niet naar die kiezers gaan wijzen of naar extreem rechts, nee dan moet je denken wat hebben wij fout gedaan en hoe kunnen we dat corrigeren?

        Comment


        • In ieder geval niet door op partijen te stemmen met Nazi- en/0f fascistische ideeën.. da's per definitie ernstig fout en een zeer grote bedreiging voor de toekomst.

          Comment


          • die partijen zijn er amper of klein

            de partijen waar nu op gestemd worden willen geen bepaalde culturen vermoorden en uitroeien en een Arisch ras kweken, je bent een beetje de weg kwijt

            Comment


            • Ik heb het ook niet over het kweken van een Arisch ras... het idee van de Afd in Duitsland en dat gewelddadig clubje in Engeland, alsmede bepaalde partijen in Frankrijk en België/Nederland hebben dezelfde fascistische ideeën als destijds Hiltler/Mussolini/Franco.. als jij dat niet kunt zien, ben je stekeblind en totaal de weg kwijt. Overigens ben ik benieuwd wanneer er in NL moskeeën in de fik worden gestoken en nog meer korans... (typisch een hitler-dingetje, maar dan synagogen en Joodse boeken, weet je nog ? vast niet...)

              Comment


              • Hitler en nazis waren bezig met uitroeien Joods ras en een arisch ras en groot Duits rijk te stichten. Huidige kiezers zijn daar niet mee bezig. En in Duitsland betreft de opkomst van deze partij alleen in Oost Duitsland waar de armoede, werkgelegenheud, woningnood en criminaliteit de grote problemen zijn. Landelijk is er totaal geen grote voedingsbodem voor extreem rechts laat staan Nazistische ideeen, zo ook niet in Nederland.

                Comment


                • Extreem rechts is gefocust op het 'uitzetten' van alles wat niet westers is (lees; islamitisch, zwart, geel, caramel) Als je dat niet fascistisch vindt, heb je oogkleppen op. Afd in Duitsland, Le Pen in Frankrijk, PVV in Nederland, Vlaams belang in België, BNP in Engeland, Ku Klux Klan in VS en zo hebben de meeste landen wel zo'n Partij die xenofoob is en tot uitersten wil gaan.. Dat baart mij in ieder geval zorgen voor de toekomst..

                  Comment


                  • Europees wil niemand met die partij samenwerken en ze hebben geen macht vanwege beperkte aandeel in landelijke zetels en de heersende EU regels. Kunnen weinig aanrichten. De grootste schade wordt nog steeds door de heersende politieke partijen van de afgelopen 20 jaar veroorzaakt.

                    Comment


                    • gefaalde linkse politiek veroorzaakt rechtse opkomst, men heeft hun eigen achterban in de steek gelaten

                      Comment


                      • Putin aangekomen in Mongolie, men hoopt op een arrestatie en uitlevering aan Den Haag, maar dat gaan die Momgolen natuurlijk niet doen.

                        Comment


                        • Hij is feestelijk ontvangen door zijn ambtgenoot in Mongolie😉

                          Comment


                          • vuurwants ik neem aan dat jouw post een reactie op de mijne was, maar je leest totaal niet wat ik schreef en legt mij woorden in de mond die ik niet schreef. Overigens ben ik geen extreem rechtse aanhanger, maar wel een liberaal. Ik snap alleen wel waar die stemmers vandaan komen. Zolang de gevestigde politiek dat niet snapt en zelf niets aan bepaalde problemen iets doen of het onderkennen, geef je verkeerd gedachtengoed een voedingsbodem. Echter dit zal weinig effect hebben verder.

                            Comment


                            • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1984...-te-vermoorden

                              Geradicaliseerde islamist probeert Duits politiebureau binnen te dringen om ’agenten te vermoorden’

                              Linz am Rhein - Een 29-jarige Albanees heeft vrijdag geprobeerd om gewapend met een machete een politiebureau in het Duitse Linz am Rhein binnen te dringen om agenten „te vermoorden.” Hij werd opgepakt, meldt de politie. De verdachte zou geradicaliseerd zijn.

                              © Shutterstock




                              Het incident vond in de nacht van donderdag op vrijdag plaats rond 2.40 uur. De man slaagde erin om in een beveiligingssluis te komen van het politiebureau. „Ter plaatse schreeuwde hij meerdere keren ’Allahu akbar’ en zei dat hij politieagenten wilde vermoorden”, stelt de politie in een verklaring.

                              De agenten sloten vervolgens de toegangsdeuren, die de man zonder succes probeerde te forceren. Ze gebruikten een taser, een elektrisch stroomstootwapen, om hem te kunnen arresteren.

                              „Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat de verdachte werd gemotiveerd door islamitische radicalisering”, aldus de politie nog. De terreureenheid van de politie is een onderzoek gestart. Tijdens een huiszoeking bij de Albanees vonden agenten een vlag van Islamitische Staat op een muur getekend.

