Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nederlands voetbal topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ajax kiest de 40 jarige Pasveer als 1e keeper😂

    Comment


    • Mijn club Ajax wil Eriksen huren van Manchester Utd

      Henderson wordt aanvoerder

      Comment


      • ze hebben geld nodig dus Pasveer de goal in en die Ruli verkopen voor 20 miljoen aan Chelsea

        Comment


        • Waarschijnlijk bedoel je Ramaj.

          Comment


          • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...-heracles.html

            FC Utrecht presenteert nieuwe doelman na geruchtmakende breuk met Heracles

            Michael Brouwer heeft een nieuwe club gevonden in de Eredivisie. Na zijn opmerkelijke breuk met Heracles Almelo gaat hij aan de slag bij FC Utrecht, waar hij tweede doelman wordt.

            Brouwer (31) was transfervrij, nadat zijn contract bij Heracles aan de vooravond van zijn dertiende seizoen in Almelose dienst werd ontbonden. De club wilde hem geen contract voor onbepaalde tijd aanbieden, terwijl dat volgens de regelgeving wel moest. Brouwer mocht vervolgens uitkijken naar een nieuwe club. Dat is FC Utrecht geworden. Hij tekent voor twee jaar.

            "Ik woon hier in de buurt, dus dat scheelt al heel veel", reageert Brouwer op de Utrecht-site. "Ik ben hier als klein kind ook vaak geweest om naar wedstrijden te kijken. Dan heb je sowieso al wat gevoel bij deze club. Dit is een grote club, het niveau is hoog en er zit veel kwaliteit in de selectie. Voor mij is FC Utrecht een mooie uitdaging om te laten zien wat ik kan en daar heb ik heel veel zin in."


            Brouwer, die vorig seizoen geen competitiewedstrijd van Heracles miste, wordt in de Domstad de stand-in van Vasilios Barkas. Hij is de opvolger van Mattijs Branderhorst, die is overgestapt naar Fortuna Sittard.

            Comment


            • https://www.voetbalzone.nl/nieuws/mi...verkoop/437667

              ‘Mislintat-flop’ wint vertrouwen van Farioli: Ajax-trainer blokkeert verkoop Carlos Forbs

              Carlos Forbs hoeft deze zomer niet meer te vertrekken bij Ajax. Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdagochtend. Trainer Francesco Farioli is onder de indruk geraakt van de vleugelspits, en ziet in Forbs zelfs 'een unieke selectiespeler'. De twintigjarige Portugees kan tegen FK Vojvodina dan ook rekenen op een basisplaats.

              Voor Farioli’s entree leek Forbs’ toekomst in Amsterdam er nog somber uit te zien. De aanvaller, vorig seizoen voor veertien miljoen euro aangetrokken door voormalig td Sven Mislintat, schitterde in zijn debuutjaar vooral in ongeluk en viel meer op door zijn gebrekkige balcontrole dan zijn aanvallende bijdragen.

              Nu lijkt het tij volledig gekeerd. Faroli waardeert Forbs om zijn snelheid en diepte, en met die wapens groeide de linkspoot uit tot gedeeld topscorer van de voorbereiding. Zowel tegen STVV (4-0) als tegen Olympiacos (1-0) kwam Forbs tot scoren.

              Daarom lijkt de Portugees jeugdinternational in ieder geval nog een half jaar de kans te krijgen in de Johan Cruijff ArenA. Ajax wil menig ander Mislintat-aankoop graag slijten.

              Zo proberen de Amsterdammers Josip Sutalo, die 20,5 miljoen kostte, uit alle macht te verkopen, maar houdt de Kroaat een transfer zelf tegen. Sutalo zei al nee tegen onder meer AFC Bournemouth, Lazio, AS Roma, Fiorentina en Farioli’s oude club OGC Nice, aldus Voetbal International.

              Ook Diant Ramaj, vorig seizoen nog een zekerheidje, lijkt op weg naar de uitgan. Farioli geeft de voorkeur aan Remko Pasveer als eerste keeper, iets waar Ramaj niet mee kan leven. Onder meer Chelsea en Manchester City en nog enkele clubs uit LaLiga en de Premier League zouden de situatie nauwlettend in de gaten houden.

              Voor Forbs ziet de boel er rooskleuriger uit. Hij lijkt tijdens de eerste officiële wedstrijd van het seizoen te starten als linker aanvaller, naast spits Chuba Akpom en rechtsbuiten Steven Berghuis. Aanwinst Bertrand Traoré is er donderdag nog niet bij. Het papierwerk inzake de Burkinees moet nog worden afgerond.

