Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hoe gaat het in de Nederlandse politiek?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Plasterk ontkende vanavond bij Jeroen Pauw dat hij verkeerd gehandeld zou hebben mbt patentenzaak.

    Comment


    • Nu druk onderhandelingen welke partijen welke ministeries krijgen

      Comment


      • https://www.telegraaf.nl/watuzegt/82...rden-opleveren

        Column Annemarie van Gaal
        Met de stofkam door overbodige regels gaan kan overheid miljarden opleveren

        Een studiegroep van topambtenaren heeft het dringende advies aan het toekomstige kabinet gegeven om 17 miljard euro per jaar te besparen. Best een bedrag, want als je het verdeelt over de burgers in ons land, dan komt het neer op ruim 1000 euro per persoon.




        Zónder deze besparing komt ons begrotingstekort boven de Europese norm van 3 procent en mét deze besparing staan we in 2028 in ieder geval weer op een begrotingstekort van 2 procent. Maar nu de hamvraag; waar halen we de 17 miljard vandaan?

        Van oudsher is de overheid gewend om aan één knop te draaien zodat haar eigen begroting weer kloppend wordt en dat is door onze belastingen te verhogen.
        Belastingbetalers



        De vorige kabinetten hebben steeds enthousiast aan deze knop gedraaid, maar de rek is daar nu wel uit want Nederland is hard op weg om haar grootste belastingbetalers naar het buitenland te jagen. Nee, die 17 miljard moet nu echt uit overheidsbezuinigingen komen. En eerlijk gezegd kan dat ook gemakkelijk.



        Iedere ondernemer of bestuurder van een groot bedrijf kent het: terwijl je bedrijf groeit, nemen ook de complexiteit, onverwachte verzoeken, lastige klanten en problemen toe. Groeistuipen worden opgelost door steeds weer nieuwe afdelingen te bedenken en nieuwe medewerkers aan te nemen.



        Alle nieuwkomers hebben zo hun eigen ideeën, bedenken nieuw beleid en hebben vervolgens weer méér mensen nodig om het uit te voeren. Na verloop van tijd is iedereen alleen maar druk met oeverloos vergaderen en eindeloos bakkeleien.Bureaucratische organisatie



        Die leuke, slagvaardige onderneming uit de begintijd is onherkenbaar veranderd in een logge, bureaucratische en vooral complexe organisatie, waar niemand meer doorheen kan kijken.



        En dat is precies wat er met onze overheid is gebeurd. Ieder jaar komen er vele duizenden nieuwe rijksambtenaren op de ministeries bij.



        Iedere vage wens of terloops gestelde vraag van een Tweede Kamerlid of bewindspersoon resulteert in het aannemen van nóg meer ambtenaren met als resultaat dat er inmiddels 147.000 ambtenaren rondlopen op de ministeries in Den Haag die gezamenlijk meer dan 12 miljard euro aan salarissen kosten.

        Ieder jaar komen er weer meer koepelorganisaties, inspecties, agentschappen, adviescolleges en niet te vergeten, regionale samenwerkingsorganen bij, zodat iedereen de hele dag druk is met vergaderen en afstemmen.
        Dure marktonderzoeken



        Salarissen zijn een grote kostenpost, maar elk nieuw regeltje of beleid dat bedacht wordt en vervolgens uitgevoerd moet worden, kost nog veel meer. En al het nieuwe beleid en regels, zinnig of zinloos, blijven vervolgens eeuwig bestaan.



        Niemand stelt nog de vraag: wat kost het en wegen de kosten op tegen het resultaat? Of als het niets of nauwelijks iets oplevert, waarom doen we het dan?



        Waarom dure marktonderzoeken laten uitvoeren als je van tevoren weet dat de uitkomst toch niemand zal overtuigen om het anders te doen? Waarom wil je voor veel geld commissies instellen om antwoord te krijgen op simpele vragen die leuk staan in een persbericht, maar waar niemand op zit te wachten? Waarom wordt er bijna 2 miljard euro per jaar uitgegeven aan ingehuurde zzp’ers en consultants?



