Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Olympische Spelen 2024 Parijs

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • het beste moet nog komen normaliter, want die estafette waren ze niet favoriet, echter over goud kan je niet heen, ze huppelde net al simpel door de series van de hordenloop

    Comment


    • Marianne Vos pakt op haar 37e nog ff zilver met dames wielrennen

      Comment


      • Verwachte medailles voor Team NL naar beneden bijgesteld

        Comment


        • koningsnummer 100 m hardlopen mannen geweldig! beslist op 5/1000e van een seconde voor de Amerikaanse showboy: Noah Lyes

          Comment


          • https://www.ad.nl/olympische-spelen/...elen~ab3ce8e2/


            Matthew Immers (links) met zijn veelbesproken ploeggenoot Steven van de Velde. © AFP

            Matthew Immers breekt voor de camera na exit met veelbesproken Steven van de Velde op Olympische Spelen


            Beachvolleyballers Matthew Immers en Steven van de Velde zijn klaar na een bewogen editie van de Olympische Spelen. De Nederlanders waren in de achtste finales kansloos tegen de Brazilianen Evandro Goncalves en Arthur Lanci: 21-16, 21-16. Na afloop was Immers in tranen na ‘een zwaar toernooi’.

            Om de deelname van Van de Velde in Parijs was veel te doen. De beachvolleyballer werd in 2016 door een Engelse rechtbank veroordeeld tot vier jaar cel voor seks met een 12-jarige in 2014. Door de leeftijd van het meisje gold het delict van Van de Velde, die toen zelf negentien was, in Groot-Brittannië als verkrachting, ongeacht of zij ermee had ingestemd of niet.

            Van de Velde verbleef in Parijs, na overleg met NOC*NSF, buiten het olympisch dorp om zoveel mogelijk rust te creëren. Ook praatte hij niet met journalisten. Immers kreeg wel veel vragen over zijn medespeler, net als de tegenstanders van het Nederlandse duo, en de beachvolleybalpartner brak dan ook voor de camera van de NOS toen hij werd gevraagd naar de afgelopen weken.

            ,,We verliezen hier gewoon kansloos, daar balen we enorm van”, stelde Immers alvorens hij ook gevraagd werd hoe hij de afgelopen weken beleefd had. ,,Het was emotioneel. We hebben gestreden, gevochten. We gaan nu genieten, want het was een heel zwaar toernooi met alle media-aandacht en het boegeroep van het publiek. Ik ben zó trots hoe we hebben gevochten”, zei Immers met betraande ogen.

            ,,Het boegeroep was niet leuk. Daar heb ik niet van genoten, maar van alles eromheen wel. Hier, met de Eiffeltoren op de achtergrond, hebben we alles gegeven. Dus daar heb ik toch wel van genoten”, zei Immers, die ‘supertrots’ is op hoe Van de Velde zich staande heeft gehouden. ,,We gaan samen door dus ik wil gewoon tegen hem zeggen: ga zo door en we gaan er tegenaan.”

            Comment


            • Hij heeft zijn straf uitgezeten toch? Dan lijkt me dat hoofdstuk klaar en dat boe-geroep nogal overbodig..

              Comment


              • Nou ja dat zie je bij pedofielen vaak niet als ze terugkeren in de maatschappij, vaak worden ze weggepest

                Comment


                • Marit Bouwmeester is voor de medalrace al zeker van goud.

                  Comment


                  • Nou ja dat zie je bij pedofielen vaak niet als ze terugkeren in de maatschappij, vaak worden ze weggepest

                    Comment


                    • https://www.telegraaf.nl/sport/74802...via-achterdeur

                      Zonder innovator aan de top van de roeibond wordt achteruitgang in de hand gewerkt
                      Opinie: ‘Grondlegger roeisucces weggepest en vertrekt via achterdeur’

                      Na de best denkbare voorbereiding heeft de Nederlandse roeiploeg op zeer indrukwekkende wijze huisgehouden op het water van Vaires-sur-Marne. Met vier keer goud, driemaal zilver en een bronzen medaille won de ploeg van algemeen bondscoach Eelco Meenhorst het olympische roeimedailleklassement van ’Parijs 2024’, vóór de traditionele grootmacht Groot-Brittannië. Een even ongelooflijke als bijzondere prestatie, aangezien het budget van de Britten driemaal zo hoog is.

                      © ANP/HH

                      Hessel Evertse (l.) in gesprek met de koninklijke familie.




