Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hoe gaat het in de Nederlandse politiek?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by GFE Lover View Post
    nieuwe D66 nu ook ontstaan, Groenlinks en PvdA samen, dus juppen met miljarden voor klimaat en assielzoekers en niet meer voor de man aan de onderkant van de sociale ladder, dit zal ook een partij in de marge blijven met hooguit 20-25 zetels.

    Hoe jaag je de mensen die je nodig hebben verder van je weg richting de SP, PVV, BBB... zo dus
    Wat een onzin.

    Comment


    • nou Groenlinks en D66 staan bekend als grachtengordel en yuppen klimaat partijen en PVDA is van grote volkspartij wat altijd partij 1 of 2 in Nederland was tot een kleine partij verworden omdat hun oude achterban zich niet meer gezien ziet door hun politici, dat is toch wel algemeen bekend? Die zijn al jaren een groot deel van hun kiezers kwijtgeraakt met name aan PVV (de mensen die hun woonwijken achteruit zien gaan), Denk, SP, en nog wat verdeeld over BBB en niet meer stemmende stemmers.

      En nu zo klein geworden dat ze genoodzaakt zijn om met Groenlinks samen te gaan voor de verkiezingen, de zeteluitslagen zijn daar afgelopen jaren heel duidelijk in

      en die term van grachtengordelpartij worden door vriend en vijand gebruikt in de media

      Comment


      • https://www.ad.nl/politiek/pvda-en-g...n-br~a0338e53/

        PvdA en GroenLinks krijgen plek 3 op stembiljet, maar huwelijk kan nog gewoon misgaan


        5 VRAGEN

        PvdA en GroenLinks gaan straks als lijst 3 de Tweede Kamerverkiezingen in, maar de weg naar een fusie is nog lang en bezaaid met obstakels. Vijf vragen over het linkse huwelijk, dat nog niet in kannen en kruiken is.

        Hoe gaan de partijen samen heten?


        Het korte antwoord hierop: onbekend. Alles is mogelijk, zo klinkt het ook intern. Gekscherend worden ‘Forum voor Ecologie’, ‘Klaver & de Attjes’ en ‘Linkse Soep’ genoemd.

        Maar even serieus: GroenLinks-PvdA ligt voor de hand (of andersom). In de Eerste Kamer heet de gezamenlijke fractie al zo, en de naam laat duidelijk zien: we doen samen mee, maar we zijn nog niet gefuseerd. Erg veel schwung heeft het alleen niet, en dat kan zomaar het verschil maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van ‘RoodGroen’? Fusiegezinde leden van zowel GroenLinks als PvdA voeren al langer onder deze noemer campagne in hun eigen partijen. De naam ‘Verenigd Links’, gebruikt op posters voor het referendum van afgelopen week, klinkt ook bij de top van de partijen.



        Wat gaat dit verbond de partijen aan zetels opleveren?


        Tja, dat is natuurlijk dé grote vraag. Wie de meest recente peilingen erbij pakt, ziet dat GroenLinks op 11 zetels zou kunnen rekenen momenteel, de PvdA op 9. De optelsom tot 20 zetels zou de samengemolten partij achter de VVD (28) en BBB (23) zetten. De top 3 dus. Maar: neem de peilingen met een korrel zout, de campagne is nog niet eens begonnen en een beoogd leider nog niet benoemd.

        Wel kunnen GroenLinks en PvdA hoop putten uit eerder onderzoek door I&O Research. Onderzoeker Peter Kanne stelt dat de partijen samen meer stemmen zouden binnenhalen dan als twee losse partijen. Kanne komt een dezer dagen met een verse peiling, maar wil wel vast verklappen: ,,Het effect is in potentie 10 tot 20 procent meer stemmen dan de partijen los zouden halen. Daarmee kan de PvdA-GroenLinks-verbinding serieus mee gaan doen voor de winst.”

        Wat wordt hun plekje op het stembiljet?