        Waarom moet een memo, antwoord of beleidsnotitie bij de overheid uit vele tientallen en soms zelfs honderden pagina’s bestaan als dezelfde informatie ook op één A4’tje kan?Waterschappen



        Waarom hebben we 21 waterschappen? Waarom houden we voor waterschappen niet dezelfde grens aan als voor de provincies, dat scheelt overleg en afstemming. Waarom kunnen we overheidsdocumenten zoals geboorteaktes of woonplaatsverklaringen niet online via een centrale website aanvragen en downloaden? Waarom gaat niemand met de stofkam door alle overbodige regels en maakt de overheid gezonder, efficiënter en goedkoper?



        Even terug naar de ondernemer. Succesvolle ondernemers weten dat je iedere paar jaar het héle bedrijf door moet lichten via een ’Operatie Stofkam’. Iedere afdeling moet bekeken worden, wat kost het en kan het niet eenvoudiger of slimmer, met minder mensen en minder kosten? Als ondernemer of bestuurder ben je altijd weer blij als ’Operatie Stofkam’ achter de rug is, want het levert altijd veel geld en tijdwinst op voor de toekomst.Besparingen



        Voor de overheid zal hetzelfde gelden. De overheid is weliswaar geen onderneming en ik geef toe, het zal best een klus zijn om ’Operatie Stofkam’ aan te pakken bij de overheid, maar als we dit standaard iedere twee jaar doen, dan levert het vele miljarden euro’s aan besparingen op.



        Doordat je met de stofkam door de hele organisatie gaat en bekijkt wie wat doet, wat het oplevert, of het nog nodig is en of een andere afdeling zonder extra moeite dezelfde gegevens of output aan kan leveren, doorzie je de organisatie en ook al haar makkes.



        Er zijn slimmere manieren waardoor er minder ambtenaren nodig zijn. Hoe eenvoudiger, hoe efficiënter, effectiever én goedkoper. Ik durf te wedden dat we met de ’Operatie Stofkam’ een heel eind komen met die besparing van 17 miljard euro.

        Comment


        • https://www.ad.nl/show/do-de-lijk-ve...lgoz~a8148201/


          PREMIUMAngela de Jong. © Shody Careman

          Do-de-lijk vermoeiend. En uitermate kinderachtig was het debat tussen Timmermans en Yesilgöz

          Toen Renze Klamer gisteravond zijn ogen dichtkneep en een gek stemmetje opzette, gebeurde er ineens iets opmerkelijks aan zijn talkshowtafel, schrijft Angela de Jong.

          Het moet een geruststellende gedachte zijn voor Renze Klamer, mocht het ooit spaak lopen met zijn talkshowcarrière. Niet dat ik dat hoop, want hij deed het bij De Vooravond al uitstekend en nu bij RTL 4 ontwikkelt hij zich in rap tempo door tot het journalistieke zwaargewicht van de late avond. Maar mócht hij ooit toe zijn aan een loopbaanswitch, dan weet hij sinds maandagavond dat hij ook moeiteloos als kleuterjuf aan de slag kan. Een willekeurige klas met dertig vier- en vijfjarigen kan niet irritanter zijn dan Frans Timmermans en Dilan Yesilgöz die bij hem aan tafel zaten.

          Volgens de officiële lezing stond er bij Renze een debat op het programma over Europa. De verkiezingen komen eraan, en daar moet je natuurlijk wat mee als talkshowredactie. Maar laten we eerlijk zijn: er is geen hond geïnteresseerd in Europa, laat staan een kijker, hoeveel infantiele Postbus 51-spotjes de overheid er ook tegenaan gooit.

          Dus hadden ze bij Renze een list verzonnen. De Europese lijsttrekkers van GroenLinks-PvdA en VVD - respectievelijk Bas Eickhout en Malik Azmani - zaten er wel, maar dan als sidekicks van de nationale kopstukken. Die moesten voor het vuurwerk zorgen. Nou, dat deden Timmermans en Yesilgöz. Dachten ze. Ze vingen elkaar naar hartenlust vliegen af, praatten door elkaar heen, sneerden, deelden jij-bakken uit en dregden ouwe koeien op uit de sloot. Het niveau van de discussie in een notendop? ‘Dit is een politiek spelletje.’ ‘Dit is helemaal geen politiek spelletje.’ ‘Nou, dit is de definitie van een politiek spelletje’. ‘Het is echt geen politiek spelletje’. Do-de-lijk vermoeiend. En uitermate kinderachtig.