                      In het verleden won Nederland nooit meer dan één gouden medaille, om de prestatie in het juiste perspectief te plaatsen. Hulde voor de atleten en het technisch kader, dat de voorwaardes creëerde voor de opmars van de vaderlandse roeivloot.

                      ’Onveilig teamklimaat’




                      Desondanks moet Hessel Evertse vertrekken. Na een ongekend pathetisch steekspel waarbij zelfs de troefkaart ’onveilig teamklimaat’ vals werd ingezet tegen de technisch directeur, moet Evertse het veld ruimen. In hoeverre en van waaruit het spel is gespeeld, wordt steeds meer duidelijk. Waarbij allengs de vraag moet worden gesteld of de hoge heren (en dames) van NOC*NSF een rol hebben gespeeld bij de eliminatie van Evertse.

                      De sportkoepel is de grootste sponsor van de KNRB en betaalt dus voor een groot deel het salaris van de ’td’. Natuurlijk is het simpel om te stellen dat Evertse de organisatie dermate goed heeft neergezet, dat hij zichzelf overbodig heeft gemaakt. Het was Evertse die de juiste kennis in huis haalde en de organisatie op de werkvloer van de topsportafdeling flink overhoop haalde. Hij trok met de ’wielrenners’ Jabik-Jan Bastiaans en Koen de Haan twee vooruitstrevende inspanningsfysiologen aan, haalde de topcoaches Francesco Fossi en Michelle Darvill in huis en bleek op velerlei gebieden innovatief. Naast coaches en ’krachttrainers’ zocht Evertse ook zijn heil bij chefs, diëtisten en data-experts. Alle kennis werd in huis gehaald. Of zoals Karolien Florijn het in Parijs verwoordde: „Eigenlijk hoeven wij alleen maar te roeien, alles is voor ons geregeld.”
                      Karolien Florijn zweert bij Hessel Evertse



                      Florijn en veel toproeiers zweren bij Evertse, die in 2013 overkwam van het watersportverbond. Dat hij via de achterdeur wordt weggemoffeld en hoogstwaarschijnlijk niet zal worden opgevolgd, is een slechte zaak, die verre van de schoonheidsprijs verdient. Zonder innovator aan de top zal consolidatie van succes een schier onmogelijke opgave zijn.

                      Comment


                      • Originally posted by winstonkomteraan View Post
                        koningsnummer 100 m hardlopen mannen geweldig! beslist op 5/1000e van een seconde voor de Amerikaanse showboy: Noah Lyes
                        ja dat blijft het belangrijkste atletiek nummer was geweldig

                        overigens wat Femke Bol deed was ook iconisch

                        Comment


                        • Ik ben benieuwd wat Sifan gaat doen straks...(hoewel menigeen hier zal vinden dat de geen Nederlandse is, ondanks haar paspoort en per direct uitgezet moet worden.. :-) )

                          Comment


                          • Sport is ook niet meer zuiver door het geld zij woont ook in een vrijstaand huis in de VS was prima is maar Oranhe heeft er weinig mee te maken en ze woont niet medr in NL. Er deed ook een nL judoka mee voor Italue en wij hadden een halve Amerikaan als zwemmer en zo zijn er tig in Oranje voor voetbal lopen ook deels geen echte Nederlanders meer, Frimpong spreekt niet eens Nederlands en heeft nooit in ons land gevoetbald

                            Comment


                            • helaas niet de verwachte gouden medaille , wel brons voor Hassan met afstand op nr 1 en 2

                              Comment


                              • Nee, zilver vanwege een diskwalificatie!

                                Comment


                                • dat scheelt weer, wel jammer dat het dan niet in heat of de strijd is

                                  handbalsters al naar huis en ook de sprint wielrenners

                                  vanavond verrassend NL basketballers 3x3 in de finale rond 22.30 uur voor goud of zilver

                                  Comment


                                  • De handbalsters spelen morgen de kwartfinale en de sprint wielrenners doen ook gewoon nog mee.

                                    Comment


                                    • OLYMPISCHE SPELEN 2024
                                      Teamsprintsters Nederland grijpen naast brons op Olympische Spelen

                                      SAINT-QUENTIN-EN-YVELINES - De Nederlandse teamsprintsters zijn er net niet in geslaagd op de Olympische Spelen een medaille te behalen. In de strijd om het brons was wereldkampioen Duitsland net te snel voor Kyra Lamberink, Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet.

                                      © ANP/HH

                                      Kyra Lamberink, Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet in actie.




