Steenkool kan inderdaad net meer..kerncentrales weet ik niet zo goed. Daarin ben ik een 'zwevende' meninghebber.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Hoe gaat het in de Nederlandse politiek?
Collapse
X
-
Daarom zou ik pleiten voor meer windparken en om al die daken van distrubutiecentra met zonnepanelen vol te leggen. De meesten daarvan liggen nog leeg.. Waar een wil is, is een weg.. Enige nadeel is dat die dingen veelal in China gemaakt worden.
Comment
-
Ik denk dat we van de situatie met Rusland hebben geleerd, dat je wel echt moet oppassen met dictatoriale leiders die lak hebben aan mensenrechten. En China is daarin nog een heel stuk erger dan Rusland. Censuur, 1 miljoen Oeigoeren in kampen, de constante pressie op Taiwan en Tibet.
Het is op zijn zachts gezegd naar als je qua energie dan weer afhankelijk van zo'n soort land.
Comment
-
Hmm weet het niet zeker. Een motie van wantrouwen kan door de tweede kamer worden aangenomen, maar dat betekent niet dat een minister ontslagen wordt. Alleen de Koning kan officieel een minister ontslaan.
Over het algemeen trekken ministers dan hun eigen conclusies en nemen ze ontslag. Rita Verdonk heeft ooit eens een motie van wantrouwen gehad als minister, maar is niet weg gegaan. Alleen een stukje van haar verantwoordelijkheden heeft ze laten vallen waar de motie over ging.
Comment
-
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1558...-klaar-met-ons
Vrees voor scheuring binnen Volt: ’Gündoğan is nog niet klaar met ons’
DEN HAAG - Gündoğan-gate smeult bij Volt nog flink na. Een deel van de leden is allerminst tevreden met de afhandeling van de kwestie door de partijtop. Bovendien komt er in april nog een ledencongres aan, waar aan alle kanten gevreesd wordt dat alsnog een scheuring plaatsvindt. „Ik vind dit op z’n zachtst gezegd een bijzonder zorgelijke en amateuristische situatie”, aldus een actief lid van de partij.
De levendigheid keert deze week langzaamaan terug op de fractiegangen van Volt. Was er tijdens de climax van de affaire nog een doodse stilte op de fractie, nu keren medewerkers van de jonge partij weer terug op hun werkplek. Dat gebeurt nadat partijleider Laurens Dassen en mede-Kamerlid Marieke Koekkoek dinsdag de reglementen wijzigden en alsnog een besluit namen om Nilüfer Gündoğan uit de fractie te zetten. Gündoğan zelf was wegens ziekte niet aanwezig bij dat besluit, maar tekende schriftelijk bezwaar aan.
Dat de twee overgebleven Volt-Kamerleden Dassen en Koekoek het vonnis van de rechter - die oordeelde dat Gündoğan niet de fractie uit had mogen worden gezet - eigenlijk naast zich neerleggen, vinden verschillende Volt-leden niet te verkroppen. „De rechter heeft gewoon geoordeeld en omdat Dassen in de rechtszaal zei dat hij het vonnis zou uitvoeren is er geen dwangsom opgelegd. Daar is hij mooi mee weggekomen”, zegt een anoniem lid.
Een ander voegt toe: „Hoe kun je als partij nou zeggen: ’wij staan voor de rechtsstaat’, want dat is een van de kernwaarden van Volt, en dan zo’n besluit nemen. Dit is shoppen in de rechtsstaat, dat kan gewoon niet.”
Spelregels
Boze leden uit het kamp van Gündoğan - zoheten ’Nilüfans’- eisen dat de partijtop opheldering geeft over de gang van zaken.
Dat Dassen en Koekkoek ervoor stemden om het fractiereglement zo aan te passen dat mensen na meldingen van grensoverschrijdend gedrag de fractie uit kunnen worden gezet, wekt verbazing bij de pro-Gündoğan-leden. ,,Dat is tijdens het spel de spelregels veranderen,” fulmineert een lid van het eerste uur.
Een ander lid stelt dat de meldingen die eerder naar boven kwamen in NRC en tijdens de behandeling van de rechtszaak ’niet genoeg zijn’ om het rechterlijke vonnis naast je neer te leggen.
De afhandeling van de partij doet de leden pijn. „Ik geloof nog steeds in de waarden van Volt: samenwerken en constructief praten. Je zou nu bezig moeten zijn met Oekraïne, maar in plaats daarvan zitten we elkaar kapot te maken.”
Hete kolen
Eind april staat een ledencongres van de partij gepland. De leden die met deze krant praten willen daarvoor nog een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken. Volgende week worden leden ook digitaal bijgepraat.
