Nu ruim over de 64 heen
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Cryptomunten, wie zit daar in en wat zijn jullie ervaringen en met welke platforms?
Collapse
X
-
-
https://www.telegraaf.nl/financieel/...-bitcoinminers
’Hoge energieprijzen nekken Europese bitcoinminers’
Comment
-
https://www.ad.nl/economie/bitcoin-b...llar~a8978ec8/
Beeld ter illustratie. © REUTERS
Bitcoin bereikt voor het eerst waarde van 75.000 dollar
De bitcoin zet zijn opmars voort en heeft een nieuw recordniveau van ruim 75.000 dollar bereikt. ’s Werelds grootste cryptomunt steeg met 7 procent tot 75.060 dollar (zo’n 69.940 euro), waarmee de piek van maart werd overtroffen.
Analisten schrijven de koersstijging toe aan de verwachting van investeerders dat Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint. Een Trump-presidentschap zou een soepelere regulering van cryptovaluta met zich meebrengen.
,,Een Democratische overwinning zou hebben gevoeld als een nagel aan de doodskist van de cryptovaluta, althans op de korte termijn”, aldus een hoofdinvesteerder van Astronaut Capital uit Singapore. ,,Dat is waarschijnlijk niet het geval op de lange termijn, maar de markt hecht er toch veel belang aan.”
Ook andere cryptovaluta stegen met zo’n 7,5 procent, maar breken nog geen records.
Comment
-
https://www.telegraaf.nl/financieel/...t-boven-90-000
Recordjacht bitcoin krijgt vervolg: cryptomunt piekt boven $90.000
Comment
-
https://www.telegraaf.nl/financieel/...e-bankrekening
Advies: ’Stort bij fikse winst op bitcoins geld over op aparte bankrekening’
Amsterdam - De bitcoin hikt dankzij een enorme stijging van een prijs tegen $100.000 per stuk aan. Veel particulieren verkopen hun crypto. De soms forse bedragen die dan vrij komen, kun je volgens experts beter op een aparte rekening zetten.
© Getty Images
Cashen op cryptobeleggingen, geld kan op aparte rekening om problemen bij banken te voorkomen, adviseert Ricky Gevers.
Want met de huidige winsten op een bitcoin-belegging, kan het al snel over een groot bedrag gaan. Zo’n bedrag wekt dan argwaan van bankencomputers. Als zo’n bedrag ineens op een gewone rekening van een particulier verschijnt, en het bedrag afwijkt van het normale bestedingspatroon, dan gaat de bank vragen stellen, stelt expert in databeveiliging Rickey Gevers.
„Als je veel in cryptomunten handelt, is de controle van banken toch wel heel vaak de ervaring.” Banken vinden de digitale munten risicovol, ook door een serie fraudegevallen. Zij moeten controles op witwassen uitvoeren. Klanten moeten daarom een ’ken uw klant’-formulier van de bank invullen.
Voldoen de antwoorden niet, dan kan de bank de rekening bevriezen, soms tijdelijk. Particulieren reppen op sociale media momenteel over zulke bevriezingen.Aparte rekening
„Om vanwege de nu grotere bedragen, problemen te voorkomen, zou ik adviseren een aparte rekening voor crypto-opbrengsten aan te gaan houden”, stelt Gevers. „Dan kun je altijd nog bij je gewone bankrekening om betalingen te blijven doen.”
Bevriezen of blokkeren ’gebeurt alleen in het uiterste geval als de bank niet voldoende kan uitsluiten dat het om fraude of witwassen gaat’, reageert de woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Banken. Harde actuele cijfers zijn er nog niet. Maar in 2021 meldde De Nederlandsche Bank dat 7700 rekeningen werden afgesloten, daarvan waren er 4100 van particulieren.
Geringe problemen
„Dat is 0,02 % van het totale aantal klanten”, benadrukt de brancheclub. Die adviseert om te kunnen onderbouwen dat een bedrag afkomstig is uit koerswinst van crypto’s, en dat zoveel mogelijk vast te leggen. Bijvoorbeeld met een overzicht van instap- en uitstapmomenten en koersen van dat moment. Wie bovendien alle gebruikte crypto-bezittingen en rekeningen op cryptoplatforms documenteert, zou volgens de branche geen problemen moeten ervaren.
Comment
Comment