          Het duurde ook lang voordat het daadwerkelijk over Europa ging, want eerst moest Timmermans voor de zoveelste keer kwijt hoe verschrikkelijk het is dat de VVD gaat samenwerken met de PVV. Je zou denken dat hij ruim zes maanden na de landelijke verkiezingen de democratisch tot stand gekomen uitslag inmiddels wel geaccepteerd zou hebben. Maar nee. Of, zoals gastheer Renze na 25 minuten uitzending fijntjes opmerkte: ‘Bas Eickhout hebben we nog niet veel gehoord.’ Hij probeerde het gesprek daarmee richting Europa en de steun aan Oekraïne te dirigeren, maar toen ging het verdorie meteen wéér over Den Haag, de PVV en het hoofdlijnenakkoord.

          Dat de discussie - of zal ik het een ordinaire schoolpleinruzie noemen? - toch nog enigszins dragelijk was om naar te kijken, kwam door Renze. Hij bezit net als Jeroen Pauw de prettige gave om met enige afstand naar een gesprek aan tafel te kijken en zich in het hoofd van de kijker te verplaatsen. Hij benoemde hardop de pijnlijke fixatie van Timmermans op de PVV, wees Yesilgöz er koeltjes op dat haar verhaal niet klopte. Maar het hoogtepunt was toen hij even zijn ogen dichtkneep en met een kinderachtig stemmetje de twee politici nadeed met hun ‘jij hebt dit gezegd’ ‘nee dat heb ik niet gezegd’. ,,Ja jongens, zo komen we toch nooit ergens? Doe eens een beetje rustig met elkaar.’’

          Spontaan applaus in de studio. En kleuters Timmermans en Yesilgöz? Geloof het of niet, die waren zowaar even stil.

          Comment


          • Kan die Angela zich niet beperken tot recensies schrijven van heel Holland bakt of zo? Lijkt me zinnig..

            Comment


            • Waarom? Ze beschrijft zeer goed hoe het gisteren ging.

              Comment


              • Klopt, waren echt 2 kibbelende kleuters, ze heeft dat goed gezien en ook hoe Renze daarop reageerde.

                Comment


                • https://www.ad.nl/politiek/randstad-...io-s~a75f3892/

                  Randstad loopt tegen grenzen aan, kabinet wil 'grootschalige nieuwbouw' in deze zes regio's


                  Delen van Limburg, Gelderland, Twente, Noord-Brabant en de noordelijke provincies moeten verder worden volgebouwd. Het kabinet heeft zes regio’s in het noorden, oosten en zuiden van het land aangewezen waar veel nieuwbouw bij zou moeten komen.

                  Om een einde te maken aan de woningnood in Nederland moeten er ook na 2030 mogelijk nog een miljoen woningen bij komen. Tot en met dat jaar zijn er al plannen voor zo’n 980.000 nieuwe woningen. Maar daarmee zijn de problemen niet opgelost, waarschuwt vertrekkend minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting).

                  De Jonge wijst naar zes regio’s waar in de toekomst ‘grootschalige nieuwbouw’ moet komen: verdere verdichting van de zogeheten Brabantse stedenrij (Breda, Tilburg, Den Bosch), meer volbouwen van de driehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen, de regio Twente, in Limburg in de buurt van intercitystations, de regio Groningen-Assen met een uitloop naar Emmen. En tot slot verdere verstedelijking van de Friese steden.

                  Hoeveel extra woningen er precies nodig zijn, is nu lastig te zeggen. Dat hangt onder andere af van de migratie de komende jaren. Maar hoe dan ook moet er ook na 2030 fors worden gebouwd, zegt De Jonge. Hij vindt dat de politiek maatregelen moet nemen om te voorkomen dat Nederland te snel groeit. ,,We moeten rekening houden met nog eens een miljoen woningen erbij na 2030.’’

                  De Randstad loopt al op veel manieren tegen grenzen aan, dus kijkt het demissionaire kabinet naar de zes regio’s in het noorden, oosten en zuiden van het land die verder ‘verstedelijkt’ kunnen worden. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft De Jonge dat er niet overal nieuwbouwprojecten kunnen komen. Er moet rekening worden gehouden met bijvoorbeeld het verwachte tekort aan drinkwater in sommige gebieden, wateroverlast door klimaatverandering en de wens om de krijgsmacht meer ruimte te gunnen. Tegelijk moet er ook natuur overblijven.

