Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Olympische Spelen 2024 Parijs

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bol helaas brons, ze moet getroost worden door haar ouders

    Comment


    • https://www.ad.nl/olympische-spelen/...-dit~a2603d6b/

      'Bronzen' Femke Bol in tranen na mislukte race: ‘Ik ben echt veel beter dan dit’


      MET VIDEOFemke Bol heeft in de finale van de 400 meter horden in Parijs genoegen moeten nemen met brons. In het langverwachte duel met titelverdediger Sydney McLaughlin-Levrone stond er geen maat op de Amerikaanse, die haar eigen wereldrecord bovendien aanscherpte naar 50,37. Ook Anna Cockrell was sneller dan de ontgoochelde Nederlandse. ,,Ik snap het echt niet, de verzuring sloeg gewoon toe.”

      In een tot de nok toe gevuld Stade de France was het vanavond eindelijk tijd voor het grote duel waarnaar al zolang werd verlangd en uitgekeken. Was Femke Bol dit keer wél opgewassen tegen het loopgeweld van regerend olympisch kampioen Sydney McLaughlin-Levrone, de grote Amerikaanse concurrente die ze in het verleden pas twee keer tegenkwam? Alle ogen van de atletiekwereld waren vanavond gericht op de finale van de 400 meter horden.

      ,,Ik heb geen idee wat de uitkomst zal zijn van de finale”, zei regerend wereldkampioen Bol nadat ze zich, net als McLaughlin, soepeltjes had geplaatst voor de eindstrijd. ,,Ik ga er alles aan doen om zo goed mogelijk te zijn en de laatste 100 meter nog in de buurt van haar te lopen en dan zien we wel. Ik hoop dat ik de scherpte, de adrenaline van de Spelen én het tegen haar lopen kan gebruiken.”

      Femke Bol is vol ongeloof na de finale van de 400 meter horden. © Pim Ras Fotografie

      Bol niet in de buurt van goud


      In de olympische finale moest Bol haar grote concurrente McLaughlin in de tweede helft van de race laten gaan. Op de laatste honderd meter had de Nederlandse het zelfs zo zwaar, dat ook Anna Cockrell nog onderdoor kwam. Bol kwam als derde over de streep in een tijd van 52,15, achter de Amerikanen Cockrell (51,87) en McLaughlin (50,37). Voor laatstgenoemde betekende dat een aanscherping van het eigen wereldrecord, dat stond op 50,65.

      Vijf dagen na haar sensationele eindsprint en het goud op de 4x400 meter estafette, kon Bol zodoende niet overtuigen in de individuele hordenfinale. De Amersfoortse atletiekvedette had zelf overduidelijk ook meer verwacht van de finale, waaraan ze net als in Tokio brons overhield. Na afloop moest Bol getroost worden.

      ,,Ik snap het echt niet, de verzuring sloeg gewoon toe. Ik ben zo goed in vorm en voel me zó sterk...", begint Bol bij de NOS aan haar analyse, een kwartier na de finale nog altijd vol ongeloof. ,,Na 250 meter ging het gewoon niet meer. Het was een extra klap dat er nog iemand over me heen kwam, dat had ik niet verwacht. Ik baal hier gewoon heel erg van. Ik kom hier voor m'n beste race en loop m'n slechtste. Ik weet dat ik veel beter ben dan dit. Dat is echt heel vervelend.”

      Bol moest tegen de ongenaakbare McLaughlin ook wel risico's nemen. ,,Ik wist dat ik harder moest starten dan ooit. Dat kan betekenen dat je ‘doodgaat', maar dat is het plan. Ik wilde de race lopen en alles geven wat ik heb. Dat heb ik gedaan, maar niet op een slimme manier. Ik snap het niet. Op het einde raakte ik ook nog uit mijn focus toen Anna voorbij kwam, dat is een fout van mij. Maar gelukkig word ik niet óók nog vierde. Zelfs met een slechte race pak ik nog brons, dat had ik een paar jaar geleden ook niet kunnen zeggen.”
      © Pim Ras Fotografie

      Comment


      • Ja ze verzuurde compleet, wat kan sport dan wreed zijn.

        Comment


        • https://www.telegraaf.nl/sport/16098...-op-voor-brons

          OLYMPISCHE SPELEN 2024
          Olympische Spelen LIVE: Harry Lavreysen naar finale, Jeffrey Hoogland verliest en gaat op voor brons

          Ook vandaag volop medaillekansen voor de Nederlandse atleten op de Olympische Spelen in Parijs! Met een overvol programma valt er van alles te volgen deze vrijdag.