                                      De Duitse vrouwen kwamen na drie ronden uit op een tijd van 45,400. Nederland was goed voor een tijd van 45,690. De olympische titel was voor Groot-Brittannië, dat voor de derde keer op één dag het wereldrecord scherper stelde: 45,186. Daarmee troefden de Britse vrouwen in de finale Nieuw-Zeeland (45,659) af.

                                      Op de teamsprint starten drie rensters van wie er na elke ronde één vanaf de koppositie uitstuurt. De derde renster bepaalt de tijd.
                                      Net niet goed genoeg



                                      In de eerste ronde werd het door de Britse vrouwen in de kwalificaties gereden wereldrecord nog eens drie keer verbeterd. Eerst door Duitsland, daarna door Nieuw-Zeeland terwijl de Britse ploeg in de vierde heat alweer een nieuwe toptijd liet noteren: 45,338.Lamberink: ’We kwamen niet voor de vierde plek’



                                      „Je komt hier voor een medaille en ik denk dat het mogelijk was”, vertelde Lamberink, die het meest ontdaan was. Voor de uit Bergentheim afkomstige startster zit het olympisch toernooi erop. „Het gaat nu in golven bij mij. Aan de ene kant denk ik realistisch: we hebben er alles aan gedaan en veel harder gereden dan ooit eerder. Maar emotioneel gezien is een vierde plaats natuurlijk teleurstellend.”



                                      „Na de kwalificaties (46,086) wisten we dat we nog veel harder konden”, vertelde Van de Wouw. „Dat hebben we de tweede keer laten zien en in de finale deden we er nog een tandje bovenop. Het is wel fijn om te weten dat we echt beter kunnen worden in zo’n toernooi, maar we kwamen niet voor de vierde plek.”

                                      Comment


                                      • Ja, dat is bekend, maar de MANNEN gaan door.

                                        Comment


                                        • https://www.ad.nl/olympische-spelen/...ocht~a9c09d7a/

                                          Databureau stelt verwachting voor Nederland in Parijs bij: zijn deze gouden plakken nog in aantocht?


                                          De Olympische Spelen zijn inmiddels ruim een week onderweg en dus is het tijd om de tussenbalans op te maken. Voorafgaand aan de Spelen in Parijs voorspelde databureau Gracenote 16 gouden medailles voor Nederland, 10 zilveren en 8 bronzen. Was dat iets te optimistisch? De voorspelling is inmiddels wat naar beneden bijgesteld.

                                          De 276 atleten van TeamNL zouden samen 34 medailles winnen, zo becijferde Gracenote in de laatste ‘potentiële medaillespiegel’ voor de Spelen. 16 goud, 10 zilver en 8 brons. Na ruim een week is die verwachting bijgesteld. Nederland heeft immers een aantal kansen laten liggen. Gracenote verwacht nu 28 medailles, zes minder dan aanvankelijk gedacht.

                                          De voorspelling is dat TeamNL eindigt met 14 gouden medailles, 8 zilveren en 6 bronzen. Nederland zag de afgelopen dagen een aantal voorspelde medailles wegvallen. Zo lukte het Ellen van Dijk niet om brons te halen in de tijdrit, Mathieu van der Poel kon zijn favorietenrol niet waarmaken in de wegrit, judoka’s Sanne van Dijke en Joanne van Lieshout vielen tegen en grepen, net als de volledige judoploeg, naast eremetaal.

                                          Puck Pieterse viel buiten het podium op de mountainbike, Marrit Steenbergen kon de verwachtingen niet waarmaken en ook het estafettezwemmen werd niet wat ze ervan hadden gehoopt. Luuk van Opzeeland moest het stellen met een bronzen medaille in plaats van een gouden, terwijl Bart Lambriex en Floris van de Werken helemaal met lege handen kwamen te staan.

                                          De roeiers maakten de hooggespannen verwachtingen wel volledig waar. In die sport was 4 keer goud, 3 keer zilver en 1 keer brons voorspeld. Dat kwam uit, alleen wel op een iets andere manier dan Gracenote voorspelde.

                                          En dan waren er natuurlijk nog de onverwachte medailles. Zwemmer Caspar Corbeau stuntte met brons op de 200 meter schoolslag, Manon Veenstra reed op de BMX zelfs naar een prachtige zilveren medaille. De gemengde estafetteploeg waren op de 4x400 meter ingeschaald op het zilver, maar daar dacht een ontketende Femke Bol duidelijk anders over.