        Normaal krijgen bestaande partijen een plek op het stembiljet toegewezen aan de hand van het aantal stemmen dat ze de vorige keer hebben gekregen. VVD staat komende verkiezingen als vorige winnaar dus op 1, D66 op 2, en zo verder. Nieuwe partijen starten achteraan de lijst, en krijgen daar een willekeurig nummer toebedeeld.

        Nu is de gezamenlijke fractie van GroenLinks en PvdA een nieuwe, mogelijk zelfs met een nieuwe naam, maar los van elkaar hebben de partijen de vorige keer wel al stemmen gekregen. Hoe werkt dat dan?

        Volgens de Kieswet mogen de partijen hun stemmen bij elkaar tellen voor een nieuwe plek op de lijst. Dat betekent dat de lijst GroenLinks-PvdA in november op plek 3 op het stembiljet belandt. Met maar 10.000 stemmen verschil eindigt het linkse verbond net boven de PVV. Let wel: zouden de wegen na deze verkiezingen scheiden, dan zijn de partijen terug bij af en komen ze onderaan de lijst.

        Is dit een opmaat naar een fusie? Eén fractie?


        Voor nu blijft het bij samenwerken, maar een fusie lijkt wel het doel. ,,Het is in ieder geval geen vrijblijvend experiment”, duidt politicoloog bij de Universiteit van Amsterdam Matthijs Rooduijn. ,,Het betekent nogal wat als je samen met één lijst, één programma en een gezamenlijk lijsttrekkerschap komt.”

        ,,Er is vanuit de linkse kiezer echt behoefte aan een sterk, links geluid. De partijen liggen heel dicht bij elkaar, dus het is logisch dat ze elkaar opzoeken. Maar om te zeggen dat PvdA en GroenLinks helemaal dezelfde achterban hebben, dat is te makkelijk.” Bij de PvdA zit de oudere, traditioneel linkse kiezer, terwijl GroenLinks juist een veel jonger en klimaatbewust electoraat heeft.

        Rooduijn: ,,De partijen moeten rekening houden met deze verschillen, maar ze zijn niet onoverbrugbaar. Als je kijkt naar het percentage dat voor heeft gestemd (88 procent bij PvdA, 92 procent bij GroenLinks, red.) dan denk ik dat het wel goed moet komen.”

        De komende tijd wordt in ieder geval een belangrijke beproeving voor de fusie. Zo moet er nog bepaald worden hoe de lijsttrekker gekozen wordt. Een verkiezing kan leiden tot verdeling, maar als een kandidaat wordt aangedragen kan dat leiden tot opstand vanuit de partijen. Ook moeten ze samen een lijst opstellen, samen een programma maken, et cetera. Iedere stap is een mogelijke splijtzwam.

        Wie wordt de leider?


        Nou, daar kunnen nog weddenschappen op worden afgesloten. Fractieleiders Jesse Klaver en Attje Kuiken wilden maandag nog niets zeggen over hun plannen. Wie het meest genoemd wordt, is Eurocommissaris Frans Timmermans. Die PvdA’er bouwde ondertussen aan een groen profiel en hield zich o zo keurig op de vlakte toen hem werd gevraagd of hij de post ziet zitten. Maar hij zei ook zeker nog geen ‘nee’.

        De naam van de Amsterdamse PvdA-wethouder Marjolein Moorman valt ook geregeld. Al moet gezegd: partijen lijken Amsterdamse politici vaker tot een garantie voor succes te bombarderen, maar die belofte komt lang niet altijd uit. En ze heeft slechts drie maanden om zich landelijk bekend te maken.

        Iemand als de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft wat dat betreft een voorsprong. Maar die antwoordt al jarenlang hetzelfde: nee, nee, nee, ik ga niet naar Den Haag. Vanuit het kamp van GroenLinks blijft het ondertussen stil.

