Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hoe gaat het in de Nederlandse politiek?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ach bij oa de VVD hebben de laatste jaren vele blanke mannen de boel belazerd mbt geld etc

    Comment


    • Originally posted by Jonny Jon View Post
      Ach bij oa de VVD hebben de laatste jaren vele blanke mannen de boel belazerd mbt geld etc
      zou best eens kunnen maar vertel?

      Comment


      • Dat is inderdaad een hele rij geweest , sommigen zelfs strafrechtelijk vervolgd, zowel bekende als onbekende namen.

        https://www.nu.nl/politiek/6029308/v...chandalen.html

        Comment


        • Maar de PVV kan er ook wat van

          https://www.ad.nl/politiek/vvd-blijf...dert~a7e6b1c5/

          Comment


          • https://www.ad.nl/politiek/sp-leider...t-op~a2d7673c/


            Partijleider Lilian Marijnissen (SP) stapt op. © ANP

            SP-leider Lilian Marijnissen stapt op


            SP-leider Lilian Marijnissen legt haar functie neer. Dat heeft zij de leden van haar partij zaterdagmiddag laten weten. Directe aanleiding is de recente verkiezingsnederlaag bij de Kamerverkiezingen waarbij de partij werd gehalveerd.

            In een bericht aan de leden schrijft Marijnissen dat de afgelopen verkiezingen niet het resultaat hebben gebracht waarop ze had gehoopt. Van de negen Kamerzetels bleven er nipt vijf over. Het was de zoveelste nederlaag die de partij moest incasseren sinds Marijnissen in december 2017 het stokje overnam van haar voorganger Emile Roemer. Zowel bij de gemeenteraadsverkiezingen, Statenverkiezingen, Europese verkiezingen als Kamerverkiezingen leverde de partij telkens in.

            ,,Ik merk dat de partij behoefte heeft aan een nieuw gezicht”, schrijft Marijnissen. Ze treedt niet alleen terug als partijleider, maar levert ook haar Kamerzetel in. Afgelopen woensdag liet zij zich nog wel installeren in de nieuwe Tweede Kamer. Haar Kamerzetel wordt opgevuld door Sarah Dobbe. Wie haar gaat opvolgen als partijleider, is nog onduidelijk. De vijfkoppige Kamerfractie zal volgende week uit haar midden een nieuwe fractievoorzitter kiezen. het ligt in de lijn der verwachting dat die persoon dan ook de lijsttrekker wordt bij volgende verkiezingen.

            Volgens Marijnissen is zij zich er altijd van bewust geweest dat het ‘een tijdelijke eer was om de partij te mogen leiden'. Uiteindelijk heeft zij dat zes jaar lang gedaan.

            Marijnissen (38) is de dochter van SP-boegbeeld Jan Marijnissen. Ze was als 16-jarige al actief voor de partij en stond op de kieslijst voor de gemeenteraad in Oss. Ze werd verkozen, maar moest wachten tot ze meerderjarig was voor ze de zetel in mocht nemen. Daarmee was ze het jongste gemeenteraadslid van het land.

            Voordat ze de overstap maakte naar Den Haag was Marijnissen jarenlang actief bij vakbond AbvaKabo FNV. In 2017 maakte ze de overstap naar de landelijke politiek en werd in maart 2017 verkozen in de Tweede Kamer. Ze stond toen derde op de kieslijst van de partij. Toen toenmalig leider Roemer zijn vertrek aankondigde, stelde Marijnissen zich kandidaat om hem op te volgen als fractievoorzitter. De toenmalige fractie koos haar op 13 december 2017, volgende week precies zes jaar geleden.

            Luister ook naar onze podcast Politiek Dichtbij. Al onze podcasts vind je op ad.nl/podcasts.

            Comment


            • Dat werd tijd

              Comment


              • Ja die heeft de SP alleen maar kleiner gemaakt.

                Comment


                • Tjonge jonge... het is toch wel topvermaak dat debat vandaag.. kan beter de grote verwijtshow worden genoemd. Kleine kindertjes zijn het...

                  Comment


                  • dat is van alle tijden he

                    Comment


                    • Helaas wel...maar volwassen strategen zou je in een regering willen hebben...helaas blijken het keer op keer verwende verongelijkte imbicielen..een groep leeuwen zou een mafketel als leidster nooit of te nimmer accepteren..en gorilla's evenmin.