                                          Bekijk hier de voorspelling van Gracenote voorafgaand aan de Spelen:


                                          Voorspelling: deze Nederlandse sporters vallen in de prijzen in Parijs


                                          Gracenote voorspelde ook wie namens Nederland de komende weken beslag legt op een medaille.
                                          10.000m Vrouwen 2 Sifan Hassan
                                          4 x 400m Relay Mixed 2 Nederland
                                          4 x 400m Relay Vrouwen 2 Nederland
                                          400m horden Vrouwen 1 Femke Bol
                                          Zevenkamp Vrouwen 3 Anouk Vetter
                                          Tijdrit Vrouwen 3 Ellen van Dijk
                                          Wegrace Mannen 1 Mathieu van der Poel
                                          Wegrace Vrouwen 3 Lorena Wiebes
                                          Keirin Mannen 1 Harrie Lavreysen
                                          Madison Mannen 1 Nederland
                                          Sprint Mannen 1 Harrie Lavreysen
                                          Team Sprint Mannen 1 Nederland
                                          Individueel Open 2 Maikel van der Vleuten
                                          Mannen 1 Nederland
                                          Vrouwen 1 Nederland
                                          63kg Vrouwen 3 Joanne van Lieshout
                                          70kg Vrouwen 2 Sanne van Dijke
                                          Vrouwen 3 Puck Pieterse
                                          10km Vrouwen 1 Sharon van Rouwendaal
                                          Dubbel-twee Mannen 1 Broenink/Twellaar
                                          Acht Mannen 2 Nederland
                                          Vier Vrouwen 2 Nederland
                                          Twee-zonder Vrouwen 1 Meester/Clevering
                                          Dubbel-vier Mannen 1 Nederland
                                          Dubbel-vier Vrouwen 3 Nederland
                                          Lichte dubbel-twee Mannen 2 Simon van Dorp
                                          Lichte dubbel-twee Vrouwen 1 Karolien Florijn
                                          49er Mannen 1 van de Werken/Lambriex
                                          49er FX Vrouwen 1 Duetz/van Aanholt
                                          iQFOiL Mannen 1 Luuc van Opzeeland
                                          100m vrije slag Vrouwen 3 Marrit Steenbergen
                                          200m schoolslag Vrouwen 3 Tes Schouten
                                          4 x 100m vrije slag Vrouwen 2 Nederland
                                          Team Vrouwen 3 Nederland
                                          De wel heel rooskleurige voorspelling van Gracenote is inmiddels wel wat aangepast. In de nieuwe prognose is Nederland op de medaillespiegel afgezakt van de voorspelde vijfde plek naar een voorspelde tiende plek. Op dit moment bezet Nederland plaats negen.

                                          Welk gouden medailles worden nog verwacht?


                                          De verwachting blijft dat Nederland nog altijd acht gouden medailles in de wacht sleept. Femke Bol moet dat doen op de 400m horden, baanwielrenner Harrie Lavreysen op de keirin én de sprint. Daarnaast moet Nederland goud pakken op de koppelkoers en de teamsprint. De mannen en de vrouwen blijven favoriet in het hockey en de achtste gouden medaille moet komen van Sharon van Rouwendaal in het openwaterzwemmen.

                                          Tokio was drie jaar geleden de meest succesvolle Spelen voor Nederland (zie onderstaande grafiek). Met 10 goud, 12 zilver en 14 brons werden toen 36 medailles gewonnen. Dat was goed voor de zevende plek in de medaillespiegel. Gracenote komt tot de voorspelling aan de hand van resultaten op recente internationale toernooien en voorgaande Olympische Spelen.

                                          Comment


                                          • Goud voor de 3x3 basketballers!

                                            Comment


                                            • Goud 3x3 badketballers!

                                              Comment


                                              • Toch brons voor Sifan Hassan, diskwalificatie teruggedraaid.

                                                Comment


                                                • pfff stom gedoe

                                                  atleten die buiten slapen vanwege slechte omstandigheden Olympisch dorp
                                                  vuile Seine voor zwemmers, al in ziekenhuis door bacterien
                                                  eerder bij zeilen al schandalige beslissingen
                                                  dan die bokser met teveel mannelijke hormonen
                                                  en zo kunnen wel wel door gaan

                                                  Comment


                                                  • Als er inderdaad nog 8 gouden medailles worden gehaald, zal Nederland waarschijnlijk toch wel iets hoger eindigen dan de tiende plaats.
                                                    Momenteel heeft Nederland 8 gouden medailles (Bouwmeester meegerekend), 3 meer dan Duitsland.
                                                    Last edited by Paulus2; 06-08-2024, 00:12.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X