Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hoe gaat het in de Nederlandse politiek?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • zwaarder dan corona crisis kan het niet worden

    dat men milieuproblemen moet aanpakken omdat er een rechtelijke uitspraak ligt in Nederland en ook een internationaal klimaat akkoord is duidelijk en dat is dus al in gang gezet

    dat men bezig is met vergoeding toeslagen affaire is in gang gezet

    woning bouw 1 miljoen woningen bijbouwen in 10 jaar, dat plan is gelanceerd

    nu zal dat straks door het kabinet zodra dat zit verder ingevuld gaan worden

    we zullen gaan zien wat men gaat uitvoeren en dat geldt voor alle onderwerpen altijd met ieder kabinet ongeacht welke partijen daar in zitten

    Comment


    • Elk kabinet komt beloftes wel of niet na, hangt ook af met wie ze moeten regeren en wat ze dan uiteindelijk gezamenlijk als beleid kunnen samen uitvoeren plus de financiering daarvan of dat dat kan of deels niet kan. En dan natuurlijk situaties die veranderen in de jaren dat een kabinet zit.

      Comment


      • https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Bin...id=mailsignout

        daar mogen ze natuurlijk niet mee wegkomen

        Comment


        • Originally posted by Subbie View Post
          paar maanden dan valt het weer, en dit spul zit er nu al 4,5 jaar met al hun corona maatregelen dus zwaarder kan het niet meer worden
          Denk ook dat ze er zitten door corona. De verkiezingen waren toen corona nog volop heerste en vaccinatie pas net was begonnen. In crisis situaties kiezen mensen er vaker voor om voor continuïteit te kiezen en daardoor gingen zoveel stemmen toch weer naar dezelfde partijen.

          Comment


          • Dat ook men wilde een stabiele leider die later wel instabiel werd maar de armoe was vooral nu dat er bij de andere partijen geen betere stabiele leider tevoorschijn kwam als je kijkt naar de namen Wilders, Kaag, Hoekstra, Ploumen, Marijnissen, Baudet, dus wat moet je als kiezer dan?

            Comment


            • Anderen de kans geven en dus NIET op Rutte stemmen, de ellendeling.. wat helaas dus wel massaal is gedaan.

              Comment


              • Massaal nier vvd heeft deeltje vd 150 zetels, maar wie had jij graag aan de macht gezien als partij en premier en dan samen met welke andere partijen?

                Comment


                • Dan blijven er weinig geldige stemmen over, en hoe maatstaf uit te voeren betreffende die antwoorden? Geeft ook kans tot manupilatie uitslag ben ik bang

                  Comment


                  • Persoonlijk zou ik eens wensen dat gemiddeld NL eens links zou stemmen..

                    Comment


                    • Dat doet de helft n Nederland ook, tel de zetels v PvdA, SP, GL, D66 maar eens op plus een PVV die op immigratiepunten na linkser is dan de SP. En een Partij vd Dieren zit ook in linkervlak en Bij1 ook. Op rechts heb je VVD, Forum, en Ja21 dat is een minderheid qua rechts. CDA is een middenpartij. Stemmen op Forum en PVV zijn verloren stemmen die zullen nooit regeren.

                      Comment


                      • https://www.ad.nl/politiek/peiling-k...atie~ab080faf/

                        Peiling: Kiezer niet blij met ‘nieuwe’ regeringscombinatie

                        Ton Voermans 03-10-21, 11:28 Laatste update: 11:29


                        De geplande doorstart van de coalitie van VVD, D66, CDA en ChristenUnie roept geen enthousiaste reacties op. In de jongste opiniepeiling van Peil.nl is niet meer dan 29 procent positief over een nieuw kabinet met deze vier partijen.

                        In de peiling heeft de coalitie geen meerderheid meer. De vier zouden op 65 zetels komen als er nu verkiezingen zouden zijn, een gezamenlijk verlies van dertien zetels. Vooral CDA en D66 krijgen in de peiling flinke klappen ten opzichte van de verkiezingen in maart. Volgens Peil.nl zou het CDA tien zetels verliezen en D66 zeven.

                        VVD en ChristenUnie winnen een paar zetels. De kiezers van VVD, CDA en ChristenUnie zijn in meerderheid positief over de doorstart. Bij D66 is slechts 35 procent van het electoraat te spreken over het voornemen van de partij om weer in zee te gaan met de twee christelijke partijen en de liberalen.

