Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Formule 1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Max grijpt net naast poleposition.

    Comment


    • Met dezelfde tijd als Russel die op pole staat, bizar

      Comment


      • https://www.telegraaf.nl/sport/13981...rix-van-canada

        Max Verstappen snelt op nat circuit naar zege in bloedstollende Grand Prix van Canada

        Max Verstappen heeft zich op een nat circuit voor de derde keer op rij tot de winnaar van de Grand Prix van Canada gekroond. Het werd een bloedstollende strijd waarbij de Nederlander de nodige coureurs zag uitvallen en de andere concurrentie te slim af was. Lando Norris eindigde als tweede, George Russell als derde.

        Comment


        • Verstappen wint weer, laat Norris achter zich

          Comment


          • Ja, en de rest ook ......

            Comment


            • dat Norris dus 2e werd bedoelt ie natuurlijk...

              Comment


              • https://www.ad.nl/formule-1/vete-tus...-man~a25fa96a/


                PREMIUMJos Verstappen en Christian Horner eerder dit jaar bij de Grand Prix van Bahrein. © Getty Images

                Vete tussen Christian Horner en Jos Verstappen ettert door in Oostenrijk: ‘Ben helemaal klaar met die man’


                Tussen Christian Horner en Jos Verstappen komt het niet meer goed, blijkt weer in Oostenrijk, waar de teambaas en de pa van Max Verstappen opnieuw lijnrecht tegenover elkaar staan. ,,Ik ben helemaal klaar met die man.”

                Na zes vragen over Jos Verstappen is Christian Horner het kotsbeu. Heeft er dan niemand vragen over updates? Over de RB20? Over de voorvleugel, desnoods? Nee. Deze vrijdag gaat het alleen maar over pa Verstappen, die met Horner niet meer door één deur kan. Dat conflict sluimert al sinds de knetterende seizoenstart, toen Horner zelf in het oog van de storm stond na beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag. Onderzoek zuiverde hem weliswaar van alle blaam, maar pa Verstappen blijft het onbegrijpelijk vinden dat de geplaagde teambaas is blijven zitten. Die spanning tussen de twee is nog altijd niet weg, merkt iedereen in de paddock van de Red Bull Ring.

                Vraag na vraag krijgt Horner plots weer over zijn relatie met Jos. De actuele aanleiding? Het terugtrekken van Verstappen senior voor de Legends Parade, tamelijk bizar met 40.000 Nederlanders op de tribunes. Hij is door de GP-organisatie geboekt voor wat rondjes in de RB8, een twaalf jaar oude auto van Red Bull Racing. ,,Maar Christian heeft er de laatste dagen alles aan gedaan om mij uit die auto te houden, heb ik van meerdere kanten begrepen. Zeg dat dan gewoon in mijn gezicht”, foetert Verstappen senior, die het nog zo zag zitten om zijn landgenoten te vermaken. Maar nu liever helemaal niet meer. ,,Ik ben helemaal klaar met die man.”

                Na het aanhoren van Verstappen vraagt deze krant ’s morgens om opheldering bij de renstal. Allemaal onzin, wordt ons geschetst, zoals Jos Verstappen al voorspelde. ,,Dit betreft een Red Bull-evenement op een Red Bull-circuit. Ze huren van ons een auto, maar wie er in die auto zit, daar is Red Bull Racing helemaal niet bij betrokken”, stelt een woordvoerder.

                Kinderachtig


                Daarmee is het zoveelste stormpje in deze saga natuurlijk nog niet geluwd. In de persconferentie voor teambazen blijkt ook de internationale media op de smeuïge zaak gesprongen. De eerste vraag zet meteen de toon. ,,Christian, we horen dat jij je veto hebt uitgesproken over de deelname van Jos in de Legends Parade. Jos heeft gereageerd dat hij het kinderachtig vindt, dat Red Bull wel een kleuterschool lijkt en dat hij helemaal klaar is met jou. Wat is jouw kant van het verhaal?”

                Natuurlijk heeft Horner deze vraag aan zien komen. Na een korte zucht: ,,Ik weet wat er speelt, ja. Maar er is absoluut geen veto van mijn kant geweest.”