        Comment



        • Comment


          • https://www.telegraaf.nl/watuzegt/11...n-dik-elf-jaar

            Tussen de dood en teraardebestelling van de PvdA zitten dik elf jaar

            Kun je wel hevig gaan staan snikken bij de begrafenis van de sociaaldemocratie, zoals Hans Spekman, René Cuperus en ome Roon nadat bekend was gemaakt dat de PvdA en GroenLinks gezamenlijk aan de verkiezingen zullen deelnemen, maar laten we niet vergeten dat de patiënt jaren terug al is overleden.

            Tussen dood en teraardebestelling zitten dik elf jaar. Toch herinner ik mij de dag van het verscheiden nog: 16 maart 2012, toen de voormalige Greenpeace-activist Diederik Samsom de strijd om het PvdA-partijleiderschap tegen de enige andere kandidaat Ronald Plasterk ruimschoots won. Dido’s veelbetekenende campagneslogan destijds: Nieuwe energie. Toen was het gedaan met de Nederlandse sociaaldemocratie. Er volgden nog een paar laatste stuiptrekkingen en de PvdA zelf veerde met haar nieuwe door Samsom uitgezette groene koers zelfs nog even op, maar daarna blies de patiënt haar laatste adem definitief uit.



            Lezing Wim Kok


            Zeker, de sociaaldemocratie kwakkelde reeds veel langer, misschien zelfs al sinds de opkomst van het drammerige NieuwLinks en de presentatie van het krankzinnige, veel te internationaal georiënteerde PvdA-manifest Tien over Rood in 1966, al drukte Joop den Uyl daarna nog op de rem. Maar toen volgde de opmerkelijke Den Uyl-lezing van de toenmalige partijleider Wim Kok op 11 december 1995 in De Rode Hoed.

            „We laten niemand los”, zei Kok daarbij. Dat klonk bemoedigend. Maar hij zei ook dit: „Het afschudden van ideologische veren is voor een politieke partij als de onze niet alleen een probleem, het is in bepaalde opzichten een bevrijdende ervaring.”

            Dat betekende feitelijk dat degenen voor wie de voorloper van de Partij van de Arbeid, de SDAP, ooit was opgericht, wél werden losgelaten. De oorspronkelijke achterban – de arme mensen, de arbeiders, de lagere klassen, met andere woorden: de ware sociaaldemocraten die voorheen zelfs door de partij werden geëmancipeerd – werd vanaf dat moment verwaarloosd, voelde zich toen Diederik Samsom op 16 maart 2012 de macht bij de PvdA greep helemáál verweesd en zoekt zijn heil sindsdien steeds nadrukkelijker elders.

            Almere


            Nooit eerder stond een doodskist zo lang boven de grond, nooit eerder werd een ontbindingsgeur bovendien zo lang genegeerd. Laat ik ter illustratie ook maar eens dat gesprekje met voormalig partijvoorzitter Felix Rottenberg, een aardige man die bij mij in Amsterdam om de hoek woont, in herinnering brengen. Hij stond met VN-journalist Leonard Ornstein op het Amstelveld te praten, ik voegde mij bij hen en toen het ging over de vraag waar de Amsterdamse PvdA-kiezers van vroeger waren gebleven zei ik: „Ze zijn naar Almere verjaagd en ze stemmen PVV.”

            „Nee joh”, zei Felix.

            Ja joh.

            En niet alleen in Almere.

            Welnu, Diederik Samsom is tegenwoordig Frans Timmermans-fluisteraar en Frans Timmermans wordt misschien wel de leider van de deze week met zoveel enthousiasme gelanceerde nieuwe GroenLinks/PvdA-combinatie.

            Ach, voor reanimeren was het toch al veel te laat.