                        In de peiling is Pieter Omtzigt niet meegenomen omdat onduidelijk is of hij met een nieuwe partij aan nieuwe verkiezingen deel zou nemen. Als hij dat wel zou doen dan kan hij rekenen op 25 zetels.

                        Comment


                        • Wow, Pieter Omtzigt kan rekenen op 25 zetels als hij met een partij gaat meedoen en er nieuwe verkiezingen komen? Ik had wel verwacht dat hij veel stemmen zou krijgen, maar dacht eerder aan 10 zetels ofzo.

                          Comment


                          • nou dat moeten we zien als er echt een verkiezingscampagne zou zijn en het los gaat en hoe hij zich staande houd en welke mensen hij dan om zich heen krijgt. Nieuwe sterk groeiende partijen imploderen vaak. Voorlopig zitten we met het zelfde kabinet opgescheept qua partijen, dus kan Omtzigt nog even eerst gezonder worden want hij komt zeer fragiel over momenteel helaas.

                            Comment


                            • Tuurlijk het zegt niks over de praktijk en hoop ook dat hij de tijd krijgt.

                              Comment


                              • voorlopig is D66 nu weer bezig wie intern die roddel over drankgebruik Remkes gespind heeft en vindt de CU dat ook een ernstig ding. Hoekstra als CDA leider verder onder druk door deze affaire. een CU die nu weer mee mag doen zal zijn hakken in het zand zetten om voor hun belangrijke items uit het vuur te slepen, en dat geldt ook voor een D66 qua verkiezingswinst het omdat ze PvdA en GL zagen geblokkeerd worden door VVD (met CDA samen) als progressieve deelnemers aan komend kabinet. De onderlinge verhoudingen zijn slechter dan tijdens voor de val van die kabinet.

                                Een kaag die ontslag heeft genomen als minister en een zelfde kabinet die ontslag heeft genomen, aantal bewindslieden vertrokken, ontslagen of bedenkelijke rol gespeeld. Het wordt en blijft een zware dobber om met dit stel weer er uit zien te komen.

                                Comment


                                • er komt in ieder geval geen Islamitische partij in het kabinet: https://www.ad.nl/binnenland/islampa...rden~a982f90b/

                                  Comment


                                  • https://www.ad.nl/politiek/remkes-en...sduo~ac730265/

                                    Comment


                                    • Remkes is in mijn ogen net als Wopketje ook een goede christelijke politicus, alleen veel zuiniger.!.

                                      Meneer Remkes heeft geen brood op de plank nodig.. hij is al heel tevreden met een fles wijn.. of een fles oude Jenever op de tafel.. Oh, het maak nie uit!

                                      Hij moest toen het hele weekend in dit trieste landhuisje werken.. pfff .. En zo zegende hij de saaie zondag..


                                      ’Beschuldiging Remkes onfatsoenlijk’ | Wat U Zegt | Telegraaf.nl

                                      Comment


                                      • https://www.ad.nl/binnenland/rechter...ozen~a28c4c3d/

                                        Rechters zaten fout in toeslagenaffaire: 'Steevast kant Belastingdienst gekozen’


                                        RAPPORTRechters hebben in de toeslagenaffaire het overgrote deel van de ouders in de kou laten staan en leden aan juridische tunnelvisie. Dat blijkt uit een zeer kritisch rapport van de beroepsgroep zelf over die affaire. Bestuursrechters moeten de kant van gewone burgers durven kiezen, is de conclusie van de onderzoekers.

                                        De Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag riep rechters vorig jaar op bij zichzelf te rade te gaan. Zij hadden jarenlang steevast de kant van de Belastingdienst gekozen in de toeslagenaffaire.

                                        Daarmee leverden de rechters ‘een wezenlijke bijdrage aan het in stand houden van de spijkerharde uitvoering van de regelgeving van de kinderopvangtoeslag’. Ruim 35.000 ouders raakten daardoor ernstig in de problemen of zelfs financieel aan de grond.

                                        Een commissie van bestuursrechters en juridische experts onder leiding van rechter Jan van Catsburg (rechtbank Midden-Nederland) heeft afgelopen halfjaar gehoor gegeven aan de oproep.

                                        ‘Alles of niets’ uitleg


                                        Deze Werkgroep Reflectie Toeslagenaffaire Rechtbanken heeft alle 16.753 kinderopvangtoeslagenzaken doorgelicht die tussen 2010 en 2019 bij bestuursrechters in Nederland binnenkwamen. Voor het onderzoek werd met 108 bestuursrechters en juridisch medewerkers gesproken, alsook met met gedupeerde ouders en de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst.