                Hoe zit het nu dan met die relatie van Horner en de Verstappens? ,,Max is onze coureur, het is belangrijk om een sterke relatie met hém te hebben”, vervolgt Horner. ,,Ik heb nooit een probleem gehad met vaders van coureurs, in het verleden. En wat de problemen van Jos ook mogen zijn, ik heb er echt niks op te zeggen...”

                Maar het is toch zeker ook in zijn belang om een goede relatie met pa Verstappen te hebben? ,,Wat in mijn belang is, is dat mijn team presteert. En ondanks alle ruis, winnen we nog steeds 77 procent van de races. En tja, je kan niet alles controleren in het leven”, besluit Horner.
                Geslaagde grap


                Met een geslaagde grap stuurt hij de persconferentie zelf wat bij, als de aanhoudende pogingen van Toto Wolff ter sprake komen om Verstappen binnen te hengelen bij Mercedes. ,,Allemaal om ons uit balans te brengen. Als Toto echt zo nodig een Verstappen wil, dan neem ik aan dat Jos vast wel beschikbaar is”, krijgt Horner de zaal aan het lachen.

                Daarmee is het onderwerp wat hem betreft wel afgekaart. ,,We focussen liever op Max. Hij is onze coureur, hij wint voor ons. Met hem hebben we een contract.”

                En dat contract is stevig, weet Horner. Zijn wereldkampioen heeft het een dag eerder nog bevestigd, ook in 2025 rijdt hij voor Red Bull Racing. Maar over 2026 en later rept de coureur met geen woord. De dominantie van Red Bull droogt langzaam op, de RB20 is niet overal meer de snelste wagen en dat ze nog geregeld winnen is nu meer dan ooit te danken aan Verstappens talent. Dus heeft de wereldkampioen alle macht in handen. Voor hem gaan altijd deuren open, nu de sport staat voor nieuwe reglementswijzigingen in 2026.

                Luister naar vader Jos (‘Max en ik zijn één’) en de goede verstaander weet één ding heel zeker. Alleen een dominante auto kan er voor blijven zorgen dat deze situatie niet klapt. Anders zijn ze vertrokken, want weg kunnen ze. Altijd.

                Comment


                • Verstappen pakt met grote overmacht poleposition, 2. Norris, 3. Leclerc

                  Comment


                  • maar wordt er afgereden door Norris, en wordt 5e (verstappen 5e dus)

                    Comment


                    • Tsja wie reed wie van de baan? De meningen zijn verdeeld, maar over het algemeen toch vooral dat Verstappen meer schuld had. Beiden zaten fel in de strijd en gingen over grenzen heen.

                      Het is vooral goed te zien dat er weer echte strijd is. Het waren mooie jaren voor de recordboeken voor Verstappen met veel onbedreigde zeges, maar we zien liever echte strijd.

                      Comment


                      • ja ik keek al niet meer omdat ik spanning miste

                        Comment


                        • Norris en Verstappen weer vrienden en de boel bijgelegd begreep ik, is ook adreline van het moment natuurlijk, niets mis mee

                          Comment


                          • Hamilton wint zowaar sinds jaren een GP en nog wel thuis in Engeland.

                            Comment


                            • Het is hem van harte gegund vind ik, mooie emotie na lastige sportieve jaren.

                              Comment


                              • Ja dat vond ik ook wel, beter oprecht echt janken dan dat gezeur janken wat ie goed kan.

                                Comment


                                • https://www.telegraaf.nl/sport/18588...g-sergio-perez

                                  Yuki Tsunoda vindt dat hij plek naast Max Verstappen verdient bij ontslag Sergio Pérez

                                  BOEDAPEST - Rijdt Sergio Pérez na de zomerstop nog voor het Red Bull Racing van Max Verstappen? Het is een vraag die sinds het vorige race-weekeinde in Silverstone boven de markt hangt.

                                  © ANP/HH

                                  Yuki Tsunoda

                                  Toen werd al duidelijk dat, wanneer de Mexicaan de komende races in Hongarije en België niet goed presteert, zijn plekje naast Verstappen ernstig in het geding is. Iets wat intern ook al niet meer wordt ontkend. Pijnlijk, aangezien Red Bull het contract met Pérez eind mei juist nog verlengde.