            Comment


            • https://www.parool.nl/amsterdam/bij1...tsen~b6ff1773/

              Bij1 verdwijnt uit gemeenteraad Amsterdam nadat laatste twee raadsleden van de partij zich afsplitsen


              De chaos rond Bij1 Amsterdam is compleet. Nadat Dinah Bons vorige week in Het Parool harde kritiek uitte op fractiegenoot Nilab Ahmadi, splitst Ahmadi zich samen met Jazie Veldhuyzen per direct af van Bij1. Daarmee verdwijnt Bij1 uit de raad.

              Iets meer dan een jaar nadat Bij1 bij de gemeenteraadsverkiezingen met drie zetels een factor van belang in de gemeenteraad werd, is de Amsterdamse partij geïmplodeerd. Na het zomerreces zal Bij1 niet meer in de Amsterdamse raad vertegenwoordigd zijn.

              Directe aanleiding daarvoor zijn uitspraken die Dinah Bons, huidige waarnemend fractievoorzitter van Bij1, vorige week deed in Het Parool. Daarin zei ze onder meer dat Ahmadi niet geschikt is voor het raadswerk en dat ze amper contact met haar had.



              Ahmadi slaat maandag terug in NRC.Ze spreekt, samen met Jazie Veldhuyzen, van een ‘sociaal-emotioneel onveilige sfeer’ binnen de partij. Ze splitsen zich per direct af van de partij.

              Dinah Bons verving het afgelopen jaar Jazie Veldhuyzen, die zich een paar maanden na de verkiezingen als fractievoorzitter van Bij1 ziek meldde met een burn-out. Na de zomer keert Veldhuyzen echter terug, waardoor Bons haar plek verliest. Omdat Veldhuyzen zich óók afsplitst van Bij1, betekent het dat Bij1 geen vertegenwoordiging meer heeft. De twee gaan verder als zelfstandig raadsleden.

              Hoogoplopende ruzies


              Het rommelt al veel langer binnen de partij. Vorig jaar nog stapte het derde raadslid, Carla Kabamba, al op bij de partij, vanwege hoogoplopende ruzies. Zij sprak toen van intern racisme en verweet landelijk partijleider Sylvana Simons een gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel.

              Amsterdam geldt als de basis voor de partij, waar Sylvana Simons in 2018 met de nieuwe partij een raadszetel veroverde. Bij1 heeft nog wel vertegenwoordiging in de stadsdelen. Daarnaast levert het stadsdeelbestuurder Vayhishta Miskin in Amsterdam Zuidoost. Zij was niet bereikbaar voor commentaar. Dinah Bons laat weten namens Bij1 geen behoefte te hebben om te reageren.

              Comment


              • Jesse Klaver stelt zich niet verkiesbaar als lijsttrekker voor de nieuwe gezamenlijke lijst van PvdA en GroenLinks. Had ik niet verwacht, had hem wel zo ambitieus gezien om dat wel te doen.

                De uitleg die hij geeft klinkt wel logisch, om het goed te laten werken moet een 'nieuw' iemand die plek innemen. Maar past toch ook in het rijtje van andere politiek leiders die een stap opzij doen. Geen zin om de kop van jut te zijn? Als links politicus krijg je zoveel stront over je heen van schreeuwende populisten en aanhangers, dat wordt alleen maar meer als je het 'gezicht' van link wordt.

                Comment


                • ze hopen op Timmermans, maar die wil alleen komen als hij echt zicht heeft op het premierschap

                  eens kijken hoe die balletje gaat rollen

                  Jetten pakt zijn oude functie van lijsttrekkerschap voor D66 weer op, nu wat meer ervaring en negatieve aura van Kaag weg, misschien kan hij met D66 weer wat opkrabbelen want CDA en D66 staan er natuurlijk al enige tijd erg slecht voor in de peilingen.

                  Maar het spel moet nog op de wagen

                  Ik vind het dom van de SP dat ze weer met die nietszeggende Marijnissen door gaan, partij heeft best een basis voor veel zetels, de vergeten kiezers van de PvdA bijvoorbeeld en een deel terug halen wat naar de PVV is gegaan, en Marijnissen kan dat niet, en toch gaan ze er weer meer door. Zo zal het echte links weinig kunnen doen, terwijl er juist veel mensen zijn die nu aan de onderkant zitten qua inkomen etc.

