Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Trump, een zegen of een ramp?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1532...-te-vermoorden

    Pakistaan aangeklaagd in VS om Iraans plan Trump te vermoorden

    NEW YORK - In de Verenigde Staten is een Pakistaanse man aangeklaagd die van plan zou zijn geweest om oud-president Donald Trump om te laten leggen, meldt CNN. De man zou volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie banden hebben met het Iraanse regime.

    © ANP / HH

    Oud-president en Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump




    De 46-jarige Asif Merchant wordt ervan beschuldigd dat hij naar New York is gereisd om politieke figuren te laten vermoorden. De FBI denkt dat Trump een van hen was. Merchant zou afspraken hebben gemaakt met huurmoordenaars, die undercoveragenten bleken te zijn.

    De Pakistaan werd opgepakt op 12 juli, een dag voordat Trump een aanslag tijdens een campagnebijeenkomst overleefde. De FBI denkt niet dat er een verband is tussen die schutter en Merchant, die nog altijd vastzit.



    Een paar dagen later bracht CNN naar buiten dat er een Iraans plan zou zijn om Trump te laten vermoorden. Dat zou wraak zijn voor de moord op generaal Qassem Soleimani. Die kwam in 2020, tijdens Trumps presidentschap, om het leven bij een Amerikaanse droneaanval op Bagdad. Iran ontkende dat er plannen zijn om Trump om te leggen.

    Comment


    • Die liegende narcist kan het toch nog lastig krijgen tegen Harris. Maar een Putin zit ook niet te wachten op een Trump, en wat te denken van Israel. Biden is al decennia bevriend met Netanyanhu. Het is lastig in te schatten wat voor de conflicten in de wereld en ons in West Europa beter is, een Harris of Trump in het Witte Huis.

      Comment


      • Trump zelf is een ramp. Echter zijn eventuele presidentschap hoeft geen ramp te betekenen voor de wereld volgens Amerika deskundige Maarten van Rossem, die hoopt dat Trump geen president wordt, maar Harris ook ongeschikt vindt.

        Comment


        • wat is dan precies de ramp, hij is al 4 jaar president geweest, maar heeft die mafketel toen een ramp veroorzaakt? Bush jr was een ramp

          Comment


          • Grote debat Harris - Trump nadert

            Comment


            • Aanslag op Trump verijdelt op zijn eigen golfresort.

              Comment


              • Kan gunstig zijn voor zijn peilingen

                Comment


                • En weer een doorgesjeesde lonewolf in dat maffecland met teveel wapens en opgekropte woede en ontevredenheid met name onder de hardwerkende middenklasse

                  Comment


                  • Trump moeten we niet hebben want die zal Iran niet aanpakken wanneer het nodig is

                    Comment


                    • vergis je niet in Trump, hoe idioot hij ook kan zijn en doen, ik zie hem in staat de oorlog tussen Rusland en Oekraine te stoppen. Als ie dat zou kunnen, zou het dan 4 jaar presidentschap waard zijn, wetende dat de VS en de wereld eerder onder 4 jaar van zijn presidentschap er ook niet slechter op is geworden?

                      Comment


                      • Ik denk dat de vrouwen in Afganistan daar anders over denken na het vertrek van de soldaten aldaar..

                        Comment


                        • Originally posted by vuurwants View Post
                          Ik denk dat de vrouwen in Afganistan daar anders over denken na het vertrek van de soldaten aldaar..
                          Wat heeft trump daar mee te maken?

                          Comment


                          • dat snap ik ook niet, ps de Russen waren daar eerder en moet Amerika en wij met onze troepen overal maar aanwezig zijn?

                            Comment


                            • Originally posted by theo1 View Post

                              Wat heeft trump daar mee te maken?
                              https://www.rtl.nl/rtl-nieuws/artike...itgewerkt-plan

                              Comment


                              • Kunnen ze wel trump de schud geven maar biden was president en die had het voor het zeggen!