                  Omdat het ongeveer tien jaar duurt voordat in ons land ook echt een nieuwe woonwijk ergens is verschenen, is het volgens De Jonge ‘cruciaal’ nu al gebieden aan te wijzen waar die projecten moeten komen. Anders ontstaat er na 2030 wéér snel een huizentekort. De bevolking groeit de komende decennia namelijk door van 17,8 miljoen mensen nu tot mogelijk 20,6 miljoen in 2050, aldus het CBS.

                  Comment


                  • Wishfull thinking naar mijn idee..vergunningaanvraag duurt te lang en we hebben simpelweg de mankracht niet.

                    Comment


                    • dan gaan die mensen op straat liggen

                      Comment


                      • Of we het willen of niet, er zijn veel en veel meer arbeidsmigranten nodig in NL..anders gaan we een nóg groter probleem krijgen..maar ja niemand wil blijkbaar Polen of anderszins in zijn buurtje hebben wonen. Wie zijn billen brandt....

                        Comment


                        • daar hebben we geen woningen voor en vanwege stikstof mag er niet genoeg gebouwd worden

                          en we worden overstelpd met assiel en gelukszoekers, dus rechts stemmen

                          Comment


                          • HHH, het eeuwige rechtse mantra; alles is de schuld van asielzoekers...funny!! Als morgen alle asielzoekers in de lucht oplossen, hebben we nog veel te weinig woningen... Boeren uitkopen!! Hebben we grond en stikstofruimte... Links stemmen dus..

                            Comment


                            • Is een combinatie van alles en de giga assielstroom is een belangrijke factor zowel qua kosten als geen beschikbare woningen. Bij de boeren valt weinig te halen, ps die EU stikstofregels worden straks deels bijgesteld dan kan er meer gebouwd worden.

                              Comment


                              • Dat zal eerst nog moeten blijken maar ik hoop dat er ruimte komt om te bouwen..dan gaat dat gezeur over asielzoekers (hopelijk) wel verdwijnen..

                                Comment


                                • die ruimte om te bouwen wat nodig is, zal dan in dat stikstof verhaal aangepakt moeten worden anders gaat het niet

                                  en noem het maar gezeur die assielzoekers, het is een giga probleem in de gehele EU, weet je wel wat er aan de hand is, en hoeveel ons dat kost? Terwijl we al geen woningen hebben voor ons zelf of de nodige arbeidsmigranten.

                                  Comment


                                  • Heel gewoon rechts stemmen weg met die greendeal we worden belazerd waar we bij staan .

                                    Comment


                                    • PVV belazerd zijn kiezers pas..bewust gaan voor dingen die niet kunnen..met maar 1 doel. Mensen nóg meer tegen elkaar opzetten..

                                      Comment


                                      • welnee, iedere partij moet water bij de wijn doen en dan een coalitie vormen

                                        PvdA laat tig jaar hun kiezers in de kou staan, VVD de laatste jaren ook met hun D66 beleid, D66 zou transparant zijn maar was onder Kaag een ramp en hebben de schatkist deels leeg gemaakt en zijn net als de VVD en CDA door hun wanbeleid afgestraft door de kiezer

                                        en de meerderheid van de kiezers wil dat politici opkomen voor hun, zowel de gewone man als het MKB. En niet dat er miljarden weg worden gepompt naar bodemloze putten als klimaat, immigratie etc.

                                        Nu is er met de oorlog in Oekraine wel een factor bij gekomen die ons allen raakt en waardoor ook inflatie is, en er miljarden weer richting defensie moeten en ook deels daar assielzoekers vandaan komen, terwijl de gaswinning is gestopt waar onze welvaart grotendeels op draaide, dus minder inkomsten, veel meer uitgaven en dan ook nog een gehavende schatkist,

                                        geen enkel kabinet kan dan nu veel uitvoeren, maar er kan wel een richting gekozen worden om minder miljarden richting klimaat en immigratie te sturen maar wle meer voor bouw woningen, infrastructuur renoveren, defensie en dan ook nog het nodige waar het nog meer gewenst is, terwijl er ook een deel blijft gaan naar het klimaat en immigratie, maar de mensen zijn het zat en velen zijn geraakt en zijn daarom anders gaan stemmen omdat ze geen vertrouwen hadden in het kabinet (wat er nu nog deels zit) en een groep het zeker niet in links zien zitten die nog meer geld richting immigratie en klimaat willen pompen

                                        Wat een nieuw kabinet kan waarmaken is altijd afwachten, dat is altijd zo, wie er ook regeert. En externe factoren als de oorlog in Oekraine, vluchtelingen en gelukszoekersstroom vanuit Afrika en Midden Oosten drukken naast de klimaatproblemen enorm op het budget en onze levensstijl.

