Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Wielrennen topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pogacar wint bergetappe voor Vinegaard en Evenepoel

    Comment


    • Als ie niet ziek wordt of valt wint ie gewoon de tour.

      Comment


      • https://www.ad.nl/tour-de-france/tad...uro~a700f5c2b/


        Tadej Pogacar. © photo: Cor Vos

        Tadej Pogacar droeg tijdens recordklim peperduur horloge van 340.000 (!) euro


        Tijdens zijn indrukwekkende zege bovenop Plateau de Beille viel niet alleen zijn sportieve prestatie op, maar ook het peperdure horloge om de linkerpols van tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar (25). De Sloveense wielrenner droeg de Richard Mille RM 011 Yellow Edition, een horloge met een kostprijs van ongeveer 340.000 euro.

        Hij leek wel een gele Hulk op Plateau de Beille. Toen Tadej Pogacar zondag triomfeerde toen hij over de meet kwam, viel vooral zijn zegegebaar op. Maar de aandachtige kijker had mogelijk ook iets anders opgemerkt. Om de pols van Pogacar zat een geel-zwart sporthorloge. Het uurwerk dat de Sloveen droeg, was echter niet zomaar een horloge.

        Het klokje RM 011 is een van de meest iconische sporthorloges van het Zwitserse luxemerk Richard Mille. Het bedrijf is beroemd om zijn hoogwaardige, innovatieve en vaak kleurrijke horloges. De verschillende modellen van de RM 011, in het geval van Pogacar een felgele versie, zijn ontworpen om schokken en extreme omstandigheden te weerstaan. Dat maakt ze bijzonder populair bij sporters.

        Ook andere sportsterren zoals Rafael Nadal en het hele UAE Team Emirates zijn bekende ambassadeurs van het merk, dat vooral exclusief wil zijn en daardoor steeds een beperkte oplage van horloges voorziet. Kostprijs van Pogacars horloge: zo’n 340.000 euro.

        „UAE Team Emirates heeft keer op keer bewezen dat het hoge standaarden hanteert. Bij Richard Mille delen we dezelfde passie voor uitmuntendheid en zijn we verheugd om samen te werken met Mauro Giannetti en zijn team. Deze samenwerking is een belangrijke mijlpaal voor ons, omdat we dichter bij de sportgemeenschap in het Midden-Oosten komen”, verklaarde de CEO van Richard Mille over de samenwerking met de ploeg van Pogacar.

        Ook collega-wielrenner Mark Cavendish draagt al jaren uurwerken van Richard Mille. Tijdens zijn historische 35ste zege in deze Tour de France droeg hij de Richard Mille RM 67-02, een horloge ter waarde van zo’n 200.000 euro.

        De tekst gaat verder onder de foto.
        Het horloge van Mark Cavendish. © AFPOverval tijdens Parijs-Nice


        Meer dan een jaar geleden, tijdens Parijs-Nice, werd Tadej Pogacar nog slachtoffer van diefstal. Inbrekers slaagden erin zijn hotelsuite in Valbonne binnen te dringen en stalen een ander Richard Mille-horloge ter waarde van 165.000 euro. Het gestolen horloge werd niet teruggevonden, maar de twee overvallers werden door de rechtbank van Nice veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar.

        Comment


        • Philippsen wint massasprint weer na prachtig voorwerk van vd Poel

          Comment


          • Pogacar verruimt zijn voorsprong naar ruim 5 minuten , die kan de zege niet meer ontgaan

            Comment


            • Pogajar wint met overmacht de eindspurt van Vingegaard voor de 1 na laatste touretappe. Hij geeft niets cadeau.

              Comment


              • https://www.telegraaf.nl/sport/12198...tour-de-france

                TOUR DE FRANCE 2024



                Eerst renner sinds Marco Pantani in 1998 die dubbel Giro d’Italia/Ronde van Frankrijk paktFenomenale Tadej Pogacar verplettert rivalen ook in afsluitende tijdrit en wint voor derde keer Tour de France

                Een fenomenale Tadej Pogacar (25) heeft voor de derde keer - na 2020 en 2021 - in zijn wielerloopbaan de Tour de France op zijn naam geschreven. Ook de afsluitende klimtijdrit pakte de Sloveense veelvraat op zeer overtuigende wijze, door de concurrentie in de race tegen de klok te verpletteren.

                © GETTY IMAGES

                Tadej Pogacar wint de afsluitende tijdrit en de Tour.




                De geletruidrager won de 21e en laatste etappe van 33,7 kilometer voor de uittredende titelverdediger Jonas Vingegaard uit Denemarken, die ook als tweede eindigde in het algemeen klassement. De Belg Remco Evenepoel werd derde in de tijdrit en ook in het algemeen klassement.

                Pogacar is bovendien de eerste renner sinds Marco Pantani in 1998 die de dubbel Giro d’Italia-Tour de France in één jaar pakt. De andere zes wielrenners die dat lukten zijn Fausto Coppi, Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Stephen Roche en Miguel Indurain. De Sloveen won dit jaar ook al de eendagswedstrijden Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Catalonië. Met zes ritzeges in deze Tour kwam zijn totaal op 21 overwinningen dit jaar.
                Zware inspanning in Giro



                Vooraf was de vraag of de Sloveen de zware inspanning in Italië eventueel zou moeten bekopen in de drie loodzware weken in Frankrijk.