                  Comment


                  • gisteren op tv, hoorde je ook dat juist de PvdA meer macht lijkt te krijgen in de combinatie en hun sterke mensen naar voren te schuiven. Moet nog zien of bepaalde kiezers zich niet bedrogen voelen omdat hun idealen deels worden weggegeven in deze tijdelijke fusie

                    Comment


                    • PvdA is al vele jaren hun achterban kwijt geraakt aan oa de PVV, SP en wisselend andere partijen bij de verkiezingen. De man van de straat voelt zich niet meer gezien. Samson en Kok waren de laatste politici vd PvdA die de gewone man nog naar de stembus voor hun partij konden krijgen. Vroeger altijd goed voor 35-50 zetels, nu zelfs met een 2e partij erbij komen ze misschien aan de 20-25 zetels. Het hele politieke landschap is veranderd.

                      Comment


                      • https://www.ad.nl/politiek/vrouwelij...heid~ab77f332/

                        ‘Vrouwelijke ministers? Ze waren er gewoon niet!’ Maar nu zijn ze in de meerderheid


                        VVD-Kamerlid Mariëlle Paul wordt vrijdag door de koning beëdigd als minister voor Onderwijs. Voor het eerst in de Nederlandse politieke geschiedenis telt een kabinet daarmee meer vrouwen dan mannen.

                        Mark Rutte maakte er een grapje over toen hij vorige week de aanstaande benoeming aankondigde van een vrouw op de vacante vacature voor minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs. ,,Dat wordt een vrouw en dat zou voor het eerst in de geschiedenis in het Nederlandse kabinet betekenen dat elf van de twintig ministers vrouw zijn. Maar we blijven zoeken naar mannen, maar alleen met gelijke geschiktheid.’’



                        Met zijn grapje verwees Rutte naar de standaardzin in allerlei personeelsadvertenties dat ‘bij gelijke geschiktheid de voorkeur uitgaat naar een vrouw’. Dat is in het landsbestuur blijkbaar niet meer nodig, waarmee Nederland hoort bij een select groepje landen met meer vrouwen dan mannen in de ministersploeg. Ook Albanië, Canada, Colombia, Frankrijk en Spanje hebben dat.

                        Rutte leverde bij de kabinetsformatie van 2017 één vrouwelijke minister. Dat was Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat. Rutte vond alle kritiek daarop maar onzin. Het ging erom wie het meest geschikt was, zei hij. Sindsdien is het nodige veranderd bij Ruttes partij. Niet alleen stonden op de kandidatenlijst van de VVD in 2021 in de top 5 vier vrouwen. Ook leverde hij als formateur dat jaar evenveel vrouwelijke als mannelijke ministers voor zijn vierde kabinet.


                        Vijftien vrouwen, veertien mannen


                        Aan het einde van zijn loopbaan als partijleider lijkt Rutte dus ook op dit vlak van kleur verschoten. Na het vertrek van Onderwijsminister Dennis Wiersma levert hij met Mariëlle Paul zes vrouwelijke VVD-ministers en twee mannelijke. Vrijdag wordt ze op Huis ten Bosch door de koning beëdigd. Voor de statistieken: Rutte IV telt dan elf vrouwen en negen mannen als minister. En met de staatssecretarissen meegerekend: vijftien om veertien.

                        In de Nederlandse politiek was het lange tijd geen heet hangijzer, het aantal vrouwelijke ministers. Het was PvdA-fractievoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven die de nieuwe minister-president Jan Peter Balkenende in 2002 bevroeg op het magere aantal vrouwelijke ministers in zijn kabinet. Eentje, Maria van der Hoeven van Onderwijs, op veertien ministers. ,,Ze waren er gewoon niet’’, antwoordde Balkenende jolig. ,,Dan had je maar beter moeten zoeken’’, riposteerde Van Nieuwenhoven.