                              München



                              Het incident vindt een dag na een aanslagpoging op het Israëlische consulaat-generaal in München plaats. De verdachte, een 18-jarige Oostenrijker van Bosnische afkomst die bekend stond om zijn islamistische sympathieën, werd gedood door de politie.

                              Comment


                              • Mafketel, opgeruimd staat netjes denk ik.

                                Comment


                                • natuurlijk, je wordt gek van die moslims met aanslagen op ons

                                  Comment


                                  • https://www.dagelijksestandaard.nl/p...is-nu-een-feit

                                    -Filmpje!- Pim Fortuyn waarschuwde hiervoor: Nederlandse straten onherkenbaar door islamisering – Het is nu een feit!




                                    Pim Fortuyn voorspelde het al bijna twee decennia geleden, en de realiteit die hij destijds zag aankomen, is vandaag de dag overal zichtbaar in Nederland. Wat Fortuyn toen waarschuwde, wordt nu bevestigd door journalisten zoals Wierd Duk en programma’s zoals Ongehoord Nieuws. Onze straten, ooit herkenbare Nederlandse wijken, veranderen langzaam in enclaves van islamitische cultuur en buitenlandse invloeden. Het Laakkwartier in Den Haag en de Zwart Janstraat in Rotterdam zijn het nieuwste bewijs van deze pijnlijke realiteit.
                                    In een scherp opiniestuk in De Telegraaf haalt Wierd Duk een brief aan van een bezorgde burger uit Rotterdam. Deze inwoner beschrijft zijn ontluisterende ervaring: "Je moet een keer door de Zwart Janstraat lopen. Van een multiculturele arbeidersbuurt naar een monoculturele islamitische straat vol gesluierde vrouwen en islamitische winkels. Het voelt alsof ik in Bagdad aan de Maas fiets." Dit is precies wat Fortuyn al vreesde: dat de Nederlandse cultuur steeds verder zou worden verdrongen in onze eigen steden. Het is geen integratie, het is volledige vervanging.

                                    En het Laakkwartier in Den Haag? Ongehoord Nieuws ging kijken en de beelden zijn al even schokkend. Wat ooit een Nederlands stadsdeel was, is nu een verzameling van islamitische, Oost-Europese en Surinaamse en winkels. De Nederlanders die daar nog wonen voelen zich vreemden in hun eigen wijk. Eén bewoner zegt het treffend: "Ik voel me een minderheid in m’n eigen stad." Dit is het Nederland van 2024, waarin onze eigen inwoners zich niet meer thuis voelen in de straten waar ze zijn opgegroeid.
                                    De politiek heeft jarenlang de islamisering gebagatelliseerd en als "multiculturele verrijking" gepresenteerd. Maar wat zien we nu? Wijken waarin de Nederlandse taal amper nog te horen is, waarin islamitische gebruiken de boventoon voeren, en waarin Nederlandse waarden en normen volledig worden overschaduwd. Het is precies zoals interim-voorzitter van Ongehoord Nederland Harm Beertema op X schrijft: "De Zwart Janstraat lijkt nu meer op een autofestival voor de onderwereld dan op een Nederlandse winkelstraat." Luxe auto’s zoals AMG’s en Maybachs domineren het straatbeeld, terwijl de politie amper durft in te grijpen. De drugscriminaliteit heeft deze buurten overgenomen, en de overheid kijkt weg.
                                    En waar blijft de media? Hoe vaak hoort u op de NOS of leest u in de Volkskrant over deze ontwikkelingen? Zelden, want het past niet in het politiek correcte narratief dat islamisering en massa-immigratie "onze samenleving verrijken." Ondertussen wordt de autochtone Nederlander steeds verder naar de marge gedrukt in zijn eigen land. Onze eigen cultuur, onze eigen identiteit – het wordt langzaam maar zeker verdrongen door vreemde invloeden waartegen de politiek weigert op te treden.

                                    Pim Fortuyn zag het destijds al aankomen. Hij waarschuwde dat de massa-immigratie en de ongebreidelde invloed van de islam zouden leiden tot een Nederland dat we niet meer herkennen. En kijk om u heen: het gebeurt nu, voor onze ogen. Het is tijd om de waarheid onder ogen te zien en de problemen aan te pakken die Fortuyn destijds zo scherp beschreef. Daarom kabinet Schoof I pak deze problemen aan en stel de Nederlander hierin niet teleur!