                © ANP/HH

                Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard voorafgaand aan de tijdrit



                Daarentegen ook de wetenschap dat titelverdediger en grote rivaal Vingegaard niet een normale voorbereiding had gehad na zijn zware crash in de Ronde van Baskenland net als die andere klassementsman, Evenepoel.Hedendaagse Merckx



                Alles kwam echter samen voor de Sloveense veelvraat, die weinig aan het toeval overliet in drie weken koersen en als een hedendaagse Merckx en Pac-Man zijn opponenten één voor één opslurpte. Inclusief de laatste tijdrit won Pogacar dus maarliefs zes ritten deze Tour de France.



                In de afsluitende klimtijdrit - van Monaco naar Nice over 33.7 kilometer - mocht Evenepoel als eerst een poging wagen om de snelste tijd van de top 3 neer te zetten. De Belg begon furieus, maar Vingegaard nog beter. Er bleek echter één iemand nóg sneller te zijn: Pogacar.Verpletteren



                Bij het tweede tussenpunt bleek dat ’Pogi’ zijn rivalen aan het vernederen was, bij het derde aan het verpletteren. Dat bleek op de finishlijn, waar de Sloveen overduidelijk de snelste bleek.

                Comment


                • Over een paar jaar weten we vast wie de Tour echt gewonnen heeft.

                  Comment


                  • Die rondjes om de kerk in Nederland blijven toch een wonderlijk iets. Naar verluid heeft Pogacar meer dan een ton gekregen voor een uurtje fietsen in Surhuisterveen en is hij met een privejet heen en weer gevlogen. Daar kan zo'n evenement toch onder de streep nauwelijks geld mee verdienen.

                    Comment


                    • black money rules

                      kijk naar v Eerd van Jumbo die overigens ook miljoenen heeft gepakt met vd Valk hotel in Uden

                      Comment


                      • https://www.telegraaf.nl/sport/17296...uik-als-tiener

                        ’Werd ’s nachts naakt wakker zonder dat ik m’n pyjama had uitgedaan’
                        Voormalig Tour-winnaar Bradley Wiggins deelt onthutsende details over seksueel misbruik als tiener

                        Ex-profwielrenner Bradley Wiggins (44) heeft in een openhartig gesprek in de podcast ’Under the Surface’ verteld over het misbruik dat hij als jonge tiener heeft moeten meemaken. De Britse winnaar van de Tour de France in 2012 zegt tussen zijn 13e en 16e seksueel misbruikt te zijn geweest door een 72-jarige trainer.

                        © GETTY IMAGES

                        Sir Bradley Wiggins




                        Wiggins leerde de man, die ondertussen overleden is, kennen toen hij zich aansloot bij wielerclub Archie Roe’s. „Ik werd lid van de club - niemand vroeg trouwens of ik dat wilde - en werd voorgesteld aan een man die clubcoach was. Ze vertelden mij dat hij de coach was ’en dat hij voor me zou zorgen’”, zo vertelt Wiggins. „Hij was een 72-jarige ex-militair en hij voelde mijn polsslag. Hij had iets met het voelen van de polsslag van kinderen en hij zei dat hij nog nooit zoiets sterks als mijn polsslag had gevoeld. Ik realiseer me nu dat dit allemaal onderdeel van manipulatie was, maar hij vertelde me dat ik de beste wielrenner zou worden die dit land ooit had voortgebracht. En ik geloofde hem. Hij vertelde het ook aan iedereen, waar we ook kwamen.”

                        Hij vervolgt: „De tegenstrijdigheid is dat hij diegene was die me verliefd op mezelf liet worden, maar hij heeft me ook drie jaar lang seksueel misbruikt, tussen mijn 13e en 16e. En door wat hij zei, kwam hij ermee weg. Omdat ik de afwezigheid van een vader had, omdat ik in de club zat waarvan hij de coach was, en omdat ik in de voetsporen van mijn vader trad en het allemaal om ’Wiggo’s jongen’ ging, had ik het gevoel dat ik het nooit aan iemand kon vertellen. Het is iets heel vreemds. Het heeft met echt verpest.”

                        Scrotum vasthouden



                        Niet alleen Wiggins werd misbruikt, ook een andere minderjarige werd slachtoffer. „Hij (de coach, red.) liet ons tweeën in de douches zien hoe we ons scrotum moesten schoonmaken. Want dat is nogal een belangrijk gebied als je fietst, omdat het geïnfecteerd kan raken. Zadelpijn, begrijp je. Hij hield onze scrotums vast en liet ons zien hoe je moet schrobben.”



                        En zo waren er nog voorvallen. „’s Nachts wakker worden zonder pyjama, maar je niet meer kunnen herinneren dat je die had uitgetrokken. Zo waren er veel incidenten. Het is echt f*cked up’, aldus Wiggins, die denkt dat de coach hem drogeerde en het misbruik aanhaalt als reden voor zijn naar eigen zeggen problemen met zijn eigenwaarde.

                        Comment


                        • Demi Vollering verliest op 4 seconden de Tour

                          Comment


                          • Jeetje...ze had veel rugpijn, maar 4 tellen is niets

                            Comment

                            Working...
                            X