                        ‘Een schandaal’


                        ,,Ik denk dat Maria van der Hoeven het wel mooi vond in haar eentje vrouwelijke minister te zijn”, zegt Karla Peijs, minister van Verkeer en Waterstaat in Balkenendes tweede kabinet. ,,Maar het was een schandaal.” Peijs zat in dat kabinet met vier andere vrouwelijke ministers.

                        In het vierde kabinet-Balkenende van CDA en PvdA waren de vrouwen ook ver in de minderheid. Een van hen was Guusje ter Horst, PvdA-minister van Binnenlandse Zaken. Volgens haar waren de vrouwelijke ministers gewend te werken met een mannelijke meerderheid. ,,Maar het is in deze tijd belangrijk dat er meer diversiteit is en daarmee bedoel ik ook kleur. Mensen moeten zich kunnen herkennen. Een genderbalans is wel van belang, want vrouwen zijn vaak breder georiënteerd en zien meer dan mannen.’’

                        ‘Dat kan ik ook’


                        Voormalig Tweede Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven is zich er zeer van bewust dat het historisch is als minister Paul wordt beëdigd door de koning. ,,Ik vind het echt een mijlpaal en ik hoop op een nog betere toekomst.”

                        Guusje ter Horst kan het zelfs nog amper geloven, zegt ze. ,,Dat is bijzonder. Als jonge meisjes veel vrouwelijke ministers zien, dan denken ze: dat kan ik ook worden!.’’

                        Comment


                        • PvdA'er Spekman ziet PvdA anti-postbode, fabrieksarbeider worden door samenwerking met GroenLinks

                          Jaren geleden was Hans Spekman voorzitter van de PvdA. Hoewel de man ontzettend vervelend was had hij wel één kracht: hij was een PvdA'er van de oude stempel. Daar zijn er nog maar weinig van over. Nu is hij zelf bang dat dit nog veel erger wordt als er écht gefuseerd wordt met GroenLinks.

                          "Dus ontstaat er een steeds grotere blinde vlek voor mensen die die hoge opleiding niet hebben," legde Spekman uit. Daarbij verwijst hij naar een boek van een PvdA'er die zich zorgen maakt over het feit dat de politiek "een steeds elitairder gehalte heeft." Daar is Spekman het helemaal mee eens. En het is precies waarom hij een fusie tussen zijn partij en GroenLinks niet ziet zitten.

                          Natuurlijk heeft Spekman honderd procent gelijk. Dit is precies wat er gaande is. GroenLinks is een elitaire club van hoogopgeleide Amsterdammers die niet eens bijna weten hoe het gewone leven is voor de traditionele PvdA achterban. Voor de supermarktmedewerker. Voor de postbode. Voor de fabrieksarbeider. Kortom, voor de gewone werknemer.

                          Maar nu komt er wel een ironisch punt. Want de PvdA doet dat ook al heel lang niet meer. Met de fusie wordt deze situatie vervolmaakt. Maar de beweging zelf is al heel lang gaande.

                          De PvdA van Hans Spekman bestaat al jaren niet meer. Dat is dan ook meteen waarom er bar weinig over is van de PvdA in de Kamer én nog minder in de peilingen. De SP lijkt meer op die partij dan de PvdA... en heel veel mensen zijn zelfs overgestapt naar de PVV. Ja, dat lees je goed. De PVV is méér een arbeiderspartij dan de PvdA.

                          Comment


                          • Laatste peiling voorziet 3 strijd tussen VVD, Groenlinks/PvdA en BBB, allen tussen ca. 22 en 28 zetels.

                            Maar als Omtzigt meedoet verandert alles, die wordt op ruim 40 zetels ingeachat.