                                        De conclusies liegen er niet om, blijkt uit het eindrapport Recht vinden bij de Rechtbank dat in handen is van deze krant: De meerderheid van de rechters volgde de ‘alles of niets’-uitleg van de regels door de Raad van State. Ouders moesten daarbij zelfs bij minimale fouten alle kinderopvangtoeslag - soms tienduizenden euro’s of meer - terugstorten aan de Belastingdienst.



                                        Extreem voorbeeld


                                        In het rapport staat een extreem voorbeeld van ouders uit 2015 die hun hele voorschot van 27.554 euro moesten terugbetalen, omdat ze een bedrag van 77,32 euro niet hadden voldaan. ,,Een dergelijk openstaand bedrag is, hoe klein ook, gelet op de jurisprudentie van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, voldoende om de hele kinderopvangtoeslag terug te vorderen”, stelde de rechtbank Midden-Nederland.

                                        In slechts 23,2 procent van de zaken werden ouders uiteindelijk echt in het gelijk gesteld. Alleen de rechtbank Rotterdam is een tijd lang bewust tegen de jurisprudentie van de Raad van State ingegaan. Gedupeerde ouders haalden vervolgens in hoger beroep alsnog bakzeil.

                                        Dat is mede de reden waarom veel rechters de ouders tegen hun gevoel in ongelijk gaven: ,,Bestuursrechters wilden ouders niet blij maken met een dooie mus.”

                                        Onevenredige negatieve effecten


                                        Dat moet voortaan anders, adviseert de Werkgroep Reflectie Toeslagenaffaire Rechtbanken, met name als voor burgers onevenredige negatieve effecten dreigen. ,,In die gevallen zouden zij meer gewicht moeten toekennen aan de rechtsbescherming van het individu.” Hiervoor moeten rechters zich echter beduidend beter inleven in die burger dan nu en relevante feiten actief onderzoeken.

                                        Magistraten moeten binnen de wettelijke mogelijkheden bovendien meer hun best doen om burgers tegemoet te komen. De rechtbank Den Haag probeerde dat wél en kreeg af en toe wat gedaan bij de Belastingdienst. Rechters moeten daarnaast meer op hun eigen rechtsgevoel durven afgaan. ,,Als jurisprudentie van de hogerberoepsrechter daar weinig ruimte voor lijkt te geven, is dat geen reden daarvan af te zien.”

                                        Eerste van serie rapporten


                                        De Raad voor de Rechtspraak bevestigt dat het rapport eind volgende week verschijnt, maar wil niet inhoudelijk daarop vooruit lopen. Bestuursrechters zijn overigens niet de enigen die de hand in eigen boezem steken. Er volgen ook nog evaluaties van de Afdeling Bestuursrecht van de Raad van State en van de Orde van Advocaten. Tenslotte doet ook de Raad voor Europa mede naar aanleiding van de toeslagenaffaire onderzoek naar de Nederlandse rechtsstaat.

                                        De werkgroep besluit het rapport met diverse aanbevelingen. Zo zijn rechtbanken te veel losstaande eilanden, die beter met elkaar moeten communiceren. Ook is er nauwelijks communicatie met hogere rechters, zodat veel onvrede verborgen bleef. ,,Hoewel de onvrede over de kinderopvangtoeslagzaken in alle rechtbanken speelde, hebben rechtbanken elkaar daarover niet opgezocht.”

                                        Vaak sprake van misbruik


                                        De werkgroep voert ook verzachtende omstandigheden aan. Volgens rechtbanken was in de eerste serie kinderopvangtoeslagzaken wel degelijk relatief vaak sprake van misbruik door de ouders. Velen zagen daardoor later geen reden meer om te twijfelen aan de lezing van de fiscus.


                                        Rechters stelden verder tegenover de werkgroep niet gespecialiseerd te zijn in kinderopvangtoeslagzaken. ,,De zaken vormen maar een beperkt deel van de werkvoorraad.” Ze werden ook zelden besproken in een vakinhoudelijk overleg. Ook werden de meeste zaken door enkele rechters beoordeeld in plaats van meerdere rechters tegelijk. Daardoor werden ze minder onderling besproken.