                                Comment


                                • Kaag ook, nou die was ook kansloos

                                  Comment


                                  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1054...ns-land-redden

                                    Met Elon Musk aan zijn zijde keert Trump, achter kogelvrij glas, na moordaanslag terug in Butler: ’We moeten ons land redden’

                                    BUTLER - Met nog vier weken te gaan tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen voeren Kamala Harris en Donald Trump volop campagne. Voor de Republikein leidde dat dit weekend terug naar Butler, het industriestadje in Pennsylvania waar hij in juli een moordaanslag op het nippertje overleefde.

                                    © ANP / AFP

                                    Tesla ceo en miljardair Elon Musk op het podium met Donald Trump.




                                    „Waarom ik hier ben? Om Amerika te redden. De Democraten willen ons vernietigen.” Vicky Leary, een vrouw van middelbare leeftijd, zegt het met een ernstige blik. In juli was ze ook op deze plek bij de rally van Donald Trump, toen hij een moordaanslag op het nippertje overleefde. ’Ik ben niet bang”, zegt de vrouw. Er verschijnt een kleine glimlach op haar gezicht. ’Just duck and roll, haha.’


                                    De reactie tekent de sfeer op de campagnebijeenkomst bij Butler, waar de Republikeinse presidentskandidaat zaterdag terugkeerde naar de plek waar hij een kleine drie maanden geleden bijna het leven liet. De stemming is een merkwaardige combinatie van diepe afkerigheid en een gezellige boel. Onder de tienduizenden Trump-aanhangers die in de najaarszon naar het evenemententerrein even buiten het stadje zijn gekomen, bevinden zich gezinnen, mensen met honden en bejaarden met rollators. Alsof het een familie-uitje betreft. De boodschap die te beluisteren valt is evenwel duister. „Als we niet winnen gaat de wereld een donkere tijd tegemoet”, zegt een man met een doodskop-vlag.
                                    Gods hand



                                    Sinds de mislukte moordaanslag is Butler voor Trump-aanhangers heilige grond. Hier ontstond de mythe dat de Republikein door goddelijke interventie werd gered. Opeenvolgende sprekers herinneren er zaterdag aan. „God heeft Donald Trumps leven gespaard want hij had nog plannen met hem”, zegt partijvoorzitter Lara Trump tegen de menigte. Op sociale media gaan beelden rond van een reusachtige Amerikaanse vlag, die in Butler vlak voor de aanslag in juli de vorm zou hebben aangenomen van een engel. Het maakt de campagnebijeenkomst tot Republikeins pelgrimsoord.



                                    Dat trekt mensen als Justin uit Pittsburgh, iemand die heilig in The Donald gelooft. „Ik heb nooit eerder gestemd”, zegt de dertiger, die liever geen achternaam geeft. „Trump is een echte patriot. Hij kan de problemen oplossen, het land veiliger maken. Harris is een marionet.”

                                    Controles




                                    De veiligheidsmaatregelen in Butler zijn streng. De Secret Service kan zich na twee moordpogingen geen nieuwe aanslag permitteren. Hier had een 20-jarige schutter in juli maar liefst acht kogels op Trump afgevuurd. De Republikein raakte gewond aan zijn oor. Een toehoorder kwam om. De dader werd door een scherpschutter gedood.



                                    Naderhand bleek dat de Secret Service, verantwoordelijk voor de beveiliging van Amerikaanse politici, grove fouten had gemaakt. Miscommunicatie, een gebrekkige planning en een te beperkte veiligheidszone had de rally in de open lucht kwetsbaar gemaakt. De baas van de federale dienst stapte op. Pas na een tweede, verijdelde aanslagpoging in Florida werden de veiligheidsmaatregelen tot een maximum opgevoerd.