                      Comment


                      • omdat deels mensen elders meer kunnen verdienen met minder werkuren en minder onder de loep liggen, dus krijg je een soort ander garnituur wat voor politiek beschikbaar is

                        Comment


                        • HHH mooie beeldspraak...geef mij dan maar een friet satésaus zonder garnituur...

                          Comment


                          • Helaas is het wel zo

                            Comment


                            • https://www.telegraaf.nl/nieuws/2111...woon-heel-goed

                              Nieuwe Kamervoorzitter Bosma door vriend en vijand geroemd: ’Hij kan dit gewoon heel goed’

                              DEN HAAG - Drie keer is scheepsrecht: na twee vergeefse gooien naar de voorzittershamer heeft Martin Bosma nu eindelijk beet. De PVV’er wordt al lang geprezen om de manier waarop hij als vervanger debatten leidt en mag daar nu eindelijk een fulltime baan van maken.

                              © ANP / ANP



                              Het voordeel van Martin Bosma als Kamervoorzitter? Hij kan het gewoon heel goed, vinden vriend en vijand. Hij leidt vergaderingen luchtig en met humor, maar ook strak met een oog op de klok. „Het thuisfront zal blij zijn met Bosma als voorzitter”, moet zelfs Denk-Kamerlid Dogukan Ergin toegeven. „Want met zijn efficiënte voorzitterschap zal ik eerder thuis zijn.”

                              Bosma pleitte donderdag dan ook voor ’de invoer van de guillotine’ in de Tweede Kamer. Waarmee hij wil zeggen: uiterlijk om 11 uur ’s avonds wordt de vergadering afgehamerd. Desnoods middenin een zin, zegt Bosma. Zijn strakke leiding en het oog voor de werktijden heeft wellicht ook met de inborst van Bosma te maken. De Amsterdammer is volgens een PVV-collega namelijk ’aartslui’.
                              Waarom Bosma eerder twee keer kansloos was



                              Chris Stoffer, SGP-leider, noemt de manier waarop de rechterhand van Geert Wilders tot dusverre als ondervoorzitter te werk ging ’excellent’. Waar voorganger Vera Bergkamp (D66) nogal eens schutterde en vergaderingen uit de hand liet lopen, weet Bosma zulke escalaties voor te zijn. „Ik heb nog nooit een betere voorzitter meegemaakt”, aldus de opvolger van Kees van der Staaij.

                              © ANP / ROBIN UTRECHT


                              Het nadeel van Martin Bosma als Kamervoorzitter? Hij is van de PVV. Het is precies de reden dat Bosma bij zijn vorige twee pogingen in 2016 en 2021 kansloos was voor de voorzittershamer. Veel Kamerleden zagen het niet zitten om een PVV’er de erebaan te geven. Die gaat namelijk gepaard met een ceremoniële functie, bijvoorbeeld bij de ontvangst van staatshoofden. Ze vonden het geen pas geven om iemand van de ’minder-minderpartij’ dat te laten doen.PVV’er bezorgt progressief links rillingen over de rug



                              De manier waarop Bosma zelf debatteert, en zich uit op sociale media, is zijn tegenstanders - die zich vooral op de linkerflank bevinden, maar ook bij D66 - een doorn in het oog. Bosma schiet volgens hen dusdanig vaak en ver uit de bocht, dat hij niet meer geloofwaardig een neutrale voorzitter kan zijn. In debatten heeft de PVV’er het bijvoorbeeld over omvolking en haalt hij geregeld uit naar ’links’ en ’elites’.

                              Dat Bosma als Kamerlid steevast de publieke omroep fileert - „één grote D66-kliek” - bezorgt progressief links eveneens de rillingen over de rug. Dat geldt ook voor zijn tirades over ’woke’ musea die historische figuren als Michiel de Ruijter en Willem van Oranje het liefst uit hun collectie wissen.


                              © ANP / ROBIN UTRECHT


                              Het Stedelijk Museum in Amsterdam? „Een politiek correct gesticht”, aldus de nummer vijf van de PVV-kandidatenlijst.Een van de meest ervaren Kamerleden



                              Maar die tegenstand is door de ruk naar rechts bij de laatste verkiezingen niet meer groot genoeg om Bosma uit de voorzittersstoel te houden. Door de forse groei van de PVV-fractie bij de Tweede Kamerverkiezingen is de vaste basis voor Bosma’s kandidatuur flink gegroeid. En elders in de Kamer hebben partijen wel bekomst van het politieke handjeklap in de coalitie waarmee Vera Bergkamp de vorige keer de voorzittershamer in handen kreeg. Omdat bijvoorbeeld de VVD-fractie vrij mocht kiezen en het alternatief voor Bosma de linkse Tom van der Lee was, kwam er nog meer steun voor de PVV’er.