          © ANP/HH

          De fenomenale Harrie Lavreysen krijgt een handje van Jack Carlin.

          Comment


          • Originally posted by rienisgeil View Post
            Ja ze verzuurde compleet, wat kan sport dan wreed zijn.
            Ze moet dus haar training eens evalueren en conclusies trekken? Ik vind brons ook verrekte knap hoor..

            Comment


            • Het tweede goud voor Harry Lavreysen en brons voor de dames op de madison.

              Comment


              • Brons voor Sifan Hassan en goud voor de hockeydames na shoot-outs.

                Comment


                • Onverwacht al uitgeschakeld bij breakdance waar goud verwacht werd. Hoogland grijpt naast zilver en brons.

                  Comment


                  • Brons voor de waterpolodames!

                    Comment


                    • In één woord; bloedstollend!!

                      Comment


                      • Weer een aantal zwemmers ziek door het vuile Seine water....

                        Comment


                        • Zolang het bij spuitpoep blijft kunnen ze blij wezen.. ORS erin en klaar.. Ik bedoel, zolang ze geen rare ziektes oplopen....
                          Last edited by vuurwants; 10-08-2024, 17:32.

                          Comment


                          • Zilver voor de estafettedames en een bronzen medaille bij het synchroonzwemmen!
                            Last edited by Paulus2; 10-08-2024, 21:25.

                            Comment


                            • En goud voor Sifan Hassan!

                              Comment


                              • https://www.telegraaf.nl/sport/11427...lende-eindfase

                                OLYMPISCHE SPELEN 2024



                                Hassan onder toeziend oog van premier Dick Schoof ’for minister-president’

                                Historisch! Sifan Hassan bemachtigt olympisch goud op de marathon na bloedstollende eindfase

                                Onder het toeziend oog van niemand minder dan fan en premier Dick Schoof heeft Sifan Hassan olympische goud gewonnen op de marathon. In een slotkilometer met vier sprintte ze op machtige wijze naar de overwinning, waarmee ze een unieke trilogie completeerde. Na 2 uur, 22 minuten en 55 seconden (een olympisch record) kon ze haar handen in de lucht steken.

                                © ANP/HH

                                Sifan Hassan.




                                Hassan pakte eerder deze Olympische Spelen al twee keer brons op de 5 en 10 kilometer, maar de marathon was haar hoofddoel. Op die andere twee afstanden had ze immers al goud gewonnen in Tokio, waar ze ook nog brons pakte op de 1500. Nu wilde ze de hattrick compleet maken en dat deed ze met verve.

                                Vroege uitvallers




                                Zondagmorgen in een warm Parijs liet ze zien dat ze dat kon. Even na acht uur in de ochtend klonk het startsignaal van de marathon voor vrouwen. Vanuit het vertrek haakten de eerste loopsters al af bij het peloton, terwijl de Australische Sinead Diver (47) na iets meer dan een kilometer al langs de kant stond.

                                Hassan liet zich ondertussen niet gek maken. De Nederlandse loopster reageerde niet op speldenprikjes en liet ook wel eens een gaatje vallen. Op de steilste heuvel van het parcours, van kilometer 28 tot 29, leek ze wel echt de rol te moeten lossen. Maar Hassan repareerde de achterstand razendsnel in de afdaling.

                                Met Hellen Obiri, Tigist Assefa, Amane Beriso Shankule en Sharon Lokedi ging Hassan daarna de slotfase in. Hassan troefde vervolgens haar concurrenten af na een zwaarbevochten sprint met Assefa. In een smal stukje van de laatste hectometers was er nog wat ellebogenwerk, maar Hassan toonde zich de snelste. Haar derde goud ooit en haar derde medaille van deze Spelen. Obiri behaalde het brons.

                                Anne Luijten, de tweede Nederlandse in het veld, finishte als vijftigste in 2.33.42.
                                Onmenselijke missie



                                Hassan liet zich voor haar bijna onmenselijke missie in Parijs ook inspireren door de Tsjechische hardlooplegende Emil Zatopek, die op de Spelen van Helsinki in 1952 zelfs goud won op de drie afstanden. Toen ze jaren geleden oude filmpjes van hem zag, nestelde het idee zich al in haar hoofd.



                                Eigenlijk vindt ze haar prestatie beter dan die van Zatopek. Die had veel meer rust tussen de 10.000 meter en de marathon en bovendien was de concurrentie destijds minder groot. „Ik denk dat het voor mij moeilijker wordt. Dit is een andere tijd, atleten zijn veel beter getraind en ik moet het op alle afstanden opnemen tegen wereldrecordhouders.”