                                    Het heeft allerhande complottheorieën gevoed. In Butler zijn die ruim vertegenwoordigd. Een man achter een kraampje met boekwerken steekt een verhaal af over ’de Britten’, die het op de 78-jarige presidentskandidaat zouden hebben voorzien. Hij doelt daarmee op het financiële centrum in Londen. „Ze willen niet dat Trump president wordt want hij is geen man van oorlog”, zegt de standhouder, terwijl die wat folders toestopt. „Trump is voor vrede en daarmee een gevaar.”Nek-aan-nekrace



                                    Dat Trump wilde terugkeren naar de plaats des onheils in Butler zat al lang in de pijplijn. De reden is niet louter om de dodelijk getroffen aanhanger te eren of de lokale bevolking in dit Republikeinse bolwerk een hart onder de riem te steken. Het stadje ligt in Pennsylvania, de belangrijkste swingstate in de race om het Witte Huis. Harris en Trump zijn in de staat in een nek-aan-nekrace verwikkeld. De Democraat leidt volgens peilingen met een miniem verschil van 0,4 procent.

                                    De terugkeer van Trump moet dan ook vooral worden gezien als een campagnestunt, als een krachtig signaal om de achterban te mobiliseren. Niet alle inwoners zijn gelukkig met de hernieuwde aandacht. In de lokale krant Butler Eagle stonden de voorbije dagen ingezonden brieven van lezers die zijn bezoek ’riskant’ vonden, ’chaos’ vreesden of recht voor z’n raap stelden dat de Republikein ’en zijn verraderlijke bende’ niet welkom zijn. Anderen proberen een graantje mee te pikken door bezoekers parkeerplaatsen op hun erf aan te bieden voor 25 tot 50 dollar.
                                    Kogelvrij glas



                                    Als Trump aan het eind van de middag het podium betreedt, ditmaal achter kogelvrij glas, wordt de menigte die dan al uren in de zon heeft staan wachten wild. ’USA, USA’, klinkt het. De Republikein, met Elon Musk als speciale gast, steekt een rede af waarin hij terugblikt op de moordaanslag en vooruitkijkt naar de stembusgang. „We moeten ons land redden van corrupte en incompetente leiders. Ik zal nooit buigen, zelfs niet als ik de dood in de ogen kijk.”



                                    Er volgt een verhaal dat van de hak op de tak gaat; van hoe hij een tafeltje regelde in een populair restaurant voor een rijke vriend tot waarschuwingen voor de ’vijand binnenin’.



                                    Twee mislukte moordpogingen hebben er niet toe geleid dat de toon in de campagne wordt gematigd. En niet alleen van de zijde van Trump. De campagne van Harris gaat een meer agressieve, negatieve toon tegen de zakenman aanslaan in de hoop kiezers te verleiden, werd vrijdag bekend. President Biden waarschuwt op zijn beurt voor geweld rond de stembusgang door toedoen van de Republikeinen. Amerikaanse veiligheidsdiensten vrezen meer terreurdaden van binnenlandse radicalen. Amerika houdt het hart vast. Er zijn nog vier lange weken te gaan tot de stembusgang op 5 november.

                                    Comment


                                    • Wat een mafklappers Trump en Musk bij elkaar, gevaarlijke combi

                                      Comment


                                      • Code oranje

                                        Comment


                                        • https://www.parool.nl/columns-opinie...aine~b97caba6/


                                          Theodor Holman

                                          Stel Trump wint. Niet slecht voor Israël, denk ik – geen zorgen daarover. Maar is het slecht voor Oekraïne?

                                          Stel Trump wint, wat ik waarschijnlijk acht. Niet slecht voor Israël, denk ik – geen zorgen daarover. Maar is het slecht voor Oekraïne? Verdomme, ja!

                                          De afstand Washington-Kyiv is ongeveer 8000 kilometer. Ongeveer de afstand van Amsterdam naar Zuid-Korea. Voor Amerikanen voelt het zoals het bij ons zou voelen als wij geld en wapens leveren aan Zuid-Korea. Daar hebben we niet zo’n binding mee. Wij denken: laat Amerika dat maar oplossen. Zo denken Amerikanen: dit moet Europa opknappen. Dat is jammer, maar begrijpelijk.

                                          Gisteren zei iemand dat ze in de krant had gelezen dat we miljarden uitgeven aan Oekraïne, maar dat niet aan kankermedicijnen besteden.