                              © ANP
                              Martin Bosma



                              Bosma (59) is een PVV’er van het eerste uur. Hij werd na een carrière in de journalistiek de eerste medewerker van Geert Wilders nadat die zich afsplitste van de VVD. Hij kwam zelf in 2006 in de Tweede Kamer. Het maakt hem een van de meest ervaren Kamerleden, bovendien is hij al sinds 2012 ondervoorzitter. In die rol bouwde hij ervaring op in het leiden van vergaderingen.’Het is mooi met je, vriend’



                              De manier waarop hij dat doet kan op veel lof rekenen. Bosma houdt de teugels strak, maar doet dat wel met humor. Zo grapte hij ooit voor een bijna twee uur durende bijdrage van Pieter Omtzigt over de pensioenwet dat hij ’net was begonnen’ met lezen in het vuistdikke boek ’Oorlog en Vrede’: „Dus dat kan ik nu mooi even uitlezen.”

                              Bovendien vervult Bosma zijn voorzittersrol zonder aanziens des persoons. Hij kreeg het eerder bijvoorbeeld aan de stok met partijgenoot Dion Graus over het aantal interrupties dat hij nog zou hebben. „Het is mooi met je, vriend”, wuifde hij zijn mede-PVV’er van het eerste uur weg. Om daarna te verzuchten: „Vijftien jaar lang zit ik met deze man…”

                              Comment


                              • Dan is de meest intelligente man vd PVV niet meer beschikbaar voor een ministerpost...

                                Comment


                                • En die tegenkandidaat van PvdA GL had nog wat uit te leggen over sexueel misbruik destijds in die ontwikkelings organisatie waar hij toen een belangrijke functie had, dat was ook lekker dat zo n iemand nu in de 2e kamer kan zitten

                                  Comment


                                  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/5734...speelt-een-rol

                                    De feiten zijn hard en worden met name door links genegeerd

                                    Comment


                                    • https://www.ad.nl/wonen/kiezers-pvv-...-vis~aaf296e7/


                                      Een project met sociale huurwoningen in Nijmegen. © ANP

                                      Kiezers PVV, NSC, VVD en BBB willen meer betaalbare huur: ‘Zorg voor boter bij de vis’


                                      De inkomensgrens voor sociale huurwoningen moet omhoog, zodat meer mensen daarvoor in aanmerking komen. Dat vinden de kiezers van de formerende partijen PVV, NSC, VVD en BBB, blijkt uit een analyse van het Woonkieskompas door de Woonbond.

                                      Veel mensen vallen nu tussen wal en schip omdat ze niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, maar de huren in de vrije sector niet kunnen betalen. Een meerderheid van de kiezers van PVV, NSC en BBB vindt dat de bouw van sociale huurwoningen dan ook prioriteit moet krijgen, ook als dat ten koste van koopwoningen gaat. VVD-kiezers zien dat laatste niet zitten.

                                      Woonbond-voorzitter Zeno Winkels hoopt toch dat het leidt tot ‘boter bij de vis’. Als er meer mensen in een sociale huurwoning mogen zonder dat er meer woningen beschikbaar komen, nemen de wachtlijsten alleen maar toe, benadrukt hij. ,,Al deze partijen hebben beloofd verder te gaan met de woningmarkt, de kiezer wenst dat ook’’, zegt hij. ,,Zorg voor betaalbare huren, leg het vragen van belachelijk hoge prijzen aan banden, en zorg dat er meer betaalbare huurwoningen gebouwd worden.’’

                                      Zorgen over bouw huurwoningen


                                      De kiezers van de hoofdrolspelers voor de gesprekken om een nieuw kabinet zijn eensgezind als het gaat om het aan banden leggen van de huurprijs in de vrije sector. Zowel bij VVD (54 procent), NSC (79 procent), PVV (76 procent) als BBB (72 procent) is daar een meerderheid voor. De huidige, demissionaire CDA-bewindsman Hugo de Jonge (Wonen) heeft dit al in gang gezet. Tot grote onvrede van beleggers, omdat hun rendementen daardoor afnemen.

                                      Deskundigen hebben regelmatig hun zorgen geuit dat er juist minder huurwoningen worden gebouwd. Maar wat de kiezers van de formerende partijen betreft wordt dit besluit dus voortgezet. ,,De voorkeuren van de kiezers onderstrepen het belang van een overheid die kiest voor bestaanszekerheid en volkshuisvesting niet aan de markt overlaat’’, zegt Winkels. ,,We roepen de onderhandelende partijen op om de voorkeuren van hun kiezers te eerbiedigen.’’