                                  Red Bulls reservecoureur Liam Lawson legde onlangs tijdens een filmdag al wat kilometers af in de RB20 en wordt in verband gebracht met de plek van Pérez, net als Verstappens oude teamgenoot Daniel Ricciardo. Maar dan is er ook nog Yuki Tsunoda, die zijn contract bij zusterteam Racing Bulls al verlengde maar er bij het vlaggenschip dan weer niet al te goed lijkt op te staan.
                                  Tsunoda: ’Ik voel me er al drie jaar klaar voor’



                                  Zelf vindt de Japanner wel dat hij een kans zou moeten krijgen. ,,Ik ben niet degene die erover beslist en focus mezelf op de komende twee races”, zegt hij in Hongarije, om vervolgens volmondig ‘ja’ te antwoorden op de vraag of hij een eventuele stap naar Red Bull verdient. ,,Als ik er niet klaar voor zou zijn, zouden ze mijn contract bij Racing Bulls ook niet zo snel hebben verlengd. Ik voel me er al drie jaar klaar voor om te strijden met de topteams. En als ze voor Liam (Lawson, red.) zouden kiezen, zou dat heel raar zijn voor mij. Natuurlijk heeft hij het vorig jaar goed gedaan als vervanger van Ricciardo, maar ik denk dat ik meer heb laten zien. We zien wel hoe het gaat lopen.”

                                  Comment


                                  • Norris pakt pole voor gp v Hongarije, 2. Piastri, 3 Verstappen. Perez weer eens gecrashd

                                    Comment


                                    • https://www.telegraaf.nl/sport/12540...mmentaar-terug

                                      Boze Max Verstappen uiterst kritisch naar Red Bull: ’Kreeg weer dom commentaar terug’

                                      Dat Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Hongarije niet tevreden was over de prestaties van zijn Red Bull, was meermaals te horen. Ook na afloop van de Formule 1-race uitte hij zijn onvrede.

                                      © ANP/HH

                                      Max Verstappen na afloop van de Grote Prijs van Hongarije.




                                      Na een incident tijdens de start, een touché met concurrent Lewis Hamilton en worstelen met zijn Red Bull-bolide wist Verstappen als vijfde over de finish te komen in Hongarije. Ronde na ronde klaagde de Limburgse coureur over onderstuur, overstuur, een niet-werkende strategie en een gebrek aan snelheid.

                                      Op de boordradio liet hij meerdere keren weten niet tevreden te zijn met wat er aan de hand was op de Hungaroring, en ook na de wedstrijd uit hij zijn frustraties bij Viaplay. „Dit was gewoon een hele slechte wedstrijd. Alles ging fout, de strategie ging slecht. We weten dat je heel moeilijk kan inhalen hier. Dat heb ik alleen maar zitten doen.”

                                      Gewoon heel slecht

                                      Tot twee keer toe werd Verstappen ingehaald wegens de pitstopstrategieën van Red Bull, iets waar hij kritisch naar kijkt. „Dat het de eerste keer gebeurt, nou goed, maar de tweede keer kom ik weer vast te zitten. Dan kom je er gewoon niet voorbij.”

                                      „Ik snap er helemaal niks van eigenlijk. Het is gewoon heel slecht”, aldus de Nederlander, die zich later ook nog moet melden bij de wedstrijdleiding voor een mogelijke overtreding in de race.

                                      Verstappen en race-engineer ruziën over boordradio

                                      Verstappen en zijn race-engineer Gianpiero Lambiase bleven constant met elkaar in discussie tijdens de race. Schelden, vloeken, boze reacties: het kwam allemaal voorbij. „Omdat ik dom commentaar terugkreeg op de radio”, zegt hij over de boze momenten, die voor alle F1-kijkers te horen waren.


                                      „In plaats van dat ze gewoon misschien toegeven dat het niet ideaal was. Dat maakt me ook rustiger, maar ze gaan er ook nog tegenin!”



                                      De huidige nummer één in het kampioenschap concludeert: „We konden McLaren totaal niet bijhouden. Het was niet goed. Het is even moeilijk om te voorspellen wat er nog komt, maar op dit moment is het zo dat we te langzaam zijn.”

                                      Comment


                                      • Verstappen krijgt waarschijnlijk een penalty komend weekend in België omdat hij al teveel motoren heeft gewisseld. Wordt weer een kans voor McLaren om dichterbij te komen in het kampioenschap.