              Comment


              • https://www.telegraaf.nl/sport/11363...ncesco-farioli

                Nou matige vertoning, moet nog veel gebeuren bij Ajax

                Comment


                • GA Eagles - SK Brann 0-0

                  Comment


                  • Sam Lammers voor 2,5 miljoen plus bonussen en hoog salaris naar FC Twente wat liep te mekken dat ze de salarissen en transfersommen van FC Utrecht niet konden volgen, wat een onzin, ze besteden meer aan transfersommen en salarissen dan FC Utrecht en hun begroting is 10 miljoen hoger. FC Fraude

                    Comment


                    • Francesco Farioli heeft de bezem door de selectie van Ajax gehaald. Dat meldt De Telegraaf. Silvano Vos, Owen Wijndal, Borna Sosa en Benjamin Tahirovic hebben te horen gekregen dat er deze week op de trainingen van het eerste elftal geen plaats voor ze is.

                      Vos, Wijndal, Sosa en Tahirovic trainen voorlopig mee met Jong Ajax. Het viertal zal niet mee afreizen met Ajax naar Servië voor het duel met Vojvodina in de voorronde van de Europa League van donderdag. Alle vier mogen ze vertrekken. Farioli haalt de bezem door de selectie, omdat deze na de terugkeer van Brian Brobbey en Steven Bergwijn veel te groot is geworden.

                      Comment


                      • Eriksen niet naar Ajax

                        Comment


                        • Geruchten over interesse Liverpool in Veerman van PSV

                          Comment


                          • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...ertrekken.html


                            'Selectie Ajax volledig op de schop: ook ander drietal lijkt te mogen vertrekken'

                            In navolging van Owen Wijndal, Borna Sosa, Silvano Vos en Benjamin Tahirovic lijkt er ook geen plek meer bij Ajax voor Gaston Ávila, Jakov Medic en Chuba Akpom. Dat meldt Het Parool.

                            Francesco Farioli en co. hebben besloten dat voor Wijndal, Sosa, Vos en Tahirovic geen plaats meer is bij Ajax 1. Volgens Het Parool gaat het om een tijdelijke maatregel. 'Maar er gaat een duidelijk signaal vanuit. Ajax wil dat de spelers vertrekken', klinkt het.

                            De verkoop van meerdere spelers is op sportief en financieel gebied noodzakelijk. De Amsterdammers moeten zo'n twintig miljoen euro bezuinigen op de voetbaltak en sportief gezien vormden er zich problemen op de training. 'Wanneer Farioli op de training elf tegen elf speelt, zit de bank vol met wisselspelers. Daarnaast is het verkopen van spelers nodig om zelf spelers aan te kunnen trekken.'

                            Naast het eerder genoemde viertal is er volgens Het Parool dus ook geen plek meer voor Ávila, Medić en Akpom. Een vertrek van dat drietal hangt al langer in de lucht. Vanwege zijn knieblessure zal Ávila deze zomer zeer waarschijnlijk niet verkocht worden. Medić is zich ervan bewust dat hij geen basisplaats af zal dwingen bij Ajax. Akpom gaf al vaker aan dat hij niet weer een heel seizoen op de bank wil zitten als tweede spits. Met de aanwezigheid van Brian Brobbey lijkt een vertrek onvermijdelijk. Zeker als de Amsterdammers Wout Weghorst nog weten te strikken.

                            Volgens Het Parool is het 'ontmoedigingsbeleid' van Alex Kroes en co. een gevolg van de 'wankelende technische koers' van de afgelopen jaren. Zo werden er intern kanttekeningen geplaatst bij de sportieve en mentale kwaliteit van Wijndal, maar toch beslooten Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra om de linksback van AZ over te nemen. Ondanks een negatief oordeel van de scouting over linksback Sosa en middenvelder Tahirović trok technisch directeur Sven Mislintat het duo toch aan en ook middenvelder Vos kreeg een contractverlenging van de veelbesproken Duitser.

                            Comment


                            • Mooi nieuws ex Feyenoordspeler Jean Paul Boetius heeft vd 2e keer kanker overwonnen en is weer schoon verklaard.

                              Comment


                              • Ajax door, GA Eagles niet door in Europa

                                Comment


                                • Feyenoord schijnt een toptalent a la Messi gehuurd te hebben.

                                  Comment


                                  • Vitesse lijkt gered

                                    Comment


                                    • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...komt~a588af40/


                                      PREMIUMBorna Sosa, Benjamin Tahirovic, Josip Sutalo en Owen Wijndal (vlnr). © Pro Shots / Shane Winsser / Pro Shots / Niels Boersema

                                      Ajax raakt spelers die in uitpuilende etalage staan nog niet kwijt: dit is hoe dat komt


                                      De grote uitverkoop waar Ajax op mikt om de selectie te kunnen versterken, heeft ook in aanloop naar het tweeluik met Panathinaikos geen vorm gekregen. Zes redenen waarom de Amsterdamse etalage nog altijd uitpuilt.

                                      Trage marktwerking


                                      Welke dealmaker je in de voetballerij ook spreekt, allemaal constateren ze dat de markt nog moet losbarsten. Clubs wilden deze zomer eerst het EK afwachten om doelwitten of vraagprijzen beter te kunnen vaststellen. Zo hoopte Ajax - tevergeefs - op een ijzersterk toernooi van Josip Sutalo, Borna Sosa en Steven Bergwijn.