                                    Comment


                                    • er is in Duitsland qua opkomst van extreem rechts geen groot probleem, het is meer een DDR issue, dat gebied voelen en zijn ook deels de mensen achtergesteld en is er veel beloofd aan ze na de Wende. En op het moment dat mensen dan het slechter krijgen en ook nog een groot deel van de assielzoekers in hun omgeving krijgen met al hun problemen, dan is dat een voedingsbodem. Echter er is geen meerderheid en is het maar een beperkt gebied in Duitsland, en worden ze ook uitgesloten door andere partijen dat er weinig effect zal zijn op veranderingen. Net als met Vlaams Belang in Vlaanderen wat daar wel heel groot is of was, maar die ook werden uitgesloten en zo amper konden regeren.

                                      We zien het ook met de PVV in ons land, ok nu regeren maar met andere partijen dus iedereen moet veel water bij de wijn doen en verder zijn er nog EU regels zodat de invloed van een partij beperkt is. Overigens is de PVV niet extreem rechts of rechts te noemen, het is eerder de oude PvdA of SP met op klimaat en migratiebeleid alleen een rechtse gedachte. Daarom zijn ook veel mensen die zich door de linkse partijen in de steek voelen gelaten op de PVV gaan stemmen, aangevuld met kiezers die vaker hoppen van partij en een kiezers die klaar waren met het linkse VVD beleid van Rutte min of meer gegijzeld toen door D66 en EU regels die op migratie en klimaat links zijn.

                                      Maar media hypen graag en maken dingen erger dan dat ze zijn. Het zijn golfbewegingen, en gaat van zelf weer over, net als oorlogen zoals in Oekraine. Dat gaat al eeuwen zo in onze wereldgeschiedenis. Geen enkele reden tot paniek op dat gebied. Wel dat de intergratie al jaren mislukt en dat we woningen tekort hebben voor onze eigen bewoners, arbeidsmigranten (die nodig zijn voor onze economie en ook door de vergrijzing) en hoge stroom assielzoekers door oorlogen, kilmaat, armoede etc. elders). En we mogen maar beperkt bouwen vanwege de stikstof uitspraak, wat weer gevolg heeft voor de prijs explostie van koopwoningen en huurprijzen. Arbeidsmigratie is overigens een groter probleem dan de assielzoekersstroom.

                                      En we stevenen op een zorg infarct af met veel meer geld en personeelstekort in de zorg.

                                      Comment


                                      • afgeven op kiezers of hun stemgedrag is dom, want je moet je afvragen waarom stemmen zoveel mensen daarop, wetende dat 99% van die kiezers geen extreem rechtse mensen of facisten zijn

                                        en als je dat weet dan die problemen die hun ervaren erkennen, en daar iets mee gaan doen

                                        Comment


                                        • Wilders bij Zelenski op bezoek, doet ie goed

                                          Comment


                                          • Draghi: jaarlijks honderden miljarden nodig om de economie in de EU te redden.

                                            Comment


                                            • https://www.ad.nl/buitenland/duitsla...llen~aa64f779/

                                              De socialistische regering in Duitsland gaat aan alle grenzen vanaf 16 september voor 6 maanden weer controleren om de migrantenstroom terug te brengen.

                                              Comment


                                              • Verkiezingstruuk van die linksen, staan op zwaar verlies in de peilingen😉

                                                Comment


                                                • Het is natuurljk onder druk naar aanleiding van oa de terroristische moslim aanslag in Solingen.

                                                  Comment


                                                  • https://www.telegraaf.nl/watuzegt/95...ratieproblemen

                                                    Timmermans ontkent migratieproblemen

                                                    Toen SPD’er Olaf Scholz in 2021 de Duitse verkiezingen won, ging bij menig linkse politicus in Nederland de vlag uit. Vooral onder PvdA’ers, die in eigen land al heel lang smachtten naar een goede uitslag, gaven de oosterburen hoop.




                                                    Inmiddels bepaalt de schaduwkant van de rode migratieloper van ’Wir schaffen das’ het sentiment onder veel Duitse kiezers, die in de deelstaten Thüringen en Saksen via het extreemrechtse AfD haar ventiel vond.

                                                    In Nederland was het voorstelbaar dat PvdA/GL na de ruime rechtse overwinning en de teleurstellende eigen verkiezingsuitslag zich zou bezinnen op de verkondigde boodschap. Maar zelfs na twee maanden zomerse onzichtbaarheid is oppositieleider-in-naam Frans Timmermans niet tot inkeer gekomen.



                                                    In de Binnenhoflezing die hij de voorbije week als aftrap van het nieuwe politieke seizoen hield, acteerde de PvdA’er positivisme. Het deed verdacht veel denken aan de ’joy’ waarmee de Democraten in de VS zich afzetten tegen de Republikeinen. Echter, zelfs de Democraten zijn nu voor een streng migratiebeleid.



                                                    Problemen rond immigratie en integratie, waar in Nederland de rechtse partijen elkaar op vonden, laat PvdA/GL anno 2024 vrijwel onbenoemd.