                                Hassan debuteerde in april 2023 in de marathon van Londen en won meteen. Vorig najaar soleerde ze naar de winst in de marathon van Chicago in de tweede tijd ooit: 2.13.44.

                                Comment


                                • En het 3e goud voor Harry Lavreysen!
                                  Last edited by Paulus2; 11-08-2024, 13:45.

                                  Comment


                                  • Originally posted by Trevor Horny View Post
                                    En ook weer die grootspraak vooraf als Nedeeland zijnde met wat we zouden gaan halen qua medailles, tot nu toe 0 en gaat alles fout
                                    Wat een tegenvaller, "slechts" 6e, 15 gouden medailles en totaal 34.

                                    Comment


                                    • Sporters kijken individueel en aantal waren niet happy en vielen tegen, en daar stonden ook weer verrassingen tegenover. Verder is het grappig dat we nu soorr wij gevoel krijgen bij vele b of c sporten die we normaal amper kijken.

                                      Comment


                                      • https://www.ad.nl/olympische-spelen/...-pak~acf0963f/


                                        Tom Cruise kwam als actieheld tevoorschijn bij de sluitceremonie van de Olympische Spelen in Parijs. © Reuters

                                        Tom Cruise duikt van top stadion naar beneden bij slot Spelen en Snoop Dogg steelt de show met pak


                                        Hollywoodster Tom Cruise heeft zondagavond zijn langverwachte stunt uitgevoerd bij de sluitceremonie van de Olympische Spelen. Hij dook eerst vanaf de top van het Stade de France naar beneden, om daarna in Mission: Impossible-stijl de olympische vlag per motor en vliegtuig naar Los Angeles te brengen, waar de volgende Spelen in 2028 plaatsvinden. Daar stal rapper Snoop Dogg de show.

                                        Cruise (62) verscheen ineens in beeld nadat zangeres H.E.R. het Amerikaanse volkslied had gezongen. Aan een kabel dook hij naar beneden, waarna hij de zojuist aan Amerika overgedragen vlag pakte en per motor het stadion verliet. Vervolgens werd een vooraf opgenomen video ingestart waarin hij met de motor een vliegtuig richting de VS in reed. Eenmaal bij zijn bestemming dook hij eruit. Om het af te maken bevestigde hij de olympische ringen aan het beroemde Hollywood-logo.

                                        Tom Cruise dook aan een kabel naar beneden. © Reuters
                                        Cruise reed met een motor door het publiek. © Reuters

                                        Snoops pak


                                        Na enkele Franse artiesten eerder op de avond was het daarna de beurt aan acts die een band hebben met Los Angeles, met optredens die eerder zijn opgenomen op het Amerikaanse strand. Billie Eilish (22) is er geboren en de band Red Hot Chili Peppers is er opgericht.

                                        Het meest opvallende optreden was van Snoop Dogg, die de afgelopen weken bij de Spelen was en ogenschijnlijk de tijd van zijn leven had. Compleet met sexy danseres en speciale olympische outfit rapte hij onder meer Drop it like it’s hot.

                                        Snoop Dogg bij de afsluiting van de Spelen. © NOS

                                        Medaille voor Sifan


                                        Bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen vorige maand waren de ogen vooral gericht op Céline Dion (56). De Canadese zangeres lijdt aan het stiff-personsyndroom, een zeldzame neurologische aandoening die het zenuwstelsel aantast en waardoor patiënten last kunnen krijgen van stijfheid en spierspasmen. Ze had al een tijd niet opgetreden, maar maakte een glorieuze comeback.



                                        Snoop Dogg stal de show bij de sluiting van de Spelen. © NOS

                                        Nederland verzamelde deze Spelen in totaal 34 medailles: 15 keer goud, 7 keer zilver en 12 keer brons. Dat is een record voor ons land. In het medailleklassement van de Spelen 2024 eindigen we als zesde. De vlagdragers namens Nederland bij de sluitingsceremonie zondagavond waren hardloopster Femke Bol (🥇🥉🥈) en wielrenner Harrie Lavreysen (🥇🥇🥇). Tijdens de ceremonie werden nog de laatste medailles uitgereikt, waaronder de gouden plak voor de marathon van Sifan Hassan.

                                        Comment


                                        • Tja...https://www.rtl.nl/nieuws/sport/arti...len-snel-kapot

                                          Comment


                                          • En nu over 4 jaar weer naar LA!😃

                                            Comment


                                            • https://sportnieuws.nl/zwemmen/nieuw....google.com%2F

                                              Ja die Seine waa geen succes.

                                              Comment

                                              Working...
                                              X