                                        Comment


                                        • https://www.telegraaf.nl/sport/30465...cht-inhaalrace

                                          Max Verstappen incasseert onvermijdelijke gridstraf in België en wacht inhaalrace

                                          Comment


                                          • Sneu voor George Russell, gisteren een geweldige overwinning gehaald in België door ook zelf tijdens de race te wisselen van tactiek. Maar de auto is afgekeurd en hij is gediskwalificeerd

                                            Comment


                                            • maar hoe kan een team met zulke belangen dan zo'n fout maken dat ze die bolide niet afstellen binnen de regels die ze gewoon kunnen lezen en waarvan ze weten dat die streng gehandhaafd worden

                                              Verstappen liep trouwens wel weer uit in het WK klassement op de nr 2 Norris in de WK stand, met zijn nu 4e plek

                                              Comment


                                              • Het is een fout natuurlijk, maar de fout is wel te begrijpen.

                                                Je moet zo dicht mogelijk op dat minimum gewicht uitkomen, elke kilo teveel zorgt ervoor dat je elke ronde iets langzamer bent. Je kan wel een marge nemen van 10 kilo, maar dan ben je bij voorbaat kansloos.

                                                De enige reden waarom Russell kon winnen, is omdat ze midden in de race tegen alle verwachting in besloten om 1 pitstop te doen. Daardoor hebben de banden meer slijtage gehad en er is er meer gewicht aan rubber van de banden af gegaan dan bij de vooraf geplande 2 stops. Onder andere daardoor zijn ze onder het minimum gewicht terecht gekomen.

                                                Het is niet uitzonderlijk, het gebeurd elk jaar wel een keer bij iemand. Maar zelden bij de winnaar.

                                                Comment


                                                • Carlos Sainz naar Mc Laren

                                                  Comment


                                                  • https://www.telegraaf.nl/sport/61765...max-verstappen

                                                    Red Bull heeft besloten: Sergio Pérez blijft teamgenoot Max Verstappen

                                                    Red Bull Racing heeft besloten dat Sergio Pérez gewoon mag blijven doorgaan als teamgenoot van Max Verstappen. Teambaas Christian Horner heeft dat maandagavond bekendgemaakt in de fabriek van de Formule 1-renstal in Milton Keynes.

                                                    © ANP/HH

                                                    Sergio Pérez

                                                    „Checo blijft een Red Bull Racing-coureur, ondanks alle speculaties van de laatste tijd. We kijken ernaar uit om hem te zien presteren op circuits waar hij het voorheen ook goed heeft gedaan, na de zomerstop”, zei Horner ten overstaan van honderden werknemers in de Red Bull-fabriek.

                                                    Bekend was al dat Horner maandag om tafel zou gaan met Red Bulls topadviseur Helmut Marko om de toekomst te bespreken. Pérez stond zwaar onder druk, omdat hij de laatste acht races slechts 28 punten pakte. Ter vergelijking: in die fase haalde Verstappen 141 punten binnen. McLaren is in de constructeursstrijd met rasse schreden dichterbij gekomen.

                                                    Vertrouwen in Pérez

                                                    Liam Lawson en Daniel Ricciardo stonden op de rol om Pérez te vervangen, maar alles blijft voorlopig dus zoals het is bij Red Bull. Pérez tekende nog geen twee maanden geleden een nieuw contract; in principe tot en met 2026, maar met de nodige prestatieclausules. Red Bull had in de zomerstop afscheid van hem kunnen nemen, maar blijft in de ervaren Mexicaan (34) vertrouwen. Hij meldt zich over 3,5 week dus ook gewoon in Zandvoort voor de hervatting van het seizoen.

                                                    Verstappen nam het zondag na de Grand Prix van België, waarin Pérez van de tweede startplek terugviel naar uiteindelijk de zevende stek, op voor zijn kompaan. „Ik denk dat onze grootste zorg de auto is en dat we ons daar op moeten richten. Checo’s weekend was denk ik positief. En tijdens de race zie je gewoon dat we nog steeds problemen hebben met de banden en de slijtage daarvan. Ik denk dat het onze belangrijkste prioriteit moet zijn om te kijken hoe we dat kunnen verbeteren.


                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X