                                          Dat levert altijd een moeilijke discussie op. Ik heb ook liever kankermedicijnen dan wapentuig. Maar ik vind tevens dat de Russen Oekraïne moeten verlaten. Dat heeft te maken met mijn rechtvaardigheidsgevoel. Het kan best zijn dat ik met dat gevoel totaal fout zit – ik heb veel foute gevoelens – maar ik heb die emotie nu eenmaal. Ik meen dat het verstandig is Oekraïne te helpen, omdat ik bang ben dat Rusland, nadat ze Oekraïne hebben veroverd, wat zeer onrechtvaardig zou zijn, verder gaan met landjepik.

                                          Maar moet ik nu, bij wijze van spreken, geld overmaken aan Oekraïne of aan het kankerfonds?

                                          Als we Rusland tot vrede kunnen bombarderen, scheelt dat honderdduizenden doden. In Nederland alleen al zijn er nu 900.000 patiënten met kanker. Daartussen zitten vijf kennissen van mij – nee, vier, sinds vorige week. Durf ik tegen hen te zeggen: “Sorry, het geld voor je medicijnen die je nu nodig hebt besteden we aan wapens voor Oekraïne?”

                                          Nee, dat durf en wil ik niet.

                                          Maar ik durf ook niet te zeggen: “Sorry, het geld voor je medicijnen besteden we aan gelukszoekers.” Of: “Sorry, hier zijn je medicijnen, maar nu is er helaas geen geld voor onderwijs.”

                                          Dilemma’s typeren ons leven, maar zorgen er ook voor dat je een rotkarakter krijgt. Je gaat toch egocentrische keuzes maken. Hebben ik of mijn vrouw kanker? Graag al het geld naar medicijnen en kankeronderzoek. Krijgt Oekraïne dan niks? Jammer.

                                          Maar ook Oekraïne heeft kankerpatiënten. Meer dan Nederland. En die hebben ook medicijnen nodig. En er sterven honderdduizenden een nutteloze dood door een fascistische oorlog, veelal jongeren die helemaal geen kanker hebben, al zou je dat fascisme een dodelijke tumor kunnen noemen.

                                          Liever medicijnen dan wapens, kortom. Maar ik besef heel goed dat dit een makkelijke uitspraak is, want ik ben ook voor wapens als medicijn.

                                          Theodor Holman (1953) is columnist, schrijver, televisie- en radiomaker. Elke dag, uitgezonderd zondag, lees je hier zijn column. Lees alle columns van Theodor Holman terug.

                                          Reageren? t.holman@parool.nl.

                                          Comment


                                          • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1476...anding-in-1993 Trump opnieuw beschuldigd van een aanranding, welliswaar ruim 30 jaar geleden...

                                            Comment


                                            • Dat Trump een boef is is duidelijk maar in Amerika waar je veel geld kan krijgen en nu 2 weken vd verkiezingen een aangifte doen van decennia geleden is wel wat dubieus

                                              Comment


                                              • Trump heeft bewezen in zijn regeringsperiode de economie voor de Amerikanen te verbeteren, zelfs Biden heeft daar nog 2 jaar profijt van gehad door beleid van Trump. Amerikanen zijn naar zichzelf gericht en willen geen miljarden richting Europa of militaire conflicten in de wereld die zij voor ons moeten oplossen waarvoor ze de rekening van veel dode soldaten ook nog extra erbij krijgen.

                                                Momenteel is de inflatie in de VS hoog en dat is in het voordeel van Trump. Ik zie straks hem weer president worden.

                                                Comment


                                                • Aantal kiesmannen lijkt in voordeel van Trump te zijn en de zwarte man lijkt meer oo Trump te kiezen, die kiezen liever niet op een vrouw en de armere bevolking lijdt nu door inflatie en dat is het sterke punt van Trump.

                                                  Comment


                                                  • Mensen zijn in de USA meer op hun eigen inkomen aangewezen omdat de verzorgingsstaat daar beperkt is. Trump heeft het op dit gebied destijds gewoon prima gedaan. Onderwerpen als het klimaat hebben hierdoor voor de meeste mensen minder prioriteit

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X