                                        En je kan mensen niet kwalijk nemen dat ze voor hun eigen leven kiezen en niet hun kinderen tot hun 30e thuis willen hebben wonen omdat er geen woningen zijn, en dat alle kosten maar stijgen omdat wij met zijn allen die moeten betalen.

                                        PS PVV gaat niet bewust voor dingen die niet kunnen ze hebben een aantal dingen die vermoedelijk moeilijk kunnen door EU of NL wetgeving maar de onbelangrijkere punten de symboolpolitiekpunten hebben ze al laten vallen zoals iedere partij in een coalitie dingen moet laten vallen, dat is niets nieuws, dat is onze democratie. Echter als er in de EU een verrechtsing komt zal er wel meer mogelijk worden.

                                        Comment


                                        • Hopelijk volgende week verdeling departementen qua ministerposten onder de coalitiepartijen bekend en ook de eerste kandidaten voor ministerschap en staats-secretarissen.

                                          Financieen vermoedelijk naar VVD
                                          Immigratie en asielbeleid en gezondheidszorg naar de PVV
                                          Landbouw naar de BBB
                                          Sociale zaken naar NSC

                                          en ik schat zelf in Defensie naar VVD

                                          rest nog ongewist, als bovenstaande al zou kloppen natuurlijk.

                                          Comment


                                          • https://www.telegraaf.nl/watuzegt/12...cbo=v2-Tfin7Bb

                                            Timmermans en de zijnen vierden het alsof ze de wereldcup hadden gewonnen

                                            Wat voor elke lokale en provinciale verkiezing geldt, gold ook weer voor dat Europese electorale gedoe: ze maakten er op dit toch al zo bezoedelde vlekje achter de West-Europese duinen veel te nadrukkelijk een landelijke strijd van.




                                            Gretig breng ik dat al eerder vertelde jarenzeventigverhaal over een uitbater van een West-Fries café/restaurant/hotel in herinnering. Zowel het pacifisme als het socialisme kon de man gestolen worden („Ik ben namelijk een harde werker”). Desondanks stemde hij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen een keer op de PSP omdat de plaatselijke afdeling van die partij een verlenging van het sluitingsuur nastreefde. En met welke legendarische opmerking deed hij diezelfde verkiezingsavond nog het licht van zijn etablissement uit? „Die Amerikanen moeten Vietnam gewoon plat bombarderen.”

                                            Niet echt des PSP’s, als je het mij vraagt.



                                            Mijn toenmalige schoonvader maakte er terecht géén landelijk gebeuren van.



                                            Donderdag gebeurde dat zelfs na het sluiten van de stembussen nog.



                                            Dat het geen Haagse, maar een Brusselse affaire was leek men bij PvdA/GL nauwelijks te beseffen. Of beseften ze het wel degelijk en negeerden ze het al spinnend? Hoe dan ook vierden Timmerfrans en de zijnen, terwijl een flink deel van de media enthousiast als doorgeefluik fungeerde, het feit dat zij samen acht zetels haalden als een nationale overwinning. Zo blij waren ze dat ze die verschrikkelijke Wilders met één zetel hadden afgetroefd (ik sluit niet uit dat zondagavond iets anders zal blijken), dat ze de realiteit uit het oog verloren c.q. in de ijskast zetten.



                                            Wat zegt die realiteit? Dat de PvdA met drie zetels – evenveel als D66 en het CDA – toetreedt tot de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten en dat GroenLinks zich met vijf zetels aansluit bij de familie van De Groenen/Vrije Europese Alliantie (Het Europees Parlement kent zeven politieke ’families’, zegt Brussel zelf, nóg een overeenkomst met de maffia). Ondanks de mooie verbindende woorden die GL en de PvdA er op hun eigen site aan besteden opereren zij in Europa níét gezamenlijk. Dat maakte hun blijdschap nog lachwekkender.