Binnen kamp-Dassen zit men op hete kolen, in afwachting van wat Gündoğans volgende zet wordt. „Ik denk dat Nilüfer nog niet klaar is met ons,” huivert een anonieme partijbron. „Het gaat haar echt om het winnen, dat heb je de afgelopen weken ook gezien.” Binnen kamp-Dassen wordt dan ook gevreesd dat Gündoğan machtige leden gaat mobiliseren in aanloop naar het congres.
Royement
Haar einde als fractielid van Volt lijkt in elk geval wel definitief. In beroep gaan tegen het fractiebesluit kan niet meer, maar ze zou wel in beroep kunnen gaan tegen haar royement als lid van de partij. Dat royement staat op de agenda van de bestuursvergadering van Volt van 28 maart.
Maar de crux daarvan is volgens betrokkenen dat ze dan haar Kamerzetel moet opgeven: in de statuten van Volt staat dat een lid niet politiek actief mag zijn voor een ’andere’ partij (in dit geval, haarzelf). Het is voor Gündoğan dus: ofwel Kamerlid, of met veel kabaal haar in het vooruitzicht gestelde royement aanvechten.
Reactie Volt
Volt zegt in een reactie de ’zorgen te begrijpen’. „De komende weken wil het bestuur daarom ook met zoveel mogelijk leden in gesprek om vragen weg te nemen en zo goed mogelijk inzicht te geven in welke stappen er de afgelopen weken zijn genomen.” Ook wordt er een evaluatie ingesteld en er wordt gekeken naar het integriteitsbeleid ’zodat mensen zich voortaan veiliger voelen om ongewenst gedrag aan te kaarten, en zodat zij beter weten waar en bij wie ze hiervoor moeten zijn’.
Volgens Volt is het vonnis ’nagekomen’. „Nilüfer werd weer lid van de fractie en ze werd uitgenodigd voor fractievergaderingen. Ook is haar 5.000 euro schadevergoeding betaald en gingen we op aanraden van de rechter met elkaar in gesprek. Maar de ingrijpende gebeurtenissen volgden elkaar ook na de zitting en na de uitspraak in het kort geding snel op. In het NRC-artikel dat de ervaringen van melders optekende erkende Nilüfer een deel van het haar verweten gedrag maar bagatelliseerde zij dat gedrag en de ervaringen van de melders. Zij breidde zelfs aangiftes tegen de melders uit en ze schoof aan bij Jinek terwijl we nog in gesprek waren.”
Volgens een woordvoerder van partijleider Dassen kwam de fractie tot „de conclusie dat gezien hoe Nilüfer zich opstelde we op deze manier niet meer met elkaar verder konden. Er was duidelijk een groot verschil van inzicht -tussen Nilüfer en de rest van de fractie en de partij- over de waarden waar we als politieke partij voor staan en over hoe je met mensen omgaat. Dan is het beter dat je afscheid van elkaar neemt en de gespannen situatie niet verder laat escaleren en voort laat duren.”
Comment
-
Gisterenavond zat Pieter Omtzigt bij Jinek/Humberto over die uit huis geplaatste kinderen van de toeslagen affaire, het is zo schrijnend, zelfs voornamen van kinderen worden veranderd. En het zijn er vermoedelijk ruim 2x zoveel dan die 1150 die ze nu denken en er is nog steeds niets aan gedaan terwijl de regering de fouten al een halfjaar geleden erkend hebben. En dezelfde regering zit er weer en zoals verwacht herstellen ze niets. Het is een schande dat zoiets kan in ons land, en eigenlijk moeten ze hier opnieuw op vallen en verantwoordelijke politici weg en niet meer terugkeren. Hoe kunnen wij nu nog vertrouwen hebben in onze regering?
Comment
-
De andere partijen zijn D66, CDA, CU die zijn dus geen haar beter, maar ook onder andere partijen was dit gebeurd, omdat die wet zo in elkaar zit en ambtenaren voeren die wet uit, andere partijen hebben destijds ook voor die wet gestemd om fraude tegen te gaan.
Comment
-
Lijkt me een lastig verhaal. Feitelijk is hij nu leidinggevende van een ander 'bedrijf'. Volgens mij is het niet mogelijk om een motie van wantrouwen of iets dergelijks in te dienen tegen Hugo de Jonge zelf.
Misschien dat hij er dermate door beschadigd wordt, en dat hij zijn geloofwaardigheid zo erg kwijt is, dat hij zelf alsnog opstapt als minister. Maar gezien de werkwijze van Rutte & Co, blijft iedereen zitten waar hij zit...
Comment
Comment