                            Hoofdthemas bij de kiezers: immigratie en stikstof en klimaatbeleid

                            Comment


                            • denk dat emigratie grootste issue wordt bij de verkiezingen want engnek en klimaatpaus Timmermans stelt zich beschikbaar als lijsttrekker van Groenlinks/Pvda

                              de kaping van Groenlinks door PvdA is hiermee voltooid en vele mensen zullen ons land willen ontvluchten mocht hij de premier worden, dan is ons land straks helemaal weggegeven aan de EU en de assielzoekers. Je kinderen kunnen dan zeker tot hun 35e thuis blijven wonen, geen woningen, geen bouw, tekort en op naar een giga begrotingstekort, geen boeren

                              dit wordt revolutie!

                              Comment


                              • Als veel mensen NL ontvluchten, komen er ook veel woningen vrij..ieder nadeel heb z'n voordeel..

                                Comment


                                • helaas zijn dat niet dezelfde aantallen als wat er binnen komt en een deel kan niet meer weg omdat ze hun geld zijn kwijtgeraakt oa in corona tijd en nu met alle ellende van energieprijzen en dat wordt onder Timmermans alleen maar erger

                                  maar goed, al zou ie de grootste worden met 28 zetels dan heeft ie nog tig partijen nodig om ruim 75 zetels te halen voor een kabinet en wordt het weer pappen en nathouden qua beleid, dit is land is onregeerbaar geworden, ps als ie het al overleeft, want deze man wordt door velen echt gehaat

                                  Comment


                                  • Ach, laten we eerst maar eens naar de stembus gaan komend najaar...de bal is immers rond.

                                    Comment


                                    • links en rechts is ongeveer evengelijk verdeeld in Nederland, dus die kiezers zweven in een links of rechts blok

                                      Dus probleem blijft dat er weer tig partijen nodig zijn van beide blokken om een kabinet te vormen

                                      want kiezers die nu bij D66 weglopen gaan dan grotendeels naar GL/PvdA, het verplaatst zich gewoon iedere x, van CDA naar BBB

                                      Ja21 weer wat naar VVD

                                      en de stemmen van PVV en FvD zijn verloren omdat die nooit meer in een regering zullen komen omdat er niet genoeg partijen zijn die met ze willen regeren.

                                      Daarbij zal intern ook bij PvdA en Groenlinks gedoe ontstaan, over beleid en ideeen, en zeker met een man als Timmermans die net als Kaag ook veel weerstand oproept , zijn grote ego en elitair gehalte zit bij de gewone man echt niet goed, maar goed Groenlinks en PvdA zijn nu al elitaire partijen verworden daarom zijn ze zelf zo klein geworden.

                                      Comment


                                      • We gaan het wel meemaken deze herfst.. zal een leuke campagnestrijd worden..

                                        Comment


                                        • En uiteindelijk verandert er weinig

                                          Comment


                                          • Links is pro prostitutie!🥳

                                            Comment


                                            • VVD stapt nooit in een links kabinet, CDA zal te klein zijn en ook hun wonden likken en hooguit in een centrumrechts kabinet plaatsnemen als dat al te vormen is. En links alleen kan geen meerderheid vormen

                                              Dus.... groot probleem om een coalitie te vormen

                                              misschien dat de factor Omtzigt daarin als enige wat kan betekenen qua totaal andere zetelverdeling waardoor er misschien betere mogelijkheden zijn tot formatie

                                              Comment


                                              • Als Omtzigt zelfs boven 40 zetels kan halen, belooft deze ex-CDAer in de regering niet veel goeds voor de sekswerkers en cliënten.

                                                Comment


                                                • Die kan dat zelf mentaal al niet aan en heeft geen tijd om zo n grote partij met mensen in te vullen

                                                  Comment


                                                  • Zo dan Jeroen Pauw maakt ff Frans Timmermans af bij Renze.

                                                    met zijn onbetrouwbaarheid

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X