                                                    Als inhoudelijk alternatief voor de zittende macht blies hij stof van zijn vinylcollectie met de grijsgedraaide Evergreens ’Dit kabinet is er voor de aandeelhouders’ en ’De coalitie kijkt weg bij de echte problemen’, afgewisseld met mijmeringen over het kabinet Den Uyl en de tijd dat Van Kooten en De Bie nog op de buis waren.



                                                    En dat terwijl ook uit opinieonderzoek blijkt dat migratie breed leeft onder het electoraat. Niet omdat men geen echte vluchtelingen duldt in Nederland, maar omdat men huizen, veiligheid en vooral de eigen cultuur geborgd wil zien door haar politici. En gelukszoekers, religieus fanatisme en de eindeloze beroepsmogelijkheden die de gesubsidieerde asielindustrie in stand houdt, aan banden gelegd.

                                                    Asielprobleem



                                                    In het verkiezingsinterview met De Telegraaf liet Timmermans zich ontvallen dat Nederland een asielprobleem heeft. Die eerlijkheid kwam hem duur te staan in zijn door GL-gedomineerde achterban. Sindsdien zegt de rode leider er maar helemaal niks meer over.

                                                    Een serieuze, openbare evaluatie over het teleurstellende verkiezingsresultaat bij PvdA/GL is intussen uitgebleven. Na de verkiezingen heeft men zichzelf aangepraat dat men het geweldig gedaan heeft. De 25 Kamerstoelen van PvdA/GL kennen hun basis evenwel in de elitaire, stadse GL-achterban, teleurgestelde D66-studenten en slechts een beperkte hoeveelheid aloude PvdA-stemmers. Die laatste categorie was ooit alleen al goed voor tientallen zetels van de leraar, de politieagent en de verpleger.

                                                    Mislukte campagne



                                                    Geen seconde is de aandacht uitgegaan naar de mislukte campagne, de door de partijtop uitverkoren lijsttrekker en de verkiezingsboodschap. Daarover was duidelijk minder nagedacht dan over de beoogde verdeling van de baantjes na de verkiezingen. Timmermans moest premier worden, zijn Brusselse rechterhand Diederik Samsom minister. Ook voor Attje Kuiken en Jesse Klaver was alvast plek gereserveerd op het pluche.



                                                    Toen de kiezer niet meewerkte aan deze baantjescarrousel, riep een verslagen Timmermans ’hou elkaar vast’ naar zijn achterban. Alsof de van links weggerende kiezer voor deportaties had gestemd.



                                                    Op geen enkele manier maakt Timmermans waar, wat hij bij zijn aantreden zijn eigen achterban wijselijk voorhield: voor de macht moeten ook kiezers buiten de eigen linkse comfortzone overtuigd worden.



                                                    Alleszeggend was vorige week het pleidooi van PvdA/GL-Kamerlid Songül Mutluer om het verbranden van geloofsboeken apart strafbaar te stellen.



                                                    Of het electoraat zit te wachten op de zoveelste facilitering van de islam in Nederland is de vraag. Maar de argumentatie van Mutluer was bijkans nog verdrietiger. Ze stelde dat burgemeesters uit de brand moesten worden geholpen als ze niet wisten wat ze met dergelijke – overigens onzinnige – verbrandingsacties aan moesten.



                                                    Hierin zag men exact hoezeer PvdA/GL een elitepartij is. Niet het sentiment onder veel kiezers of verworven vrijheden als die van meningsuiting, maar de sores van de bestuurlijke kaste definiëren de problemen én de oplossingen van deze vroegere volksbeweging.



                                                    Het mooie en zelfs broodnodige van de oude PvdA en ook GL-moeder PSP was in de vorige eeuw de drang om het volk te verheffen en te emanciperen. De ontwapenende verkiezingsposter van de PSP met een naakte vrouw en een koe vormt een symbool van een progressief Nederland van weleer. Tegenwoordig claimt PvdA/GL de hoofddoek als toonbeeld van emancipatie; iedereen die er kritisch over is wordt weggezet als islamofoob, racist of fascist. En daarmee ook de kiezer die zich vroeger niet bij de PVV maar bij de PvdA thuis voelde.

                                                    Wolf in schaapskleren



                                                    Met de stellingname rond de koranverbranding plaatst PvdA/GL zich intussen in hetzelfde kamp als Denk, de wolf in schaapskleren in ons parlement die met een homofobe verkiezingscampagne stemmen probeerde te ronselen. Oftewel: meer plek voor de islam en minder voor de homo in Nederland.



                                                    Zo raken de uitersten van dit kapotte hoefijzer elkaar, onder de verantwoordelijkheid van de door GL gegijzelde partijleider Frans Timmermans. En dan verbaasd zijn dat, ondanks het circus dat de rechtse coalitie momenteel van de politiek maakt, de kiezers maar niet terugkeren.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X