                                      Vervolgens is het topsegment aan zet, zodat miljoenen naar beneden kunnen druppelen. Zo heeft Lille een deel van de transfersom voor Manchester United-aankoop Leny Yoro in Heerenveen uitgegeven aan Ousmane Sahraoui. Ajax is inmiddels een treetje gezakt in de keten nu het minder exceptionele talenten in de verkoop heeft. Grootmachten als Manchester City, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Barcelona en Real Madrid hielden de hand echter nog op de knip, waardoor het geld ook moeizamer richting Amsterdam rolt.

                                      Geen aansprekende clubs


                                      Ook Bologna ontving een flinke zak geld van Manchester United. Na de verkoop van Joshua Zirkzee wil de Italiaanse Champions League-deelnemer een centrale verdediger halen. Daarvoor is Sutalo in beeld. De Kroaat staat er niet om te springen. Hij knalt liever met Ajax omhoog, zoals ook Jerdy Schouten vorig jaar PSV vanaf Bologna als opstap zag.

                                      Zo ziet technisch directeur Alex Kroes meer spelers hun onverwachte Amsterdamse droom niet na een jaar willen opgeven voor de eerste de beste geïnteresseerde club. Daar komt sneller verandering in als een overbodige speler tussen de beloften constateert dat de deur naar het eerste elftal potdicht zit. Benjamin Tahirovic, Silvano Vos, Owen Wijndal en Sosa waren de eersten die werden teruggezet en zij zullen niet de laatsten zijn.

                                      Hoge vraagprijzen


                                      Over Sosa gesproken, er is best wat belangstelling voor hem uit topcompetities. Ajax wil het verlies op hem zoveel mogelijk beperken en de betaalde acht miljoen euro het liefst voor hem krijgen. Er is alleen geen club die dat voor Sosa over heeft. Zeker niet na een seizoen waarin hij amper imponeerde.

                                      Kapers op de kust stellen dan bijvoorbeeld een huurdeal voor met koopoptie. Als Sosa dan alsnog rendeert, is hij de acht miljoen wel waard, hetgeen gebeurde met Georges Mikautadze (Metz) en Francisco Conceição (Porto). Het bezuinigende Ajax wil alleen snel en veel geld verdienen. Daar passen niet te veel huurdeals bij.

                                      Onderhandelingspositie


                                      Kroes sprak al uit voor honderd miljoen spelers te moeten verkopen om dertig miljoen in de selectie te kunnen pompen. Van die verzwakte financiële positie denken geïnteresseerde clubs te kunnen profiteren. Hoe langer zij wachten, hoe hoger de nood voor Kroes wordt om spelers van de hand te doen en dus ook de vraagprijs te laten zakken. Ajax heeft er immers ook weinig aan om Sosa of Tahirovic een vorstelijk salaris te blijven betalen als ze tussen de beloften lopen. Dat maakt dat het venijn in de staart van de transferperiode zit.

                                      Uitstellen


                                      Waarom de verkopen ook uitblijven, is omdat spelers nog altijd kansen ruiken om door te breken in Amsterdam. Neem Branco van den Boomen, die ook al weg had gekund. Nadat de topscorer van de voorbereiding Ajax naar twee zeges tegen FK Vojvodina had geleid, legde hij uit: ,,Ajax komt voor mij maar één keer voorbij.”

                                      Liever knokte Van den Boomen nog een paar weken door. Inmiddels is de middenvelder dicht bij een basisplaats. Mocht hij eind augustus weinig perspectief zien, kan hij alsnog vertrekken. Daarom vinden veel transfers laat plaats. Reserves houden vaak tot de eerste competitieduels goede hoop op een basisplaats.

                                      Salarissen


                                      Last but not least: de contracten van een aantal Ajax-spelers. Vorig jaar tekende een hele groep onbekende aankopen voor vijf jaar. Daar hoorde voor hen ook een droomsalaris bij. Neem Jakov Medic, die meer wil spelen maar daarvoor bij geïnteresseerde clubs met minder salaris of een kortere contractduur genoegen moet nemen. Dan nog maar even wachten.

                                      Comment


                                      • Wout weghorst zou toch de nieuwe spits van Ajax moeten worden. Bergwijn kan naar Engeland.

                                        Comment


                                        • Ajax knap met 0-1 gewomnen van Panathinaikos, goal Berghuis.

                                          Comment


                                          • FC Utrecht verkoopt plots de half jaar geleden Deense flankspeler Okkels voor ca. 2 miljoen Euro en doorverkooppercentages aan Preston. Okkels viel tegen en heeft nu 2 andere spelers voor zich.

                                            Comment


                                            • PSV wint gemakkelijk met 5-1 van RKC, Feyenoord verslikt zich thuis tegen promovendus Willem II. Twente wint uit bij NEC, de top 3 van vorig seizoen is gestart.

                                              Comment


                                              • En AZ wint ook, de top 4 van vorig seizoen is gestart.

                                                Comment


                                                • Jeetje was Ajax 5e geworden...

                                                  Comment


                                                  • Dit jaar beter.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X