                                      Er blijkt onder kiezers van alle vier de partijen geen meerderheid voor de stelling dat om meer woningen te kunnen bouwen boeren hun stikstofuitstoot moeten verminderen. Bij de BBB is de weerstand daartegen vanzelfsprekend het grootst.

                                      Comment


                                      • 2 dames aan de top bij de VVD en chaos, dieptepunt qua zetels in de peiling nu 16 zetels, onrust in de partij , helft wil niet met PVV, andere helft wel, en ook gezeik over die spreidingswet die men wilde torpederen, er is daar een sterke leider nodig.

                                        Comment


                                        • Wie dan...Terug naar Rutte of Wiegel?

                                          Comment


                                          • Nooit gehoord van andere politici die er nu zijn? CDA, SP, PvdA/gl, Denk etc etc hebben toch ook andere mensen omdat anderen niet meer functioneerde of ermees stopte. Slimheid is niet jouw gave he?

                                            Comment


                                            • Zo zou PvdA wel terug verlangen naar Den Uyl of Kok toen ze nig opkwamen voor de mensen die het nodig hadden in Nederland en die ze nu negeren. Die mensen hebben massaal de partij de rug toegekeerd, zelfs een fusie met een 2e partij helpt ze niet. Mensen zijn niet gek die voelen en merken direct in hun leefomstandigheden dat ze in de steek zijn gelaten.

                                              Comment


                                              • https://www.dagelijksestandaard.nl/p...rootste-partij

                                                Linkse mediahysterie: Nu.nl zet aan tot paniek over PVV als grootste partij

                                                Het is weer zover, dames en heren. De linkse kliek bij Nu.nl kan het gewoon niet laten om hun eigen angsten en vooroordelen over de PVV te projecteren op de Nederlandse samenleving. Met hun recente artikel over 'zorgen over de rechtsstaat met de PVV aan het roer' proberen ze opzichtig de boel op te stoken.
                                                Laten we even wat feiten op een rij zetten. De PVV, democratisch gekozen en met een overweldigende meerderheid van 37 zetels, is nu de grootste partij. Dit is een duidelijke uiting van de volkswil. Maar natuurlijk, voor de linkse media is dit een nachtmerrie. Dus wat doen ze? Ze halen 'experts' zoals Wim Voermans en Sanne van Oosten aan, die beweren dat de PVV standpunten heeft die niet binnen onze Grondwet passen. Voorspelbaar, nietwaar?

                                                Wat zo mogelijk nog voorspelbaarder is? Het feit dat ze alleen experts gebruiken die de PVV haten. Waar zijn de experts die publiekelijk zeggen - zoals op X - dat deze angsten totaal ongegrond en belachelijk zijn? Waarom praat Nu.nl niet met die deskundigen?
                                                De vraag stellen is 'm beantwoorden.
                                                Neem nu Voermans' kritiek op het PVV-standpunt over het verbieden van islamitische scholen, korans en moskeeën. Hij beweert dat dit in strijd is met de Grondwet. Maar wat Voermans en zijn linkse vrienden vergeten, is dat de PVV hiermee een duidelijk signaal afgeeft tegen de toenemende invloed van de islam in Nederland, iets wat veel Nederlanders terecht zorgen baart.
                                                En dan hebben we politicoloog Sanne van Oosten, die beweert dat de rechtsstaat onder druk staat door de PVV. Ze haalt zelfs artikel 1 van de Grondwet erbij. Maar wat ze niet lijkt te begrijpen is dat de PVV juist strijdt voor de vrijheid en veiligheid van de Nederlandse burger, iets wat in een sterke democratie ook voor minderheden zou moeten gelden.
                                                Het is ook bijzonder ironisch dat Nu.nl en hun zogenaamde experts zich zorgen maken over de Grondwet en democratische rechtsstaat, terwijl ze zelf de democratische uitslag van de verkiezingen lijken te verwerpen. Het is duidelijk dat hun werkelijke angst is dat de PVV het linkse beleid dat Nederland al jaren teistert, zou kunnen omkeren.
                                                (Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we helemaal KLAAR met de ranzige linkse media. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de linkse kartelmedia die mensen in paniek proberen te brengen.
                                                Tenslotte, als klap op de vuurpijl, wordt er gesuggereerd dat Wilders en de PVV de democratische rechtsstaat willen ondermijnen. Laat me duidelijk zijn: de PVV is een partij die democratisch gekozen is en de wil van het volk vertegenwoordigt. Wat is er ondemocratisch aan het respecteren van de stem van het volk?
                                                Kortom, dit artikel van Nu.nl is niets meer dan een typisch linkse poging om angst te zaaien en de PVV in een kwaad daglicht te stellen. Het is tijd dat de linkse media hun verlies accepteren en zich realiseren dat Nederland duidelijk heeft gesproken.