                                        Geen recht op rechtsbijstand


                                        Doordat de Belastingdienst zijn besluiten bovendien vaak in talloze deelbesluiten opknipte, hadden rechters bij de meeste rechtbanken ’geen zicht op de gevolgen voor individuele burgers’.

                                        Wat ook niet meehielp is dat veel ouders zonder advocaat of rechtsbijstand procedeerden. Bij bezwaarprocedures in toeslagenzaken bestaat namelijk geen recht op rechtsbijstand. ,,Uit ons onderzoek blijkt dat rechters het ontbreken van rechtsbijstand als tekort hebben ervaren voor een goede procesvoering.”



                                        Confronterend


                                        Het reflecteren op hun eigen werk is de Werkgroep Reflectie niet in de koude kleren gaan zitten. ,,Wij hebben het terugkijken soms als confronterend ervaren, vooral in de ontmoeting met gedupeerde ouders die ons vertelden over de gevolgen van de toeslagenaffaire voor hun persoonlijke leven.”

                                        De ouders kwamen in die gesprekken ook met adviezen aan bestuursrechters. ,,Wees als rechter meer mens. Houd rekening met de persoon die voor je staat en probeer je in die persoon te verplaatsen.” Een andere les: ,,Behandel ons niet als nummer, want iedere zaak is anders.”

                                        Ook moeten uitspraken in begrijpelijkere taal. Ook advocaten kwamen met aanbevelingen aan bestuursrechters. Rechtbanken moeten meer een eigen koers varen als zij vinden dat de rechtspraak van de Raad van State onjuist is. ,,Enkelen van hen constateerden dat rechtbanken steeds meer beslisten op de automatische piloot.”

                                        Comment


                                        • Als ze nou maar eens vaart maakten want dat doen ze totaal niet (zoals te verwachten viel). Het overgrote deel wacht nog steeds op compensatie. Gaies, dat kabinet Rutte. En maar bewust treuzelen.. en heel NL kijkt toe.

                                          Comment


                                          • en stemt erop, dus het volk krijgt de leiders die ze willen , dat is democratie

                                            Comment


                                            • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1966...te-als-premier

                                              Peiling: 39 procent wil Rutte als premier

                                              AMSTERDAM - Van alle kiezers wil 39 procent dat Mark Rutte premier wordt in een nieuw kabinet van VVD, CDA, D66 en CU. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

                                              VVD-stemmers worden het meest enthousiast van de gedachte aan Rutte IV (89%), maar van de D66’ers ziet slechts minder dan een kwart Rutte als de ideale aanvoerder (24%).



                                              In de wekelijkse zetelpeiling van De Hond verliest de VVD ten opzichte van vorige week 2 zetels. De partij van premier Rutte staat op 34 zetels, hetzelfde aantal als bij de verkiezingen in maart werd behaald.

                                              De rechtse partijen hebben een klein windje mee in de peiling. FVD staat nu met 7 op de hoogste score sinds kort na de verkiezingen. De PVV staat ook op een klein winstje, terwijl JA21 weer teruggaat van 6 naar 5 zetels (2 zetels winst). BBB blijft er sterk voor staan met 7 zetels.

                                              Op links heeft de PvdD nu 8 (virtuele) zetels en is daarmee vrijwel net zo groot als SP en GroenLinks en groter dan ChristenUnie en CDA.

                                              Van de coalitiepartijen hebben CDA en D66 de grootste verliezen geleden ten opzichte van de verkiezingsuitslag. De Hond peilt voor de christendemocraten nu 5 zetels (-10), en voor D66 17 zetels (-7).

                                              Vooral het CDA heeft veel last van ’weglopers’. Nog slechts 35% van de CDA-stemmers zou dat nu opnieuw doen.

                                              Comment


                                              • 'Van alle kiezers wil 39 procent dat Mark Rutte premier wordt in een nieuw kabinet .....' Poeh hey..in mijn ogen dat is ronduit vreemd. Is de Nederlander zo vergevingsgezind??

                                                Comment


                                                • logisch omdat de alternatieven nog erger zijn, of zie jij graag Kaag of Hoekstra?

                                                  Comment


                                                  • Ik ben zelf lid van dat panel, en als ik mij niet vergis werd ons de vraag voorgelegd of het acceptabel is als Rutte weer premier wordt in een kabinet van VVD, CDA, D66 en CU. Iets acceptabel vinden en iets willen zijn voor mij wel verschillende dingen.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X