                                            De realiteit zegt overigens nog meer. Zo verloor de combinatie PvdA/GL ten opzichte van de vorige Europese verkiezingen een zetel (van 9 naar 8) en won de PVV er liefst zes (van 1 naar 7). Ik wijs verder op de statistiek waaruit blijkt dat slechts 44% van de PVV-kiezers van november 2023 de gang naar de stembus opnieuw maakte, tegen liefst 78% van de PvdA/GL-kiezers. Die gegevens zouden mij, als ik een hedendaagse sociaaldemocraat was, tot enige bescheidenheid nopen.

                                            Nog iets: hoeveel zetels in het Europees Parlement konden er onder de Nederlandse partijen worden verdeeld? Niet meer dan 31 van de beschikbare 720. Dat is 4,31%. Dat zou mij eveneens tot terughoudendheid dwingen, vooral wanneer ik tot mij liet doordringen dat slechts 1,11% van die Europese zetels door PvdA/GL’ers zal worden bezet.



                                            Toch vierden ze het alsof ze de wereldcup hadden gewonnen.



                                            Oók een typisch Haags trekje.

                                            Comment


                                            • HHH, viel te verwachten van een uiterst rechtse kwal...
                                              Overigens mis ik nog de opinie van onzer allen Angela de J te H.. Waar blijft dat mens in Gods Naam..?

                                              Comment


                                              • PVV is de grote winnaar qua zetels

                                                Groenlinks/PvdA lijkt dan net de grootste maar heeft wel verloren

                                                -

                                                BBB krijgt in Nederland Economische zaken is vandaag bekend geworden

                                                Comment


                                                • https://www.buttkicken.nl/briefje-va...rens-dassen-3/

                                                  Briefje van Jan – aan Laurens Dassen


                                                  Beste Laurens,

                                                  Dus Sven Kockelmann van ‘Op1’ misbruikte jonge jochies.

                                                  Dus Wilfred Genee van ‘The Friday Move’ is doorgereden na een aanrijding waarbij iemand ernstig letsel opliep.

                                                  Dus Lamyae Aharouay van NRC liep zonder hoofddoek mee tijdens de Gay Pride in Utrecht en was daarna samen met collega Guus Valk de hoofdattractie op een Sodom en Gomorra Party in de Jaarbeurs.

                                                  Dus Fidan Ekiz van ‘Op1’ speelde de hoofdrol in een heel smerige pornofilm, met een bijrol voor Sidney Smeets als S.S.-officier.

                                                  Dus Welmoed Sijtsma van ‘Goedemorgen Nederland’ houdt er een 93-jarige Hongaars-Amerikaanse sugar daddy op na.

                                                  Dus Tijs van den Brink van ‘Dit Is De Dag’ knijpt de katjes in het donker.

                                                  Dus Maaike Schoon van ‘Buitenhof’ heeft haar chihuahua afgetuigd nadat het beestje op haar nieuwe witte bank had gekotst.

                                                  Dus omroepbobo Bert Huisjes van WNL was begin 1985 als leerling-journalist van het AD in het zuiden van het land en ‘ontmoette’ daar jouw moeder.

                                                  Dus NPO-baas Frederieke Leeflang was vroeger je buurvrouw en jij hebt al die leerlingen die voor ‘bijles’ bij haar thuis langskwamen toen ze nog remedial teacher was op het Sint Joriscollege in Eindhoven zien gaan en ‘komen’.

                                                  En daarvan heb je allemaal bewijs.

                                                  En dat weten deze mediamensen.

                                                  Anders kan ik écht niet verklaren waarom jij met je luizige twee zeteltjes in de Tweede Kamer (alleen JA21 heeft er minder!) nu al weken niet uit de media bent weg te slaan als basher van Geert Wilders en propagandist van het Groot Europeesch Rijk.

                                                  Of zijn die ‘journalisten’ blij dat jij altijd bereid bent te zeggen wat zij vinden over Wilders en ‘Europa’?

                                                  Dat kan natuurlijk ook.

                                                  Groet,

                                                  JanD

                                                  Comment


                                                  • Die VVD-troela sprak over duizenden...nou uhh, zo zie ja maar weer dat desinfomatie lekker er in gaat bij het gepeupel..

                                                    https://www.rtl.nl/nieuws/artikel/54...ormatie-achter

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X