                                                Comment


                                                • https://www.ad.nl/politiek/kaag-stop...r-vn~a9936a73/


                                                  Sigrid Kaag. © ANPKaag stopt als minister en gaat hulp en wederopbouw Gaza coördineren voor VN


                                                  Sigrid Kaag stopt als demissionair minister van Financiën omdat ze voor de Verenigde Naties de wederopbouw van Gaza gaat coördineren. D66-leider Rob Jetten neemt haar portefeuille formeel tijdelijk over als minister van Financiën en wordt vicepremier in het vierde demissionaire kabinet Rutte. CDA-staatssecretaris Marnix van Rij doet de ‘feitelijke werkzaamheden’, aldus Rutte. De koning heeft Kaag ‘op de meest eervolle wijze’ ontslag verleend.

                                                  In een reactie schrijft demissionair premier Mark Rutte dat ‘Nederland trots is op deze benoeming'. ‘Ik wil haar bedanken voor de hechte band die wij de afgelopen jaren in het kabinet hadden en voor onze goede samenwerking’, aldus Rutte op X.

                                                  Donderdag werd in de Verenigde Naties een resolutie aangenomen dat er een VN-gezant moest komen voor Gaza. Onmiddellijk na de stemming werd Kaag gebeld en liet ze weten voor de post te voelen. Hoewel Kaag voor veel zwaardere posten in de race had kunnen komen, wilde ze dit. ,,Ze kan hier het verschil maken in Gaza en dat maakt dat ze het wil doen’’, zegt een nauw betrokken medewerker.

                                                  Kort voor het kerstweekend had VN-secretaris-generaal António Guterres telefonisch contact met premier Rutte, zo vertelt een ingewijde. Daarover werd niets verder verteld. Maar minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot zei afgelopen zondag bij WNL, toen haar werd gevraagd of Kaag in de race was: ,,Dat is een vraag om aan mevrouw Kaag te stellen. Laten we het zo zeggen: stel die vraag aan haar.’’

                                                  Al eerder VN-gezant


                                                  Het is opmerkelijk dat een zwaargewicht als Kaag deze functie gaat bekleden. Tien jaar geleden was ze al VN-gezant in een succesvolle speciale gezamenlijke missie van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) en de VN in Syrië.

                                                  Daarna was Kaag in de race voor de hoogste post van de VN: secretaris-generaal. Een bron op Buitenlandse Zaken over haar vertrek: ,,Het gaat daar zo moeizaam in Gaza, dat juist iemand als Kaag daar kan opereren.” Hij wijst erop dat Kaag is getrouwd met een Palestijn en tevens de brug voor het westen zou kunnen zijn.

                                                  ‘Als gegoten’


                                                  Klimaat-minister Rob Jetten roemt Kaag op de partijwebsite als ‘de eerste vrouwelijke minister van financiën, de eerste klimaatminister ooit’, waarmee hij ‘het meest progressieve coalitieakkoord in een halve eeuw’ sloot. Hij taxeert dat de nieuwe functie haar als ‘gegoten’ zit.

                                                  Ruim een maand voor de kabinetsval trad Kaag op in College Tour en vertelde ze dat het zwaar was om met bedreigingen te moeten leven. Haar dochters vertelden op camera dat ze vreesden dat hun moeder in Nederland zou worden omgebracht. Kaag liet doorschemeren ooit te willen terugkeren in het internationale circuit.

                                                  Comment


                                                  • Dat Kaagmens blijft ongeloofwaardig. Met krokodillentranen bekend maken dat ze wilde stoppen in de Nederlandse politiek vanwege bedreigingen en gevaar en dat haar 2 dochters niet meer aak konden. Maar nu in het dagelijks gebombardeerde gazastrook gaan werken als westerlijke vrouw. Ja dat is een stuk minder gevaarlijk zeg🙄

                                                    En Nederland achter laten met een lege schatkist, dat heeft ze als linkse minister van financien nog ff volgens linkse traditie nog ff goed gedaan

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X